Browse through our Interesting Nodes on the Middle East Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-09-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πρωτιά Νέας Δημοκρατίας δείχνει δημοσκόπηση της Rass
  • [02] Β. Σόιμπλε: Κανείς δεν θέλει να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ
  • [03] Βαθιές και ριζικές αλλαγές προαναγγέλλει η Παναθηναϊκή Συμμαχία

  • [01] Πρωτιά Νέας Δημοκρατίας δείχνει δημοσκόπηση της Rass

    Δημοσκόπηση της εταιρείας Rass που θα δημοσιευτεί το Σάββατο στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» δείχνει προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ και υποχώρηση του ΠΑΣΟΚ στην τέταρτη θέση, ενώ στην τρίτη θέση αναδεικνύεται η Χρυσή Αυγή.

    Σύμφωνα πάντα με την ίδια δημοσκόπηση στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 24,2% έναντι 23,1% του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 9,3%, το ΠΑΣΟΚ με 8,2%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 6,3%. Η Δημοκρατική Αριστερά συγκεντρώνει 5,2% και το ΚΚΕ 4,6%. Οι Οικολόγοι Πράσινοι βρίσκονται στο 1,3% και η Δημιουργία Ξανά στο 1,1%

    Η αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει στο 10,2%, το άκυρο - λευκό 3,4% και «άλλο» 3,1%.

    Καταλληλότερος πρωθυπουργός θεωρείται ο Αντώνης Σαμαράς ο οποίος συγκεντρώνει 41,2% και ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας 30,1%, ενώ η απάντηση «κανένας» εμφανίζει ποσοστό 27,7%.

    [02] Β. Σόιμπλε: Κανείς δεν θέλει να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ

    «Κάνεις δεν θέλει να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, διευκρίνισε ωστόσο ότι με τα λόγια δεν εφαρμόζεται το πρόγραμμα λιτότητας και επανέλαβε ότι όσα λέει η ελληνική κυβέρνηση «πρέπει να επιβεβαιωθούν στην πράξη». Επισήμανε ότι σε περίπτωση αποτυχίας του ευρώ, «οι Γερμανοί έχουν να χάσουν περισσότερα από ό,τι οι Έλληνες», ενώ ζήτησε να μην συζητείται καν το ενδεχόμενο νέας αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, καθώς οι εικασίες προκαλούν αβεβαιότητα. Αναφερόμενος στην Έκθεση της τρόικας, επισήμανε ότι δεν μπορεί παρά να καταγράφει την αντικειμενική πραγματικότητα της κατάστασης στην Ελλάδα και εξέφρασε τον σεβασμό του για τα βάρη που υφίσταται ο ελληνικός λαός.

    Μιλώντας στα μέλη της Ένωσης Ξένων Ανταποκριτών του Βερολίνου, ο κ. Σόιμπλε δήλωσε ότι στήριξε το πρώτο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, καθώς έτσι δημιουργήθηκαν οι συνθήκες προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. «Πρέπει να αναλογιστούμε και την διάθεση που υπάρχει στο ΔΝΤ, λόγω της διαρκούς ενασχόλησης με τα ευρωπαϊκά προβλήματα και της συνεχούς αθέτησης των συμφωνιών», επισήμανε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών.

    [03] Βαθιές και ριζικές αλλαγές προαναγγέλλει η Παναθηναϊκή Συμμαχία

    Με ανακοίνωση της η Παναθηναϊκή Συμμαχία, μία μέρα μετά την συντριβή των «πρασίνων» με 3-0 από την Μάριμπορ στην Σλοβενία για το Γιουρόπα Λιγκ, εκφράζει την ανησυχία της για την αγωνιστική απόδοση της ομάδας και παράλληλα προαναγγέλλει αλλαγές τόσο στην διοίκηση όσο στο ποδοσφαιρικό τμήμα

    Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Ο Παναθηναϊκός μας βιώνει μια βαθιά και χρόνια κρίση από την οποία είμαστε σίγουροι ότι θα βγούμε πιο δυνατοί. Η ομάδα θα γυρίσει γρήγορα στο δρόμο των επιτυχιών. Εμείς, οι εκπρόσωποι του μεγαλομετόχου, δηλαδή των οπαδών του μεγαλύτερου ελληνικού συλλόγου, είμαστε υποχρεωμένοι και αποφασισμένοι να διασφαλίσουμε το επιχειρηματικό και ποδοσφαιρικό μέλλον του Παναθηναϊκού. Θέλουμε να ενημερώσουμε τους φιλάθλους μας ότι τις επόμενες μέρες θα γίνουν βαθιές και ριζικές διοικητικές τομές στην ομάδα και την ΠΑΕ γενικότερα».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 21 September 2012 - 18:30:37 UTC