Browse through our Interesting Nodes on Economics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-09-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Θετικά αποτελέσματα από το σχέδιο της ΕΚΤ βλέπει ο Ντράγκι
  • [02] Πλούσιο το μενού στις "Νύχτες Πρεμιέρας"
  • [03] "Σκηνοθέτης" ταινιών δράσης ο Πούτιν!
  • [04] Έρχεται το νέο Wii U
  • [05] Σημαντική ελληνική ανακάλυψη για την προστασία των νευρικών κυττάρων
  • [06] Στη Θεσσαλονίκη μεταβαίνει σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας
  • [07] Σόιμπλε: O ESM δεν θα έχει τεθεί σε λειτουργία πριν τον Ιανουάριο του '13
  • [08] Η αμερικανίδα ηθοποιός Κάθι Μπέιτς υποβλήθηκε σε διπλή μαστεκτομή
  • [09] Νέα iPod touch και iPod nano από την Apple
  • [10] Η Λέσβος κατέθεσε αίτημα να αναγνωριστεί ως Γεωπάρκο
  • [11] Η μεσογειακή δίαιτα προστατεύει και από τον καρκίνο του προστάτη

  • [01] Θετικά αποτελέσματα από το σχέδιο της ΕΚΤ βλέπει ο Ντράγκι

    Η Ευρώπη ήδη βλέπει "θετικά αποτελέσματα" από την ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ότι είναι έτοιμη να αγοράσει απεριόριστες ποσότητες ομολόγων των κρατών της ευρωζώνης, δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι σε γερμανική εφημερίδα.

    Ο Ντράγκι παραδέχθηκε όμως ότι έχει ακόμη δουλειά να κάνει για να πείσει μερικούς στη Γερμανία και μπορεί να απευθυνθεί στους βουλευτές εκεί.

    "Υπήρξαν ήδη θετικά αποτελέσματα", φέρεται ότι δήλωσε στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας "Ζιντόιτσε Τσάιτουνγκ". "Η ανακοίνωση της διευκόλυνσης συνέβαλε στο να αυξηθεί η εμπιστοσύνη στην περιοχή του ευρώ και στο ευρώ σε όλο τον κόσμο".

    "Διαχειριστές ταμείων φέρνουν τα χρήματά τους πίσω στην Ευρώπη. Αυτό είναι καλό για την οικονομία της περιοχής του ευρώ", τόνισε.

    Ωστόσο ο Ντράγκι δήλωσε πως η αντίδραση στο σχέδιό του υπήρξε αρνητική σε τμήματα της Γερμανίας, αλλά και σε τμήματα της νότιας Ευρώπης, εξαιτίας των αυστηρών προϋποθέσεων. "Ο υπόλοιπος κόσμος μας συγχαίρει", φέρεται ότι δήλωσε.

    Μερικοί στη Γερμανία φοβούνται ότι έτσι θα εκτεθούν οι φορολογούμενοι σε δισεκατομμύρια επισφαλούς χρέους και ο Ντράγκι δήλωσε πως η αντίθεση οφείλεται στο φόβο της χώρας για τον πληθωρισμό. Ο υψηλός πληθωρισμός στη δεκαετία του 1920 εξαφάνισε τις οικονομίες των ανθρώπων και συνέβαλε στην άνοδο του ναζισμού.

    Ο Ντράγκι πρόσθεσε ότι πρέπει να κάνει περισσότερα για να εξηγήσει τη στρατηγική της ΕΚΤ διότι η δυσπιστία των Γερμανών αποτελεί εμπόδιο στη δουλειά του.

    Ερωτηθείς αν το ευρώ μπορεί να σωθεί τώρα που το ανώτατο δικαστήριο της Γερμανίας έδωσε το πράσινο φως στο νέο ταμείο στήριξης της ευρωζώνης, ο Ντράγκι επανέλαβε πως καθένα από τα κράτη μέλη της ευρωζώνης θα πρέπει επίσης να κάνει τη δουλειά που του αναλογεί. Επιπλέον θα πρέπει μαζί να ολοκληρώσουν την οικονομική και νομισματική ένωση.

