Browse through our Interesting Nodes of Greek Newspapers & Magazines Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-09-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Παρατείνεται ως τις 5 Οκτωβρίου η απογραφή των συνταξιούχων του ΙΚΑ
  • [02] Ομπάμα ή Ρόμνεϊ; Στις μισές πολιτείες ψηφίζουν ήδη
  • [03] «Τέλος» η εθνική για τον Τζον Τέρι
  • [04] Πέθανε το μωρό Πάντα του Εθνικού Ζωολογικού Κήπου της Ουάσινγκτον
  • [05] «Η προστασία της θρησκευτικής και εθνικής ταυτότητας δεν είναι ζήτημα ποινικό», τονίζει η Φ. Γεννηματά
  • [06] Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πανεπιστημιακών στο Σύνταγμα
  • [07] Σε τακτική δικάσιμο παραπέμφθηκε o ...«Γέροντας Παστίτσιος»
  • [08] Επικριτικό ψήφισμα των συμβούλων Επικρατείας για τον πολιτικό κόσμο
  • [09] Η Ισπανία άντλησε 3,983 δισ. ευρώ με αυξημένο δανειακό κόστος
  • [10] Μέρκελ: Οι αγορές ανησυχούν για την αποπληρωμή των χρεών
  • [11] «Η Ευρώπη κατευθύνεται προς την έξοδο από την κρίση», δηλώνει ο Χέρμαν βαν Ρομπάι
  • [12] Ανοικτό αφήνει ο Χρ. Σταϊκούρας το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του χρέους
  • [13] Επιστρέφει στην τεχνική ηγεσία της εθνικής Λιθουανίας ο Καζλάουσκας

  • [01] Παρατείνεται ως τις 5 Οκτωβρίου η απογραφή των συνταξιούχων του ΙΚΑ

    Παρατείνεται, με απόφαση της διοίκησης του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων, (ΙΚΑ - ΕΤΑΜ), έως την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου, η απογραφή των συνταξιούχων, προκειμένου -όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της διοίκησης του Ιδρύματος- «να δοθεί μία τελευταία δυνατότητα να προσέλθουν να απογραφούν όσοι και όσες δεν έχουν προσέλθει μέχρι σήμερα».

    Επίσης, η διοίκηση του ΙΚΑ τονίζει, ότι «δεν πρόκειται να δοθεί άλλη παράταση, και ότι όσοι δικαιούχοι δεν προσέλθουν να απογραφούν στις Τράπεζες ή στα υποκαταστήματα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ έως τις 5/10/2012, δεν θα λαμβάνουν πλέον από τον Οκτώβριο τη σύνταξή τους μέσω Τραπεζών, παρά μόνο με την αυτοπρόσωπη παρουσία τους στα υποκαταστήματα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ».

    [02] Ομπάμα ή Ρόμνεϊ; Στις μισές πολιτείες ψηφίζουν ήδη

    Για τους ψηφοφόρους στις μισές αμερικανικές πολιτείες οι κάλπες για τις προεδρικές εκλογές της 6ης Νοεμβρίου έχουν ήδη ανοίξει, σε ορισμένες εδώ και αρκετές εβδομάδες, την ίδια ώρα που Μπαράκ Ομπάμα και Μιτ Ρόμνεϊ προετοιμάζονται για την πρώτη τους τηλεοπτική αντιπαράθεση στις 3 Οκτωβρίου.

    Οι ψηφοφόροι που δεν μπορούν να απουσιάσουν από την εργασία τους την ημέρα των εκλογών ή προτιμούν να κάνουν κάτι άλλο, δεν χρειάζεται να δικαιολογηθούν: στις περισσότερες πολιτείες όλος ο κόσμος μπορεί να ψηφίζει τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο.

    Το 2008, περίπου το 30% των ψηφοφόρων είχε ψηφίσει πριν από την ημέρα των εκλογών, είτε πηγαίνοντας σε εκλογικά τμήματα ή με επιστολική ψήφο, την πιο συνηθισμένη και λιγότερο δαπανηρή μέθοδο στις ΗΠΑ.

