Read about The European Centre for Classical Studies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-09-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σκληρά μέτρα λιτότητας στην Ισπανία
  • [02] Αντιπαράθεση Παπακωνσταντίνου - Βούλτεψη για τις καταγγελίες περί παράκεντρων στο ΣΔΟΕ
  • [03] Για τις εξελίξεις στην οικονομία συζήτησαν Σαμαράς - Προβόπουλος
  • [04] Στο συνέδριο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών ο Ευ. Βενιζέλος
  • [05] Υπάλληλος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας συνελήφθη για παθητική δωροδοκία
  • [06] Εισαγγελικός έλεγχος για επιχορηγήσεις σε συνδικαλιστικές οργανώσεις αγροτών

  • [01] Σκληρά μέτρα λιτότητας στην Ισπανία

    Η ισπανική κυβέρνηση ενέκρινε σήμερα τον προϋπολογισμό της χώρας, που προβλέπει σκληρά μέτρα λιτότητας, εν μέσω της ανόδου της κοινωνικής αγανάκτησης και της αυξανόμενης πίεσης των διεθνών αγορών, που αδημονούν για το εάν και το πότε η τέταρτη οικονομία της ευρωζώνης θα προσφύγει σε δανειακή βοήθεια.

    Η συντηρητική κυβέρνηση του Μαριάνο Ραχόι προβλέπει στο κείμενο που κατέθεσε για έγκριση περικοπές ύψους 40 δισεκ. ευρώ για το 2013, αποβλέποντας στη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος και στην τελική αποφυγή της προσφυγής στον δανειακό μηχανισμό.

    Με βάση τον προϋπολογισμό, η κυβέρνηση ευελπιστεί να εισπράξει 15 δισεκ. ευρώ από την αύξηση του ΦΠΑ κι άλλων φόρων, ενώ αναμένει να εξοικονομήσει άλλα 7 δισεκ. από τις περικοπές στα κονδύλια για τις Αυτόνομες Περιφέρειες, οι οποίες διαχειρίζονται μόνες τους τις δαπάνες για υγεία και παιδεία.

    Οι δαπάνες των υπουργείων θα περικοπούν κατά 12% κατά μέσον όρο, με τις μεγαλύτερες μειώσεις να προβλέπονται για τον Πολιτισμό, στο 30%, όπως γράφει η εφημερίδα Ελ Παΐς.

    Οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων θα παραμείνουν στα ίδια επίπεδα για τρίτο συνεχόμενο έτος, όπως τονίζουν συνδικαλιστικές πηγές, όμως η κυβέρνηση ευελπιστεί σε αναπροσαρμογή των συντάξεων εν σχέσει προς τον πληθωρισμό, παρά το μεγάλο κόστος που αυτό συνεπάγεται (3,5 με 4,5 δισεκ. ευρώ) σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης.

    [02] Αντιπαράθεση Παπακωνσταντίνου - Βούλτεψη για τις καταγγελίες περί παράκεντρων στο ΣΔΟΕ

    Αγωγή και άρση της βουλευτικής ασυλίας της Σοφίας Βούλτεψη, ζήτησε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, με αφορμή ισχυρισμούς της βουλευτού της ΝΔ σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Mega, ότι κατά τη διάρκεια της θητείας του στο υπουργείο Οικονομικών "δημιούργησε μέσα στο ΣΔΟΕ ένα παράκεντρο, για να παίρνει στοιχεία για πολιτικούς αντιπάλους".

    Σε δήλωσή του, ο κ. Παπακωνσταντίνου έκανε λόγο για ισχυρισμούς "εξοργιστικούς, ανήθικους και προφανώς παντελώς ψευδείς" και συμπλήρωσε ότι "επειδή βεβαίως η βουλευτική ασυλία δεν μπορεί να καλύπτει την ξεδιάντροπη συκοφαντική δυσφήμιση, η κυρία Βούλτεψη θα κληθεί από την Ελληνική Δικαιοσύνη, όπου θα προσφύγω, για να εξηγήσει τους ισχυρισμούς της".

