Read the Constitutions of Greece & Neighboring Nations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-09-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συμπληρωματικές απολογίες για την υπόθεση Τσοχατζόπουλου
  • [02] "Η Ελλάδα θα ξεπεράσει την κρίση μόνο αν στραφεί στην παραγωγή"
  • [03] "Μόνον εντός του ευρώ μπορεί να επιβιώσει οικονομικά η Ελλάδα"
  • [04] Ξεκινάει το 4ο Διεθνές Σιρκουί Καρτ Πάτρας
  • [05] Σε ομάδα του τοπικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου θα αγωνίζεται ο γνωστός από τηλεοπτική διαφήμιση Πίου

  • [01] Συμπληρωματικές απολογίες για την υπόθεση Τσοχατζόπουλου

    Ενώπιον του ανακριτή της υπόθεσης Άκη Τσοχατζόπουλου απολογούνται συμπληρωματικά τέσσερις εκ των επτά προφυλακισμένών για πράξεις νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

    Ο αρμόδιος ανακριτής κ. Γ.Μαλλής κάλεσε σήμερα ενώπιόν του τους Νίκο Ζήγρα, εξάδελφο του πρώην υπουργού, την Αρετή Τσοχατζοπούλου, κόρη του "πρωταγωνιστή" της υπόθεσης, τον επιχειρηματία Αστέριο Οικονομίδη και τη λογίστρια Ευφροσύνη Λαμπροπούλου.

    Οι τέσσερις κρατούμενοι μετήχθησαν με κλούβα λίγο μετά τις 9 το πρωί και ήδη ενώπιον του ανακριτή βρίσκεται ο Ζήγρας που πριν λίγο καιρό έδωσε στοιχεία στην ανάκριση για την πορεία του λεγόμενου "μαύρου χρήματος" και την εμπλοκή και άλλων προσώπων.

    Ο ανακριτής έχει συντάξει ερωτηματολόγια για καθέναν από τους κατηγορούμενους προκειμένου να διευκρινιστούν συγκεκριμένα θέματα για πράξεις "ξεπλύματος" που προέκυψαν από την έρευνα που διενεργείται για την υπόθεση.

    Υπενθυμίζεται ότι αύριο θα μεταχθούν για συμπληρωματικές απολογίες ο πρώην υπουργός, η σύζυγός του Βίκη Σταμάτη και ο επιχειρηματίας Γιώργος Σαχπατζίδης.

    [02] "Η Ελλάδα θα ξεπεράσει την κρίση μόνο αν στραφεί στην παραγωγή"

    "Η Ελλάδα θα ξεπεράσει την κρίση μόνο αν στραφεί στην παραγωγή με δουλειά και σύστημα και στηριγμένη στην ιδιωτική πρωτοβουλία. Και στη μάχη για την Ελλάδα πρέπει να είμαστε όλοι μαζί παρόντες".

    Αυτά ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Κ. Χατζηδάκης, σε συνέδριο υπό τον τίτλο "Capital and vision", που πραγματοποιείται σε κεντρικό αθηναϊκό ξενοδοχείο.

    Από την πλευρά της η πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων, Χριστίνα Σακελλαρίδη, σημείωσε την ανάγκη της λήψης μέτρων για την ανάπτυξη των μεταφορών.

    Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά "οι εξαγωγές γίνονται με ανοιχτούς τους δρόμους του εμπορίου και σε αυτό συμβάλλουν καθοριστικά οι μεταφορές και τα logistics". Πρόσθεσε δε ότι με βάση έρευνες, αν μόνον μια ημέρα δεν λειτουργήσουν οι μεταφορές, η χώρα μας χάνει 64 εκατ. ευρώ.

    [03] "Μόνον εντός του ευρώ μπορεί να επιβιώσει οικονομικά η Ελλάδα"

    "Η έλλειψη ρευστότητας έχει δημιουργήσει συνθήκες ασφυξίας στο σύνολο της αγοράς. Το στοιχείο της πίστης, που είναι η βάση της επιχειρηματικής δραστηριότητας, έχει σχεδόν εκλείψει. Οι επιχειρήσεις έχουν πάψει να εμπιστεύονται η μια την άλλη και οι συναλλαγές δυσχεραίνονται κάθε μέρα και περισσότερο. Αυτή η τριπλή κρίση ζήτησης, δανεισμού και πίστης, οδηγεί σε αδιέξοδο ακόμα και υγιείς επιχειρήσεις, με αποτέλεσμα να βλέπουμε καθημερινά λουκέτα, συρρίκνωση δραστηριοτήτων και αρνητικές επενδύσεις".

