Visit the Greek American Educational Public Information System (GAEPIS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-10-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Διαδικτυακά σεμινάρια για την ασφαλή χρήση του ίντερνετ
  • [02] Καινοτόμες υπηρεσίες για τους ανέργους από το νέο portal του ΟΑΕΔ
  • [03] Αστέρια της Michelin σε ασιατικά εστιατόρια της Ν. Υόρκης
  • [04] Άτυπη συνάντηση Κ. Παπούλια με Γ. Παπανδρέου
  • [05] Κριτική της Ρ. Δούρου στον Ευ. Βενιζέλο για τη «λίστα Λαγκάρντ»
  • [06] Ν. Παναγιωτόπουλος: Συζητήσεις για νέο τρόπο προσδιορισμού του κατώτατου μισθού
  • [07] Για εξευτελισμό του πολιτικού συστήματος, έκανε λόγο ο Θ. Μαργαρίτης
  • [08] Απειλεί να αυτοπυρποληθεί 50χρονος, στην Ομόνοια
  • [09] Π. Κρούγκμαν: Με κίνητρα και όχι με λιτότητα μπορεί να ξεπεραστεί η οικονομική ύφεση

  • [01] Διαδικτυακά σεμινάρια για την ασφαλή χρήση του ίντερνετ

    Εξι διαδικτυακά σεμινάρια με στόχο την εκπαίδευση των μαθητών, αλλά και την ενημέρωση των γονέων για την ασφαλή και ορθή χρήση του διαδικτύου προσφέρει το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου.

    Με τη βοήθεια των τεχνολογιών των πολυμέσων και βίντεο, τα σεμινάρια δίνουν πλήθος πληροφοριών σε γονείς και μαθητές και απαντούν σε απορίες σχετικά με την ασφαλή χρήση του διαδικτύου.

    Κάθε σεμινάριο διαρκεί από 10 έως 15 λεπτά και είναι διαθέσιμα στη διεύθυνση http://www.saferinternet.gr/index.php?objId=Category260&parentobjId=Page15 καθώς και στο ειδικό κανάλιτης Δράσης στο YouTube http://www.youtube.com/SaferinternetGreece.

    [02] Καινοτόμες υπηρεσίες για τους ανέργους από το νέο portal του ΟΑΕΔ

    Τη δυνατότητα αυτόματης σύζευξης προσφοράς και ζήτησης εργασίας, προσφέρει η νέα διαδικτυακή πύλη (portal) του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού.

    Με αυτόν τον τρόπο, οι εργοδότες που ενδιαφέρονται να προσλάβουν εργαζομένους μπορούν να αναρτούν αγγελίες κενών θέσεων εργασίας και όσοι αναζητούν εργασία να καταχωρούν τα βιογραφικά τους σημειώματα. Μέσω της μηχανής αναζήτησης κενών θέσεων εργασίας και βιογραφικών σημειωμάτων, πραγματοποιείται, ηλεκτρονικά, σύζευξη κενών θέσεων με τα βιογραφικά που έχουν καταχωρηθεί, σύμφωνα με συγκεκριμένα κριτήρια, καθώς και με ενημέρωση και των δύο μερών για τα αποτελέσματα της αναζήτησης.

    Οι εγγεγραμμένοι άνεργοι μπορούν να εξυπηρετηθούν από τη μηχανή αναζήτησης του portal, είτεανταλλάσσοντας στοιχεία για τις κενές θέσεις εργασίας και τις ηλεκτρονικές αιτήσεις που υποβάλλονται, είτεελέγχοντας τα στοιχεία των ανέργων, μέσω διαδικτυακών υπηρεσιών (web services) για τη συμμετοχή τους σε προγράμματα ενεργητικών πολιτικών απασχόλησης ή για την έκδοση βεβαιώσεων ανεργίας και επιδότησης, με τη μεταφορά στοιχείων από τη βάση δεδομένων του Πληροφοριακού Συστήματος εξυπηρέτησης ανέργων και εργοδοτών.

    [03] Αστέρια της Michelin σε ασιατικά εστιατόρια της Ν. Υόρκης

    Τα κορυφαία βραβεία γαστρονομίας από τον γνωστό τουριστικό και γαστρονομικό οδηγό Michelin για την έκδοση του 2013 που κυκλοφορεί σήμερα απονεμήθηκαν σε εστιατόρια της Νέας Υόρκης με κινεζική, κορεατική ή ιαπωνική κουζίνα.

    Το μοναδικό ασιατικό εστιατόριο της πόλης με τρία αστέρια, το «Masa», που θεωρείται το κορυφαίο στην ασιατική κουζίνα στη Νέα Υόρκη, διατήρησε την υπεροχή του.

    Η Michelin απένειμε και φέτος δύο αστέρια στο εστιατόριο των Σότο και Ντέιβιντ Τσανγκ, «Momofuku Ko» και ένα αστέρι στα «Cafe China», «Hakkasan», «Lan Sheng», «15 East» και «Jungkin» και σε 11 άλλα ασιατικά εστιατόρια.

