Visit the Web Pages Hosted by HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-09-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε εξέλιξη η συνάντηση του Ε. Βενιζέλου με τον Γ. Στουρνάρα
  • [02] Περιοδεία σε Βρυξέλλες Βερολίνο και Αμβούργο αρχίζει ο Αλ. Τσίπρας
  • [03] Νέα φορολογικά μέτρα μελετά η πορτογαλική κυβέρνηση
  • [04] «Έφυγε» η «κόρη του Μαυρογιαλούρου», Νίκη Λινάρδου
  • [05] Σχόλιο του ΚΚΕ για τα επεισόδια στη σημερινή συγκέντρωση
  • [06] Να χυθεί άπλετο φως σε όλες τις υποθέσεις διαφθοράς και μαύρου χρήματος, ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

  • [01] Σε εξέλιξη η συνάντηση του Ε. Βενιζέλου με τον Γ. Στουρνάρα

    Το κομμάτι του πακέτου μέτρου που αφορά σε περικοπές μισθών και συντάξεων θα είναι λιγότερο από 8 δισ. ευρώ, άφησε να εννοηθεί ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, εισερχόμενος στα κεντρικά Γραφεία του ΠΑΣΟΚ για τη συνάντηση με τον πρόεδρο του Κινήματος, Ευάγγελο Βενιζέλο.

    Εξάλλου, νωρίτερα, ο κ. Στουρνάρας ενημέρωσε τον εκπρόσωπο της ΔΗΜΑΡΔ. Χατζησωκράτη για το πακέτο των μέτρων. Όπως προέκυψε από τη συνάντηση, δεν θα συμπεριληφθούν τελικά στο πακέτο, η περικοπή των συντάξεων του ΟΓΑ και των επιδομάτων των ΑΜΕΑ.

    [02] Περιοδεία σε Βρυξέλλες Βερολίνο και Αμβούργο αρχίζει ο Αλ. Τσίπρας

    Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Αλέξης Τσίπρας, θα πραγματοποιήσει τριήμερη περιοδεία από αύριο σε Βρυξέλλες, Βερολίνο και Αμβούργο.

    Την Πέμπτη το μεσημέρι, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, θα μιλήσει στο προεδρείο της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς (GUE) στο Ευρωκοινοβούλιο (αίθουσα PHS 1C51), ενώ στις 15:00, αποδεχόμενος την πρόσκληση του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, θα πραγματοποιήσει συνάντηση μαζί του και θα ακολουθήσουν κοινές τους δηλώσεις στις 16:30.

    Την Παρασκευή, ο κ. Τσίπρας θα βρίσκεται στο Βερολίνο όπου θα συναντηθεί στις 18:00 με την ηγεσία του Die Linke, στα γραφεία του κόμματος, και συγκεκριμένα με τους Gregor Gysi, Wolfgang Gehrcke και Diether Dehm.

    Το Σάββατο ο κ. Τσίπρας είναι προσκεκλημένος στο Συνέδριο του Ιδρύματος Zeit - Stiftung της εφημερίδας Die Zeit, ως κεντρικός ομιλητής στην ενότητα «Το μέλλον της Ελλάδας - Το μέλλον της Ευρώπης». Στην συνέχεια και ώρα 14:30 στο κέντρο του Αμβούργου θα πραγματοποιήσει ομιλία στην καμπάνια του Die Linke για την δίκαιη αναδιανομή του πλούτου υπό τον τίτλο: "Umfairteilen".

    [03] Νέα φορολογικά μέτρα μελετά η πορτογαλική κυβέρνηση

    Πάνω από επτά ώρες διήρκεσε η έκτακτη συνεδρίαση του πορτογαλικού υπουργικού συμβουλίου σήμερα στην οποία συζητήθηκαν νέες αυξήσεις φόρων, σε αντικατάσταση των μέτρων λιτότητας που προκάλεσαν αντιδράσεις χωρίς προηγούμενο στη χώρα.

    Ανακοινώθηκε χωρίς να δοθούν λεπτομέρειες ότι οι νέες κυβερνητικές προτάσεις για τους φόρους θα τεθούν υπόψη των βουλευτών έως την 15η Οκτωβρίου.

    Μετά την έντονη κοινωνική αντίδραση η συντηρητική κυβέρνηση του Πέδρου Πάσους Κοέλιου απέσυρε, τελικά, το μέτρο που είχε εξαγγείλει τις πρώτες μέρες του τρέχοντος μηνός περί αύξησης της εισφοράς των εργαζομένων στα ασφαλιστικά Ταμεία από το 11% των αποδοχών τους σήμερα στο 18%, και την ταυτόχρονη μείωση της εργοδοτικής εισφοράς από το 23,75% στο 18%. Εξάλλου, παραμένουν σε ισχύ διάφορα μέτρα λιτότητας, όπως προέβλεπαν οι όροι που έχει θέσει η τρόικα (ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ) σε αντάλλαγμα για το δάνειο 78 δισεκατομμυρίων ευρώ που συμφωνήθηκε να λάβει η Λισαβόνα.