    Αυτό επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, Κ. Μίχαλος, στο συνέδριο "Capital and vision", επαναλαμβάνοντας τη θέση του, ότι η Ελλάδα μπορεί να επιβιώσει οικονομικά μόνο εντός του ευρώ. Και για όσο εξακολουθεί να παράγει πρωτογενές έλλειμμα, θα έχει ανάγκη από τα χρήματα των εταίρων της. Γι' αυτό, όπως ανέφερε, δεν έχει άλλη επιλογή από το να τηρήσει τις δεσμεύσεις της και να εξαντλήσει κάθε διαπραγματευτικό μέσο, ώστε να αποτελέσει μέρος της λύσης στην κρίση της ευρωζώνης.

    Άμεσος στόχος, πρόσθεσε ο κ. Μίχαλος, πρέπει να είναι η εκταμίευση της επόμενης δόσης του δανείου. Γιατί με τους πόρους αυτούς θα μπορέσει να προχωρήσει η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και να διευκολυνθεί η παροχή ρευστότητας προς τις επιχειρήσεις. Θα μπορέσουν να πληρωθούν ληξιπρόθεσμες οφειλές του κράτους, αλλά και να αξιοποιηθούν κοινοτικά κονδύλια και προγράμματα, που μέχρι τώρα παραμένουν ανενεργά.

    [04] Ξεκινάει το 4ο Διεθνές Σιρκουί Καρτ Πάτρας

    Για μία ακόμη χρονιά οι κεντρικοί δρόμοι της Πάτρας θα μετατραπούν σε πίστα αγώνων ταχύτητας, αφού στις 2.30 μετά το μεσημέρι ξεκινά το 4ο Διεθνές Σιρκουί Καρτ Πάτρας.

    Στο Σιρκουί θα πάρουν μέρος περίπου 85 έλληνες και ξένοι οδηγοί στις τέσσερις κατηγορίες. Η διαδρομή των 920 συνολικά μέτρων διέρχεται από τις οδούς Μαιζώνος, Πατρέως, Κορίνθου, Αγίου Νικολάου και παρέχει μελετημένα σημεία για προσπεράσεις, στροφές και ευθείες, τηρώντας όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας για τους αγωνιζό?ενους και τους θεατές.

    Αξιοσημείωτο είναι επίσης το γεγονός ότι στην κατηγορία μίνι θα πάρουν μέρος 20 μικροί οδηγοί, οι οποίοι έχουν την στήριξη του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων οδηγών καρτ Ελλάδας. Στις παράλληλες δράσεις του 4ου Σιρκουί περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων η εμφάνιση της ακροβατικής ομάδας «Arrepiado» από την Πορτογαλία, τα μέλη της οποίας οδηγούν αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες, έξω από τα συνηθισμένα.

    Στο πλαίσιο της διοργάνωσης έχει προγραμματιστεί ακόμη ποδηλατικό διήμερο, που περιλαμβάνει δύο αγώνες ποδηλασίας, ατομική χρονομέτρηση και σιρκουΐ. Επίσης θα δοθεί η ευκαιρία στους μικρούς ποδηλάτες να κάνουν αύριο το πρωί μια βόλτα στην διαμορφωμένη πίστα, υπό τις οδηγίες των ανθρώπων του Ποδηλατικού Ομίλου Πατρών.

    Στη διάρκεια του αγωνιστικού διημέρου, οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να ενημερώνονται για την ασφαλή οδήγηση με την χρήση κατάλληλου εξοπλισμού, όπως για παράδειγμα προσομοιωτές οδήγησης, σύγκρουσης και ανατροπής αυτοκινήτου, συσκευή μέτρησης χρόνου αντίδρασης οδηγού κ.ά.

    [05] Σε ομάδα του τοπικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου θα αγωνίζεται ο γνωστός από τηλεοπτική διαφήμιση Πίου

    Σε ομάδα του τοπικού πρωταθλήματος Χανίων θα αγωνίζεται ο γνωστός από τηλεοπτική διαφήμιση Πίου. Ποδοσφαιριστής και με την βούλα είναι ο γνωστός από την τηλεοπτική διαφήμιση εταιρείας κινητής τηλεφωνίας Πίου.

    Το όνομα του είναι Ιζουάνα Ζοέλ Ανίνο και όπως λένε παράγοντες της ποδοσφαιρικής ομάδας του Πανακρωτηριακού που αγωνίζεται στην πρώτη κατηγορία του τοπικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου Χανίων έχουν στα χέρια τους το δελτίο αθλητικής ιδιότητας που του δίνει την δυνατότητα να αγωνίζεται στο τοπικό πρωτάθλημα .

    Ο Πίου προπονήθηκε ήδη με την ομάδα του και δεν αποκλείεται να παρακολουθήσει αύριο Κυριακή τον αγώνα κυπέλου Χανίων της ομάδας του με τον Ηρακλή Νεροκούρου.

    Είναι γεννημένος το 1978 στη Νιγηρία και αγωνίζεται στη θέση του δεξιού χάφ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 29 September 2012 - 10:30:38 UTC