Browse through our Interesting Nodes of Greek Local Authorities & Servers Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-09-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Η Ευρώπη χρειάζεται ένα νέο Σχέδιο Μάρσαλ"
  • [02] «Μα... ξέρει κανείς πώς είναι ο Μωάμεθ;»
  • [03] Πλούσιο το καλλιτεχνικό πρόγραμμα της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών
  • [04] Την Παρασκευή στον ανακριτή ο Γ. Σμπώκος για την υπόθεση Τσοχατζόπουλου
  • [05] Βρέφος οκτώ μηνών "χάρισε" την καρδιά του σε κοριτσάκι 17 μηνών
  • [06] Γερμανίδα «Μήδεια» σκότωσε πέντε νεογέννητα παιδιά της
  • [07] Να δοθούν από τη Βουλή τα «πόθεν έσχες» του από το 1989, ζητεί ο Ευ. Μεϊμαράκης
  • [08] Σε οριστική λύση για τα αυθαίρετα, προχωρά το υπουργείο Περιβάλλοντος

  • [01] "Η Ευρώπη χρειάζεται ένα νέο Σχέδιο Μάρσαλ"

    Μια ευρωπαϊκή διάσκεψη για το χρέος που θα οδηγήσει σε κρίσιμα συμπεράσματα και αποφάσεις, αντίστοιχες με αυτές που ελήφθησαν το 1953 για τη Γερμανία, πρότεινε ως λύση για έξοδο από την κρίση ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στις Βρυξέλλες.

    «Η Ευρώπη χρειάζεται ένα νέο Σχέδιο Μάρσαλ», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας, προτείνοντας παράλληλα να ακυρωθεί η πολιτική λιτότητας που εφαρμόζεται στην Ελλάδα και να αντικατασταθεί με σχέδιο ανάπτυξης.

    [02] «Μα... ξέρει κανείς πώς είναι ο Μωάμεθ;»

    Το ισπανικό περιοδικό πολιτικής σάτιρας «Ελ Χουέβες» δίνει συνέχεια στο τεύχος του που κυκλοφόρησε χθες την υπόθεση του σκίτσου του προφήτη Μωάμεθ, με το εξώφυλλό του να έχει τον τίτλο: «Μα. . . ξέρει κανείς πώς είναι ο Μωάμεθ;», μερικές ημέρες μετά τις βίαιες διαμαρτυρίες που συγκλόνισαν τον μουσουλμανικό κόσμο για μια αντιισλαμική ταινία αμερικανικής παραγωγής και τη δημοσίευση από τη γαλλική εβδομαδιαία σατιρική εφημερίδα «Σαρλί Εμπντό» σκίτσων που κρίθηκαν προσβλητικά για το Ισλάμ.

    Οποιαδήποτε απεικόνιση του προφήτη Μωάμεθ θεωρείται βλάσφημη από τους μουσουλμάνους. Το θέμα αυτό προκάλεσε επίσης μια δημόσια συζήτηση στη Δύση όσον αφορά τη λογοκρισία και την ελευθερία του λόγου.

    Το «Ελ Χουέβες» αρνήθηκε να σχολιάσει σήμερα στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς σε ερώτημα για τα κίνητρα του τεύχους αυτού.

    Ωστόσο σε σχόλιά της στον ιστότοπο «Χάφινγκτον Ποστ», η εκδότρια του περιοδικού, Μάιτε Κίλεθ, δήλωσε ότι αποφάσισαν να πάρουν μια χιουμοριστική θέση απέναντι σε ένα αμφιλεγόμενο ζήτημα.

    Επιμέλεια: Σ. Μπέκου

    [03] Πλούσιο το καλλιτεχνικό πρόγραμμα της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών

    Πλούσιο πρόγραμμα, δωρεάν παραστάσεις, αρκετές εξέχουσες συνεργασίες αλλά και «εξορμήσεις» εκτός έδρας, συνθέτουν το πρόγραμμα της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών (ΚΟΑ) για την καλλιτεχνική περίοδο 2012-2013.

