Read the Latest International Press Articles on Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-09-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η Αθήνα θα λάβει επιμήκυνση "χωρίς κόστος"
  • [02] Απεβίωσε ο διακεκριμένος ζωγράφος Χέρμαν Μπλάουτ
  • [03] Φόνος στην Λεμεσό με θύμα Αιγύπτιο
  • [04] Νεκρός βρέθηκε 79χρονος στην Καλαμαριά
  • [05] Νεκρός βρέθηκε στο σπίτι του στην Πάτρα αξιωματικός της ΕΛΑΣ
  • [06] Πρέπει να βοηθηθούν αυτοί που θέλουν να επενδύσουν στην Ελλάδα τονίζει ο Μάρτιν Σουλτς
  • [07] Κύπρος: Προεδρικές εκλογές δύο γύρων τον Φεβρουάριο προβλέπει δημοσκόπηση
  • [08] Χάθηκαν 830 εκατ. δολάρια από την πτώχευση εταιρίας ομογενών

  • [01] Η Αθήνα θα λάβει επιμήκυνση "χωρίς κόστος"

    Η υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας Μαρία Φέκτερ, σε συνέντευξή της που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα «Οστεράιχ» τονίζει ότι θα δοθεί περισσότερος χρόνος στην Ελλάδα για την αποπληρωμή του χρέους της προς τους διεθνείς δανειστές της, αλλά ότι η Αθήνα δε θα λάβει περισσότερα χρήματα.

    Ερωτηθείσα από την εφημερίδα «Oesterreich» εάν η Αθήνα θα εξασφαλίσει την επιμήκυνση για την αποπληρωμή του χρέους της, η Φέκτερ δήλωσε: "Ναι. Περιμένουμε ακόμα την έκθεση της τρόικας και η Ελλάδα πρέπει ακόμα να δρομολογήσει κάποια πράγματα, όμως θα επιτύχουμε μια επιμήκυνση χωρίς κόστος".

    Η αυστριακή υπουργός δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες. Η Φέκτερ αναφέρεται στην έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Διεθνούς Νομισματικού ταμείου και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για το εάν η Αθήνα εκπληρώνει τους όρους του διεθνούς προγράμματος διάσωσης.

    Η Φέκτερ στη σύνοδο των ευρωπαίων υπουργών Οικονομίας στην Κύπρο τόνισε ότι είναι πιθανό να δοθεί περισσότερος χρόνος στην Ελλάδα να επιτύχει τους δημοσιονομικούς στόχους της, αλλά όχι περισσότερα χρήματα.

    Αξιωματούχοι της ΕΕ έχουν δηλώσει στο Ρόιτερς ότι η Αθήνα βρίσκεται πολύ πίσω στο πρόγραμμα μείωσης του χρέους της, αλλά έχοντας γίνει επίπονες προσπάθειες για να στηριχθούν η Ισπανία και η Ιταλία, δεν έχει νόημα να αφήσουμε την Ελλάδα να χρεοκοπήσει τώρα και να βυθιστεί πάλι η ευρωζώνη στο χάος.

    [02] Απεβίωσε ο διακεκριμένος ζωγράφος Χέρμαν Μπλάουτ

    Πέθανε ο γερμανός ζωγράφος Χέρμαν Μπλάουτ σε ηλικία 73 ετών μετά από σύντομη μάχη με τον καρκίνο. Ο διακεκριμένος γερμανός καλλιτέχνης ζούσε στην Ελλάδα από το 1965 και διατηρούσε την ελληνική υπηκοότητα από το 1999.

    Γεννήθηκε το 1939 στο Ιλερτίσεν της Γερμανίας, σπούδασε ζωγραφική , γλυπτική και γραφικές τέχνες στο Μόναχο και το Αμβούργο.

    Στην Ελλάδα κέρδισε υποτροφία του ΙΚΥ τα 1974 για τη μελέτη του πάνω στην ελληνική μυθολογία.

    Το 1980 έγινε μέλος της επαγγελματικής ένωσης εικαστικών τεχνών Ελλάδας.