    Η ευρωζώνη βρίσκεται "σε καλό δρόμο" για να επιλύσει την κρίση, δήλωσε ο Ντράγκι. "Βλέπουμε εξαιρετικές προόδους στην Ισπανία και την Ιταλία, ιδιαίτερα αν σκεφτεί κανείς τι έχουν κάνει τους τελευταίους έξι μήνες σε σύγκριση με τι δεν έκαναν επί τόσα πολλά χρόνια".

    [02] Πλούσιο το μενού στις "Νύχτες Πρεμιέρας"

    Τα δεκαοκτώ του χρόνια συμπληρώνει, φέτος, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας, Νύχτες Πρεμιέρας Cosmote και γιορτάζει την «ενηλικίωσή» του, με δώδεκα μέρες γεμάτες σινεμά και 179 ταινίες από όλο τον κόσμο, στις κινηματογραφικές αίθουσες Odeon Όπερα 1 & 2, Δαναός 1 & 2 και Ιντεάλ.

    Με ένα πλούσιο μενού που θα περιλαμβάνει ατμοσφαιρικά φιλμ νουάρ, επαναστατικά ρομάντζα, θρυλικές κλασικές παραγωγές, απροσδόκητα κινηματογραφικά ντεμπούτο, εναλλακτικές αφηγήσεις, διεθνείς υπερπαραγωγές, μουσικές εκπλήξεις και ανατρεπτικά ντοκιμαντέρ, το Φεστιβάλ μπαίνει στην τελική ευθεία για το φθινοπωρινό του ραντεβού. Σηκώνει αυλαία στις 19 Σεπτέμβριου, με την ταινία- αποκάλυψη του φετινού διαγωνιστικού τμήματος του Φεστιβάλ Καννών, το «Rust and Bone», του Ζακ Οντιάρ, με την Μαριόν Κοτιγιάρ και τον Ματίας Σένερντς.

    «Αποφασίσαμε και πάλι να κάνουμε φεστιβάλ, επειδή βαρεθήκαμε να ακούμε τη λέξη "κρίση" και να ζούμε σαν ήρωες ταινιών καταστροφής» ανέφερε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ, Ορέστης Ανδρεαδάκης σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, που πραγματοποιήθηκε σε ξενοδοχείο του κέντρου.

    «Λυπούμαστε που δεν μπορούμε να είμαστε και φέτος στο φεστιβαλικό μας σπίτι- το Αττικόν και τον Απόλλωνα- καθώς είναι ακόμα στο "νοσοκομείο" μετά τη φοβερή νύχτα της 12ης Φεβρουαρίου, αλλά απέναντι στην τυφλή βία και τη γενική κατήφεια θα απαντήσουμε όπως ξέρουμε καλύτερα: με πολύ και καλό σινεμά» πρόσθεσε.

    Ανάμεσα στις ελληνικές παραγωγές που το κοινό θα έχει, φέτος, την ευκαιρία να παρακολουθήσει, συγκαταλέγεται η «Ελκυστική ψευδαίσθηση» του Πέτρου Σεβαστίκογλου γύρω από την παράνομη και νόμιμη μετανάστευση στην Ελλάδα (η ταινία πραγματοποίησε το ντεμπούτο της στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Εδιμβούργου), αλλά και το «Αίμα» του Διαμαντή Καραναστάση, που έχοντας μηδενικό προϋπολογισμό και πρωταγωνίστρια τη Βίκυ Βολιώτη απέσπασε το ειδικό βραβείο της επιτροπής στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Άμστερνταμ. Ατού της φετινής διοργάνωσης, η προβολή των πρόσφατα βραβευμένων, με το πρώτο βραβείο ταινιών μικρού μήκους, στο 69ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας «Τίτλων Τέλους» του Γιώργου Ζώη.

    Θα παιχτούν ακόμα δύο ντοκιμαντέρ: η «Anaparastasis» του Κωστή Ζουλιάτη, αφιερωμένο στο έργο και την προσωπικότητα του πολύπλευρου συνθέτη της μουσικής Γιάννη Χρήστου και ένα άλλο για την ηθοποιό και ποιήτρια Κατερίνα Γώγου, σε σκηνοθεσία Αντώνη Μποσκοΐτη, με σπάνιο αρχειακό υλικό και μαρτυρίες ανθρώπων που έζησαν κοντά της.

