Browse through our Collection of Greek Indexers for: FTP Servers, Libraries & WWW Sites Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-09-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κρίσιμο ραντεβού Στουρνάρα - τρόικας
  • [02] Αναστέλλουν προσωρινά τις κινητοποιήσεις οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ
  • [03] Κρατήρας γεμάτος διαμάντια ανακαλύφθηκε στη Σιβηρία
  • [04] Αυξάνεται το ΕΣΠΑ για στήριξη νέων επιχειρηματιών και ανέργων
  • [05] Με εκπροσώπους των Ελλήνων εφοπλιστών συναντήθηκε ο Α. Σαμαράς
  • [06] Σε λειτουργία ο νέος ιστότοπος της ΣΤΑΣΥ ΑΕ
  • [07] ΚΚΕ: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει τη σφαγή των λαϊκών δικαιωμάτων για να μείνει η χώρα στην ΕΕ
  • [08] Σ. Κεδίκογλου: Αυτήν τη φορά θα παρθούν και αναπτυξιακά μέτρα

  • [01] Κρίσιμο ραντεβού Στουρνάρα - τρόικας

    Κρίσιμη συνάντηση με τους επικεφαλής της τρόικας έχει σε λίγη ώρα ο υπουργός Οικονομικών καθώς οι διαπραγματεύσεις για τα νέα μέτρα μπαίνουν στην τελική ευθεία.

    Σύμφωνα με πληροφορίες,ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο μειώσεων και στις χαμηλές συντάξεις, αλλά και μεγαλύτερων περικοπών σε εφάπαξ, επιδόματα και μισθούς.

    Αύριο το μεσημέρι θα γίνει η νέα σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών, ενώ εκτιμάται ότι το πακέτο θα κλειδώσει σε νέα σύσκεψη των κκ. Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη, μάλλον την Κυριακή, ενώτα μέτρα θα ανακοινωθούν στις αρχές της εβδομάδας.

    [02] Αναστέλλουν προσωρινά τις κινητοποιήσεις οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ

    Προσωρινή αναστολή της επίσχεσης εργασίας αποφάσισαν οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ, μετά την πληρωμή των ιατρικών επισκέψεων του Ιουνίου, ύψους 6,5 εκατ. ευρώ από τον Οργανισμό.

    Ωστόσο, οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ γιατροί επισημαίνουν σε ανακοίνωσή τους ότι ο Οργανισμός «συνεχίζει να χρωστά στους γιατρούς 260 εκατ. ευρώ για το 2012 και 1.110 εκατ. ευρώ για το 2010 και 2011, ενώ οφείλει και στους ασφαλισμένους περισσότερα από 100 εκ. ευρώ.

    Τέλος θυμίζουμε», αναφέρουν οι γιατροί, «ότι ο ΕΟΠΥΥ οφείλει να αποδώσει άμεσα τα δεδουλευμένα των πρώην ταμείων (ΟΠΑΔ, ΤΥΔΚΥ, ΙΚΑ, ΟΑΕΕ) όλων των ιατρών για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο του 2011».

    Οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ τονίζουν ότι αναστέλλουν την κινητοποίηση σε ένδειξη συμπαράστασης στην ελληνική κοινωνία και τους ασφαλισμένους.

    Ζητούν άμεση έναρξη διαλόγου με τον αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό Υγείας Μ. Σαλμά, και επισημαίνουν πως «απ' ό,τι φαίνεται, υλοποιείται το εφιαλτικό σενάριο, για το οποίο έχουμε εδώ και καιρό προειδοποιήσει, περί χρεοκοπίας του ΕΟΠΥΥ».

    [03] Κρατήρας γεμάτος διαμάντια ανακαλύφθηκε στη Σιβηρία

    Ένα ορυχείο διαμαντιών στη Σιβηρία, η ύπαρξη του οποίου είχε κρατηθεί μυστική επί δεκαετίες, διαθέτει τεράστια αποθέματα, ικανά να προκαλέσουν μια "επανάσταση" στην παγκόσμια βιομηχανία, σύμφωνα με τους ειδικούς.

