Browse through our Interesting Nodes on the Cyprus Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-09-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αναβρασμός στον αραβικό κόσμο
  • [02] Δυναμικό «παρών» της Ελλάδας στις νέες προκλήσεις της ευρωμεσογειακής συνεργασίας
  • [03] ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ: Απεργία στις 26 Σεπτεμβρίου
  • [04] ΔΝΤ: Να δοθεί στην Ελλάδα επιπλέον χρόνος
  • [05] Μόντι: Η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στο ευρώ
  • [06] ΣΕΕΝ: Στο "κόκκινο" οι ακτοπλοϊκές
  • [07] Δραματική μείωση της παραγωγής στη βιομηχανία επίπλων
  • [08] Άνοξε το προξενείο των ΗΠΑ στο Βερολίνο

  • [01] Αναβρασμός στον αραβικό κόσμο

    Ένας πολίτης της Υεμένης σκοτώθηκε και πέντε τραυματίστηκαν από τα πυρά της αστυνομίας κατά διαδηλωτών που προσπαθούσαν να εισβάλουν στην αμερικανική πρεσβεία στη Σαναά. Οι διαδηλωτές διαμαρτύρονται για ταινία που θεωρούν προσβλητική για το Ισλάμ.

    Εξάλλου, περί τους πεντακόσιους διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν κοντά στην πρεσβεία της Ελβετίας στην Τεχεράνη , που εκπροσωπεί τα αμερικανικά συμφέροντα στο Ιράν, διαμαρτυρόμενοι για την προσβλητική για την ίδια ταινία.

    Δεκάδες άνθρωποι διαδήλωσαν και στην πόλη της Γάζαςκαίγοντας αμερικανικές και ισραηλινές σημαίες και φωνάζοντας «Θάνατος στο Ισραήλ, Θάνατος στην Αμερική».

    Την ίδια ώρα, στο Ιράκ, η ένοπλη οργάνωση Ασάιμπ αλ Χακ διατύπωσε απειλές κατά των αμερικανικών συμφερόντων στη χώρα απαντώντας «στην προσβολή προς τον προφήτη».

    Εν τω μεταξύ, οι αφγανικές αρχές διέταξαν να μην επιτρέπεται η πρόσβαση στον ιστότοπο YouTube επ' αόριστον, ώστε οι Αφγανοί να μην μπορούν να δουν την αντι-ισλαμική ταινία που προσβάλλει τον προφήτη Μωάμεθ, όπως δήλωσαν σήμερα κυβερνητικές πηγές στο Ρόιτερς.

    Παράλληλα, το αμερικανικό πολεμικό ναυτικό έδωσε εντολή να κατευθυνθούν δυο πλοία στις λιβυκές ακτές μετά το θάνατο του πρεσβευτή των ΗΠΑ σε επίθεση εναντίον του αμερικανικού προξνείου στη Βεγγάζη, δήλωσε ανώτερος αμερικανός αξιωματούχος.

    Νωρίτερα, χθες, οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν επίσης την ανάπτυξη στη Λιβύη ομάδας 50 πεζοναυτών ειδικευμένων στον αντιτρομοκρατικό αγώνα, μετά την επίθεση στη Βεγγάζη.

    [02] Δυναμικό «παρών» της Ελλάδας στις νέες προκλήσεις της ευρωμεσογειακής συνεργασίας

    Η Ελλάδα προετοιμάζει, με όχημα την «Ένωση για τη Μεσόγειο», συγκεκριμένες δράσεις ευρωμεσογειακής συνεργασίας, που θα συμβάλουν στην επίλυση των προβλημάτων, τα οποία ανέδειξε η Αραβική Άνοιξη, με επιπτώσεις και στο μεσογειακό βορρά, ο οποίος βιώνει σοβαρή οικονομική κρίση.

