Browse through our Interesting Nodes of Museums in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-09-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Αναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης
  • [02] Σεισμός 4,4 ρίχτερ νοτιοανατολικά της Εξοχής Κόνιτσας
  • [03] Ισπανία: Εξήντα τραυματίες σε συγκρούσεις νεαρών με την αστυνομία
  • [04] Έτοιμη να εγκαταλείψει τα μέτρα λιτότητας η Πορτογαλία

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Αναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης

    Το τρίπτυχο, ακύρωση του Μνημονίου, αναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης και ανασυγκρότηση της χώρας, αποτελεί την κεντρική στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ο Α.Τσίπρας, μιλώντας σήμερα στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΣΥΝ, ενώ παράλληλα διακήρυξε ότι το κόμμα του θα αναλάβει πρωτοβουλία και θα πρωταγωνιστήσει στο κίνημα για την υπεράσπιση της δημοκρατίας.

    Ο κ. Τσίπρας, που τόνισε ότι η κρίση στη χώρα αντιμετωπίζεται πλέον μόνο με πολιτική λύση, αναπτύσσοντας τη θέση του, είπε ότι η ακύρωση του Μνημονίου θα σημάνει το τέλος των μέτρων και της ύφεσης, η αναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης θα έχει στόχο το μορατόριουμ στην πληρωμή των τόκων του εξωτερικού χρέους για συγκεκριμενό χρονικό διάστημα, τη διαγραφή σημαντικού μέρους του δημόσιου χρέους και την αποπληρωμή του υπόλοιπου με «ρήτρα ανάπτυξης» και η πολιτική ανασυγκρότησης της χώρας θα θέσει την Ελλάδα σε αναπτυξιακή και παραγωγική κατεύθυνση, με ευρεία αναδιανομή του εισοδήματος και του πλούτου, με κοινωνικό και οικολογικό περιεχόμενο.

    [02] Σεισμός 4,4 ρίχτερ νοτιοανατολικά της Εξοχής Κόνιτσας

    Καμιά ζημιά ή τραυματισμός δεν έχει αναφερθεί, μέχρι στιγμής, από τον σεισμό ισχύος 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που καταγράφηκε σήμερα το πρωί κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα. Έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην περιοχή Κόνιτσας και Ζαγοροχωρίων αλλά και στην αλβανική πλευρά στις περιοχές Πρεμετής και Τεπελενίου.

    Το επίκεντρό του εντοπίστηκε 9 χλμ. νοτιοανατολικά της Έξοχής Κόνιτσας. Οι κάτοικοι των περιοχών αυτών αναστατώθηκαν κυρίως από την ισχυρή βοή που συνόδευε τoν σεισμό. Στην Κόνιτσα, που η δόνηση ήταν ιδιαίτερα έντονη, οι κάτοικοι ανησύχησαν γιατί θυμήθηκαν τους σεισμούς του 1996, που είχαν προκαλέσει σοβαρές ζημιές κα καταρρεύσεις κτιρίων.

    [03] Ισπανία: Εξήντα τραυματίες σε συγκρούσεις νεαρών με την αστυνομία

    Εξήντα άνθρωποι τραυματίστηκαν και έντεκα συνελήφθησαν μετά τις συγκρούσεις ανάμεσα σε αστυνομικούς και νεαρούς σε μουσικό φεστιβάλ στη Μαδρίτη, ανακοίνωσαν οι αρχές.

    Εκατοντάδες νεαροί δεν μπόρεσαν να περάσουν στο χώρο του φεστιβάλ που οργανώνει το MTV, στη δυτική Μαδρίτη, με αποτέλεσμα να πετούν μπουκάλια και να καίνε κάδους απορριμμάτων, διευκρίνισε εκπρόσωπος της αστυνομίας, ο οποίος περιέγραψε ως "ασυνήθιστες" τις ταραχές αυτές εξαιτίας της έντασης και της διάρκειας τους.

    Οι συγκρούσεις των αστυνομικών και των νεαρών συνεχίστηκαν επί τέσσερις ώρες στους δρόμους γύρω από τον υπαίθριο χώρο που είχε διοργανωθεί το φεστιβάλ.

    [04] Έτοιμη να εγκαταλείψει τα μέτρα λιτότητας η Πορτογαλία

    Η κυβέρνηση της Πορτογαλίας είναι έτοιμη να αναζητήσει εναλλακτικές λύσεις στα μέτρα λιτότητας που έχουν προκαλέσει τις τελευταίες ημέρες έντονο κύμα διαμαρτυριών σε όλη τη χώρα.

    "Το Συμβούλιο του Κράτους ενημερώθηκε για την πρόθεση της κυβέρνησης να εξετάσει εναλλακτικές λύσεις για την τροποποίηση της κλίμακας των κοινωνικών εισφορών", επισημαίνεται στην ανακοίνωσε της προεδρίας της κυβέρνησης, που εκδόθηκε μετά την οκτάωρη συνεδρίαση του Συμβουλίου, το οποίο αποτελούν πρώην πρόεδροι της χώρας και εξέχουσες προσωπικότητες.

    Τα νέα μέτρα λιτότητας που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Πέδρο Πάσος Κοέλιο, τα οποία προβλέπουν για την επόμενη χρονιά μεγάλη αύξηση των κοινωνικών εισφορών των μισθωτών, με ταυτόχρονη μείωση των εργοδοτικών εισφορών προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις σε όλη την Πορτογαλία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 22 September 2012 - 10:31:11 UTC