    Φέτος, το ποσοστό μπορεί να φτάσει το 35% σύμφωνα με τον Μάικλ Μακντόναλντ, ειδικό στην «πρώιμη ψήφο» και καθηγητή στο πανεπιστήμιο Τζορτζ Μέισον, ο οποίος θεωρεί τον Οκτώβριο και όχι τον Νοέμβριο τον πιο σημαντικό μήνα των εκλογών.

    Οι Ρεπουμπλικάνοι πιστεύουν ότι τα δύο τρίτα των ψηφοφόρων στην Φλόριντα και το 45% στο Οχάιο, δύο πολιτείες με αμφίβολο αποτέλεσμα, θα ψηφίσουν πριν από την 6η Νοεμβρίου.

    Ήδη σε 25 από τις 50 πολιτείες επιτρέπεται η επιστολική ψήφος και σε τρεις από αυτές--Νότια Ντακότα, 'Αινταχο και Βερμόντ--έχουν ανοίξει εκλογικά κέντρα.

    Επιμέλεια: Μ. Φαράκου

    [03] «Τέλος» η εθνική για τον Τζον Τέρι

    Με χρονικό μιας προαναγγελθείσης αποχώρησης, μοιάζει η απόφαση του Τζον Τέρι να μην φορέσει ξανά τη φανέλα με το εθνόσημο. Ο πρώην αρχηγός της εθνικής Αγγλίας, ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από τα «Τρία Λιοντάρια», όπως μετέδωσε το BBC.

    Ο «κάπτεν» της Τσέλσι είχε δεχθεί διαδοχικά «χτυπήματα» τα τελευταία χρόνια, που αφορούσαν αφενός την εξωσυζυγική του σχέση με τη Βανέσα Περονσέλ και αφετέρου τη ρατσιστική συμπεριφορά του απέναντι στον Αντον Φέρντιναντ της ΚΠΡ.

    [04] Πέθανε το μωρό Πάντα του Εθνικού Ζωολογικού Κήπου της Ουάσινγκτον

    Το μωρό Πάντα που γεννήθηκε μόλις πριν από μία εβδομάδα στον Εθνικό Ζωολογικό Κήπο της Ουάσινγκτον στις ΗΠΑ πέθανε σήμερα, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι του κήπου.

    Τα ακριβή αίτια του θανάτου του δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί και αξιωματούχοι του ζωολογικού κήπου δήλωσαν ότι η υγεία του μωρού Πάντα, το οποίο ζύγιζε λιγότερα από 100 γραμμάρια, ήταν καλή και ότι δεν έφερε εξωτερικά σημάδια που να προδίδουν την πρόκληση κάποιου τραύματος ή μόλυνσης.

    Οι φύλακες και οι εθελοντές του ζωολογικού κήπου βρήκαν νεκρό το μωρό πάντα σήμερα το πρωί όταν έτρεξαν εκεί όπου βρισκόταν ανταποκρινόμενοι σε κραυγή της μητέρας του Μέι Σιάνγκ.

    Οι φύλακες έκλεισαν την κάμερα που επέτρεπε στο κοινό να βλέπει το μωρό πάντα και τη μητέρα του από το Ίντερνετ και ειδικοί απομάκρυναν το νεκρό πάντα για να ερευνηθούν από ειδικούς τα αίτια του θανάτου του.

    Το μωρό Πάντα, στο οποίο δεν είχε δοθεί ακόμη κάποιο όνομα, είχε γεννηθεί στις 16 Σεπτεμβρίου. Η Μέι Σιάνγκ, η δεκατετράχρονη μητέρα του, ήταν καλή μητέρα, σύμφωνα με τις περιγραφές των αξιωματούχων του ζωολογικού κήπου, οι οποίοι είχαν ωστόσο τονίσει ότι ο πρώτος μήνας θεωρείται κρίσιμος για το αν θα καταφέρει να ζήσει ένα γιγάντιο Πάντα.

    Αυτό ήταν το δεύτερο μωρό της Μέι Σιάνγκ. Το πρώτο της μωρό, που του έχει δοθεί το όνομα Τάι Σαν, είχε γεννηθεί στις 9 Ιουλίου του 2005 και βρίσκεται τώρα στο κέντρο προστασίας των γιγάντιων πάντα στην περιοχή Ουολόνγκ της Κίνας.

