Read the UN Universal Declaration of Human Rights (10 December 1948) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-10-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Βομβαρδισμοί στα σύνορα Τουρκίας - Συρίας
  • [02] Παρατείνονται οι κινητοποιήσεις των διοικητικών δικαστών
  • [03] Στον αντεισαγγελέα Αρείου Πάγου η λίστα με τους "36"
  • [04] "Σε θετικό κλίμα η συνάντηση"

  • [01] Βομβαρδισμοί στα σύνορα Τουρκίας - Συρίας

    Ο τουρκικός στρατός επανέλαβε τους βομβαρδισμούς μετά τις βολές όλμου που δέχθηκε άλλη μία τουρκική κοινότητά στα νότια έδαφη της χώρας από τη συριακή πλευρά των συνόρων, μεταδίδει σήμερα το πρακτορείο Ανατολή, επικαλούμενο τον κυβερνήτη της επαρχίας Χατάι, ενώ επιβεβαιώνει και το τηλεοπτικό δίκτυο NTV .

    Η νέα συριακή επίθεση έπληξε τη μεθοριακή κοινότητα Αλτινοζού, στην επαρχία Χατάι, προκαλώντας την άμεση αντίδραση του τουρκικού στρατού περί τις 19.30, ώρα Ελλάδος, τονίζει το ΝΤV.

    Το τουρκικό πυροβολικό είχε βάλει κατά συριακών στόχων την Τετάρτη και τηνΠέμπτη, σε αντίποινα για ένα βλήμα όλμου των συριακών δυνάμεων που είχε προκαλέσει τον θάνατο πέντε Τούρκων αμάχων στην κοινότητα Ακτσάκαλε.

    Σήμερα, ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ενώπιον οπαδών του κόμματός του πως η χώρα του δεν επιθυμεί πόλεμο με τη Συρία, αλλά δεν θα διστάσει να απαντήσει ενάντια σε κάθε απειλητική πράξη που θα στραφεί κατά «της εθνικής ασφάλειας», και πως ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ «θα καταβάλει μεγάλο τίμημα» σε περίπτωση νέου επεισοδίου.

    [02] Παρατείνονται οι κινητοποιήσεις των διοικητικών δικαστών

    Συνεχίζονται πανελλαδικά μέχρι 31 Οκτωβρίου οι κινητοποιήσεις στο χώρο της Δικαιοσύνης λόγω των αναμενόμενων νέων περικοπών στις αποδοχές των δικαστικών λειτουργών.

    Αναλυτικότερα, σήμερα η έκτακτη Γενική Συνέλευση των μελών της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών αποφάσισε την παράταση των κινητοποιήσεων έως το τέλος του μήνα και τη σύγκληση νέας Γενικής Συνέλευσης στις 30 Οκτωβρίου, προκειμένου να καθοριστεί η περαιτέρω πορεία των διοικητικών δικαστών.

    Παράλληλα, και οι σύμβουλοι του Ελεγκτικού Συνεδρίου αποφάσισαν την παράταση των κινητοποιήσεών τους έως τις 20 Οκτωβρίου, (κανονικά θα έληγαν την ερχόμενη Κυριακή, 7 Οκτωβρίου).

    Τα μέλη της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών Ελεγκτικού Συνεδρίου αποφάσισαν να κατεβαίνουν από τις έδρες από τις 10.30 π.μ. έως το τέλος του ωραρίου (3 μ.μ.), ενώ για το ίδιο διάστημα αναστέλλουν τη δημοσίευση των δικαστικών αποφάσεων.

    Υπενθυμίζεται ότι και οι δικαστικοί και οι εισαγγελικοί λειτουργοί βρίσκονται σε κινητοποιήσεις έως τις 20 Οκτωβρίου, όποτε η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων θα πραγματοποιήσει νέα Γενική Συνέλευση για να καθορίσει τις περαιτέρω κινητοποιήσεις τους.

    [03] Στον αντεισαγγελέα Αρείου Πάγου η λίστα με τους "36"

    Με την ένδειξη «άκρως απόρρητο» παρέδωσε σήμερα ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ Στέλιος Στασινόπουλος στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Νίκο Παντελή την αναφορά του για το περιεχόμενο και την πορεία της λίστας με τα 36 ονόματα για τα οποία διεξάγουν έρευνες οι υπεύθυνοι του ΣΔΟΕ.

    Στην επίμαχη αναφορά περιλαμβάνονται κατ' αρχάς τα ονόματα των πολιτικών και άλλων προσώπων για τους οποίους διεξάγουν έρευνες οι υπεύθυνοι του ΣΔΟΕ, αναφέρεται το πότε ξεκίνησε η έρευνα για κάθε μία από αυτές τις υποθέσεις καθώς και οι συγκεκριμένες ενέργειες που έχουν γίνει, αλλά και σε ποιο στάδιο βρίσκονται.

    Ο κ. Παντελής θα μελετήσει την αναφορά μέσα στο Σαββατοκύριακο και θα ακολουθήσει σύσκεψη για το θέμα αυτό με τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε.

    [04] "Σε θετικό κλίμα η συνάντηση"

    Eφ' όλης της ύλης συζήτηση είχαν απόψε στο υπουργείο Παιδείας, για περίπου δύο ώρες, ο υπουργός Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος και οι πρυτάνεις του Πανεπιστημίου Πατρών, Γ. Παναγιωτάκης, και του Παντείου, Γρ. Σάλτας, εκπροσωπώντας το προεδρείο της Συνόδου Πρυτάνεων.

    Όπως δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο προεδρεύων της Συνόδου Γ. Παναγιωτάκης, η συζήτηση διεξήχθη σε θετικό και γόνιμο κλίμα.

    Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα πανεπιστήμια μετά τις περικοπές στις πιστώσεις τους, αλλά και το «κούρεμα» στα αποθεματικά τους. Οι πρυτάνεις, μάλιστα, έδωσαν και λεπτομερές υπόμνημα στον υπουργό.

    Ιδιαίτερα συζητήθηκαν τα ζητήματα που σχετίζονται με τον τακτικό προϋπολογισμό, την περικοπή των δαπανών και τα ταμειακά αποθέματα. Ως παράδειγμα, ο πρύτανης τόνισε ότι στο Πανεπιστήμιο Πατρών τα ταμειακά αποθέματα δεν επαρκούν ούτε για την αποπληρωμή των οφειλών του προηγουμένου έτους, του 2011.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 5 October 2012 - 18:31:01 UTC