Visit the Macedonian Press Agency (MPA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-10-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Περικοπές 7,3 δισ. ευρώ για πρωτογενές πλεόνασμα το 2013
  • [02] Φέκτερ: Πολύ ακριβότερη θα ήταν μία έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ
  • [03] Ασφαλές το εμβόλιο στα κορίτσια για τον ιό HPV
  • [04] Έγινε μητέρα η Ντρου Μπάριμορ
  • [05] Κυπριακό και κρίση στο επίκεντρο των επαφών Χριστόφια στην Αθήνα
  • [06] Καταβολή 35 εκατ. ευρώ σε αγρότες και κτηνοτρόφους από σήμερα
  • [07] Στο 50% η παραβατικότητα σε ενεχυροδανειστήρια, αργυραμοιβούς
  • [08] Εφαρμογή για το iPad καταλαβαίνει τις επιθυμίες χρηστών από τη φωνή τους
  • [09] Μεταλλαγμένη αγελάδα παράγει υποαλλεργικό γάλα
  • [10] Γραμμοχώρια Τα «αφανισμένα» χωριά ζωντανεύουν ξανά...
  • [11] Δένδιας : Έχουν φύγει από την Ελλάδα πάνω από 2.000 παράνομοι μετανάστες

  • [01] Περικοπές 7,3 δισ. ευρώ για πρωτογενές πλεόνασμα το 2013

    Μέτρα ύψους 7,8 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 7,308 δισ. ευρώ αφορούν σε περικοπές δαπανών, προβλέπει για το 2013 το προσχέδιο του νέου προϋπολογισμού που κατατέθηκε στη Βουλή. Παράλληλα, το προσχέδιο προβλέπει ύφεση 3,8% το επόμενο έτος (από ύφεση 6,5% εφέτος) και ανεργία 24,7% (από 23,5% εφέτος).

    Σύμφωνα με το προσχέδιο, η εξοικονόμηση των δαπανών θα προκύψει από την αναδιάρθρωση του δημόσιου τομέα (483 εκατ. ευρώ), την αναδιάρθρωση της τοπικής αυτοδιοίκησης (100 εκατ. ευρώ), τη μείωση της μισθολογική δαπάνης (1,1 δισ. ευρώ), τη μείωση της δαπάνης για συντάξεις (3,799 δισ. ευρώ), την περικοπή των κοινωνικών επιδομάτων (347 εκατ. ευρώ), τη μείωση της δαπάνης για υγειονομική περίθαλψη (803 εκατ. ευρώ), την περικοπή των δαπανών για την εθνική άμυνα (304 εκατ. ευρώ), τη μείωση των δαπανών για την παιδεία (132 εκατ. ευρώ) και τον εξορθολογισμό στις ΔΕΚΟ (241 εκατ. ευρώ).

    Τα έσοδα θα αυξηθούν κατά 492 εκατ. ευρώ από τον εξορθολογισμό των οικογενειακών επιδομάτων, την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης κατά 2 έτη, από τα 65 στα 67 έτη (5 εκατ. ευρώ), τη μείωση των επιστροφών εσόδων (60 εκατ. ευρώ). Σημειώνεται ότι το προσχέδιο δεν προβλέπει τα νέα φορολογικά μέτρα (π.χ. την κατάργηση του αφορολόγητου για τους ελεύθερους επαγγελματίες, τη νέα κλίμακα για μισθωτούς συνταξιούχους, κ.λπ.).

    Για το 2013, το προσχέδιο προβλέπει δημοσιονομικό έλλειμμα 4,2% του ΑΕΠ (από 6,6% του ΑΕΠ εφέτος) και πρωτογενές πλεόνασμα 1,1% του ΑΕΠ (από πρωτογενές έλλειμμα 1,4% εφέτος). Τα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού εκτιμάται ότι θα ανέλθουν σε 48,952 δισ. ευρώ εφέτος και σε 46,742 δισ. ευρώ το 2013, μετά τα πρόσθετα μέτρα (χωρίς τα μέτρα θα ήταν 49,109 δισ. ευρώ). Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου σε ιδιώτες, που ανέρχονται σε περίπου 7 δισ. ευρώ, θα αποπληρωθούν, με βάση το προσχέδιο, σε δύο ισόποσες δόσεις εφέτος και το 2013.