    [05] «Η προστασία της θρησκευτικής και εθνικής ταυτότητας δεν είναι ζήτημα ποινικό», τονίζει η Φ. Γεννηματά

    «O σεβασμός της χριστιανικής και κάθε άλλης γνωστής θρησκείας είναι βασικό στοιχείο μιας σύγχρονης ανοιχτής κοινωνίας. Άλλο όμως σεβασμός και άλλο ποινικές διώξεις», δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, σχετικά με τη σύλληψη του 27χρονου με την κατηγορία της καθύβρισης.

    Η κ. Γεννηματά, αφού αναφέρει ότι ο συλληφθείς θα μπορούσε απλά να σκεφτεί ότι η πράξη του προσβάλλει πολλούς συνανθρώπους του, υπογραμμίζει πως «από το σημείο αυτό, μέχρι του να οδηγείται ένας 27χρονος στα δικαστήρια και μάλιστα με απίστευτη ταχύτητα, υπάρχει ένα χάσμα», που «δεν μπορεί να ανοίγει με προτροπές της Χρυσής Αυγής».

    «Μπορεί να κλείσει μέσα από ψύχραιμες ενέργειες της Πολιτείας, αλλά και της Εκκλησίας, που παλεύει διαρκώς κατά του φανατισμού και της μισαλλοδοξίας», συνεχίζει η κ. Γεννηματά και τονίζει ότι «η προστασία της θρησκευτικής και εθνικής ταυτότητας δεν είναι ζήτημα ποινικό».

    Η κ. Γεννηματά είπε ακόμη ότι «αυτά που μας ενοχλούν όταν τα βλέπουμε να γίνονται σε άλλες χώρες, δεν χρειάζεται να συμβαίνουν στην Ελλάδα».

    [06] Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πανεπιστημιακών στο Σύνταγμα

    Συγκέντρωση διαμαρτυρίας διοργανώνουν, για τις 6 το απόγευμα στην Πλατεία Συντάγματος, οι ομοσπονδίες των καθηγητών πανεπιστημίου (ΠΟΣΔΕΠ) και των τεχνολογικών ιδρυμάτων (ΟΣΕΠ-ΤΕΙ) και η Ένωση Ελλήνων Ερευνητών Ελλάδας (ΕΕΕ).

    Οι καθηγητές προγραμματίζουν συμβολική περικύκλωση των υπουργείων Οικονομικών και Ανάπτυξης, όπου θα επιδιώξουν συναντήσεις με τους αρμόδιους υπουργούς προκειμένου να τους επιδώσουν διάβημα με τα αιτήματά τους.

    Θα ακολουθήσει λαμπαδηφορία, η οποία μέσω των οδών Όθωνος, Αμαλίας, και Πανεπιστημίου θα καταλήξει στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου προγραμματίζεται καλλιτεχνικό πρόγραμμα με απαγγελίες και μουσική, από καλλιτέχνες και ηθοποιούς, ενώ σε στάση στο χώρο μπροστά από τη Βουλή θα καταθέσουν το διάβημά τους στο προεδρείο της Βουλής.

    Οι εκπρόσωποι των τριών ομοσπονδιών έστειλαν επιστολές τόσο στους υπουργούς Οικονομικών Ιωάννη Στουρνάρα και Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη, όσο και στον Πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη, με τις οποίες τους ενημερώνουν για τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα και την περικύκλωση των υπουργείων και τους ζητούν να ορισθεί συνάντηση μαζί τους προκειμένου να τους εκθέσουν τις απόψεις τους σχετικά με το θέμα των μειώσεων των αποδοχών των ακαδημαϊκών δασκάλων και ερευνητών για τις οποίες «ενημερωθήκαμε κατά την τελευταία μας συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών».