    Ευαισθητοποιημένος στην οικολογική καταστροφή και την καταστροφή του αθηναϊκού τοπίου και της Ελευσίνας δημιούργησε πολλά έργα γύρω από αυτό το θέμα.

    Έχει στο ενεργητικό του πολλές ατομικές εκθέσεις κα έχει συμμετάσχει σε ομαδικές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό

    Έχει επίσης εικονογραφήσει βιβλία, αφίσες, ημερολόγια έχει κάνει και τοιχογραφίες.

    [03] Φόνος στην Λεμεσό με θύμα Αιγύπτιο

    Στυγερός φόνος διαπράχθηκε τα ξημερώματα στην κοινότητα Κολόσσι της Λεμεσού με θύμα Αιγύπτιο, 59 ετών, μόνιμο κάτοικο Κύπρου.

    Ο δράστης, σύμφωνα με το ΡΙΚ, φαίνεται ότι ανέμενε το θύμα έξω από το σπίτι του και την ώρα που έβγαινε για να μεταβεί στην εργασία του τον πυροβόλησε εξ επαφής.

    Σύμφωνα με κατοίκους ακούστηκαν τρεις δυνατοί πυροβολισμοί.

    Με βάση μαρτυρία, που εξασφάλισε η αστυνομία, ο δράστης έχει ύψος ένα εβδομήντα με ένα και εβδομηνταπέντε, και είναι κανονικής σωματικής διάπλασης. Φορούσε μαύρη φανέλα, παντελόνι μέχρι τα γόνατα και κουκούλα στο πρόσωπο.

    Το θύμα ήταν νυμφευμένο με Κυπρία, με την οποία είχαν δυο παιδιά.

    [04] Νεκρός βρέθηκε 79χρονος στην Καλαμαριά

    Νεκρός βρέθηκε ένας 79χρονος χθες το βράδυ μέσα στο σπίτι του στην Καλαμαριά, φέροντας πολλαπλά τραύματα στο κεφάλι και τα άκρα. Στο σημείο μετέβη ιατροδικαστής ενώ προανάκριση διενεργεί η Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

    [05] Νεκρός βρέθηκε στο σπίτι του στην Πάτρα αξιωματικός της ΕΛΑΣ

    Νεκρός μέσα στο σπίτι του στην Πάτρα βρέθηκε το βράδυ του Σαββάτου ανώτερος αξιωματικός της Αστυνομίας.

    Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις ο θάνατος του ανώτερου αξιωματικού, ο οποίος υπηρετούσε στην Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας, οφείλεται σε παθολογικά αίτια. Ωστόσο αναμένεται η ιατροδικαστική εξέταση, η οποία θα δώσει πλήρεις απαντήσεις για τα αίτια του θανάτου του αξιωματικού.

    [06] Πρέπει να βοηθηθούν αυτοί που θέλουν να επενδύσουν στην Ελλάδα τονίζει ο Μάρτιν Σουλτς

    Στην ανάγκη και στους τρόπους με τους οποίους πρέπει να βοηθηθούν, όσοι θέλουν να επενδύσουν στην Ελλάδα, αναφέρεται ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, σε συνέντευξή του στο φύλλο του Σαββατοκύριακου, της αυστριακής έγκυρης εφημερίδας «Βίνερ Τσάιτουνγκ».

    Προς τούτο, όπως σημειώνει, απαιτείται, κατ? αρχήν, πίστη στο ευρώ, διότι κανείς δεν επενδύει σε μια χώρα για την οποία ακούγεται συνεχώς πως το κοινό νόμισμα πιθανόν δεν θα ισχύει την επομένη, ενώ οι Έλληνες θα πρέπει να δεχτούν ότι δεν υπάρχει επαρκής εμπιστοσύνη στις κρατικές δομές της χώρας, οπότε θα μπορούσε να ξεκινήσει μια συνεργασία, για μια υπηρεσία για ανάπτυξη, που θα στελεχώνουν Ευρωπαίοι και Έλληνες.