    Δέκα ταινίες μετέχουν, φέτος, στο Διεθνές Διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ. Ανάμεσά τους, το «Sister» της Ελβετίδας «διαδόχου των αδελφών Νταρντέν», Ούρσουλα Μέγιερ, το «Μια υπεραπλούστευση της ομορφιάς της» του Τέρενς Νανς και το «Gimme the Loot» του Αντάμ Λεόν.

    [03] "Σκηνοθέτης" ταινιών δράσης ο Πούτιν!

    Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν παραδέχτηκε ότι ορισμένες από τις "περιπέτειές του στην άγρια φύση" ήταν προσεκτικά σκηνοθετημένες αλλά υποστηρίζει ότι αυτό έγινε ώστε να τραβήξει την προσοχή του κόσμου σε σημαντικά προγράμματα για την προστασία της πανίδας.

    Βίντεο που παρουσίαζαν τον πρόεδρο με διάφορα άγρια ζώα, από τίγρεις μέχρι φάλαινες, προβάλλονται τακτικά στη ρωσική τηλεόραση τα τελευταία χρόνια, εδραιώνοντας την εικόνα του ως "ανθρώπου της δράσης". Ταυτόχρονα όμως οι επικριτές του δεν δίσταζαν να σχολιάζουν ότι θυμίζουν προπαγάνδα σοβιετικού στυλ.

    Σε συνάντηση που είχε στο Κρεμλίνο με μια δημοσιογράφο που στο παρελθόν έχει καταφερθεί εναντίον του ο Πούτιν παραδέχτηκε ότι ορισμένες φορές οι προσεκτικά σκηνοθετημένες "περιπέτειές" του ήταν υπερβολικές. "Φυσικά γίνονται υπερβολές. Και οργίζομαι για αυτό", φέρεται να είπε στην Μάσα Γκέσεν.

    [04] Έρχεται το νέο Wii U

    Η Γιαπωνέζικη κατασκευάστρια εταιρεία ηλεκτρονικών παιχνιδιών, Nintendo, ανακοίνωσε την Πέμπτη την διάθεση της νέας της παιχνιδομηχανής, Wii U, η οποία θα κυκλοφορήσει τον ερχόμενο Νοέμβριο.

    Η κυκλοφορία της νέας κονσόλας αποτελεί κρίσιμο στάδιο για την εταιρεία, με την ελπίδα η καινούρια συσκευή να ανταπεξέλθει σθεναρά στις προσδοκίες του κοινού και να υπερτερήσει του ανταγωνισμού και της αυξανόμενης χρήσης των τηλεφώνων ως κινητών παιχνιδομηχανών.

    Το Wii U αποτελεί τον διάδοχο του δημοφιλούς Wii, το οποίο κυκλοφόρησε στις αγορές το 2006. Η διάθεση της νέας συσκευής θα ξεκινήσει στις 18 Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, στην τιμή των 299 δολαρίων (περίπου 230 ευρώ) για την απλή έκδοση και στην τιμή των 349 δολαρίων (περίπου 270 ευρώ) για την έκδοση με τη διπλή οθόνη. Η συσκευή αναμένεται να κυκλοφορήσει στην Ευρώπη στις 30 Νοεμβρίου και στην Ιαπωνία στις 8 Δεκεμβρίου.

    [05] Σημαντική ελληνική ανακάλυψη για την προστασία των νευρικών κυττάρων

    Έναν ισχυρό και γενικό μηχανισμό προστασίας κατά του εκφυλισμού των νευρικών κυττάρων εξαιτίας θερμοπληξίας και άλλων αιτιών έφεραν στο φως ερευνητές του Ινστιτούτου Μοριακής Βιολογίας & Βιοτεχνολογίας (ΙΜΒΒ) του Ιδρύματος Τεχνολογίας & Έρευνας (ΙΤΕ) στην Κρήτη.

