Visit the Infoxenios - Tourist information about Greece Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-10-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αυτοκτόνησε ο πρώην υφυπουργός Λ. Τζανής
  • [02] Αντ. Σαμαράς: Δεν είναι επιλογή για την Ελλάδα η έξοδος από το ευρώ
  • [03] Αλ. Παπαρήγα: Οι εργαζόμενοι να μπλοκάρουν τα νέα μέτρα
  • [04] Έληξε η κινητοποίηση των αγροτών στο Ηράκλειο
  • [05] Παναθηναϊκός-Τότεναμ 0-1 ημίχρονο

  • [01] Αυτοκτόνησε ο πρώην υφυπουργός Λ. Τζανής

    Αυτοκτόνησε στο σπίτι του στον Βόλο ο πρώην υφυπουργός Εσωτερικών Λεωνίδας Τζανής.

    Το όνομαΛ. Τζανήπεριλαμβάνεται στη «λίστα» που είδε πρόσφατα το φως της δημοσιότητας με τα 36 ονόματα πολιτικών προσώπων που ελέγχονται από το ΣΔΟΕ.

    [02] Αντ. Σαμαράς: Δεν είναι επιλογή για την Ελλάδα η έξοδος από το ευρώ

    Δεν αποτελεί επιλογή για την ελληνική κυβέρνηση η προοπτική εξόδου από την ευρωζώνη δήλωσε από το Παρίσι ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς στο πλαίσιο ομιλίας του σε εκδήλωση για τα 125 χρόνια της εφημεριδας Ιντενάσιοναλ Χέραλντ Τριμπιούν (ΙΗΤ).

    Για μας, η εγκατάλειψη της ευρωζώνης, η επιστροφή στη δραχμή και η υποτίμηση για να κερδίσει η χώρα ακαριαία σε ανταγωνιστικότητα «δεν είναι επιλογή. Είναι πλήρης καταστροφή!» τόνισε ο κ. Σαμαράς. Σημείωσε μάλιστα ότι εάν οι έβγαινε η χώρα από το ευρώ, οι Έλληνες, που έχουν ήδη απολέσει το 35% του βιοτικού τους επιπέδου την τελευταία πενταετία «θα έχαναν ακόμη 70% από τα σημερινά επίπεδα εντός ολίγων μηνών! Καμία κοινωνία δεν μπορεί να αντέξει κάτι τέτοιο. Και καμία δημοκρατία δε θα μπορούσε να επιζήσει από κάτι τέτοιο» σημείωσε.

    Επισήμανε, δε, ότι «μόλις έφευγε ένα κράτος-μέλος το πιθανότερο είναι ότι οι διεθνείς αγορές θα έβαζαν στο στόχαστρό τους τον επόμενο «αδύναμο κρίκο». Κανείς δε γνωρίζει πού θα σταματούσε αυτό. Θα ήταν εξαιρετικά οδυνηρό για τους πάντες. Και θα μπορούσε να αποδειχτεί μοιραίο για πολλούς?» προειδοποίησε ο κ. Σαμαράς.

    Ο πρωθυπουργός, που σημείωσε την ανάγκη αποκατάστασης της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής και της ευρωπαϊκής οικονομίας διαβεβαίωσε ότι «η Ελλάδα έχει αναστρέψει ήδη την πορεία της» και εξεφρασε τη βεβαιότητα ότι η Ελλάδα θα τα καταφέρει. Προέβλεψε, δε, «σε ένα χρόνο από τώρα η επιτυχία της Ελλάδας θα δίνει ώθηση στο ευρωπαϊκό εγχείρημα συνολικά. Θα θεωρείται δικαίως σημαντική απόδειξη ότι η Ευρώπη μπορεί να επιλύει τα προβλήματά της και να ξεπερνά με επιτυχία τις δυσκολίες».

    [03] Αλ. Παπαρήγα: Οι εργαζόμενοι να μπλοκάρουν τα νέα μέτρα

    «Οι εργαζόμενοι έχουν τεράστια δύναμη στα χέρια τους και μπορούν σε αυτή τη φάση να δυσκολέψουν και να μπλοκάρουν τα νέα άγρια μέτρα. Το τίμημα αν περάσουν τα μέτρα αυτά θα είναι πολύ βαρύ. Πρέπει να τα μπλοκάρουμε πάση θυσία και με οποιοδήποτε τρόπο» δήλωσε η γενική γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, η οποία παρευρέθη στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης στην Αμφιάλη, στο πλαίσιο των διαδηλώσεων τις οποίες έχει καλέσει το κόμμα, πανελλαδικά, σήμερα και αύριο.

    Ερωτηθείσα για τη «λίστα Λαγκάρντ» και τη συζήτηση που ακολούθησε, η κ. Παπαρήγα είπε ότι «οι λίστες δείχνουν το εξής πράγμα: Υπάρχουν οι φοροφυγάδες, υπάρχουν οι Φαρισαίοι και όλοι αυτοί που θέλουν να δημιουργήσουν στο λαό την αντίληψη ότι η κρίση προήλθε μόνο από την κλοπή. Κλοπή υπάρχει. Η νόμιμη κλοπή του μόχθου των εργαζομένων είναι αυτή που προκάλεσε την κρίση».

    [04] Έληξε η κινητοποίηση των αγροτών στο Ηράκλειο

    Αποχώρησαν οι αγρότες από το αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» του Ηρακλείου και από τον οδικό κόμβο του, αφ' ότου αφέθηκε ελεύθερος 21χρόνος αγρότης που είχε προσαχθεί στο αστυνομικό μέγαρο κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν αργά το μεσημέρι κατά την παγκρήτια αγροτική διαμαρτυρία.

    Οι αγρότες αποφάσισαν να αναστείλουν την κινητοποίησή τους, δίνοντας νέο ραντεβού για την ημέρα ψήφισης των μέτρων από τη Βουλή.

    [05] Παναθηναϊκός-Τότεναμ 0-1 ημίχρονο

    Μετά το γκολ του Ντόσον στο 34΄ ο Τοτσέ έχασε μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει λίγο πριν την εκπνοή του πρώτου μέρους.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 4 October 2012 - 18:31:00 UTC