Download Greek Fonts & Instructions for your computer Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-10-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε αποκλειστικές διαπραγματεύσεις με την Alpha Bank η Credit Agricole
  • [02] Δεκάδες προσαγωγές μεταναστών στην Πάτρα
  • [03] Μειώθηκαν οι θάνατοι από καρδιά και εγκεφαλικό
  • [04] Ματαίωσε τις συναυλίες του στην Αυστραλία o Τζορτς Μάικλ
  • [05] Εμπρησμός σε πυλωτή πολυκατοικίας, στα Μελίσσια Αττικής
  • [06] Μικραίνουν τα ψάρια όσο αυξάνεται η θερμοκρασία των θαλασσών
  • [07] Καταθέτουν Λιβανός και Ζωγραφάκης στην υπόθεση ΣΔΟΕ
  • [08] Εκδικάζεται η έφεση των Pussy Riot στη Ρωσία
  • [09] Επίθεση αυτοκτονίας κατά νατοϊκών δυνάμεων στο Αφγανιστάν

  • [01] Σε αποκλειστικές διαπραγματεύσεις με την Alpha Bank η Credit Agricole

    Σε αποκλειστικές διαπραγματεύσεις με την Alpha Bank για την απόκτηση από την Alpha Bank του συνόλου του μετοχικού κεφαλαίου της Εμπορικής Τράπεζας, έχει εισέλθει η Credit Agricole, όπως ανακοίνωσε επίσημα σήμερα. Υπενθυμίζεται ότι προτάσεις είχαν υποβάλει, επίσης, η Εθνική Τράπεζα και η Eurobank.

    Η Credit Agricole (μητρική της Εμπορικής Τράπεζας) και η Alpha Bank στοχεύουν στην ολοκλήρωση της μεταβίβασης στις 31 Δεκεμβρίου 2012, υπό την αίρεση των απαιτούμενων εγκρίσεων από τις αρμόδιες αρχές και σύμφωνα με τους ισχύοντες κανόνες των εργασιακών συμβουλίων.

    Η Credit Agricole S.A. εκτιμά ότι αυτή η διαδικασία θα βοηθούσε στην επίτευξη των στόχων φερεγγυότητας της Credit Agricole S.A. για το τέλος του 2013, όπως έχουν προηγούμενα ανακοινωθεί. Είναι ευθυγραμμισμένη με τη στρατηγική του Ομίλου για την ενίσχυση της χρηματοοικονομικής του διάρθρωσης και την επικέντρωση στις βασικές του δραστηριότητες.

    [02] Δεκάδες προσαγωγές μεταναστών στην Πάτρα

    Σε δεκάδες προσαγωγές μεταναστών έχουν προχωρήσει, από νωρίς σήμερα το πρωί, οι αστυνομικές δυνάμεις, στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ξένιος Ζευς» που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Πάτρα.

    Η επιχείρηση της αστυνομίας ξεκίνησε έξω από το νέο λιμάνι της Πάτρας και επεκτάθηκε σε παλιά εργοστάσια και εγκαταλελειμμένα κτίρια που βρίσκονται στην περιοχή. Στη συνέχεια, αστυνομικές δυνάμεις κινήθηκαν προς το κέντρο της Πάτρας, αλλά και άλλες περιοχές της πόλης, όπου μετανάστες βρίσκουν καταφύγιο, κυρίως σε παλιά ακατοίκητα σπίτια.

    Για την υλοποίηση της επιχείρησης έφθασαν στην Πάτρα δυνάμεις της Αστυνομίας από άλλες περιοχές, καθώς και λεωφορεία για τη μεταφορά όσων μεταναστών χρειαστεί να οδηγηθούν σε κέντρα κράτησης.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, σε κέντρα κράτησης θα μεταφερθούν όσοι μετανάστες δεν έχουν τα απαραίτητα νομιμοποιητικά έγγραφα, ενώ η επιχείρηση θα ολοκληρωθεί όταν οι επικεφαλείς των αστυνομικών δυνάμεων κρίνουν ότι έχουν ελεγχθεί όλα τα σημεία της πόλης, στα οποία διαμένουν μετανάστες.

    Η επιχείρηση «Ξένιος Ζευς» γίνεται χωρίς να έχουν προκληθεί αντιδράσεις, ενώ προκειμένου να προληφθούν τυχόν επεισόδια, βρίσκονται σε ετοιμότητα δυνάμεις των ΜΑΤ.

    [03] Μειώθηκαν οι θάνατοι από καρδιά και εγκεφαλικό

    Οι θάνατοι από καρδιαγγειακή νόσο (εμφράγματα και εγκεφαλικά) στην Ευρώπη εμφανίζουν μείωση τα τελευταία χρόνια, καθώς είναι πλέον περίπου τέσσερα εκατομμύρια ετησίως έναντι 4,3 εκατ. το 2008.

