Browse through our Interesting Nodes on Environmental Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-10-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ευ. Βενιζέλος: "Η λίστα Λαγκάρντ δεν μπορεί να αξιοποιηθεί"
  • [02] Τη στήριξη της Ελλάδας στον κυπριακό λαό, επανέλαβε ο Αντ. Σαμαράς
  • [03] Το Womex 12 στη Θεσσαλονίκη
  • [04] Στον Κ. Παπούλια ο πρόεδρος της Κύπρου Δ. Χριστόφιας
  • [05] Στο ΣΔΟΕ έστειλε το Μαξίμου τη "λίστα Λαγκάρντ"
  • [06] Στο αρχείο οι κατηγορίες σε βάρος του Στρος-Καν για βιασμό
  • [07] «Η ανάκαμψη θα φανεί μόνον το 2015», λέει ο πρόεδρος της ιταλικής Ένωσης Βιομηχάνων
  • [08] Κίνα: Συνελήφθησαν έξι μέλη των πληρωμάτων των πλοίων που ενεπλάκησαν στο δυστύχημα
  • [09] Γαλλία: Απεργία στα δημόσια μέσα ενημέρωσης κατά των περικοπών

  • [01] Ευ. Βενιζέλος: "Η λίστα Λαγκάρντ δεν μπορεί να αξιοποιηθεί"

    Στα χέρια της κυβέρνησης βρίσκεται η λεγόμενη «λίστα Λαγκάρντ», στην οποία περιλαμβάνονται περί τα 2.000 ονόματα Ελλήνων με καταθέσεις στο εξωτερικό και δη σε συγκεκριμένη ελβετική τράπεζα. Τη λίστα παρέδωσε στην κυβέρνηση, όπως δήλωσε πριν από λίγο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος την είχε παραλάβει, ως αντιπρόεδρος και υπουργός Οικονομικών, από τον τότε υφιστάμενό του, ειδικό γραμματέα του ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη.

    Ο κ. Βενιζέλος, όπως αναφέρει στη δήλωσή του, ενημερώθηκε για την ύπαρξη της «λίστας» από τον κ. Διώτη τον Αύγουστο του 2011, όταν είχε δημιουργηθεί και πάλι θέμα από σχετικά δημοσιεύματα. Ο κ. Διώτης ενημέρωσε τον προϊστάμενό του ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου του είχε δώσει «ατύπως» τη «λίστα». Ωστόσο, ο ίδιος έκρινε ότι τα στοιχεία αυτά «δεν συνιστούσαν σε καμία περίπτωση αρχείο που περιήλθε με νόμιμη διαδικασία στην υπηρεσία του και άρα δυνάμενο να υπαχθεί σε νόμιμη επεξεργασία από αυτήν και πολύ περισσότερο να δημοσιοποιηθεί. Διαφορετικά, κατά τη νομική του εκτίμηση, τελείται σοβαρό αδίκημα στο οποίο ο ίδιος ως πρώην εισαγγελικός λειτουργός δεν μπορούσε να συμπράξει».

    Ο κ. Βενιζέλος συμφώνησε με την άποψη του κ. Διώτη, ωστόσο θεωρεί μείζον θέμα τη σύναψη συμφωνίας με την Ελβετία για την φορολόγηση καταθέσεων Ελλήνων που βρίσκονται σε ελβετικές τράπεζες και εκτιμά ότι ο θόρυβος που δημιουργήθηκε γύρω από τη «λίστα Λαγκάρντ» τείνει «να εκθέσει διεθνώς τη χώρα και να ακυρώσει την προσπάθειά μας για σύναψη διακρατικής συμφωνίας με την Ελβετία για την φορολόγηση των καταθέσεων Ελλήνων».

    Ο κ. Βενιζέλος εκφράζει την ελπίδα ότι η συμφωνία αυτή θα ολοκληρωθεί σύντομα.

    Διαβάστε επίσης:

    Στο ΣΔΟΕ έστειλε το Μαξίμου τη "λίστα Λαγκάρντ"

    [02] Τη στήριξη της Ελλάδας στον κυπριακό λαό, επανέλαβε ο Αντ. Σαμαράς

    Τη στήριξη της Ελλάδας, στις προσπάθειες του κυπριακού λαού για να δοθεί λύση στο πρόβλημα της κατοχής, επανέλαβε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, κατά τη συνάντηση που είχε, στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια.

    Ο κ. Σαμαράς, με την ευκαιρία της 52ης επετείου της ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, ευχήθηκε λύτρωση και ευόδωση των εθνικών στόχων και επισήμανε πως η Ελλάδα θα βρίσκεται πάντοτε στο πλευρό του κυπριακού λαού, στον αγώνα του για μία δίκαιη βιώσιμη και λειτουργική λύση, που θα βασίζεται στις αποφάσεις του ΟΗΕ.

    Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε χρήσιμη τη συζήτηση, εξήρε το έργο που επιτελεί η Κύπρος ως προεδρεύουσα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τόνισε τις κοινές θέσεις που εκφράζονται μέσα στα πλαίσια της ΕΕ, ενόψει μάλιστα και των κρίσιμων συνόδων κορυφής που έρχονται.

    Από την πλευρά του, ο κ. Χριστόφιας ευχαρίστησε την ελληνική κυβέρνηση και τον λαό για τον αγώνα του κυπριακού λαού, στέλνοντας μήνυμα για την ανάγκη μιας βιώσιμης λύσης, η οποία θα βασίζεται στα ψηφίσματα του ΟΗΕ και θα κινείται στη λογική του ενός κράτους, της μίας κυριαρχίας και της μίας ιθαγένειας.

    Διαβάστε επίσης:

    Συνάντηση του Προέδρου Κ. Παπούλια με τον Πρόεδρο της Κύπρου Δ. Χριστόφια

    [03] Το Womex 12 στη Θεσσαλονίκη

    Εξήντα παραστάσεις, περισσότεροι από 300 καλλιτέχνες, έξι μουσικές σκηνές.

    Αυτό είναι το στίγμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης Womex 12 που ξεκινά στις 17 και ολοκληρώνεται στις 21 Οκτωβρίου, στη συμπρωτεύουσα.

    Δυόμιση χιλιάδες διαπιστευμένοι εκθέτες της μουσικής βιομηχανίας συμμετέχουν στην έκθεση ενώ όπως δήλωσε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός πολιτισμού Κώστας Τζαβάρας στη διάρκεια της συνέντευξης τύπου: «Η Θεσσαλονίκη είναι η κοιτίδα της σύγχρονης ελληνικής μουσικής. Ο σύγχρονος μουσικός πολιτισμός της Ελλάδας είναι ταυτισμένος με αυτή την ευρύτερη περιοχή της Βόρειας Ελλάδας», δήλωσε

    «Για πρώτη φορά θα δούμε μια τέτοια διοργάνωση στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Μέσα από αυτή την εκδήλωση θα έχουν τη δυνατότητα από τη μία μεριά οι επαγγελματίες της μουσικής να ενημερώνονται και να κάνουν όλη τη διάρκεια της ημέρας τις επαφές τους και κατά τις ώρες που θα πέφτει η βραδιά να απολαύσουν τα συγκροτήματα», συμπλήρωσε.

    Η Womex 12 κατά τη διάρκεια της ημέρας θα απευθύνεται στους επαγγελματίες που ασχολούνται με το εμπορικό κομμάτι της μουσικής ενώ το βράδυ οι πύλες θα ανοίγουν για το κοινό. Μια από τις σκηνές της διοργάνωσης θα φέρει το όνομα Club Globalkan, ειδικά για την περίσταση ώστε να δώσει βήμα σε μουσικούς από την Νοτιοανατολική Ευρώπη.

    [04] Στον Κ. Παπούλια ο πρόεδρος της Κύπρου Δ. Χριστόφιας

    «Εσείς έχετε ζήσει την κρίση, εμείς δεν θέλουμε να περάσουμε τα ίδια», ανέφερε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους, κατά την επίσκεψή του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

    Ειδικότερα, απαντώντας στα εγκώμια του Έλληνα Προέδρου για την Κυπριακή Προεδρία της ΕΕ, ο κ. Χριστόφιας σημείωσε πως το προσωπικό που ασχολήθηκε με την Προεδρία πήρε την υπόθεση «πατριωτικά» και «εργάζεται νυχθημερόν χωρίς υπερωρίες».

    Ο Κύπριος Πρόεδρος σημείωσε πως «θελήσαμε να αποδείξουμε πως δεν υπάρχουν μικρές ή μεγάλες Προεδρίες, αλλά επιτυχημένες και αποτυχημένες» και στη συγκυρία της κρίσης, η ανιδιοτελής προσφορά του προσωπικού είναι ιδιαίτερα σημαντική.

    [05] Στο ΣΔΟΕ έστειλε το Μαξίμου τη "λίστα Λαγκάρντ"

    Στο ΣΔΟΕ, απέστειλε το Μέγαρο Μαξίμου τη λίστα με τους καταθέτες στην Ελβετία.

    Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, το πρωί, έφτασε στο γραφείο του πρωθυπουργού φάκελος με USB, τον οποίο απέστειλε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος Στο USB υπήρχε η γνωστή πλέον ως «λίστα Λαγκάρντ».

    Από το Μέγαρο Μαξίμου διευκρινίζουν ότι ο φάκελος δεν ανοίχθηκε και απεστάλη ως είχε στο ΣΔΟΕ για τα περαιτέρω.

    [06] Στο αρχείο οι κατηγορίες σε βάρος του Στρος-Καν για βιασμό

    Οι εισαγγελείς στη Λίλλη της βόρειας Γαλλίας έβαλαν σήμερα στο αρχείο κατηγορίες για ομαδικό βιασμό σε βάρος του πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος-Καν στο πλαίσιο μιας υπόθεσης μαστροπείας.