    Το 2013, η ιδιωτική κατανάλωση θα είναι μειωμένη κατά 5,9%, η δημόσια κατανάλωση κατά 7,2% και οι επενδύσεις θα περιορισθούν κατά 3,7%. Οι εξαγωγές αγαθών και υπηρεσιών θα αυξηθούν κατά 2,5% και οι εισαγωγές θα μειωθούν κατά 5,3%. Η απασχόληση θα μειωθεί περαιτέρω κατά 3%, ενώ προβλέπεται αρνητικός πληθωρισμός (-0,1%).

    [02] Φέκτερ: Πολύ ακριβότερη θα ήταν μία έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ

    «Μια έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη θα ήταν πολύ ακριβότερη από τον δρόμο στον οποίο κινούμαστε τώρα», δηλώνει η υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας Μαρία Φέκτερ και υποστηρίζει ότι, όσο η Αθήνα συνεχίζει σε αυτόν τον δρόμο και καταβάλλει φιλότιμες προσπάθειες προκειμένου να κάνει «τα μαθήματά της», έχει δικαίωμα στην αλληλεγγύη των εταίρων της.

    Σε συνέντευξή της στη γερμανική εφημερίδα «Rheinische Post», η κυρία Φέκτερ επισημαίνει ότι στην Ελλάδα παρατηρούνται ήδη τα πρώτα δείγματα ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας, ειδικά στον τομέα των εξαγωγών και τονίζει ότι, προκειμένου να εκταμιευθούν οι επόμενες δόσεις, πρέπει να τηρηθούν οι κανόνες, είτε πρόκειται για υλοποίηση μεταρρυθμίσεων είτε για προώθηση των αποκρατικοποιήσεων.

    «Η Ελλάδα εργάζεται σκληρά για την βελτίωση της κατάστασης, όπως αποδεικνύεται με το φιλόδοξο πακέτο εξυγίανσης για το 2013», δηλώνει η Αυστριακή υπουργός Οικονομικών και τάσσεται ξεκάθαρα υπέρ της παραμονής της χώρας στην Ευρωζώνη, καθώς πιθανή έξοδός της, όπως υποστηρίζει, θα είχε σοβαρές συνέπειες, τόσο για την Αθήνα, όσο και για τις υπόλοιπες χώρες του ευρώ. «Μια αποχώρηση της Αθήνας δεν θα λύσει τα προβλήματα, αντιθέτως, θα επιδεινώσει περαιτέρω την κατάσταση. Η χώρα θα χρειάζεται και πάλι βοήθεια από τους Ευρωπαίους εταίρους της και αυτό θα επιβαρύνει επιπλέον τους φορολογούμενους. Το γεγονός είναι ότι η έξοδος της Ελλάδας θα ήταν ακριβότερη από το δρόμο που βρισκόμαστε τώρα. Γι' αυτό υπάρχει η αποφασιστικότητα να κρατήσουμε ενωμένη την Ευρωζώνη και οι ενδιαφερόμενες χώρες να εφαρμόσουν τις μεταρρυθμίσεις», καταλήγει η Μαρία Φέκτερ.

    [03] Ασφαλές το εμβόλιο στα κορίτσια για τον ιό HPV

    Το εμβόλιο στα κορίτσια κατά του ιού των ανθρωπίνων θηλωμάτων HPV είναι γενικά ασφαλές, αλλά μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο λιποθυμίας και μολύνσεων του δέρματος λίγο μετά τον εμβολιασμό, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, η οποία μελέτησε σχεδόν 190.000 κορίτσια που είχαν λάβει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου Gardasil της Merck, το οποίο προστατεύει από τέσσερα στελέχη του ιού που προκαλεί καρκίνο και κονδυλώματα.

