Read the UN Universal Declaration of Human Rights (10 December 1948) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-09-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Χρυσός" ο Ντανατσίδης στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα τζούντο νέων
  • [02] Ξάνθη-ΠΑΟΚ 0-3, Αστέρας-Πλατανιάς 2-1 και Λεβαδειακός-Πανιώνιος 3-0
  • [03] Έκκληση υπέρ της προστασίας των χριστιανικών αρχών απηύθυνε ο Πάπας

  • [01] "Χρυσός" ο Ντανατσίδης στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα τζούντο νέων

    Μετά τον Γιώργο Αζωίδη και ο Αλέξης Ντανατσίδης βρέθηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα τζούντο νέων (U20) που φιλοξενείται στο Πόρετς της Κροατίας. Ο Ντανατσίδης, πρωταθλητής Ευρώπης του 2008 στους έφηβους (U17), στον τελικό της κατηγορίας των -81 κιλών επικράτησε με Ippon του Γεωργιανού Μπέκα Γκβινιασβίλι και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, το δεύτερο μετά το χθεσινοβραδυνό του Αζωίδη. Ο Ντανατσίδης, στον τελικό του προκριματικού γκρουπ νίκησε τον Πολωνό Τόμας Σζεπάνιακ, ενώ στα ημιτελικά έκαμψε την αντίσταση και του Ιβάιλο Ιβάνοφ.

    Την Παρασκευή, στην κατηγορία των -66 κιλών, ο Αζωίδης επιβλήθηκε με Yuko (μετά από δύο shido) του Ολλανδού Ζόρντι Μπάκες και επίσης έφτασε στην κατάκτηση της πρώτης θέσης.

    Με τα μετάλλια των Ντανατσίδη και Αζωίδη, η Ελλάδα έφτασε τα 12 στη συγκεκριμένη διοργάνωση από το 1992. Στο πρώτο σκαλί του βάθρου έχουν ανέβει στο παρελθόν οι Ταριέλ Ζιντιρίδης (2004, -66 κιλά) και Αζωίδης (2010, -66 κιλά)

    [02] Ξάνθη-ΠΑΟΚ 0-3, Αστέρας-Πλατανιάς 2-1 και Λεβαδειακός-Πανιώνιος 3-0

    Τους εννέα βαθμούς με τρεις νίκες σε τέσσερις αγώνες, έφτασε ο ΠΑΟΚ. Η ομάδα του Γιώργου Δώνη, σε αγώνα για την 4η ημέρα του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας, επικράτησε 3-0 της Ξάνθης στο γήπεδο των Πηγαδίων και «έπιασε» στην κορυφής της βαθμολογίας τους Ολυμπιακό (ένα ματς λιγότερο), Αστέρα Τρίπολης και Πανιώνιο. Τα τέρματα σημείωσαν οι Αθανασιάδης (10` πέναλτι), Ρομπέρ (54`) και Λαζάρ (89`).

    Στην πρώτη ήττα του φέτος υποχρέωσε ο Λεβαδειακός τον Πανιώνιο επικρατώντας, 3-0, στο Δημοτικό Στάδιο Λιβαδειάς για την 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας. Με δύο γκολ του Στέλιου Βασιλείου στο 3ο και στο 9ο λεπτό και ένα του Γιώργου Ζησόπουλου στο 17΄, η ομάδα του Γιώργου Παράσχου πανηγύρισε την πρώτη της νίκη.

    Επιστροφή στις νίκες για τον Αστέρα Τρίπολης, που επικράτησε 2-1 του Πλατανιά στην αρκαδική πρωτεύουσα. Το ματς έγινε στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας και τα γκολ των νικητών πέτυχαν οι Ράγιος (43΄) και Περόνε (48΄). Μείωσε για την ομάδα της Κρήτης ο Ουντότζι στο 71΄.

    Το σημερινό πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγ ολοκληρώνεται με την αναμέτρηση Ξάνθη-ΠΑΟΚ, που διεξάγεται αυτή την ώρα.

    Το υπόλοιπο πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής έχει ως εξής:

    Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου ====================== 16:00 Βέροια-ΠΑΣ Γιάννινα 18:15 Αρης-Κέρκυρα 18:15 ΟΦΗ-ΑΕΚ 20:30 Ολυμπιακός-Πανθρακικός

    Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου ====================== 20:30 Παναθηναϊκός-Ατρόμητος

    [03] Έκκληση υπέρ της προστασίας των χριστιανικών αρχών απηύθυνε ο Πάπας

    Ο Πάπας Βενέδικτος έκανε δεκτά σήμερα, το μεσημέρι, στη θερινή του κατοικία του Καστέλ Γκαντόλφο, τα μέλη της Χριστιανοδημοκρατικής Διεθνούς που συμμετείχαν στη Ρώμη, στη διεθνή διάσκεψη των κεντροδεξιών κομμάτων.Ανάμεσά τους ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς και οι ομόλογοί του της Ιρλανδίας, Έντα Κέννι, της Ισπανίας, Μαριάνο Ραχόι, της Ουγκαρίας, Βίκτορ Ορμπάν.

    Κατά την ομιλία του, ο ποντίφικας, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι «η κοινωνική και πολιτική στράτευση πρέπει να δεχθεί νέα ώθηση στην αναζήτηση μιας σταθερής ηθικής βάσης, η απουσία της οποίας, σε οικονομικό πεδίο, συνέβαλε στην δημιουργία της διεθνούς χρηματιστικής κρίσης».

    Ο Πάπας ζήτησε από τους χριστιανοδημοκράτες ηγέτες "η πολιτική συνεισφορά τους, να μην περιορισθεί στην αντιμετώπιση των αναγκών της λογικής της αγοράς, αλλά να συνεχίσει να θεωρεί κεντρικής σημασίας την αναζήτηση του καλού, για όλο το κοινωνικό σύνολο, και την προαγωγή και προστασία της ανθρώπινης αξιοπρέπειας".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 22 September 2012 - 18:30:37 UTC