    «Πρέπει να ανταποκριθούμε στις νέες πραγματικότητες και προκλήσεις», δηλώνει ο γγ της «Ένωσης για τη Μεσόγειο» (ΕγΜ) Φατχάλα Σαλιζμασί, σε συνέντευξή του στο ΑΜΠΕ και τονίζει ότι η επίσκεψή του στην Αθήνα συνδέεται με την προετοιμασία των δράσεων που θα αναλάβει η Ελλάδα, όταν θα έχει, το 2014, την προεδρία της ΕΕ. Υπογραμμίζει επίσης, ως απολύτως επείγουσα ανάγκη στις αραβικές χώρες της Μεσογείου «τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης» και την ενίσχυση της «περιφερειακής συνεργασίας».

    Η «Ένωση για τη Μεσόγειο» ενώνει στους κόλπους της 43 χώρες και των δύο ακτών της Μεσογείου και μάλιστα σε ισότιμη βάση, κάτι που αποτελεί «καινοτομία», όπως σημειώνει ο γενικός γραμματέας, σε σχέση με τις ως τώρα προσπάθειες για συνεργασία στην περιοχή.

    [03] ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ: Απεργία στις 26 Σεπτεμβρίου

    Την κήρυξη 24ωρης Γενικής Απεργίας την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012 και συγκέντρωση στις 11 το πρωί, στο Πεδίο του Άρεως, εξήγγειλαν σήμερα η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ.

    «Απορρίπτουμε κατηγορηματικά την κυβερνητική παρέμβαση για νομοθετική ρύθμιση των κατώτατων μισθών και ημερομισθίων στον ιδιωτικό τομέα, την κατάργηση των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων, τις προθέσεις κατ΄ εντολήν των δανειστών για μείωση των αποζημιώσεων, αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης,» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ και προσθέτει ότι «όσο οι δανειστές εμμένουν στην εφαρμογή αδιέξοδων πολιτικών τόσο θα εντείνεται ο αγώνας των συνδικάτων».

    [04] ΔΝΤ: Να δοθεί στην Ελλάδα επιπλέον χρόνος

    Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) εκτίμησε σήμερα ότι υπάρχουν «καλά επιχειρήματα» για να δοθεί επιπλέον χρόνος στην Ελλάδα, ώστε να εξυγιάνει τα δημοσιονομικά της, όπως ανακοίνωσε ένας εκπρόσωπος του Ταμείου.

    «Υπάρχουν καλά επιχειρήματα για να παραταθεί (πέραν του 2014) το περιθώριο που έχει δοθεί στην Ελλάδα, ώστε να εφαρμόσει το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής» δήλωσε ο Τζέρι Ράις κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου από την Ουάσινγκτον.

    [05] Μόντι: Η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στο ευρώ

    «Είναι συμφέρον όλων των χωρών της ζώνης του ευρώ να παραμείνει η Ελλάδα εντός του ενιαίου νομίσματος», τόνισε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Μόντι, σε συνέντευξή του στην αμερικανική εφημερίδα Washington Post.

    «Δεν προβλέπεται καμία διαδικασία για να βγει η Ελλάδα από το Ευρώ», πρόσθεσε ο Ιταλός πρωθυπουργός, σύμφωνα με τον οποίον «η Αθήνα, φυσικά, πρέπει να συνεχίσει τη βαθιά διαδικασία φορολογικής πειθαρχίας και διαρθρωτικών αλλαγών που έχει ξεκινήσει».

    Ο Μάριο Μόντι εξήγησε, επίσης, ότι «συνήθως χρειάζεται μια γενιά για να ολοκληρωθεί η πολιτική και κοινωνική αλλαγή, που, από την Ελλάδα, ζητάμε να κάνει πράξη μέσα σε τρία με τέσσερα χρόνια. Υπό αυτή την έννοια δεν είναι ρεαλιστικό να σκεφθούμε ότι η Ελλάδα θα σεβαστεί πλήρως όλες τις δεσμεύσεις, αλλά είναι ρεαλιστικό να πιστεύουμε ότι μπορεί να φτάσει σε ένα επίπεδο αρκετά υψηλό, επώδυνο, αλλά αναγκαίο».