    Οι ερευνητές, με επικεφαλής τη Νικολά Κλάιν του Κέντρου Μελέτης Εμβολίων του Ιατρικού Ινστιτούτου Κάιζερ Περμανέντε στην Καλιφόρνια, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο παιδιατρικό περιοδικό "Archives of Pediatrics and Adolescent Medicine" του Αμερικανικού Ιατρικού Συλλόγου, ανέλυσαν πληροφορίες από την αντίδραση των κοριτσιών στους εμβολιασμούς, που είχαν γίνει μεταξύ των ετών 2006-2008 και υπολόγισαν τον ετήσιο ρυθμό εμφάνισης κάθε πιθανής παρενέργειας κατά τα επόμενα χρόνια.

    Οι επιστήμονες (που χρηματοδοτήθηκαν για την μελέτη τους από την φαρμακευτική εταιρία Merck) διαπίστωσαν ότι η λιποθυμία ήταν έξι φορές πιθανότερη να συμβεί την μέρα του εμβολιασμού (24 περιστατικά ανά 1.000 εμβολιασμένα κορίτσια) σε σχέση με όσα λιποθύμησαν μήνες μετά τον εμβολιασμό (τέσσερα περιστατικά ανά 1.000 εμβολιασμούς). Όμως επειδή οι εμβολιασμοί γενικότερα αυξάνουν την πιθανότητα λιποθυμίας, το εύρημα αυτό, κατά τους ερευνητές, θεωρείται αναμενόμενο.

    [04] Έγινε μητέρα η Ντρου Μπάριμορ

    Το πρώτο της παιδί ένα κοριτσάκι που θα πάρει το όνομα Όλιβ, έφερε στον κόσμο η Ντρου Μπάριμορ, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ηθοποιού, και του συζύγου της, Γουίλ Κόπελμαν.

    «Είμαστε περήφανοι να ανακοινώσουμε τη γέννηση της κόρης μας, Όλιβ Μπάριμορ-Κόπελμαν, που γεννήθηκε στις 26 Σεπτεμβρίου. Σας ευχαριστούμε για το σεβασμό και την προστασία της ιδιωτικής μας ζωής κατά τη διάρκεια αυτής της ξεχωριστής στιγμής της ζωής μας» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

    Η πρωταγωνίστρια της ταινίας «Άγγελοι του Τσάρλι» παντρεύτηκε στον 37χρονο έμπορο έργων τέχνης, Γουίλ Κόπελμαν σε μια εβραϊκή τελετή στο κτήμα τους στο Μοντεσίτο της Νότιας Καλιφόρνιας, τον Ιούνιο.

    Επιμέλεια: Κ. Καλέτσιος

    [05] Κυπριακό και κρίση στο επίκεντρο των επαφών Χριστόφια στην Αθήνα

    Επίσκεψη στην Αθήνα πραγματοποιεί ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας.

    Ο Κύπριος πρόεδρος θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια και τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

    Στις συναντήσεις θα συζητηθούν το Κυπριακό, η οικονομική κρίση στην Ευρώπη και ιδιαίτερα στις χώρες της Ευρωζώνης, οι διμερείς σχέσεις και άλλα θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

    [06] Καταβολή 35 εκατ. ευρώ σε αγρότες και κτηνοτρόφους από σήμερα

    Από σήμερα, Τρίτη, έως τις 10 Οκτωβρίου πρόκειται να καταβληθούν συνολικά 35 εκατ. ευρώ σε δικαιούχους αγρότες και κτηνοτρόφους.

    Η πληρωμή αυτή, αφορά σε υπόλοιπα οφειλόμενα ποσά από διάφορα καθεστώτα ενίσχυσης, στα οποία είναι ενταγμένοι (π.χ. Ενιαία Ενίσχυση 2011, στρεμματική ενίσχυση βάμβακος 2011).

    Επιπλέον, όπως έκανε γνωστό το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αξιολογήθηκαν και εγκρίθηκαν τα δικαιολογητικά σε 13.556 δικαιούχους για τη δεύτερη πληρωμή της εξισωτικής αποζημίωσης, συνολικού ποσού 24.332.625 ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη πληρωμή της εξισωτικής αποζημίωσης έγινε στις 20 Αυγούστου, αλλά 18.450 δικαιούχοι είχαν διάφορες ελλείψεις στους φακέλους που υπέβαλαν και τους δόθηκε νέα προθεσμία προκειμένου να συμπληρώσουν τα δικαιολογητικά τους.