    Το κοίτασμα του Ποπιγκάι ανακαλύφθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1970 σε μια ακατοίκητη ζώνη της ανατολικής Σιβηρίας, σε απόσταση 400 χιλιομέτρων από το κοντινότερο χωριό, το Καντίγκα, και 2.000 χιλιομέτρων βορείως του Κρασνογιάρσκ, της επαρχιακής πρωτεύουσας. Λόγω του Ψυχρού Πολέμου το κοίτασμα χαρακτηρίστηκε αμέσως "στρατηγικό απόθεμα" της τότε ΕΣΣΔ. Η ανακάλυψη περιβλήθηκε με τη μεγαλύτερη μυστικότητα.

    Το Ινστιτούτο Γεωλογίας και Μεταλλευμάτων Σομπόλεφ του Νοβοσιμπίρσκ της Σιβηρίας δημοσίευσε στις αρχές της εβδομάδας ορισμένες σπάνιες πληροφορίες για το ορυχείο το οποίο βρίσκεται σε έναν κρατήρα διαμέτρου περίπου εκατό χιλιομέτρων.

    Ο κρατήρας δημιουργήθηκε από την πτώση ενός αστεροειδή πριν από 35 εκατομμύρια χρόνια. Το κρουστικό κύμα από την πρόσκρουση μετασχημάτισε αυτομάτως τον γραφίτη του υπεδάφους σε μικροσκοπικά διαμάντια, σε ακτίνα δέκα χιλιομέτρων γύρω από το σημείο της πτώσης του αστεροειδούς.

    Σύμφωνα με τον Νικολάι Ποχιλένκο, τον διευθυντή του Ινστιτούτου Σομπόλεφ, αυτά τα "βιομηχανικά" διαμάντια, που έχουν διάμετρο 0,5-2 χιλιοστά, μοιάζουν με κόκκους σκόνης αλλά είναι γκρίζα, γαλάζια και κίτρινα. Τα διαμάντια του τύπου αυτού χρησιμοποιούνται ευρέως στη βιομηχανία, στις γεωτρήσεις και στην κατασκευή αεροσκαφών. Όμως τα αποθέματα του Ποπιγκάι σε καράτια είναι 110 φορές περισσότερα από τα παγκόσμια αποθέματα διαμαντιών, σύμφωνα με τους ειδικούς του Ινστιτούτου. Επίπλέον, τα διαμάντια του Ποπιγκάι είναι δυο φορές πιο ανθεκτικά από τα συνηθισμένα βιομηχανικά διαμάντια, εξήγησε ο Ποχιλένκο.

    [04] Αυξάνεται το ΕΣΠΑ για στήριξη νέων επιχειρηματιών και ανέργων

    Αυξάνεται κατά 51,2 εκατ. ευρώ ο προϋπολογισμός του προγράμματος του ΕΣΠΑ για στήριξη νέων επιχειρηματιών και ανέργων, προκειμένου να δημιουργήσουν νέες επιχειρήσεις, με αποτέλεσμα να ενταχθούν στο πρόγραμμα 3.207 επιπλέον προτάσεις, πέρα από τις 2.228 που έχουν ήδη ενταχθεί.

    Η αύξηση των διαθέσιμων κονδυλίων προβλέπεται σε απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κωστή Χατζηδάκη, με την οποία διευκολύνονται παράλληλα οι επιχειρήσεις προκειμένου να προετοιμάσουν τους απαιτούμενους φακέλους για συμμετοχή στο πρόγραμμα.

    Η απόφαση αφορά το πρόγραμμα «Ολοκληρωμένο σχέδιο παρέμβασης για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας, των επιχειρήσεων και των εργαζομένων».

    [05] Με εκπροσώπους των Ελλήνων εφοπλιστών συναντήθηκε ο Α. Σαμαράς

    Τρόποι δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας στην ελληνική ναυτιλία και το πρόγραμμα κοινωνικής προσφοράς των Ελλήνων εφοπλιστών στις άπορες οικογένειες, εξετάστηκε στη συνάντηση που είχε το μεσημέρι με τον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου, το προεδρείο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, παρουσία του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου Κωστή Μουσουρούλη.

    Ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών Θεόδωρος Βενιάμης ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για το υπό εξέλιξη πρόγραμμα κοινωνικής προσφοράς του ελληνικού εφοπλισμού.