    «Δεν επαναπαυόμαστε από τις περσινές επιτυχίες που οδήγησαν σε σημαντική αύξηση των εσόδων από τα εισιτήρια. Στοχεύουμε σε ακόμα μεγαλύτερη προσέλευση και διεύρυνση του κοινού μας», ανέφερε ο καλλιτεχνικός διευθυντής της ΚΟΑ, Βασίλης Χριστόπουλος, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του προγράμματος.

    Ο κύκλος «Μπετόβεν» με τις Εννέα Συμφωνίες του μεγάλου δημιουργού, ο κύκλος «?Espa?a!» με μουσική Ισπανών συνθετών ή συνθετών εμπνευσμένων από την Ιβηρική χερσόνησο καιο κύκλος «Νέοι Δημιουργοί και Αναδημιουργοί», που συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά, συμπράττοντας με νέους σολίστ και αρχιμουσικούς, αλλά και ερμηνεύοντας σύγχρονα έργα νέων Ελλήνων συνθετών σε πρώτη εκτέλεση, είναι ορισμένοι, μόνο, από τους κύριους θεματικούς άξονες του προγράμματος.

    Το πρόγραμμα συνεχίζεται με γαλλικό δεκαπενθήμερο, έμφαση στους Έλληνες συνθέτες του 20ου και 21ου αιώνα, συναυλίες για όλη την οικογένεια, όπερα σε συναυλιακή μορφή, αφιέρωμα στον Ραχμάνινοφ και αφιέρωμα στα 70 χρόνια από την ίδρυση της ΚΟΑ.

    Εξάλλου, ποτέ άλλοτε η καλλιτεχνική συνεργασία της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών δεν ήταν τόσο ευρεία, όπως επιβεβαίωσε ο κ. Τσούχλος. Οι δύο φορείς θα συνδιοργανώσουν έξι συναυλίες την περίοδο 2012-13, μεταξύ των οποίων, τρεις συναυλίες για νέους και μία συναυλιακή παράσταση της δημοφιλούς όπερας του Βέρντι «Ναμπούκο», στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την γέννηση του Ιταλού συνθέτη.

    Παράλληλα, την 1η Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί αφιέρωμα στα 70 χρόνια της ΚΟΑ, με κορυφαίους μουσικούς της Ορχήστρας να εμφανίζονται ως σολίστ σε ένα εορταστικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει και την πρώτη εκτέλεση ενός καινούργιου έργου του «Πρύτανη των Ελλήνων Συνθετών», Θεόδωρου Αντωνίου.

    Επειδή η Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα, η ατζέντα των φετινών «Εκτός Έδρας» εμφανίσεων της ΚΟΑ προβλέπει αρκετές συναυλίες στην επαρχία, όπως στο Καρπενήσι, τη Λαμία, τα Ιωάννινα και αλλού.

    [04] Την Παρασκευή στον ανακριτή ο Γ. Σμπώκος για την υπόθεση Τσοχατζόπουλου

    Την ερχόμενη Παρασκευή 5 Οκτωβρίου θα βρεθεί ενώπιον του ανακριτή της υπόθεσης του «μαύρου πολιτικού χρήματος» ο πρώην γενικός γραμματέας Εξοπλισμών Γιάννης Σμπώκος, συγκατηγορούμενος πλέον του άλλοτε πολιτικού προϊσταμένου του Άκη Τσοχατζόπουλου.

    Ο «Γιάννης» ή «Βοsko» στις σημειώσεις του πρώην υπουργού - σύμφωνα με τις δικαστικές αρχές - έλαβε προθεσμία προκειμένου να προετοιμαστεί για την απολογία του και να επιχειρήσει να αντικρούσει όσα του καταλογίζονται βάσει της έρευνας, καθώς φέρεται να είχε κεντρικό ρόλο στη διακίνηση χρημάτων από «ωφελήματα» για τις προμήθειες του υπουργείου Άμυνας.

    Προθεσμία επίσης για τις 8 Οκτωβρίου έλαβε και η πρώην σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου, Γκούντρουν Μολντενάουερ, η οποία καλείται να λογοδοτήσει τόσο για έμβασμά της προς εταιρία που διακινούσε παράνομα χρήματα του πρώην υπουργού όσο και για τον ισχυρισμό τού συγκατηγορουμένου της πλέον, Νίκου Ζήγρα ότι αυτή έλαβε «μαύρα χρήματα» για να αποδεσμεύσει τον πρώην σύζυγό της προκειμένου εκείνος να παντρευτεί τη Βίκυ Σταμάτη.