    Η έρευνα του δρ. Νίκου Κούρτη και της δρ. Βασιλικής Νικολετοπούλου, με επικεφαλής τον δρ. Νεκτάριο Ταβερναράκη, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Nature», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση των ελλήνων επιστημόνων, οδηγεί σε καλύτερη κατανόηση της κυτταρικής νέκρωσης και στην αποκάλυψη ενός ισχυρού προστατευτικού μηχανισμού ενάντια στην καταστροφή των νευρικών κυττάρων που προκαλείται από θερμοπληξία, εγκεφαλικά επεισόδια, νευροεκφυλιστικές ασθένειες και άλλους παράγοντες στρες.

    Τα τελευταία χρόνια, η κλιματική αλλαγή έχει οδηγήσει στην αύξηση των κυμάτων καύσωνα και των θανάτων λόγω θερμοπληξίας σε παγκόσμιο επίπεδο. Κατά τη θερμοπληξία, η θερμοκρασία του σώματος ξεπερνά τους 40 βαθμούς Κελσίου, ακολουθεί η κατάρρευση της λειτουργίας των οργάνων του σώματος και τελικά ο θάνατος.

    Το νευρικό σύστημα είναι πολύ ευάλωτο στις υψηλές θερμοκρασίες και όσοι επιβιώνουν από επεισόδια θερμοπληξίας, συνήθως έχουν πάθει μόνιμες νευρολογικές βλάβες. Παρόλο που οι παθολογικές καταστάσεις που προκαλούνται από την υπερθερμία, σύντομα αναμένεται να αποτελέσουν μια από τις κύριες αιτίες θνησιμότητας λόγω της κλιματικής αλλαγής, οι κυτταρικοί και μοριακοί μηχανισμοί που ευθύνονται για την κυτταροτοξικότητα της έκθεσης σε υψηλή θερμοκρασία, δεν είναι ακόμα κατανοητοί από την επιστημονική κοινότητα.

    Οι έλληνες ερευνητές δημιούργησαν και μελέτησαν πειραματικά μοντέλα θερμοπληξίας στο νηματώδη C. elegans. Όπως ανακάλυψαν, η έκθεση του νηματώδους σε ακραίες θερμοκρασίες συνθηκών θερμοπληξίας, προκαλεί νεκρωτικό κυτταρικό θάνατο, όπως ακριβώς και στον άνθρωπο. Οι ερευνητές, αναζητώντας στη συνέχεια προστατευτικούς μηχανισμούς ενάντια στην νέκρωση, αποκάλυψαν ότι η ενεργοποίηση ενός κεντρικού κυτταρικού μηχανισμού απόκρισης σε στρες, έχει έντονα προστατευτικό ρόλο. Ο μηχανισμός αυτός, γνωστός ως «μονοπάτι απόκρισης στο θερμικό στρες», διαπιστώθηκε ότι συμβάλλει σημαντικά στη προστασία ενός κυτταρικού οργανιδίου, της συσκευής Golgi, που παίζει καίριο ρόλο στη ρύθμιση της ομοιόστασης ασβεστίου του κυττάρου.

    Είναι η πρώτη φορά διεθνώς που εμπλέκεται το οργανίδιο και ο μηχανισμός αυτός στην κυτταρική νέκρωση. Όπως απέδειξαν οι ερευνητές του ΙΜΒΒ, ο προστατευτικός αυτός μηχανισμός είναι εξελικτικά συντηρημένος, καθώς προστατεύει και νευρώνες θηλαστικών από νεκρωτικό θάνατο μετά από έκθεση σε ακραίες θερμοκρασίες. Επιπλέον, πρόκειται για ένα γενικό προστατευτικό μηχανισμό, ο οποίος, σύμφωνα με τους έλληνες επιστήμονες, είναι εξαιρετικά αποτελεσματικός κατά της νέκρωσης σε μοντέλα ανθρώπινων ασθενειών όπως η νόσος Πάρκινσον και ο νευροεκφυλισμός που προκαλείται σε παθολογικές καταστάσεις όπως τα εγκεφαλικά επεισόδια ή η υποξία.

    Έτσι, τα αποτελέσματα της ελληνικής έρευνας, εκτός από την θερμοπληξία, συμβάλλουν στην προσπάθεια ανάπτυξης νέων στρατηγικών αντιμετώπισης και άλλων σοβαρών παθολογικών καταστάσεων.