    «Οι μειώσεις αυτές σε συνδυασμό με τις περικοπές των κονδυλίων για λειτουργικές δαπάνες, δημόσιες επενδύσεις και φοιτητική μέριμνα και ακόμη και μισθοδοσίας τακτικού προσωπικού στην περίπτωση των Ερευνητικών Κέντρων, καθιστούν πλέον άκρως προβληματική έως αδύνατη την ομαλή λειτουργία των Ιδρυμάτων της Ανώτατης Εκπαίδευσης και Έρευνας κατά τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά, και μάλιστα σε μια περίοδο όπου η εφαρμογή του νέου νόμου πλαισίου για τα ΑΕΙ απαιτεί πολλές δράσεις και προϋποθέτει ένα ήρεμο κλίμα στα ιδρύματά μας» αναφέρουν οι εκπαιδευτικοί στην επιστολή τους και προσθέτουν:

    «Πιστεύουμε ότι θα συμφωνήσετε πως η υπέρβαση της μεγαλύτερης κρίσης στην πρόσφατη ιστορία της χώρας μας απαιτεί -μεταξύ των άλλων- την ενεργοποίηση όλων των οικονομικών, παραγωγικών, επιστημονικών, κοινωνικών και πνευματικών δυνάμεων του τόπου. Κυρίαρχο ρόλο σε αυτήν την εθνική προσπάθεια θεωρούμε ότι πρέπει να διαδραματίσουν οι χώροι της γνώσης, της έρευνας, της τεχνολογίας και του πολιτισμού -με προεξάρχον το ανθρώπινο δυναμικό της Ελληνικής Ανώτατης Εκπαίδευσης και της Έρευνας- για τη διασφάλιση μιας σταθερής πορείας της χώρας μας προς την ταχεία, ορθολογική και σύγχρονη ανάπτυξη».

    [07] Σε τακτική δικάσιμο παραπέμφθηκε o ...«Γέροντας Παστίτσιος»

    Σε τακτική δίκη παραπέμφθηκε 27χρονος χρήστης του διαδικτύου, ο οποίος συνελήφθη την περασμένη Παρασκευή από αστυνομικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για «κακόβουλη βλασφημία και καθύβριση θρησκευμάτων, μέσω του Facebook», γεγονός που έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις τόσο στο ίντερνετ, όσο και από πλευράς του πολιτικού κόσμου.

    Ο 27χρονος, ο οποίος είναι υπάλληλος ιχθυοτροφείου, δημοσίευσε, μέσω της γνωστής σελίδας κοινωνικής δικτύωσης Facebook, παραποιημένες φωτογραφίες του Γέροντα Παϊσίου, τον οποίο αποκαλούσε «Γέροντα Παστίτσιο», καθώς και άλλα σχόλια σχετικά με τον Ορθόδοξο Χριστιανισμό.

    Για το θέμα αυτό υπέβαλε ερώτηση στη Βουλή, την περασμένη Τρίτη, 18/9/2012, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς.

    Ωστόσο, όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, είχε ήδη κινηθεί η σχετική διαδικασία από τις Αρχές, πολύ νωρίτερα.

    [08] Επικριτικό ψήφισμα των συμβούλων Επικρατείας για τον πολιτικό κόσμο

    Έντονα σκληρό, για την κυβέρνηση, αλλά και τον πολιτικό κόσμο της χώρας, ψήφισμα εξέδωσαν οι δικαστές του Συμβουλίου της Επικρατείας, ενόψει των δρομολογούμενων νέων περικοπών στις αποδοχές των δικαστικών λειτουργών.

    Ειδικότερα, τα μέλη της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών του Συμβουλίου της Επικρατείας κατά την τελευταία έκτακτη Γενική Συνέλευση τους, εξέδωσαν ψήφισμα με το οποίο στην ουσία εγκαλούν τον πολιτικό κόσμο για το ότι από τη μία μεριά αποφασίζουν περικοπές αποδοχών και από την άλλη δεν δίνουν οι ίδιοι το παράδειγμα και ούτε αποδεικνύουν «εμπράκτως ότι πρώτοι εκείνοι υφίστανται την αντίστοιχη θυσία».

    «Σε περιόδους σοβαρής οικονομικής κρίσης, η οποία λαμβάνει διαρκή και μόνιμα χαρακτηριστικά, όπως η παρούσα, πρωταρχικό μέλημα μίας δημοκρατικής Πολιτείας θα έπρεπε να είναι η υπεράσπιση των αδυνάτων, η δίκαιη κατανομή των βαρών και η προστασία των θεσμών, που είναι κρίσιμοι για την επίτευξη των ανωτέρω, αλλά και για την ομαλή και αποτελεσματική λειτουργία του κράτους γενικότερα. Τέτοιος θεσμός είναι αυτός της Δικαιοσύνη», επισημαίνουν οι σύμβουλοι Επικρατείας και σημειώνουν:

    «Οι δικαστικοί λειτουργοί, συναισθανόμενοι την κρισιμότητα των στιγμών, δεν είναι αδιάλλακτοι ή αποκομμένοι από τον κοινωνικό περίγυρο, ούτε στράφηκαν εναντίον άλλων κοινωνικών ομάδων, και δη εκείνων που αμείβονται με ειδικά μισθολόγια ή υπόκεινται σε παντός είδους ειδικές μισθολογικές ρυθμίσεις».