    Οι εισαγγελείς δήλωσαν ότι κατά την προκαταρκτική έρευνα για τις κατηγορίες που διατυπώθηκαν από μια βελγίδα εκδιδόμενη γυναίκα, δεν διαπιστώθηκαν στοιχεία για βιασμό. Η εκδιδόμενη ?η οποία είχε καταγγείλει στην αστυνομία ότι ο Στρος-Καν την ανάγκασε να κάνει πρωκτικό σεξ σε ένα πάρτι στην Ουάσινγκτον το 2010 και ότι τον είχε βοηθήσει ένας επιχειρηματίας φίλος του? απέσυρε την καταγγελία, σύμφωνα με την εφημερίδα "Λε Μοντ".

    Επιμέλεια: Γ. Αγγελόπουλος

    [07] «Η ανάκαμψη θα φανεί μόνον το 2015», λέει ο πρόεδρος της ιταλικής Ένωσης Βιομηχάνων

    «Το 2013 δεν θα υπάρξει πραγματική ανάκαμψη, πέρα από μια βελτίωση προς το τέλος του χρόνου. Θα ήμουν έτοιμος να βάλω την υπογραφή μου, αν μου εγγυώνταν πραγματική ανάκαμψη το 2015», δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Βιομηχάνων Τζόρτζιο Σκουίντσι.

    «Το όνειρό μου είναι να καταφέρουμε να κερδίσουμε ένα 10% σε ότι αφορά τη ανταγωνιστικότητά μας έναντι της Γερμανίας», συνέχισε ο Σκουίντσι, συμπληρώνοντας: «με ποιο τρόπο; Εργαζόμενοι περισσότερο».

    [08] Κίνα: Συνελήφθησαν έξι μέλη των πληρωμάτων των πλοίων που ενεπλάκησαν στο δυστύχημα

    Η αστυνομία του Χονγκ Κονγκ συνέλαβε έξι μέλη των πληρωμάτων των δύο επιβατηγών πλοίων η σύγκρουση των οποίων στοίχισε τη ζωή σε 37 ανθρώπους και προκάλεσε τον τραυματισμό άλλων περίπου 100 ανθρώπων τη νύχτα της Δευτέρας στο λιμάνι της αυτόνομης κινεζικής μητρόπολης, ανακοίνωσε ο υπουργός Ασφάλειας.

    «Η αστυνομία συνέλαβε έξι πρόσωπα το απόγευμα» (τοπική ώρα), δήλωσε ο Λάι Τουνγκ-κουόκ σε συνέντευξη Τύπου, εξηγώντας ότι σε βάρος τους διεξάγεται έρευνα διότι έθεσαν σε κίνδυνο τη ζωή άλλων στην θάλασσα».

    Το δυστύχημα σημειώθηκε γύρω στις 20:20 την Δευτέρα τοπική ώρα καθώς ένα πορθμείο της εταιρείας Hong Kong and Kowloon Ferry (HKKF), διεμβόλισε ένα άλλο πλοίο με πάνω από 120 επιβάτες.

    Επιμέλεια: Μπ. Γεωργίκος

    [09] Γαλλία: Απεργία στα δημόσια μέσα ενημέρωσης κατά των περικοπών

    Με προβλήματα εκπέμπονται σήμερα τα τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά προγράμματα στα δημόσια γαλλικά μέσα ενημέρωσης (France Televisions και Radio France), λόγω της απεργιακής κινητοποίησης που πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι κατά των περικοπών του προϋπολογισμού που πλήττουν τον κλάδο τους.

    Τα προγράμματα των τηλεοπτικών δικτύων France 2, France 3 και France 1ere όπως και των ραδιοφωνικών σταθμών France Inter, France Info, France Culture, France Musique και Fip πλήττονται από τις περικοπές αυτές.

    Τα συνδικάτα του France Televisions φοβούνται πως η μείωση των κονδυλίων που επιδεινώνεται από την καθυστέρηση καταβολής των εσόδων από τη διαφήμιση, που ανέρχονται σε εξήντα εκατομμύρια ευρώ το 2012, οδηγεί σε ένα "κοινωνικό σχέδιο" --ένα πρόγραμμα αναδιάρθρωσης που προβλέπει απολύσεις.

    Η διεύθυνση του ομίλου αρνείται τον όρο "κοινωνικό σχέδιο", όμως προειδοποίησε τους 10.000 εργαζόμενους του ότι μπορεί να προχωρήσει σε ακόμη μεγαλύτερη μείωση του προσωπικού από το 5% που έχει προβλέψει μέχρι σήμερα για την περίοδο 2011-2015.

    Επιμέλεια: Α. Γεωργίου


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 2 October 2012 - 12:30:42 UTC