    [06] Στη Θεσσαλονίκη μεταβαίνει σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας

    Στη Θεσσαλονική μεταβαίνει σήμερα ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

    Το απόγευμα θα επισκεφθεί το ΑΠΘ και θα συναντηθεί με τον πρύτανη Ι. Μυλόπουλο και το πρυτανικό συμβούλιο.

    Στη συνέχεια θα επισκεφθεί το Δημαρχείο και θα έχει συνάντηση με το Δήμαρχο Γ. Μπουτάρη, ενώ αργότερα θα συναντηθεί με κοινωνικούς και συνδικαλιστικούς φορείς και σωματεία εργαζομένων.

    [07] Σόιμπλε: O ESM δεν θα έχει τεθεί σε λειτουργία πριν τον Ιανουάριο του '13

    Ο μηχανισμός άμεσης ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕΜΣ) δεν θα έχει τεθεί σε λειτουργία τον Ιανουάριο του 2013, δήλωσε σήμερα ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κατά την άφιξή του στη Λευκωσία για μια σύνοδο με τους ομολόγους του της ευρωζώνης.

    "Δεν πιστεύω ότι θα υπάρξει μια ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών μέσω του ΕΜΣ ήδη από τον Ιανουάριο του 2013", δήλωσε ο Σόιμπλε.

    [08] Η αμερικανίδα ηθοποιός Κάθι Μπέιτς υποβλήθηκε σε διπλή μαστεκτομή

    Η αμερικανίδα ηθοποιός Κάθι Μπέιτς που είχε βραβευτεί με Οσκαρ για την ερμηνεία της στην ταινία "Misery" και έπαιξε επίσης στον "Τιτανικό", ανακοίνωσε ότι υποβλήθηκε σε διπλή μαστεκτομή έπειτα από τη διάγνωση καρκίνου του μαστού.

    Η 64χρονη ηθοποιός η οποία είχε ήδη έναν καρκίνο στις ωοθήκες το 2003, παρέμενε σιωπηλή στο λογαριασμό της στο Twitter από το Μάιο, μετά την ακύρωση της συμμετοχής της στην τηλεοπτική σειρά "Harry's Law" όπου είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC.

    "Γεια χαρά σε όλους, λυπάμαι για την μακρά σιγή. Μού διαγνώστηκε καρκίνος του μαστού πριν από δύο μήνες και υποβλήθηκα σε διπλή μαστεκτομή", γράφει στο τελευταίο μήνυμά της στο Twitter.

    "Το στήθος μου δεν μου λείπει περισσότερο από το Harry's Law. Σας ευχαριστώ όλους για τα ευχάριστα μηνύματά σας. Όλοι σας με βοηθάτε να το ξεπεράσω".

    Η Κάθι Μπέιτς, που διευκρινίζει ότι δεν χρειάζεται να υποβληθεί σε χημειοθεραπεία ή ακτινοθεραπεία, σύμφωνα με το People Magazine, έχει λάβει δεκάδες μηνύματα υποστήριξης από γυναίκες που δοκιμάστηκαν από την αρρώστια.

    [09] Νέα iPod touch και iPod nano από την Apple

    Η Apple παρουσίασε μια νέα σειρά μοντέλων iPod touch και iPod nano.

    Επίσης, παρουσίασε το ανανεωμένο iTunes 10.7 με νέα σχεδίαση και ενσωμάτωση του iCloud.

    Το νέο iPod touch είναι το πιο λεπτό iPod touch που έχει δημιουργηθεί μέχρι σήμερα, με μόλις έξι χιλιοστά πάχος και 88 γραμμάρια βάρος. Διαθέτει Multi-Touch οθόνη αφής Retina 4 ιντσών, κάμερα iSight με ανάλυση 5 megapixel και δυνατότητα εγγραφής βίντεο υψηλής ευκρίνειας 1080p με σταθεροποιητή εικόνας, αναγνώριση προσώπου, καθώς και τον διπύρηνο επεξεργαστή A5 της Apple, για διπλάσια επεξεργαστική ισχύ και επτά φορές πιο γρήγορα γραφικά. Επιπλέον, το νέο iPod touch περιλαμβάνει το iOS 6, τη νέα έκδοση του λειτουργικού συστήματος της Apple, ενώ για πρώτη φορά τα νέα μοντέλα θα διατίθενται σε πέντε χρώματα.