    Εκτός λίστας βγήκε φέτος το «Laut», το οποίο έχει κουζίνα από τη νοτιοανατολική Ασία και είχε ένα αστέρι.

    Τα ασιατικά εστιατόρια της Νέας Υόρκης -μιας πόλης με ασιατικό πληθυσμό 13%- έχουν βραβευτεί με σχετικά λίγα αστέρια από την Michelin. Οι κριτικοί λένε ότι συνήθως προτιμώνται τα εστιατόρια με ευρωπαϊκό μενού.

    Επιμέλεια: Μ. Μιχαλοπούλου

    [04] Άτυπη συνάντηση Κ. Παπούλια με Γ. Παπανδρέου

    Άτυπη συνάντηση με τον πρώην πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου είχε στο Προεδρικό Μέγαρο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.

    Μετά τη συνάντηση, διάρκειας μίας ώρας, δεν ακολούθησαν δηλώσεις.

    [05] Κριτική της Ρ. Δούρου στον Ευ. Βενιζέλο για τη «λίστα Λαγκάρντ»

    «Κάναμε δύο εκλογικές μάχες, με αρχηγό κόμματος που κρατούσε λίστες ονομάτων. Καταλαβαίνετε ότι τίθεται ζήτημα, το οποίο είναι -πέρα από ηθικό, ότι ένας αρχηγός κόμματος, που κρατούσε ονόματα με επιχειρηματίες οι οποίοι φοροδιαφεύγουν- πάρα πολύ σοβαρό για την ίδια την ελληνική δημοκρατία και τον κοινοβουλευτισμό», υπογράμμισε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ρένα Δούρου, αναφορικά με τη "λίστα Λαγκάρντ", αφήνοντας σαφείς αιχμές για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλο.

    Μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, η κ. Δούρου απάντησε και στην κριτική ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει φιλοευρωπαϊκό προσανατολισμό, λέγοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα, το οποίο δεν είναι απλά φιλοευρωπαϊκό, είναι βαθύτατα ευρωπαϊκό και ακόμα και στο 4% τον Οκτώβριο του 2009, ήμασταν οι πρώτοι που είχαμε πει ότι πέραν από τις εγγενείς αδυναμίες της ελληνικής οικονομίας, αυτή η κρίση είναι ευρωπαϊκή, είναι συστημικά ευρωπαϊκή και ως τέτοια πρέπει να τη δούμε. Και καταθέταμε και συνεχίζουμε να καταθέτουμε, συγκεκριμένες προτάσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο».

    [06] Ν. Παναγιωτόπουλος: Συζητήσεις για νέο τρόπο προσδιορισμού του κατώτατου μισθού

    «Το μόνο ζήτημα που έπεσε στο τραπέζι για τον κατώτατο μισθό είναι ο επαναπροσδιορισμός, η δημιουργία, δηλαδή, ενός νέου τρόπου προσδιορισμού του», τόνισε ο υφυπουργός Εργασίας Νίκος Παναγιωτόπουλος, αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα.

    Μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, ανέφερε πως «υποχρέωση από τη δανειακή σύμβαση είναι η θέσπιση ενός μηχανισμού προσδιορισμού ενός ενιαίου κατώτατου μισθού» και προσέθεσε:

    «Ξέρουμε ότι η πρώτη μας υποχρέωση ήταν να μειώσουμε τον κατώτατο μισθό, να μειωθεί ο κατώτατος μισθός. Μείωση κατώτατου μισθού δεν πρόκειται να γίνει, τουλάχιστον όσο διαρκεί το μεσοπρόθεσμο, μέχρι άλλα δύο χρόνια. Όμως, πρέπει να προχωρήσουμε σε ένα νέο τρόπο επανακαθορισμού του, και αυτό το σύστημα πρέπει να το έχουμε συγκεκριμενοποιήσει με συγκεκριμένο πλέγμα προτάσεων ως προς το μηχανισμό. Θα υπάρχει ένας μηχανισμός, εμείς θέλουμε να είναι και οι κοινωνικοί εταίροι μέσα σε αυτόν τον μηχανισμό, ενδεχομένως και κάποια ειδικά όργανα που μπορούν να κάνουν τις μετρήσεις και να επεξεργαστούν τους αριθμούς, κυρίως όσον αφορά το κοστολόγιο της εργασίας. Σε κάθε περίπτωση θα μιλάμε για έναν νέο μηχανισμό προσδιορισμού του κατώτατου μισθού, ο οποίος όταν προσδιοριστεί, θα νομοθετηθεί από την κυβέρνηση?»

    [07] Για εξευτελισμό του πολιτικού συστήματος, έκανε λόγο ο Θ. Μαργαρίτης

    «Είναι πραγματικά ο εξευτελισμός του πολιτικού συστήματος. Η Δημοκρατική Αριστερά, στο διάστημα που περνάμε, θα προσπαθήσει να έχει μια μετριοπαθή στάση στα ζητήματα της οικονομίας, που είναι εξαιρετικά δύσκολα, αλλά στα ζητήματα της διαφθοράς του πολιτικού συστήματος και του κράτους θα είναι μια δύναμη ακραία, θα έλεγα αριστερίστικη» δήλωσε ο Θεόδωρος Μαργαρίτης, αναφερόμενος στη "λίστα Λαγκάρντ".

    Μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, το στέλεχος της ΔΗΜΑΡ υπογράμμισε πως «ακόμα και προϊόν υποκλοπής να είναι η λίστα, οφείλουν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί, όπως γίνεται σε όλες τις χώρες της Ευρώπης, να κινηθούν είτε σε συμφωνία, είτε σε αυστηρή αντιμετώπιση, με όλους όσοι έβγαλαν τα χρήματά τους παρανόμως και να εξοικονομήσει χρήματα το ελληνικό κράτος».

    Ο κ. Μαργαρίτης εκτίμησε ότι κανείς δεν "άγγιξε" τη λίστα γιατί «προφανώς υπάρχουν υψηλά ονόματα, τα οποία βρίσκονται κυρίως στον επιχειρηματικό χώρο, πιθανώς και στην πολιτική και επομένως έγιναν όλες οι προσπάθειες να συγκαλυφθούν» και σημείωσε πως «είναι προφανές ότι στην προσπάθεια να αναζητήσουμε πολλούς Έλληνες που έβγαλαν τα λεφτά τους έξω, σύντομα θα διαπιστώσουμε ότι αυτοί που τα έβγαλαν τα χρήματά τους έξω, μερικοί παρανόμως και άλλοι λιγότερο, δεν θα είναι μόνο από τις ισχυρές τάξεις της χώρας, είτε στην πολιτική, είτε στην κοινωνία, αλλά και από τις μικρομεσαίες κατηγορίες συμπολιτών μας».

    [08] Απειλεί να αυτοπυρποληθεί 50χρονος, στην Ομόνοια

    'Ανδρας, ηλικίας περίπου 50 ετών έχει κλειστεί, εδώ και περίπου μία ώρα, στο κτίριο κατασκευαστικής εταιρείας στην οδό Δεληγιώργη 55 στην Ομόνοια και απειλεί να αυτοπυρποληθεί.

    Ο άνδρας έχει δέσει στο σώμα του μπιτόνια με βενζίνη, βρίσκεται στον 5ο όροφο του κτιρίου και απειλεί να βάλει φωτιά με το αιτιολογικό ότι ήταν εργαζόμενος στην εταιρεία, η οποία του χρωστάει χρήματα. Αυτή την ώρα γίνονται διαπραγματεύσεις της αστυνομίας με τον 50χρονο, προκειμένου να πειστεί να μην πραγματοποιήσει την απειλή του.

    [09] Π. Κρούγκμαν: Με κίνητρα και όχι με λιτότητα μπορεί να ξεπεραστεί η οικονομική ύφεση

    Ο νομπελίστας οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν βρίσκεται στο Βελιγράδι, όπου την Πέμπτη θα δώσει διάλεξη για τους τρόπους αντιμετώπισης της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.

    Ο κ. Κρούγκμαν είναι εκφραστής της νεοκεϋνσιανής θεωρίας υποστηρίζοντας ότι το «κλειδί» για την αντιμετώπιση της ύφεσης βρίσκεται στην υπερκατανάλωση.

    «Στην αντιμετώπιση της κρίσης ήταν λάθος που δεν συνεχίστηκε η παροχή νομισματικών και φορολογικών κινήτρων» δήλωσε ο Πολ Κρούγκμαν σε συνέντευξή του στο σερβικό πρακτορείο ειδήσεων Tanjug.

    Κληθείς να εκτιμήσει την κατάσταση στην παγκόσμια οικονομία, ο Πολ Κρούγκμαν προειδοποίησε ότι εξακολουθεί να υπάρχει μεγάλος κίνδυνος επιδείνωσης της κρίσης στην Ευρώπη. «Με τις κινήσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας εξαγοράστηκε λίγος χρόνος αλλά το βασικό πρόβλημα εξακολουθεί να είναι σοβαρό και χρειάζεται μεγαλύτερη στήριξη για τις υπερχρεωμένες χώρες από αυτή που είδαμε μέχρι σήμερα» επισήμανε ο Αμερικανός οικονομολόγος.

    Πρόσθεσε δε ότι, όταν εμφανίστηκαν τα πρώτα σημάδια της κρίσης, ακολουθήθηκε λάθος τακτική. «Έγινε μεγάλο λάθος και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού, όταν παραιτήθηκαν από την παροχή νομισματικών και φορολογικών κινήτρων. Έπρεπε να συνεχίσουν να τα παρέχουν για μεγαλύτερο διάστημα. Αντί για αυτό, επέλεξαν τη λιτότητα, κάτι που το 2010 αποδείχθηκε καταστροφικό και παράτεινε την κρίση» υποστηρίζει ο νομπελίστας οικονομολόγος.

    «Το μάθημα που πήραμε από τη Μεγάλη Ύφεση είναι ότι σε τέτοιες καταστάσεις η δημοσιονομική υπευθυνότητα αποκτά δευτερεύουσα σημασία» συμπλήρωσε ο κ. Κρούγκμαν.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 3 October 2012 - 12:30:42 UTC