    [05] Βρέφος οκτώ μηνών "χάρισε" την καρδιά του σε κοριτσάκι 17 μηνών

    Η πρώτη δωρεά καρδιάς στην Ελλάδα από τον πιο μικρό δότη, ηλικίας λίγων μηνών είναι πραγματικότητα. Μόλις οκτώ μηνών ήταν το κοριτσάκι, που μέσα από το θάνατό του χάρισε τη ζωή σε ένα άλλο κοριτσάκι, όταν κατέληξε χθες στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΓΝΑ Παίδων «Η Αγία Σοφία». Οι γονείς του, μέσα στο βαθύ τους πένθος, αποφάσισαν, κατόπιν παρότρυνσης των γιατρών, να προχωρήσουν σε δωρεά οργάνων του παιδιού τους.

    Οι γιατροί της ΜΕΘ του νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία», μετά τη διαπίστωση του θανάτου του βρέφους, επικοινώνησαν άμεσα με τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ), για να διερευνηθεί το ενδεχόμενο μεταμόσχευσης από τόσο μικρό, ηλικιακά, δότη. Ο ΕΟΜ, σε συνεργασία με αντίστοιχους ευρωπαϊκούς οργανισμούς και λαμβάνοντας υπόψη τη διεθνή εμπειρία, αναζητώντας ταυτόχρονα κατάλληλους μικρούς λήπτες σε όλη την Ευρώπη, ξεκίνησε τη διαδικασία της δωρεάς.

    Η μεγαλόψυχη απόφαση των γονιών του βρέφους για τη δωρεά οργάνων αποδείχθηκε σωτήρια για ένα άλλο κοριτσάκι, ηλικίας 17 μηνών, στο Μιλάνο της Ιταλίας, το οποίο χρειαζόταν επειγόντως μόσχευμα καρδιάς, για να μπορέσει να επιβιώσει. Για τα υπόλοιπα όργανα, δυστυχώς, δεν βρέθηκαν συμβατοί λήπτες.

    Η «γέφυρα ζωής» ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ιταλία συντονίστηκε με επιτυχία από τον ΕΟΜ, σε συνεργασία με τους γιατρούς της ΜΕΘ του νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία» και την ομάδα των χειρουργών, που προσήλθε με ιδιωτική πτήση από το Μιλάνο.

    [06] Γερμανίδα «Μήδεια» σκότωσε πέντε νεογέννητα παιδιά της

    Μια γυναίκα στο Χούζουμ της βόρειας Γερμανίας ομολόγησε ότι σκότωσε πέντε νεογέννητα παιδιά της, τα πτώματα των δύο εκ των οποίων βρέθηκαν το 2006 και το 2007 σε διαφορετικά μέρη και των άλλων τριών στο υπόγειο του σπιτιού της, όπως διευκρίνισε αργότερα σήμερα η γερμανική αστυνομία.

    Η 28χρονη γυναίκα είχε ομολογήσει αρχικά ότι σκότωσε δύο από τα νεογέννητά της, τα πτώματα των οποίων βρέθηκαν, του πρώτου σε ένα εργοστάσιο ανακύκλωσης χαρτιού στις 2 Μαρτίου του 2006 και του δεύτερου σε έναν χώρο στάθμευσης στις 5 Μαρτίου του 2007.

    Έπειτα από μακρά έρευνα και αφού έγιναν εξετάσεις DNA σε «πολλές εκατοντάδες γυναίκες στη βόρεια Γερμανία», οι ερευνητές της αστυνομίας βρήκαν τα ίχνη αυτής της γυναίκας, δήλωσε ένας από τους ερευνητές, ο Ντιρκ Ζαρνέτσκι σε συνέντευξη Τύπου που μεταδόθηκε από την τηλεόραση.

    Μετά την αρχική της ομολογία, η γυναίκα αυτή δήλωσε στους αστυνομικούς ότι σκότωσε κι άλλα τρία παιδιά της, τα οποία γεννήθηκαν μετά το 2007, δήλωσε η γενική εισαγγελέας Ούλρικε Στάχλμαν-Λίμπελτ κατά την ίδια συνέντευξη Τύπου.