    Η μείωση αυτή αντιπροσωπεύει μια υποχώρηση των καρδιαγγειακών θανάτων στην Ευρώπη από το 48% στο 47% του συνόλου των θανάτων από οποιασδήποτε αιτία.

    Ειδικότερα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, οι θάνατοι καρδιαγγειακής αιτιολογίας φθάνουν σήμερα τα 1,8 εκατ. ετησίως έναντι 2 εκατ., το 2008 και αντιπροσωπεύουν το 40% όλων των θανάτων στην Ευρώπη (από 42% το 2008).

    Τα νέα ολοκληρωμένα στατιστικά στοιχεία -τα πρώτα μετά το 2008- δόθηκαν στη δημοσιότητα από την Ευρωπαϊκή Εταιρία Καρδιολογίας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς στις 29 Σεπτεμβρίου. Η εν λόγω ημέρα καθιερώθηκε το 2000 και από τότε διοργανώνεται κάθε χρόνο την τελευταία Κυριακή του Σεπτεμβρίου από τη Διεθνή Ομοσπονδία Καρδιάς, με την υποστήριξη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Παγκοσμίως τα εμφράγματα και τα εγκεφαλικά αποτελούν την κυριότερη αιτία θανάτου με περίπου 17,1 εκατ. θανάτους κάθε χρόνο.

    Παρ' όλη όμως την αισθητή υποχώρηση της καρδιαγγειακής θνησιμότητας και την παρατηρούμενη βελτίωση της καρδιαγγειακής υγείας στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης, το πρόβλημα γενικά παραμένει σοβαρό και το βάρος τεράστιο για τα ευρωπαϊκά συστήματα υγείας.

    [04] Ματαίωσε τις συναυλίες του στην Αυστραλία o Τζορτς Μάικλ

    Ο Βρετανός τραγουδιστής Τζορτζ Μάικλ ανακοίνωσετηνΚυριακήότι ματαίωσε τις συναυλίες του στην Αυστραλία, στο πλαίσιο της περιοδείας του, εξαιτίας του "έντονου άγχους" του μετά τη νοσηλεία του πέρυσι για βαριάς μορφής πνευμονία.

    "Παρότι σωστά θεωρούσα ότι οι συναυλίες θα με χαροποιήσουν ιδιαίτερα και ότι η φωνή μου θα ανακάμψει απόλυτα...λανθασμένα θεώρησα ότι θα μπορούσα να ξεπεράσω το σοβαρό άγχος που με βασανίζει", έγραψε ο τραγουδιστής στην ιστοσελίδα του.

    Ο 49χρονος πρώην τραγουδιστής των Wham! εισήχθη τον περασμένο Νοέμβριο σε νοσοκομείο της Βιέννης, όπου νοσηλεύτηκε επί ένα μήνα για πνευμονία.

    "Το μόνο που μπορώ να πω αυτή τη στιγμή είναι ότι από πέρυσι που νοσηλεύτηκα προσπάθησα μάταια να ξεπεράσω το τραύμα που οι γιατροί οι οποίοι μου έσωσαν τη ζωή μου είπαν ότι θα βίωνα", έγραψε ο Μάικλ.

    Ο Μάικλ επρόκειτο να ξεκινήσει μια σειρά συναυλιών στην Αυστραλία από το Περθ στις 10 Νοεμβρίου και θα ακολουθούσαν εμφανίσεις στην Αδελαϊδα, το Σίδνεϊ, τη Μελβούρνη και το Μπρίσμπεϊν. Εξακολουθούν να είναι προγραμματισμένες εννέα συναυλίες του στη Βρετανία εντός του Οκτωβρίου.

    Επιμέλεια: Μ. Μιχαλοπούλου

    [05] Εμπρησμός σε πυλωτή πολυκατοικίας, στα Μελίσσια Αττικής

    Δύο ΙΧ αυτοκίνητα καταστράφηκαν απο αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό, που τοποθέτησαν άγνωστοι, σε πυλωτή πολυκατοικίας, στην οδό Ποσειδώνος στα Μελίσσια Αττικής, λίγο πριν τις 3 τα ξημερώματα.

    Ο εμπρηστικός μηχανισμός, που αποτελείτο από ένα γκαζάκι, είχε τοποθετηθεί κάτω από το ένα, εκ των δύο οχημάτων, που καταστράφηκαν.Για τα κίνητρα της επίθεσης και τον εντοπισμό των δραστών, διενεργεί προανάκριση η Ασφάλεια Βορειοανατολικής Αττικής.