    Σε πρώτο στάδιο, το πρόγραμμα επικεντρώνεται στη στήριξη των αναγκών σίτισης άπορων οικογενειών με ανήλικα παιδιά. Το πρόγραμμα θα επεκταθεί ακόμα και σε άλλους τομείς, όπως η υγεία, με την προσφορά ιατροφαρμακευτικής και νοσοκομειακής περίθαλψης σε άπορα παιδιά ή παιδιά ανασφάλιστων γονέων, την προσφορά ιατρικού ελέγχου με κινητές μονάδες υγείας, καθώς και στον τομέα της ναυτικής εκπαίδευσης.

    [06] Σε λειτουργία ο νέος ιστότοπος της ΣΤΑΣΥ ΑΕ

    Τον εταιρικό διαδικτυακό της ιστότοπο έθεσε σε λειτουργία η ΣΤΑ.ΣΥ. ΑΕ, (Σταθερές Συγκοινωνίες), υπό την ομπρέλα της οποίας λειτουργούν το Μετρό, ο Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος και το Τραμ.

    Πρόκειται για την ηλεκτρονική διεύθυνση www.stasy.gr, από την οποία ο επιβάτης ζητά πληροφόρηση και ενημέρωση για τα συγκεκριμένα Μέσα Σταθερής Τροχιάς και προσφέρει εύκολη αναζήτηση και εύρεση κάθε πληροφορίας ή και ηλεκτρονικής επικοινωνίας του με την εταιρεία.

    Από τη συγκεκριμένη διεύθυνση παρέχεται στον επιβάτη αναλυτική πληροφόρηση για το πώς θα μετακινηθεί, με αναλυτικούς πίνακες δρομολογίων και στάσεων, για τους χώρους στάθμευσης και φύλαξης αποσκευών, καθώς και με τη βοήθεια χάρτη να σχεδιάσει την επιθυμητή διαδρομή του αλλά και να λάβει οδηγίες για την καλύτερη μεταφορά του. Επίσης, στον ιστότοπο υπάρχει πλήρης παρουσίαση όλων των ειδών εισιτηρίων και του τρόπου προμήθειάς τους.

    [07] ΚΚΕ: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει τη σφαγή των λαϊκών δικαιωμάτων για να μείνει η χώρα στην ΕΕ

    «Ο λαός μάτωσε και ματώνει από τα άγρια μέτρα, έδωσε και δίνει αγώνες για να τα αποκρούσει και η ηγεσία τού ΣΥΡΙΖΑ θέλει οι εργαζόμενοι να τα ξεχάσουν και να τα υποτάξουν όλα στην ανάδειξη του ΣΥΡΙΖΑ σε κυβέρνηση, απ' όπου θα συνεχίσει αυτός τη σφαγή των εργατικών - λαϊκών δικαιωμάτων για να μείνει η χώρα στην ΕΕ και να εξασφαλιστεί η ανάκαμψη της καπιταλιστικής κερδοφορίας».

    Τα ανωτέρω αναφέρονται σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, για την ομιλία του Α. Τσίπρα στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

    [08] Σ. Κεδίκογλου: Αυτήν τη φορά θα παρθούν και αναπτυξιακά μέτρα

    «Πρόκειται για περικοπές που πρέπει να γίνουν για να φθάσουμε κάποια στιγμή στο «ίσα βάρκα, ίσα νερά» και οι δαπάνες και τα έσοδα του προϋπολογισμού μας να ισοσκελιστούν. Η διαφορά τώρα είναι ότι θα συνοδευτούν άμεσα από αναπτυξιακά μέτρα. Πιστεύουμε βάσιμα ότι μέσα στο φθινόπωρο θα έχουμε δώσει ένα δυνατό μήνυμα στις διεθνείς αγορές, ότι εδώ στην Ελλάδα αλλάζουν τα πράγματα, ότι αξίζει να επενδύσεις στην ελληνική οικονομία. Είμαστε στην κρίσιμη καμπή». Αυτά δήλωσε στη ΝΕΤ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σ. Κεδίκογλου αναφορικά με τα μέτρα.

    Και προσέθεσε: «Ή τα καταφέρνουμε ή τα χάνουμε όλα. Γι? αυτό σας λέω ότι είναι τα τελευταία μέτρα. Είναι κρίσιμα χρήματα αυτά τα 32 δισεκατομμύρια που χρειαζόμαστε για να μπορέσουμε να τα καταφέρουμε».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 19 September 2012 - 14:30:52 UTC