    [09] Η Ισπανία άντλησε 3,983 δισ. ευρώ με αυξημένο δανειακό κόστος

    Αύξηση του κόστους δανεισμού της αντιμετώπισε σήμερα η Ισπανία, κατά τη δημοπρασία για την άντληση ποσού 3,983 δισ.ευρώ, μέσω της έκδοσης τρίμηνων και εξάμηνων εντόκων γραμματίων, ως αποτέλεσμα της αναζωπύρωσης των ανησυχιών στις αγορές χρήματος, αναφορικά με την κρίση κρατικού χρέους στην Ευρωζώνη.

    Κατά τη δημοπρασία των τρίμηνων γραμματίων η Ισπανία αναγκάστηκε να δανειστεί με επιτόκιο 1,203% έναντι 0,946% της τελευταίας αντίστοιχης δημοπρασίας στις 28 Αυγούστου ενώ στη δημοπρασία των εξάμηνων γραμματίων δανείστηκε με επιτόκιο 2,213% έναντι 2,026%, αντιστοίχως, σύμφωνα με ανακοίνωση της Τραπέζης της Ισπανίας.

    [10] Μέρκελ: Οι αγορές ανησυχούν για την αποπληρωμή των χρεών

    Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ δήλωσε σήμερα ότι οι χρηματαγορές ανησυχούν για την ικανότητα μερικών χωρών της ευρωζώνης να αποπληρώσουν το χρέος τους.

    "Υπάρχει έλλειψη εμπιστοσύνης στις χρηματαγορές ότι μερικά κράτη της ευρωζώνης μπορούν να αποπληρώσουν μακροπρόθεσμα τα χρέη τους. Ο κόσμος αναρωτιέται πόσο ανταγωνιστικές είναι οι χώρες της ευρωζώνης", δήλωσε σε συνάντηση της Ομοσπονδίας Βιομηχανιών Γερμανίας.

    Η Μέρκελ δήλωσε πως χρειάζεται αντοχή για να λυθεί η κρίση, αλλά το σύμφωνο για τη δημοσιονομική πειθαρχία είναι μια ένδειξη προόδου, όπως και η πρόοδος στην επίβλεψη των τραπεζών σ' όλη την ευρωζώνη.

    Η καγκελάριος της Γερμανίας δήλωσε πως είναι πρόωρο να γίνεται λόγος για οποιαδήποτε ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών στην ευρωζώνη μέσω ευρωπαϊκών μηχανισμών πριν εγκαθιδρυθεί ένα σώμα που να επιβλέπει και να έχει ισχυρά δικαιώματα παρέμβασης.

    Η ίδια πρόσθεσε πως το συνολικό έλλειμμα του προϋπολογισμού της Γερμανίας είναι πιθανό να φτάσει το 0,9% του ΑΕΠ φέτος και πως η χώρα χρειάζεται να συνεχίσει να ενισχύει την εσωτερική ζήτηση.

    Επιμέλεια: Γ. Αγγελόπουλος

    [11] «Η Ευρώπη κατευθύνεται προς την έξοδο από την κρίση», δηλώνει ο Χέρμαν βαν Ρομπάι

    Να μη χάσουν «την αίσθηση του επείγοντος, σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση της κρίσης στην ευρωζώνη», προτρέπει ο πρόεδρος της ΕΕ, Χέρμαν Βαν Ρομπάι, τους Ευρωπαίους ηγέτες.

    «Διαπιστώνω μια τάση να ξεχνιέται η αίσθηση του επείγοντος. Αυτό δεν πρέπει να συμβεί», σημειώνει ο κ. Ρομπάι και τους καλεί να «εργαστούν πάνω σε δύσκολα ζητήματα» για το ευρώ.