    Τώρα, όσοι από τους δικαιούχους δεν πληρώνονται και με τη δεύτερη πληρωμή, θα μπορούν να υποβάλλουν ένσταση στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ από τις 15 έως τις 31 Οκτωβρίου.

    [07] Στο 50% η παραβατικότητα σε ενεχυροδανειστήρια, αργυραμοιβούς

    Σε 175 ανέρχονται τα ενεχυροδανειστήρια και σε 97 οι επιχειρήσεις αργυραμοιβών που έκαναν έναρξη εργασιών στις αρμόδιες Δ.Ο.Υ. έως και την 31.7.2012, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών. Όπως αναφέρει σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, από τις προαναφερόμενες επιχειρήσεις έχουν ελεγχθεί μέχρι στιγμής 100 επιτηδευματίες, στο πλαίσιο ειδικού επιχειρησιακού σχεδίου δράσης του ΣΔΟΕ, στους οποίους παρατηρήθηκε παραβατικότητα σε ποσοστό 50% και όπως τονίζει ο κ. Στουρνάρας οι έλεγχοι συνεχίζονται και στους υπόλοιπους.

    Τα στοιχεία διαβιβάστηκαν στη Βουλή από το υπουργείο Οικονομικών στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου μετά από ερωτήσεις των βουλευτών της ΔΗΜΑΡ Σπύρου Λυκούδη και Μαρίας Γιαννακάκη και του βουλευτή της ΝΔ Αδωνη Γεωργιάδη. Οι βουλευτές είχαν ζητήσει να ενημερωθούν για τη νομιμότητα της λειτουργίας των ανταλλακτηρίων χρυσού και να ελεγχθούν τα φαινόμενα αισχροκέρδειας.

    [08] Εφαρμογή για το iPad καταλαβαίνει τις επιθυμίες χρηστών από τη φωνή τους

    Μία εφαρμογή για το iPad που θα τεθεί σε εφαρμογή κατά τη διάρκεια του Οκτωβρίου υπόσχεται να καταλαβαίνει τις επιθυμίες των χρηστών αναλύοντας τις συζητήσεις τους σε πραγματικό χρόνο.

    "Είναι η πρώτη φωνητική και οπτική εφαρμογή για το iPad που μπορεί πραγματικά να καταλάβει τι λέτε και να βρίσκει τις κατάλληλες πληροφορίες", σχολιάζει ο Τίμοθι Τάιτλ, ένας από τους συνιδρυτές του προγράμματος Expect Labs. "Μπορεί να μοιάζει με επιστημονική φαντασία, αλλά λειτουργεί πολύ καλά.

    Η εφαρμογή ονομάζεται "MindMeld", σε μία αναφορά στην τηλεπαθητική τεχνική που χρησιμοποιείται από τον Σποκ στο Σταρ Τρεκ.

    Τα ηχητικά μηνύματα που εκπέμπονται μέσω της εφαρμογής αυτής αναλύονται από ένα σύστημα που έχει την ικανότητα να κατανοήσει τι λένε οι άνθρωποι και να αναζητεί στο Ιντερνετ τις σχετικές πληροφορίες.

    [09] Μεταλλαγμένη αγελάδα παράγει υποαλλεργικό γάλα

    Νεοζηλανδοί επιστήμονες δημιούργησαν την πρώτη στον κόσμο γενετικά τροποποιημένη αγελάδα, η οποία παράγει άφθονο σε πρωτεΐνες γάλα που είναι υποαλλεργικό. Περίπου το 2% έως 3% των νεογέννητων μωρών εμφανίζουν αλλεργικές αντιδράσεις στο αγελαδινό γάλα και είναι αυτά τα οποία πρωτίστως αφορά το νέο γάλα.