    Η νεαρή γυναίκα παρουσιάστηκε χθες ενώπιον δικαστή, μετά την άσκηση δίωξης εναντίον της για πέντε εκούσιες δολοφονίες, και στη συνέχεια τέθηκε υπό κράτηση.

    «Ήταν σαφές σε εκείνη ότι ο σύζυγός της δεν ήθελε άλλο παιδί», δήλωσε η εισαγγελέας και πρόσθεσε: «φοβόταν λοιπόν ότι θα την εγκαταλείψει αν μάθει ότι ήταν και πάλι έγκυος».

    Η νεαρή γυναίκα είναι παντρεμένη και έχει δύο παιδιά, ένα κορίτσι και ένα αγόρι, ηλικίας 8 και 10 ετών αντίστοιχα. Ερωτηθείς ο σύζυγός της, ο οποίος τελεί σήμερα υπό ψυχιατρική φροντίδα, δήλωσε ότι δεν είχε παρατηρήσει τις διαδοχικές εγκυμοσύνες της συζύγου του, όπως άλλωστε και η οικογένεια της τελευταίας.

    Επιμέλεια: Σ. Μπέκου

    [07] Να δοθούν από τη Βουλή τα «πόθεν έσχες» του από το 1989, ζητεί ο Ευ. Μεϊμαράκης

    Εντολή να δοθούν εντός της ημέρας από τη Βουλή όλα τα «πόθεν έσχες» του από το 1989 έως σήμερα, έδωσε ο πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης και ταυτόχρονα δήλωσε ότι θα συνεννοηθεί με τους νομικούς συμβούλους της Βουλής, ώστε να εξουσιοδοτηθεί η όποια αρμόδια, υπεύθυνη δημόσια αρχή, που υπάρχει στη χώρα, για να ερευνήσει και να ανοίξει οποιονδήποτε λογαριασμό έχει σε οποιαδήποτε χώρα.

    Εξάλλου, κάλεσε και τον εκδότη της εφημερίδας «Real News», Νίκο Χατζηνικολάου, «να δείξει την ίδια προσωπική ευθιξία και να πράξει το ίδιο» και με τα «πόθεν έσχες» του και με τους λογαριασμούς του.

    [08] Σε οριστική λύση για τα αυθαίρετα, προχωρά το υπουργείο Περιβάλλοντος

    Ύστερα από πέντε παρατάσεις και περισσότερες από σαράντα τροπολογίες του επίμαχου νόμου 4014, το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής προχωρά προς οριστική λύση στο ζήτημα των αυθαιρέτων, με την κατηγοριοποίηση και τη διαβάθμιση των παρανομιών, έχοντας ως βασικό στόχο «να μην αδικηθεί κανείς», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός ΠΕΚΑ Σταύρος Καλαφάτης.

    Ο κ. Καλαφάτης, σε συνάντηση που είχε με διαπιστευμένους δημοσιογράφους, ανέφερε ότι οι αποφάσεις για τα αυθαίρετα πρόκειται να οριστικοποιηθούν και να ανακοινωθούν μετά τη λήξη και της τελευταίας παράτασης, στις 31 Ιανουαρίου, ενώ τόνισε ότι η ομάδα εργασίας που έχει συσταθεί προκειμένου να λύσει οριστικά το συγκεκριμένο ζήτημα, μελετά όλες τις περιπτώσεις, έτσι ώστε να μην υπάρξουν αδικίες, τόσο για όσους έχουν τακτοποιήσει τις αυθαιρεσίες, όσο και για τους πολίτες που κινήθηκαν εντός του νομικού πλαισίου ευθύς εξ? αρχής.

    Όσον αφορά τα έσοδα από την τακτοποίηση των αυθαιρέτων, σύμφωνα με τα πρόσφατα στατιστικά στοιχεία από την 1-8-12 έως την 10-9-12, ο μέσος όρος των παραβόλων και προστίμων ανήλθε σε 385.821 ευρώ την ημέρα, ενώ μετά την παράταση τα έσοδα αυξήθηκαν σε 530.888 ημερησίως, καθώς παρατηρήθηκε σημαντική αύξηση των τακτοποιήσεων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 27 September 2012 - 14:30:50 UTC