    Σημειώνει, επίσης, «πως η επόμενη Σύνοδος Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων της ΕΕ θα λάβει χώρα στις 18-19 Οκτωβρίου και θα είναι κομβικής σημασίας» και ότι «θα δοθεί η ευκαιρία να συζητηθούν "συγκεκριμένα σχέδια" για την ενίσχυση της οικονομικής διακυβέρνησης της ευρωζώνης», κάτι που όπως αναφέρει «θα έπρεπε να είχε ήδη γίνει εδώ και πολύ καιρό».

    «Η Ευρώπη κατευθύνεται προς την έξοδο από την κρίση», σχολιάζει, αλλά επιμένει πως «απομένει ακόμα πολλή δουλειά να γίνει». Βέβαια, «οι προσπάθειές μας αρχίζουν να αποφέρουν καρπούς, αλλά δεν πρέπει να μείνουμε με τα χέρια σταυρωμένα», δεδομένου ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση απαριθμεί 25 εκατομμύρια ανέργους, καταλήγει ο πρόεδρος της ΕΕ.

    [12] Ανοικτό αφήνει ο Χρ. Σταϊκούρας το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του χρέους

    Δεν αποκλείει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, το ενδεχόμενο να προκύψει χρηματοδοτικό κενό αν υπάρξουν αποκλίσεις στο πρωτογενές έλλειμμα και τα έσοδα από αποκρατικοποιήσεις και σε μια τέτοια περίπτωση να εξεταστεί η δυνατότητα μετακύλισης των λήξεων των ελληνικών ομολόγων, που κατέχει το Ευρωσύστημα.

    Έγγραφο του κ. Σταϊκούρα το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή στις 20 Σεπτεμβρίου, προς απάντηση ερώτησης της βουλευτού των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίας Κόλλια Τσαρουχά, ως προς το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, υπενθυμίζει στη βουλευτή ότι «η μελέτη βιωσιμότητας του χρέους που δημοσίευσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον Μάρτιο του 2012 και εμπεριέχει τα αποτελέσματα του PSI περιλαμβάνει μία σειρά από υποθέσεις σε σχέση με την εξέλιξη του ΑΕΠ, την πορεία του πρωτογενούς ελλείμματος, τις αποκρατικοποιήσεις κλπ. Με βάση αυτές τις εκτιμήσεις ο λόγος χρέους/ΑΕΠ το 2020 θα είχε μειωθεί στο 116,5%. Στο βαθμό που οι ανωτέρω υποθέσεις αποκλίνουν ο λόγος χρέους/ΑΕΠ οδηγείται σε ποσοστά άνω του 120%». Οι ανωτέρω προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επισημαίνει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, εμπεριέχουν επίσης δανεισμό της Ελλάδος από τις αγορές ομολόγων ύψους 7,6 δισεκατομμυρίων για το 2015 και 3 δισεκατομμυρίων για το 2016. Τα ποσά αυτά ενδεχομένως θα αυξηθούν εφόσον το πρωτογενές έλλειμμα και τα έσοδα από αποκρατικοποιήσεις αποκλίνουν από τους στόχους που έχουν τεθεί. Αυτό δημιουργεί ανάγκες κάλυψης του χρηματοδοτικού κενού».

    [13] Επιστρέφει στην τεχνική ηγεσία της εθνικής Λιθουανίας ο Καζλάουσκας

    Μόνο η ανακοίνωση απομένει για να αναλάβει επισήμως τη θέση του ομοσπονδιακού τεχνικού της Λιθουανίας ο Γιόνας Καζλάουσκας. Ο πρώην προπονητής της εθνικής μας, αλλά και του Ολυμπιακού, συμφώνησε για τετραετές συμβόλαιο με τον πρόεδρο της λιθουανικής ομοσπονδίας, Άρβιντας Σαμπόνις. Ο 57χρονος σήμερα Γιόνας Καζλάουσκας είχε διατελέσει ομοσπονδιακός της πατρίδας του και την τετραετία 1997-2001.

    Πρώτη επίσημη υποχρέωση για τον Καζλάουσκας και τη Λιθουανία το Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας, το ερχόμενο καλοκαίρι.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 25 September 2012 - 10:30:53 UTC