    [07] Κύπρος: Προεδρικές εκλογές δύο γύρων τον Φεβρουάριο προβλέπει δημοσκόπηση

    Στον δεύτερο γύρο θα κριθούν οι εκλογές του προσεχούς Φεβρουαρίου για την ανάδειξη του νέου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, σύμφωνα με δημοσκόπηση της RΑΙ Consultants, που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος».

    Με βάση τη δημοσκόπηση ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, ο Νίκος Αναστασιάδης, έχει προβάδισμα τόσο στον πρώτο γύρο όσο και στο δεύτερο. Τα ποσοστά που καταγράφονται είναι: Νίκος Αναστασιάδης 37,2%, Σταύρος Μαλάς (στηρίζεται από το ΑΚΕΛ) 21,9%, Γιώργος Λιλλήκας (στηρίζεται από την ΕΔΕΚ) 14,2%, Άντρη-Μακαρία Στυλιανού 1,5%, αποχή 8,6%, λευκό 7,4%, δεν απάντησαν 9,2%.

    Στα δυο σενάρια για τον δεύτερο γύρο, τα ποσοστά Αναστασιάδη καταγράφονται ψηλά (με Λιλλήκα εξασφαλίζει 43,2% και με Μαλά 46,3%). Είναι, επίσης, σημαντικό ότι οι δυο αντίπαλοι του κ. Αναστασιάδη, στον δεύτερο γύρο θα πρέπει να κινηθούν σε δυο άξονες. Πρώτο, εκείνος που θα περάσει στον δεύτερο γύρο πρέπει να πείσει τους ψηφοφόρους του τρίτου υποψήφιου για «να τους προσθέσει» στα δικά του ποσοστά (αυτό δεν φαίνεται σήμερα, με βάση τη δημοσκόπηση, εύκολο εγχείρημα). Δεύτερο, να περιορίσουν την αποχή.

    Πέντε μήνες πριν από τις προεδρικές εκλογές, οι τάσεις που διαμορφώνονται στην Κυπριακή κοινωνία σήμερα ενδέχεται να διαφοροποιηθούν, όπως και οι συμμαχίες. Κυρίως, γιατί το σκηνικό μπορεί να επηρεασθεί από τις εξελίξεις στο πεδίο της οικονομίας (μνημόνιο, τρόικα κ.λπ.).

    [08] Χάθηκαν 830 εκατ. δολάρια από την πτώχευση εταιρίας ομογενών

    Η Commonwealth Bank, η μεγαλύτερη τράπεζα της Αυστραλίας, πρόσφερε άλλα 136 εκατομμύρια δολάρια Αυστραλίας ως αποζημίωση σε επενδυτές που έχασαν τα χρήματά τους μετά την κατάρρευση της ομογενειακής εταιρείας παροχής οικονομικών υπηρεσιών «Storm Financial Organisation».

    Εκτιμάται ότι πάνω από πέντε χιλιάδες επενδυτές, στην πλειοψηφία τους ηλικιωμένοι έχασαν πάνω από 830 εκατομμύρια δολάρια συνολικά λόγω της κατάρρευσης της συγκεκριμένης εταιρίας το 2008.

    Οι επενδυτές αυτοί δανειζόταν χρήματα από την τράπεζα, βάζοντας σε υποθήκη ακόμα και τα σπίτιά τους για να τα επενδύουν σε μετοχές στην εταιρία Storm.

    Υποστηρίζουν δε ότι και η τράπεζα έχει ευθύνες αφού τους δάνειζε χωρίς να ελέγχει την κατάσταση της συγκεκριμένης εταιρίας.

    Η τράπεζα τους πρόσφερε αρχικά αποζημίωση 136 εκατομμυρίων την οποία τώρα ανέβασε στα 268 εκατομμύρια δολάρια με την προϋπόθεση οι επενδυτές να αποσύρουν τις προσφυγές τους.

    Η υπόθεση πρόκειται να εκδικαστεί την Δευτέρα στην αυστραλιανή δικαιοσύνη οπότε και θα διαφανεί αν οι επενδυτές αποδεχθούν την αποζημίωση ή θα συνεχίσουν τον δικαστικό τους αγώνα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 16 September 2012 - 6:30:46 UTC