    Οι ερευνητές του ερευνητικού κέντρου AgResearch και του Τμήματος Βιολογικών Επιστημών του πανεπιστημίου Γουαϊκάτο, με επικεφαλής τον δρα Γκετζ Λέιμπλ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ (PNAS), σύμφωνα με το BBC, τροποποίησαν το DNA της αγελάδας έτσι ώστε παράγει γάλα χωρίς μια συγκεκριμένη πρωτεϊνη, την β-λακτοσφαιρίνη. Η τελευταία πυροδοτεί αλλεργικές αντιδράσεις σε ορισμένους ανθρώπους και σ? αυτήν οφείλεται ένα μεγάλο ποσοστό από τις βρεφικές αλλεργίες στο γάλα.

    Η εν λόγω αινιγματική ουσία -για την οποία δεν έχει ακόμα ανακαλυφθεί με βεβαιότητα ποιός είναι ο ρόλος που παίζει στον οργανισμό- υπάρχει στο αγελαδινό αλλά όχι στο ανθρώπινο γάλα.

    [10] Γραμμοχώρια Τα «αφανισμένα» χωριά ζωντανεύουν ξανά...

    «Το 1948 δεν είχε τόπο να σταθείς πουθενά?». Με μία μόνο φράση περιγράφει την πραγματικότητα του εμφυλίου, στην οροσειρά του Γράμμου, ένας κάτοικος των πέντε χωριών, των αποκαλούμενων και Γραμμοχωρίων, που βρέθηκαν στο επίκεντρο του αδελφοκτόνου πολέμου και «καταδικάστηκαν» εξαιτίας του σε αφανισμό και λησμονιά για πάνω από μισό αιώνα.

    Το Γλυκονέρι, το Λιβαδοτόπι (Όμοτσκο), το Γιαννοχώρι (Γιαννοβένι), το Μονόπυλο (Πλεκάτι) και η Σλίμνιτσα ή Τρίλοφος «ευλογήθηκαν» στο παρελθόν από την πλούσια φύση και από τα καθάρια νερά του Αλιάκμονα, αλλά «στοίχειωσαν» από τον πόλεμο και εγκαταλείφθηκαν οριστικά από τους κατοίκους τους, που ξενιτεύτηκαν σε άλλα μέρη, σε όλο τον κόσμο.

    Δεκαετίες μετά, στο χωματόδρομο που οδηγεί σε αυτά τα χωριά, όπου μέχρι και πριν από δύο δεκαετίες κινούνταν μόνο στρατιωτικά αυτοκίνητα επιστρέφουν σήμερα με ιδιωτικά οχήματα. Τα τελευταία χρόνια κάτι αρχίζει και πάλι να κινείται στην περιοχή. Πρώην κάτοικοι και αρκετοί ξένοι έρχονται για να ξαναχτίσουν σπίτια, να κάνουν εξοχικά και ξενώνες, ενώ πολλοί άλλοι περιηγητές, κυνηγοί και φυσιολάτρες τα χρησιμοποιούν ως «ορμητήρια» για πεζοπορίες και δραστηριότητες στο Γράμμο. Ορισμένοι παραμένουν για αρκετούς μήνες το χρόνο και άλλοι πηγαίνουν συχνά, έστω για τις εποχιακές διακοπές τους. Τα «αφανισμένα» από τον εμφύλιο χωριά φαίνεται ότι αρχίζουν να αποκτούν και πάλι ενδιαφέρον και χρόνο με το χρόνο ενισχύεται η προοπτική να ξαναγεννηθούν από τις «στάχτες» τους, αφήνοντας πίσω τους τη θλιβερή πλευρά της ιστορίας τους.

    Τα πέντε χωριά είχαν αφεθεί για πολλούς λόγους σε «λήθαργο» όλα αυτά τα χρόνια. Δεν υπήρχε, άλλωστε, ούτε ενδιαφέρον ούτε τρόπος επικοινωνίας. Όλα είχαν σαρωθεί μετά τον πόλεμο και την αναγκαστική προσφυγιά. Πουθενά αλλού δεν υπήρξε στη χώρα, κατά τη διάρκεια του εμφυλίου, τόσο μεγάλη καταστροφή όσο εκείνη που υπέστησαν τα Γραμμοχώρια, τα οποία κυριολεκτικά εξαφανίστηκαν από το χάρτη, λόγω των σφοδρότατων συγκρούσεων ανάμεσα στις δύο αντιμαχόμενες πλευρές και της καίριας επιχειρησιακής τους θέσης για τα δύο στρατόπεδα. Μεγάλη ήταν η προσφορά και η θυσία των χωριών και στον Β? ΠΠ και στον Μακεδονικό Αγώνα. Τις περιόδους αυτές θυμίζουν οι επιτύμβιες στήλες στις πλατείες του χωριών με τους πεσόντες κατοίκους.