    [06] ΣΕΕΝ: Στο "κόκκινο" οι ακτοπλοϊκές

    «Καζάνι έτοιμο να εκραγεί» θυμίζει ο χώρος της ακτοπλοΐας, καθώς στη σημερινή συνεδρίαση των ακτοπλόων, αυτό που τονίστηκε ιδιαίτερα, ήταν το γεγονός ότι όλες οι εταιρείες βρίσκονται στο «κόκκινο» οικονομικά, οι τράπεζες έχουν περιορίσει σημαντικά τη ρευστότητά τους και ορισμένες μάλιστα είναι διστακτικές και σκεπτικές στο να εξυπηρετήσουν ακόμα και παραδοσιακούς πελάτες.

    Σημειώνεται ότι οι τέσσερις μεγάλες ακτοπλοϊκές εταιρείες του χώρου, ΑΝΕΚ, ΝΕΛ, Μινωικές, Attica, υπολογίζεται ότι έχουν χάσει από τον τζίρο τους, το πρώτο εξάμηνο του 2012, περισσότερα από 55 εκατ. ευρώ, ενώ οι ζημιές τους υπολογίζονται στα 94 εκατ. ευρώ.

    Για πιθανό κίνδυνο κατάρρευσης των ακτοπλοϊκών εταιρειών, λόγω της δυσχερέστατης οικονομικής κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει, έκανε λόγο και στη σημερινή επιστολή παραίτησής του από την προεδρία του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας ο Απόστολος Βεντούρης, την οποία κοινοποίησε προς τα μέλη του Συνδέσμου.

    [07] Δραματική μείωση της παραγωγής στη βιομηχανία επίπλων

    Δραματική συρρίκνωση εξακολουθεί να καταγράφει η ελληνική βιομηχανία επίπλων. Η πτώση της παραγωγής της το πρώτο επτάμηνο του 2012 ανήλθε σε 31,7%, έναντι 6,7% του συνόλου της βιομηχανικής παραγωγής. Όλους τους μήνες του τρέχοντος έτους η παραγωγή μειώνεται με ρυθμό άνω του 20%.

    Επίσης, η πτώση του κύκλου εργασιών του κλάδου τον περασμένο Ιούνιο ανήλθε σε 31,9% και ήταν 50% μεγαλύτερη της αντίστοιχης του ίδιου μήνα του 2011.

    Ο κλάδος την περίοδο Ιανουαρίου- Ιουλίου 2012 παρουσίασε, όπως προαναφέρθηκε, μείωση του όγκου της παραγωγής του κατά 31,7%. Η πτώση ήταν μεγαλύτερη από εκείνη που είχε καταγραφεί το 2011 (19,4%), εξαιτίας της περαιτέρω κάμψης της εσωτερικής ζήτησης, η οποία οφείλεται στη συρρίκνωση των επενδυτικών δαπανών των επιχειρήσεων, καθώς και των καταναλωτικών δαπανών των νοικοκυριών.

    [08] Άνοξε το προξενείο των ΗΠΑ στο Βερολίνο

    Σε εσφαλμένο συναγερμό οφείλεται η μερική εκκένωση σήμερα του προξενείου των ΗΠΑ στο Βερολίνο, ανακοίνωσε η γερμανική αστυνομία.

    Οι αρχές εκκένωσαν νωρίτερα σήμερα το τμήμα χορήγησης βίζας του προξενείουμετά το περιστατικό που σημειώθηκε με υπαλλήλους του τμήματος αυτού, οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν ότι παρουσίασαν ξαφνικά δυσκολία στην αναπνοή, μετά την παράδοση από έναν άνδρα που πιστεύεται ότι είναι Αλβανός του διαβατηρίου του σε υπάλληλο του τμήματος.

    Ένα άτομο έλαβε ιατρική φροντίδα.

    "Δεν εντοπίστηκε καμία απειλή και ξανάνοιξε το κτίριο", δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

    Το περιστατικό αυτό του εσφαλμένου συναγερμού σημειώθηκε μετά την επίθεση στο αμερικανικό προξενείο της Βεγγάζης, στη Λιβύη, αυτήν την εβδομάδα, που προκάλεσε το θάνατο τεσσάρων Αμερικανών, μεταξύ των οποίων ο Αμερικανός πρεσβευτής, και τις επιθέσεις των διαδηλωτών στις αμερικανικές πρεσβείες στο Κάιρο και τη Σαναά.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 13 September 2012 - 12:30:39 UTC