Visit our archive of Documents on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-09-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, ζητούν μόνον οι τσαρλατάνοι»
  • [02] Iκανοποίηση στον ΣΥΡΙΖΑ για την εμφάνιση του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ
  • [03] Ζάκυνθος: Μόνο 34 από τους 388 «τυφλούς» οι δικαιούχοι επιδόματος
  • [04] Λιβύη: Καθαιρέσεις αξιωματούχων για την επίθεση στο αμερικανικό προξενείο
  • [05] Ζαρντίμ: «Θέλουμε να εκμεταλλευτούμε την έδρα μας»
  • [06] Το επιτόκιο των ισπανικών δεκαετών ομολόγων ξεπέρασε και πάλι το 6%
  • [07] Παναθηναϊκός: Στόχος το νταμπλ στην Ελλάδα

  • [01] «Έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, ζητούν μόνον οι τσαρλατάνοι»

    Δυναμικά κατά ενός ενδεχόμενου αποκλεισμού της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, τάχτηκε ο καγκελάριος της Αυστρίας και αρχηγός των Σοσιαλδημοκρατών, Βέρνερ Φάιμαν, στη σημερινή, κεντρική ομιλία του στη συνδιάσκεψη του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Αυστρίας, στη Βιέννη.

    Χωρίς να τους κατονομάσει, ο Αυστριακός καγκελάριος τόνισε χαρακτηριστικά, πως εκείνοι που ζητούν μια έξοδο της Ελλάδας είναι «τσαρλατάνοι», υπονοώντας τα δύο ακροδεξιά κόμματα της αυστριακής αντιπολίτευσης - Κόμμα των Ελευθέρων και Συνασπισμός Μέλλον της Αυστρίας - αλλά, προφανώς, και τον εταίρο του στον κυβερνητικό συνασπισμό, τον αντικαγκελάριο, υπουργό Εξωτερικών και αρχηγό του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος, Μίχαελ Σπίντελεγκερ.

    Το Κόμμα των Ελευθέρων και ο Συνασπισμός Μέλλον της Αυστρίας απαιτούν λυσσαλέα την άμεση διακοπή της βοήθειας προς την Ελλάδα και την αποπομπή της από την Ευρωζώνη, ενώ ο κ. Σπίντελεγκερ παρουσίασε πρόσφατα μια αμφιλεγόμενη και έντονα επικρινόμενη πρόταση, για δημιουργία μηχανισμού αποπομπής χωρών-μελών από την Ευρωζώνη, που δεν τηρούν τις υποχρεώσεις τους.

    Στην ομιλία του ο κ. Φάιμαν υπεραμύνθηκε της πρόσφατης απόφασης, στη βάση της οποίας η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα μπορεί να αγοράζει απεριόριστα, ομόλογα χωρών που αντιμετωπίζουν κρίση, τονίζοντας πως πρόκειται για το καλύτερο μέτρο κατά της κερδοσκοπίας.

    [02] Iκανοποίηση στον ΣΥΡΙΖΑ για την εμφάνιση του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ

    Ικανοποίηση επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ για την εμφάνιση του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ, καθώς εκτιμούν ότι η πρόταση του κόμματος ανέδειξε τόσο τη ρεαλιστική προγραμματική πρότασή του και το εναλλακτικό στρατηγικό σχέδιο ανασυγκρότησης της οικονομίας και ανάπτυξης, όσο και την αμηχανία των μνημονιακών δυνάμεων να απαντήσουν σε αυτό.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά ότι η πρότασή του γίνεται αποδεκτή από τον ελληνικό λαό και υπό το πρίσμα αυτό, «στην κυβέρνηση θα μεγαλώνει ο πανικός, όσο η πολιτική πρόταση της αριστεράς θα αγκαλιάζεται από μεγαλύτερα στρώματα της κοινωνίας και όσο φαίνεται πιο ορατή η ανάληψη της κυβερνητικής εξουσίας από αυτήν».

    Υπό το πρίσμα αυτό, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν ότι το κόμμα τους είναι ένα βήμα μπροστά από την κυβέρνηση, καθώς η ανακοίνωση και η ψήφιση των μέτρων, δεν θα επιδεινώσει απλά το κοινωνικό κλίμα για την τρικομματική κυβέρνηση, αλλά κυρίως, θα αναδείξει την αναγκαιότητα της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, έτσι όπως την παρουσίασε ο κ. Τσίπρας.

    [03] Ζάκυνθος: Μόνο 34 από τους 388 «τυφλούς» οι δικαιούχοι επιδόματος

    Το 82,35% όσων έπαιρναν επίδομα τυφλότητας στον νομό Ζακύνθου δεν ήταν πραγματικά τυφλοί, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του επανελέγχου στον οποίο προχώρησε το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΙΚΑ) κατά την περίοδο από 11/09/2012 έως 13/09/2012.

