Read the UN Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-09-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μεγάλη συμμετοχή στις εκλογές, ανακοίνωσαν οι αρχές της Λευκορωσίας
  • [02] "Δεν έχει σχέση η αντιισλαμική ταινία με την επιθεση στο προξενείο στη Βεγγάζη" υποστηρίζει Ρεπουμπλικανός βουλευτής
  • [03] Τα εναέρια σύνορα ανάμεσα στην Ακτή Ελεφαντοστού και στη Γκάνα θα ξανανοίξουν αύριο

  • [01] Μεγάλη συμμετοχή στις εκλογές, ανακοίνωσαν οι αρχές της Λευκορωσίας

    Οι αρχές της Λευκορωσίας ανακοίνωσαν χθες μεγάλη συμμετοχή των ψηφοφόρων στις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν στη χώρα, τις οποίες αναμένεται να κερδίσουν οι υποστηρικτές του προέδρου Αλεξάντερ Λουκασένκο και τις οποίες μποϊκοτάρισαν τα μεγάλα κόμματα της αντιπολίτευσης, καταγγέλλοντας πολλές παραβιάσεις της εκλογικής διαδικασίας.

    "Είμαι πολύ ικανοποιημένη από αυτές τις εκλογές (...) η συμμετοχή ήταν πολύ καλή και ξεπέρασε τις προσδοκίες μας", δήλωσε η πρόεδρος της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής, Λίντια Ερμοσίνα, ανακοινώνοντας ποσοστό συμμετοχής 65,9% στις 18:00 ώρα Ελλάδος, δηλαδή δύο ώρες πριν να κλείσουν οι κάλπες, στις 20:00 ώρα Ελλάδος.

    Ωστόσο το αντιπολιτευόμενο Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα ανακοίνωσε ότι η συμμετοχή ανερχόταν μόνον σε 38,7% στις 20:00 ώρα Ελλάδος, διευκρινίζοντας ότι το ποσοστό αυτό στηρίζεται στα στοιχεία που συνέλεξαν παρατηρητές του σε όλη τη χώρα.

    Ωστόσο για την πρόεδρο της εκλογικής επιτροπής, μόνον τα επίσημα στοιχεία μετρούν, "τα υπόλοιπα είναι προϊόν εικασιών", όπως είπε.

    "Αυτές είναι εκλογές για τον λαό της Λευκορωσίας, όχι για τη Δύση", δήλωσε παράλληλα σε δημοσιογράφους ο πρόεδρος της χώρας από το εκλογικό τμήμα στο οποίο ψήφισε στο Μινσκ, απορρίπτοντας τις κατηγορίες για παρατυπίες.

    Και οι 110 κοινοβουλευτικές έδρες θα παραμείνουν στα χέρια των κομμάτων που είναι πιστά σε αυτόν, επειδή "η δειλή αντιπολίτευση δεν έχει τίποτε να προσφέρει", σημείωσε ο Λουκασένκο, εκφράζοντας τη βεβαιότητά του για τη νίκη.

    Οι αντίπαλοί του είχαν και αυτοί προηγουμένως χαρακτηρίσει τον επί 18 χρόνια πρόεδρο της χώρας "έναν δειλό που δεν έχει τίποτε να προσφέρει στον λαό".

    Τα αποτελέσματα των εκλογών αναμένονται το αργότερο σήμερα.

    Οι εκλογές αυτές έγιναν σχεδόν δύο χρόνια μετά την επίμαχη επανεκλογή του προέδρου Αλεξάντερ Λουκασένκο για μια τέταρτη θητεία, μια ψηφοφορία στο τέλος της οποίας δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές είχαν κατέβει στους δρόμους του Μινσκ για να καταγγείλουν μαζική νοθεία.

    [02] "Δεν έχει σχέση η αντιισλαμική ταινία με την επιθεση στο προξενείο στη Βεγγάζη" υποστηρίζει Ρεπουμπλικανός βουλευτής

    Η επίθεση στο αμερικανικό προξενείο της Βεγγάζης κατά την οποία σκοτώθηκε ο Αμερικανός πρεσβευτής στη Λιβύη δεν συνδέεται με τις διαδηλώσεις που προκλήθηκαν από την αμερικανικής παραγωγής αντιισλαμική ταινία "Η Αθωότητα των Μουσουλμάνων", δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της επιτροπής Πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων.

    "Δεν είδα στοιχεία που να δείχνουν ότι βρισκόταν σε εξέλιξη μια διαδήλωση, όπως είδαμε να συμβαίνει μπροστά από τις άλλες πρεσβείες εκείνη τη στιγμή", δήλωσε στο CNN ο Ρεπουμπλικάνος βουλευτής Μάικ Ρότζερς, για τον οποίο η επιχείρηση αυτή "έγινε σαφώς αντιληπτή ως μια επίθεση".

    Ο πρεσβευτής Κρίστοφερ Στίβενς και άλλοι τρεις Αμερικανοί σκοτώθηκαν κατά την επίθεση αυτή που έγινε την 11η Σεπτεμβρίου και αποδόθηκε αρχικά σε οργισμένους διαδηλωτές που διαμαρτύρονταν για την ταινία.

    Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε τελικά την Πέμπτη ότι επρόκειτο για μια "τρομοκρατική επίθεση".

    [03] Τα εναέρια σύνορα ανάμεσα στην Ακτή Ελεφαντοστού και στη Γκάνα θα ξανανοίξουν αύριο

    Τα εναέρια σύνορα ανάμεσα στην Ακτή Ελεφαντοστού και τη Γκάνα, τα οποία είχαν κλείσει την Παρασκευή, θα ξανανοίξουν αύριο, αλλά τα χερσαία και τα θαλάσσια σύνορα μεταξύ των δύο χωρών θα παραμείνουν κλειστά για λόγους ασφαλείας, ανακοίνωσε σήμερα η προεδρία της Ακτής Ελεφαντοστού.

    Ο πρόεδρος Αλασάν Ουαταρά είχε δώσει την Παρασκευή εντολή για το κλείσιμο όλων των συνόρων με τη Γκάνα, έπειτα από επίθεση σε ένα μεθοριακό φυλάκιο της Ακτής Ελεφαντοστού από ενόπλους που προέρχονταν από την Γκάνα και διέφυγαν επίσης στη χώρα αυτή, σύμφωνα με τις αρχές της Ακτής Ελεφαντοστού.

    "Έπειτα από ένα 48ωρο παρατήρησης των μετακινήσεων των ατόμων και των αγαθών ανάμεσα στις δύο χώρες, αποφασίστηκε ότι μόνον τα εναέρια σύνορα θα ξανανοίξουν από τη Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου", αναφέρει η προεδρία σε ανακοίνωσή της.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 24 September 2012 - 0:30:37 UTC