    Τα χωριουδάκια βομβαρδίστηκαν ανελέητα στον εμφύλιο, κατακάηκαν και ισοπεδώθηκαν. Ο στρατός ήθελε να αποκόψει την πρόσβαση των ανταρτών και τον ανεφοδιασμό τους, οι αντάρτες «χτυπούσαν» με ενέδρες τα περίπολα και έπλητταν τα σημεία στρατωνισμού των αντιπάλων για να μην αποκτήσουν προγεφυρώματα στις θέσεις τους. Οι κάτοικοι πήραν το δρόμο της προσφυγιάς και του εκούσιου ή ακούσιου ξεριζωμού. Στο δρόμο που οδηγούσε στα χωριά, με τη λήξη του εμφυλίου, τοποθετήθηκε μπάρα από το στρατό και απαγορεύτηκε η πρόσβαση. Χρειάστηκε να περάσουν χρόνια, στις αρχές της δεκαετίας του ?90, για να μπορέσουν πρώην κάτοικοι και απόγονοί τους να επιστρέψουν για να αντικρίσουν τα ερείπια της καταστροφής: ελάχιστα δημόσια μισοερειπωμένα κτίρια και εκκλησάκια ?φαντάσματα, που απέμειναν να θυμίζουν ότι κάποτε τα χωριά έσφυζαν από ζωή.

    [11] Δένδιας : Έχουν φύγει από την Ελλάδα πάνω από 2.000 παράνομοι μετανάστες

    Δεν είναι στους άμεσους σχεδιασμούς του υπουργείου Δημόσιας Τάξης η δημιουργία κέντρου φύλαξης ή φιλοξενίας μεταναστών στην Αχαΐα, δήλωσε σήμερα, από την Πάτρα, ο υπουργός Νίκος Δένδιας, προσθέτοντας όμως ότι δεν του αρέσει να αποκλείει τίποτα.

    Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης επισκέφθηκε την Πάτρα, προκειμένου να ενημερωθεί από κοντά, σχετικά με τα αποτελέσματα της αστυνομικής επιχείρησης που βρίσκεται από χθες σε εξέλιξη, για τον εντοπισμό μεταναστών που είναι παράνομα στην χώρα. Ο Νίκος Δένδιας εξέφρασε την ικανοποίησή του για τα αποτελέσματα της αστυνομικής επιχείρησης και συμπλήρωσε ότι ο «Ξένιος Ζευς» είναι μια επιχείρηση που δεν έχει τέλος. Ακόμη, υπογράμμισε ότι αυτό που έχει σημασία είναι να σταλεί το μήνυμα, τόσο στην ελληνική κοινωνία, όσο και έξω από αυτή, ότι η Ελλάδα δεν είναι ξέφραγο αμπέλι.

    Σε αυτό το σημείο υπουργός Δημόσιας Τάξης ανέφερε ότι, μέχρι σήμερα έχουν προωθηθεί στις πατρίδες τους από την Ελλάδα, τουλάχιστον 2.000 αλλοδαποί, που εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς, χωρίς να έχουν νομιμοποιητικά έγγραφα. Όσον αφορά στους μετανάστες που έχουν συλληφθεί στην Πάτρα μεταφέρονται στο κέντρο, που έχει δημιουργηθεί στην Κόρινθο.

    Σχετικά με τις διαμαρτυρίες εκπροσώπων των αστυνομικών για ελλείψεις σε προσωπικό, ο Νίκος Δένδιας έκανε λόγο για αναδιάρθρωση της Αστυνομίας, που θα ανακοινωθεί στο επόμενο χρονικό διάστημα. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «θα δημιουργηθεί μια άλλη Αστυνομία, που θα απελευθερωθεί από την στατική της δομή».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 2 October 2012 - 8:30:47 UTC