    [06] Μικραίνουν τα ψάρια όσο αυξάνεται η θερμοκρασία των θαλασσών

    Η κλιματική αλλαγή που οδηγεί σε αύξηση της θερμοκρασίας και σε άλλες χημικές αλλαγές στους ωκεανούς του πλανήτη, είναι πιθανό ότι μελλοντικά θα έχει ως συνέπεια να μικρύνει το μέγεθος των ψαριών, σύμφωνα με μια νέα καναδική επιστημονική έρευνα, την μεγαλύτερη του είδους της μέχρι σήμερα.

    Έτσι, εκτός από την εντατική υπεραλίευση, που είναι γνωστό ότι έχει ως συνέπεια το μέσο μέγεθος των ψαριών να μικραίνει, καθώς τα ψάρια πεθαίνουν όλο και πιο νέα στην ηλικία, προτού φθάσουν σε πλήρη ανάπτυξη, ένας νέος παράγοντας φαίνεται να έχει παρόμοιο αποτέλεσμα.

    Η σμίκρυνση των ψαριών έρχεται, σαν «κερασάκι στην τούρτα», να προστεθεί στην μείωση των προς αλίευση πληθυσμών των ψαριών διεθνώς, για την οποία κρούει τον κώδωνα του κινδύνου μια άλλη επιστημονική έρευνα, που επισημαίνει πως τουλάχιστον ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι στη Γη εξαρτώνται άμεσα από την αλιεία για τη διατροφή τους.

    [07] Καταθέτουν Λιβανός και Ζωγραφάκης στην υπόθεση ΣΔΟΕ

    Από την εισαγγελέα Πόπη Παπανδρέου κλήθηκαν σήμερα για κατάθεση ο Ιωσήφ Λιβανός και ο Γεώργιος Ζωγραφάκης, οι οποίοι έχουν κάνει τις καταγγελίες στο Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος εις βάρος των κ.κ. Μεϊμαράκη, Βουλγαράκη και Λιάπη.

    [08] Εκδικάζεται η έφεση των Pussy Riot στη Ρωσία

    Υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας άρχισε σήμερα στη Μόσχα η εκδίκαση της έφεσης του συγκροτήματος Pussy Riot παρουσία των τριών νεαρών γυναικών.

    Η Ναντέζντα Τολοκονίκοβα, 22 ετών, η Εκατερίνα Σαμουτσέβιτς, 30 ετών, και η Μαρία Αλέχινα, 24 ετών, καταδικάσθηκαν στις 17 Αυγούστου σε φυλάκιση δύο ετών για "χουλιγκανισμό" και "αναμόχλευση θρησκευτικών παθών" όταν τραγούδησαν πανκ προσευχή κατά του Πούτιν στον καθεδρικό ναό της Μόσχας τον περασμένο Φεβρουάριο.

    Οι συνήγοροί τους δεν έχουν και πολλές ελπίδες για αποφυλάκιση των τριών, τη στιγμή που ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν κατήγγειλε το θρησκευτικό σόου, ενώ η ορθόδοξη ρωσική εκκλησία έκρινε ότι δεν αξίζουν επιεική μεταχείριση εάν δεν μετανοήσουν, πράγμα που οι ίδιες αποκλείουν.

    [09] Επίθεση αυτοκτονίας κατά νατοϊκών δυνάμεων στο Αφγανιστάν

    Τουλάχιστον 13 άνθρωποι, ανάμεσά τους τρεις στρατιώτες των νατοϊκών δυνάμεων στο Αφγανιστάν, σκοτώθηκαν σήμερα το πρωί σε επίθεση αυτοκτονίας στην πόλη Χοστ του ανατολικού Αφγανιστάν, σύμφωνα με νέο απολογισμό των τοπικών αρχών.

    Η ανακοίνωση του κυβερνήτη της περιοχής αναφέρει ότι δέκα Αφγανοί σκοτώθηκαν κατά την επίθεση, έξι πολίτες και τέσσερις αστυνομικοί, ανάμεσά τους ο διοικητής της τοπικής δύναμης ταχείας αντίδρασης. Τρεις αστυνομικοί και 37 πολίτες τραυματίσθηκαν.

    Η εθνικότητα των τριών στρατιωτών της Isaf που σκοτώθηκαν κατά την επίθεση δεν έχει γίνει ανακοινωθεί. Η πλειοψηφία των ξένων στρατιωτών στην επαρχία είναι Αμερικανοί. Η Isaf ανακοίνωσε ότι μεταξύ των νεκρών συγκαταλέγεται ένας Αφγανός διερμηνέας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 1 October 2012 - 8:30:42 UTC