Download Greek Fonts & Instructions for your computer Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-09-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Ερυθρόλευκη" πρεμιέρα κόντρα στη Σάλκε
  • [02] "Η Ελλάδα δίκαια απαιτεί πολεμικές αποζημιώσεις από τη Γερμανία"
  • [03] Στόχος το εθνικό σχέδιο διαχείρισης απορριμάτων

  • [01] "Ερυθρόλευκη" πρεμιέρα κόντρα στη Σάλκε

    Τη γερμανική Σάλκε φιλοξενεί ο Ολυμπιακός στην πρεμιέρα της φάσης των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.

    Οι "ερυθρόλευκοι" έχουν ως στόχο τη νίκη προκειμένου να ξεκινήσουν με το δεξί στη διοργάνωση και να θέσουν τις βάσεις για την πρόκριση στην επόμενη φάση.

    Ο προπονητής των Πειραιωτών, Λεονάρντο Ζαρντίμσκέφτεται να χρησιμοποιήσει κάτω από τα δοκάρια τον Μέγιερι. Στα δύο άκρα της άμυνας θα βρίσκονται οι Τοροσίδης και Χολέμπας. Στο κέντρο της άμυνας θα είναι ο Σιόβας και δίπλα του θα είναι ο Κοντρέρας, εκτός κι αν κριθεί ανέτοιμος, οπότε θα επιστρατευτεί ο Μανωλάς. Η μεσαία γραμμήθα αποτελείται από τουςΜανιάτη, Μοντέστο, Ιμπαγάσαενώ στην επίθεση θα παίξουν οι Αμπντούν, Τζεμπούρ, Μασάντο.

    Στην αντίπερα όχθη, οΧουμπ Στέφενς προορίζει τον Ούνερσταλγιατην εστία της Σάλκε, έχονταςστο δεξί άκρο της άμυνας τον Χέβεντες, στο αριστερό τον Φουχς και στο κέντρο τουςΠαπαδόπουλοκαι Ματίπ.Τα δύο αμυντικά χαφ θαείναι οι Τζόουνς και Νοϊστέντερ ενώ μπροστά τους θα παίξει ο Χόλτμπι. Δεξί εξτρέμ αναμένεται να ξεκινήσει ο Φαρφάν, αριστερό ο Αφελάι και στην κορυφή της επίθεσης ο Χούντελααρ.

    [02] "Η Ελλάδα δίκαια απαιτεί πολεμικές αποζημιώσεις από τη Γερμανία"

    Το ελληνικό αίτημα για καταβολή πολεμικών αποζημιώσεων από τη Γερμανία είναι απόλυτα δικαιολογημένο, καθώς η Ελλάδα ήταν η μόνη από τις κατεχόμενες από τη ναζιστική Γερμανία μη σλαβικές χώρες (μετά την Πολωνία, τη Γιουγκοσλαβία και τη Σοβιετική Ενωση) η οποία είχε τις μεγαλύτερες απώλειες σε ανθρώπινες ζωές και σε υλικές ζημίες, τονίζει ο διάσημος, αυστριακής καταγωγής, ιστορικός και καθηγητής Νεότερης Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Χάγκεν Φλάισερ, σε συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα «Ντερ Στάνταρντ».

    Απαριθμώντας αυτές τις απώλειες, επισημαίνει πως, πέρα από τους 60.000 Έλληνες Εβραίους που δολοφονήθηκαν, δεκάδες χιλιάδες άλλοι Έλληνες εκτελέστηκαν, τουλάχιστον 100.000 πέθαναν από πείνα, ένας στους τρεις Έλληνες υπέφερε από επιδημικές ασθένειες μετά τη γερμανική οπισθοχώρηση, πολλοί ήταν άστεγοι, καθώς είχαν καταστραφεί περί τις 100.000 κατοικίες, ενώ ολόκληρη η οικονομία και οι υποδομές της χώρας καταστράφηκαν στη διάρκεια της κατοχής και η Ελλάδα, από τότε, ποτέ δεν συνήλθε.

    Σύμφωνα με εκτιμήσεις της ελληνικής πλευράς το 1945, η ζημία ανερχόταν σε πάνω από δέκα δισεκατομμύρια προπολεμικά δολάρια, από αυτά η Ελλάδα πήρε ως αποζημιώσεις περί τα 25 εκατομμύρια δολάρια, σε σημερινές τιμές, κυρίως σε μορφή αποσυναρμολογημένων βιομηχανικών εγκαταστάσεων από τη Γερμανία που μεταφέρθηκαν στην Ελλάδα, αλλά ακόμη και αυτά τα 25 εκατομμύρια δολάρια δεν πληρώθηκαν στην Ελλάδα από τους Γερμανούς, αλλά από την Υπηρεσία Αποζημιώσεων των Συμμάχων.

    [03] Στόχος το εθνικό σχέδιο διαχείρισης απορριμάτων

    Εποικοδομητική χαρακτήρισε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Σταύρος Καλαφάτης, τη συνάντηση που είχε σήμερα ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Ευάγγελος Λιβιεράτος, με τον επικεφαλής της ομάδας δράσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Χορστ Ράιχενμπαχ.

    Στο επίκεντρο της συνάντησης τέθηκαν τα ζητήματα της διαχείρισης των απορριμμάτων, της ολοκλήρωσης τού Εθνικού Κτηματολογίου, όπως επίσης και η ευαισθητοποίηση των πολιτών σε περιβαλλοντικά θέματα.

    Όπως δήλωσε ο κ. Καλαφάτης, μετά το τέλος της συνάντησης, «διαπιστώθηκε ότι υπάρχει πεδίο συνεργασίας μεταξύ του ΥΠΕΚΑ και της Task Force, ιδίως όσον αφορά τα ζητήματα της διαχείρισης των απορριμμάτων και στο Κτηματολόγιο», αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «αυτοί είναι δύο τομείς, στους οποίους είμαστε αποφασισμένοι να δουλέψουμε σκληρά».

    Ειδικότερα, οι δύο πλευρές εξέτασαν τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσε να είναι χρήσιμη η συμβολή της ομάδας δράσης στη διαμόρφωση του εθνικού σχεδίου διαχείρισης απορριμμάτων, στην προπαρασκευή του εθνικού σχεδίου πρόληψης αποβλήτων, καθώς και στην ενημέρωση των πολιτών αναφορικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 18 September 2012 - 14:30:37 UTC