    Ο επανέλεγχος των επιδοματούχων τυφλότητας στη Ζάκυνθο, πραγματοποιήθηκε κατόπιν συνεργασίας του ΙΚΑ με την υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛΑΣ), στο πλαίσιο εκτέλεσης σχετικής εισαγγελικής παραγγελίας.

    Από τους 388 «τυφλούς» της Ζακύνθου, που κλήθηκαν για έλεγχο από τις υγειονομικές επιτροπές του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ), προσήλθαν και εξετάστηκαν οι 221 και όπως διαπιστώθηκε μόλις οι 34 δηλαδή το 17,6% είναι πραγματικά δικαιούχοι του επιδόματος.

    [04] Λιβύη: Καθαιρέσεις αξιωματούχων για την επίθεση στο αμερικανικό προξενείο

    Το υπουργείο Εσωτερικών της Λιβύης καθαίρεσε δύο υψηλόβαθμους αξιωματούχους, υπεύθυνους για την ασφάλεια στις ανατολικές περιοχές της χώρας, έξι ημέρες μετά την αιματηρή επίθεση εναντίον του αμερικανικού προξενείου στη Βεγγάζη, στην οποία σκοτώθηκαν ο Αμερικανός πρεσβευτής και τρεις διπλωματικοί υπάλληλοι.

    Το υπουργείο αποφάσισε να καθαιρέσει από τα καθήκοντά τους τον υφυπουργό ανατολικών περιοχών Ουανίς αλ-Σαρίφ καθώς και τον διευθυντή της υπηρεσίας εθνικής ασφάλειας στη Βεγγάζη, στρατηγό Χουσέιν Μπου Χμίντα.

    Η απόφαση για την απομάκρυνση του Σαρίφ ελήφθη από το υπουργικό συμβούλιο στη συνεδρίαση της 12ης Σεπτεμβρίου, την ημέρα που έγινε γνωστό ότι σκοτώθηκε ο Αμερικανός πρεσβευτής Κρις Στίβενς στην επίθεση που είχε σημειωθεί την προηγουμένη στο αμερικανικό προξενείο.

    Επιμέλεια: Φ. Γιοβάνογλου

    [05] Ζαρντίμ: «Θέλουμε να εκμεταλλευτούμε την έδρα μας»

    Τη δύναμη της έδρας θέλει να αξιοποιήσει ο Ολυμπιακός στην αυριανή πρεμιέρα του Τσάμπιονς Λιγκ, απέναντι στη Σάλκε, αλλά και γενικότερα στη διοργάνωση, και στο γεγονός αυτό στάθηκε ο Λεονάρντο Ζαρντίμ στη σημερινή συνέντευξη Τύπου. «Πρέπει να αξιοποιήσουμε τη δύναμη που έχουμε στο γήπεδο μας και να πάρουμε καλά αποτελέσματα εδώ. Έχουμε να παίξουμε με δυνατές ομάδες και θέλουμε να είμαστε ισορροπημένοι για να μην αντιμετωπίσουμε πρόβλημα», επισήμανε ο Πορτογάλος τεχνικός, που εκτίμησε ότι «... θα είναι μοιρασμένο (σ.σ. το παιχνίδι). Η Σάλκε είναι δυνατή ομάδα με καλούς παίκτες, αλλά κι εμείς είμαστε καλά προετοιμασμένοι. Θέλουμε να εκμεταλλευτούμε το γήπεδό μας. Η Σάλκε είναι καλή στις στημένες φάσεις. Εμείς πρέπει να εκμεταλλευτούμε τα δικά μας πλεονεκτήματα για να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε».

    [06] Το επιτόκιο των ισπανικών δεκαετών ομολόγων ξεπέρασε και πάλι το 6%

    Το επιτόκιο των δεκαετών ομολόγων της Ισπανίας πέρασε ξεπέρασε σήμερα και πάλι το όριο του 6%, για πρώτη φορά μετά τις 7 Σεπτεμβρίου, όταν είχε πέσει, μετά την ανακοίνωση των μέτρων που πρόκειται να λάβει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για να βοηθήσει τις χώρες της ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα λόγω της κρίσης χρέους.

    Γύρω στις 17:05 (ώρα Ελλάδας) το επιτόκιο είχε φτάσει στο 6,007%.

    Επιμέλεια: Φ. Γιοβάνογλου

    [07] Παναθηναϊκός: Στόχος το νταμπλ στην Ελλάδα

    Η επιστροφή στην κορυφή του ελληνικού πρωταθλήματος και ο τίτλος του Κυπέλλου αποτελούν βασικό στόχο για τη νέα ομάδα που «έχτισε» φέτος ο Παναθηναϊκός. Όσο για την Ευρωλίγκα, ο Αργύρης Πεδουλάκης και οι παίκτες θα πηγαίνουν βήμα-βήμα, αγώνα με τον αγώνα, όπως δήλωσαν οι πρωταγωνιστές στη media day, στο ΟΑΚΑ σήμερα.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 17 September 2012 - 12:30:41 UTC