    Το iPod nano σχεδιάστηκε από την αρχή και είναι το πιο λεπτό iPod που έχει δημιουργηθεί, με μόλις πέντε χιλιοστά πάχος. Διαθέτει Μulti-Touch οθόνη αφής 2,5 ιντσών, διάρκεια μπαταρίας έως 30 ώρες και ενσωματωμένο Bluetooth για ασύρματη αναπαραγωγή μουσικής σε συμβατά ηχεία, ακουστικά και στερεοφωνικά αυτοκινήτου. Διατίθεται σε επτά χρώματα.

    Εξάλλου, η Apple παρουσίασε τη νέα έκδοση του iTunes για υπολογιστές Mac και PC, η οποία περιλαμβάνει επανασχεδιασμένο player και απρόσκοπτη ενσωμάτωση του iCloud, χάρη στην οποία τα μουσικά κομμάτια και οι ταινίες που θα αγοράζονται από τις iOS συσκευές ή τον υπολογιστή του χρήστη, θα εμφανίζονται στην βιβλιοθήκη του iTunes στο Mac ή το PC οποιαδήποτε στιγμή.

    [10] Η Λέσβος κατέθεσε αίτημα να αναγνωριστεί ως Γεωπάρκο

    Περιοδεία στη Λέσβο πραγματοποίησε κλιμάκιο εμπειρογνωμόνων της UNESCO προκειμένου να αξιολογήσει επιτόπου τον φάκελο υποψηφιότητας τον οποίο κατέθεσε ο δήμος Λέσβου, με τη συνεργασία του Πανεπιστημίου Αιγαίου και του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους, ζητώντας την αναγνώριση ολόκληρου του νησιού ως Γεωπάρκου και την ένταξή του στο Παγκόσμιο Δίκτυο Γεωπάρκων.

    Οι αξιολογητές θα υποβάλουν την έκθεσή τους η οποία θα συζητηθεί από τις αρμόδιες επιτροπές του Ευρωπαϊκού Δικτύου Γεωπάρκων που θα συνεδριάσουν στο πλαίσιο του 11ου Ευρωπαϊκού Συνεδρίου Γεωπάρκων που θα πραγματοποιηθεί από τις 19 έως τις 21 Σεπτεμβρίου στο Γεωπάρκο Arouca, στην Πορτογαλία.

    [11] Η μεσογειακή δίαιτα προστατεύει και από τον καρκίνο του προστάτη

    Η πλούσια σε αντιοξειδωτικά και λαχανικά διατροφή και η μεσογειακή δίαιτα συμβάλλουν στην πρόληψη του καρκίνου του προστάτη, ο οποίος πλήττει περισσότερο του άνδρες των ανεπτυγμένων χωρών. Η αύξηση της ηλικίας, η γενετική προδιάθεση, η γεωγραφική περιοχή , η διατροφή και η επαγγελματική έκθεση σε βαρέα μέταλλα αποτελούν τους κυριότερους παράγοντες κινδύνου για την εκδήλωση του καρκίνου του προστάτη.

    «Το 80% των ανδρών άνω των 80 έχουν καρκίνο του προστάτη, ενώ όσοι έχουν συγγενείς πρώτου βαθμού με αυτό το είδος του καρκίνου έχουν διπλάσια πιθανότητα να προσβληθούν και αυτοί» ανέφερε ο διευθυντής του Ουρολογικού Τμήματος του Θεαγενείου, χειρουργός ουρολόγος Νικόλαος Δημάσης σε ενημερωτική εκδήλωση για την πρόληψη του καρκίνου του προστάτη, η οποία πραγματοποιήθηκε με αφορμή το 45ο ράλι της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, το οποίο θα διεξαχθεί στις 15 Σεπτεμβρίου, στη νότια πύλη της ΔΕΘ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 14 September 2012 - 4:30:54 UTC