    «Ο κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, υπουργός Οικονομικών 2009-2011, υποτιμώντας την αντίληψη του ελληνικού λαού, έτσι όπως έκανε ως υπουργός Οικονομικών πριν δύο χρόνια λέγοντας στους Έλληνες ότι πιθανώς ακόμη και το 2011 θα είμαστε σε ανάκαμψη της οικονομίας και στις αγορές, έτσι και σήμερα έρχεται να ζητήσει και τα «ρέστα», δήλωσε η κ. Βούλτεψη και πρόσθεσε:

    «Τα αποτελέσματα των ενεργειών του τα νιώθουμε όλοι οι Έλληνες, επιβάτες του «Τιτανικού». Την αποτελεσματικότητά του θα την συζητήσουμε και θα την καταδείξουμε ενώπιον των Ελλήνων Δικαστών».

    «Καλωσορίζουμε τον κ. Παπακωνσταντίνου στις αίθουσες των Δικαστηρίων. Με την άρση της ασυλίας μας θα ασχοληθούμε εμείς. Ο καθένας με τη δική του», κατέληξε η κ. Βούλτεψη.

    [03] Για τις εξελίξεις στην οικονομία συζήτησαν Σαμαράς - Προβόπουλος

    Συνάντηση μιας ώρας είχε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιώργο Προβόπουλο, όπου συζητήθηκαν τα θέματα της ελληνικής οικονομίας αλλά και οι εξελίξεις στο τραπεζικό σύστημα.

    Η κυβέρνηση έχει δηλώσει πως το μεγαλύτερο μέρος της δόσης των 31,5 δισ. θα πάει για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, έτσι ώστε να ενισχυθεί η ρευστότητα.

    Ο πρωθυπουργός μετά τον κ. Προβόπουλο είχε συνάντηση και με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, ενόψει και των συναντήσεων που θα έχει τόσο ο ίδιος όσο και το οικονομικό επιτελείο την Δευτέρα με την τρόικα, στον απόηχο και της σημερινής συμφωνίας των πολιτικών αρχηγών.

    [04] Στο συνέδριο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών ο Ευ. Βενιζέλος

    Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει αύριο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, προκειμένου να παραβρεθεί στο 9ο Συνέδριο του Κόμματος Ευρωπαίων Σοσιαλιστών (PES), κατά τις εργασίες του οποίου θα αποφασιστούν νέες πολιτικές κατευθύνσεις, θα εκλεγεί το νέο προεδρείο και θα υιοθετηθούν αλλαγές στο καταστατικό και στην ιδιότητα μέλους των συμμετεχόντων κομμάτων.

    [05] Υπάλληλος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας συνελήφθη για παθητική δωροδοκία

    Για παθητική δωροδοκία κατηγορείται 58χρονος υπάλληλος τής Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ο οποίος συνελήφθη στο Αγρίνιο, διότι απαίτησε από πολίτη την καταβολή ποσού 1.200 ευρώ, προκειμένου να μεσολαβήσει για την έκδοση άδειας χειριστή μηχανήματος έργων.

    Μάλιστα, η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες, ώστε να διαπιστωθεί αν ο υπάλληλος εμπλέκεται και σε άλλες παρόμοιες υποθέσεις, διότι στο σπίτι του βρέθηκαν πολλά υπηρεσιακά έγγραφα και σφραγίδες.

    [06] Εισαγγελικός έλεγχος για επιχορηγήσεις σε συνδικαλιστικές οργανώσεις αγροτών

    Τις επιχορηγήσεις ύψους 15 εκατομμυρίων ευρώ που έλαβαν για το διάστημα 2007-2011 συνδικαλιστικές οργανώσεις των αγροτών έθεσε υπό διερεύνηση οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης μετά από σχετικό έγγραφο που του απέστειλε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάξιμος Χαρακόπουλος.

    Ο κ Πεπόνης ζητά να μελετηθεί η νομιμότητα των ποσών που έλαβαν η ΠΑΣΕΓΕΣ, η ΓΕΣΑΣΕ και η ΣΥΔΑΣΕ ως επιχορηγήσεις από το κράτος σε συνδυασμό με το αν διενεργούνταν ή όχι όλα αυτά τα χρόνια απολογιστικοί και διαχειριστικοί έλεγχοι .

    Η εντολή για την διενέργεια του ελέγχου ανατέθηκε από τον εισαγγελέα στην Διεύθυνση Οικονομικής Επιθεώρησης καθώς τα ποσά αυτά προέρχονται από τον ΕΛΓΑ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 27 September 2012 - 18:30:41 UTC