    Η πορτογαλική κυβέρνηση εξάλλου προαναγγέλλει τη θέσπιση φόρων για το μεγάλο κεφάλαιο αλλά και της ιδιοκτησίας, οι διατάξεις των οποίων θα πρέπει πάντως να τύχουν της έγκρισης της τρόικας.

    Επιμέλεια: Μ. Ιωσήφ

    [04] «Έφυγε» η «κόρη του Μαυρογιαλούρου», Νίκη Λινάρδου

    Την τελευταία της πνοή, σε ηλικία 73 ετών, άφησε η ηθοποιός Νίκη Λινάρδου, ύστερα από σύντομη νοσηλεία στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

    Η Νίκη Λινάρδου υπήρξε δεύτερη σύζυγος του σκηνοθέτη και σεναριογράφου Αλέκου Σακελλάριου και ως ηθοποιός μεσουράνησε στις δεκαετίες του '50 και '60. Η πρώτη της κινηματογραφική εμφάνιση ήταν το 1955, σε ένα μικρό ρόλο τσιγγάνας στην κλασική ταινία του Αλέκου Σακελλάριου «Λατέρνα, Φτώχεια και Φιλότιμο».

    Έπαιξε σε πολλές ταινίες της χρυσής εποχής του ελληνικού κινηματογράφου, δίπλα σε πολύ γνωστούς ηθοποιούς, όπως «Τα κίτρινα γάντια», «Ο θησαυρός του μακαρίτη», «Θα σε κάνω βασίλισσα», «Η κυρά μας η μαμή», «Το ξύλο βγήκε από τον παράδεισο», «Ο Ηλίας του 16ου» και «Υπάρχει και φιλότιμο» (όπου έκανε την κακομαθημένη κόρη του βουλευτή Μαυρογιαλούρου, Λάμπρου Κωνσταντάρα).

    Η κηδεία της θα γίνει την Πέμπτη, στις 3 το μεσημέρι, από το δεύτερο κοιμητήριο της Νέας Ιωνίας.

    [05] Σχόλιο του ΚΚΕ για τα επεισόδια στη σημερινή συγκέντρωση

    «Η τεράστια κινητοποίηση της αστυνομίας για να αντιμετωπίσει μερικές δεκάδες κουκουλοφόρους, οι συλλήψεις ακόμα και μαθητών πολύ μακριά από το κέντρο της Αθήνας από νωρίς το πρωί, το κυνηγητό και ο «κλεφτοπόλεμος» μέχρι την Ομόνοια, δείχνουν την επιδίωξη της κυβέρνησης και των μηχανισμών να κατατρομοκρατήσουν το λαό» αναφέρεται σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για «τα επεισόδια κουκουλοφόρων - αστυνομίας».

    Το ΚΚΕ επισημαίνει ότι αυτή η εξέλιξη «αποδεικνύει επίσης ότι υπάρχει έτοιμο σχέδιο καταστολής του λαϊκού κινήματος, έστω κι αν αυτό δεν τέθηκε σε ολοκληρωτική εφαρμογή σήμερα στην πανεργατική απεργία και τις μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε όλη την Ελλάδα».

    [06] Να χυθεί άπλετο φως σε όλες τις υποθέσεις διαφθοράς και μαύρου χρήματος, ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

    «Επιβάλλεται άμεσα να χυθεί άπλετο φως σε όλες τις υποθέσεις που έχουν έρθει στη δημοσιότητα και αφορούν υποθέσεις διαφθοράς και μαύρου χρήματος» αναφέρει σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι «η προσπάθεια αποκάλυψης και διαλεύκανσης τέτοιων υποθέσεων, είτε αφορούν πολιτικά πρόσωπα είτε μη πολιτικά, πρέπει να είναι διαρκής και όχι αποσπασματική».

    Επίσης, τονίζει ότι «είμαστε αντίθετοι σε μια επιλεκτική διαχείριση ονομάτων, ότι υπάρχει πρέπει να δοθεί στη δημοσιότητα, όπως άλλωστε απαιτεί σύσσωμη η ελληνική κοινωνία. Όλων όσοι τα ονόματα τους έχουν εμπλακεί σε αυτήν την υπόθεση οφείλουν να διευκολύνουν στη διερεύνησή της».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 26 September 2012 - 18:30:39 UTC