Browse through our Interesting Nodes on the Greek Dining & Food Industry Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-10-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Eλεύθερη η πρώην σύζυγος Τσοχατζόπουλου
  • [02] Μετράτε προβατάκια για την αϋπνία
  • [03] "Καθαρή δήλωση ότι η διαδικασία έχει ορατό τέλος", ζητά ο Ευ. Βενιζέλος
  • [04] Άρση αναστολής διαπραγμάτευσης Εθνικής και Eurobank
  • [05] Εξαρθρώθηκε ισλαμιστική οργάνωση στη Γαλλία
  • [06] Τρεις εβδομάδες θα μείνει εκτός δράσης ο Ντάνι Αλβες
  • [07] Bιώσιμη ανάπτυξη των θαλάσσιων δραστηριoτήτων για "γαλάζια" οικονομία
  • [08] Σεισμός 6 βαθμών ανοιχτά των ακτών του Μεξικού στον Ειρηνικό Ωκεανό
  • [09] Το Νόμπελ Λογοτεχνίας 2012 θα ανακοινωθεί την Πέμπτη

  • [01] Eλεύθερη η πρώην σύζυγος Τσοχατζόπουλου

    Ελεύθερη χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο αφέθηκε μετά την απολογία της στον ειδικό ανακριτή Γαβ. Μαλλή, η πρώην σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου που κλήθηκε να λογοδοτήσει για εμπλοκή της στην υπόθεση των παράνομων αμοιβών του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας.

    Η κατηγορουμένη, Γκούντρουν Μολντενάουερ, κλήθηκε σε απολογία καθώς εντοπίστηκαν εμβάσματά της προς την ιταλική εταιρία που φέρεται να διακινούσε παράνομα χρήματα του πρώην υπουργού, την οποία είχε συστήσει ο επιχειρηματίας Γιώργος Σαχπατζίδης.

    Σε βάρος της Γερμανίδας υπηκόου, πρώην συζύγου του πρωταγωνιστή της υπόθεσης, ο συγκατηγορούμενός της πλέον, Νίκος Ζήγρας ισχυρίστηκε στον ανακριτή, ότι έλαβε «μαύρα χρήματα» για να αποδεσμεύσει τον Τσοχατζόπουλο προκειμένου εκείνος να παντρευτεί τη Βίκυ Σταμάτη.

    Σε λίγη ώρα, ενώπιον του ανακριτή θα οδηγηθεί ο πρώην γενικός γραμματέας Εξοπλισμών του υπουργείου Άμυνας Γιάννης Σμπώκος, ο οποίος συνελήφθη με ένταλμα πριν από λίγες ημέρες και στον οποίο αποδίδεται κεντρικός ρόλος στη διακίνηση και αξιοποίηση «μαύρου πολιτικού χρήματος».

    [02] Μετράτε προβατάκια για την αϋπνία

    Η έλλειψη ύπνου αποτελεί σοβαρό πρόβλημα. Συχνά οι άνθρωποι δεν αντιλαμβάνονται, παρά μόνο στη διάρκεια της ημέρας, ότι ο ύπνος τους κατά τη νύχτα δεν ήταν ποιοτικός.

    "Το πρόβλημα συχνά είναι το να αντιμετωπίζουμε την αϋπνία με λανθασμένο τρόπο", λέει ο Γιούργκεν Τσούλεϊ, ερευνητής ύπνου στο Ρέγκενσμπουργκ της Γερμανίας. Πολλοί από αυτούς που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα μπορούν να βοηθηθούν βελτιώνοντας τον τρόπο ζωής τους.

    Η αϋπνία δεν διαγιγνώσκεται μέχρι να αρχίσουν να επηρεάζονται οι καθημερινές δραστηριότητες του ατόμου εξαιτίας των προβλημάτων του ύπνου κάθε μέρα για περισσότερο από έναν μήνα. Τότε είναι που πρέπει με βεβαιότητα να λάβει μέτρα.

    Ο ειδικός σε θέματα ύπνου Τσούλεϊ προτείνει οποιαδήποτε βοήθεια μπορεί να βρεθεί μέσα στο σπίτι αρκεί να μην είναι αλκοόλ. "Ένα ποτηράκι το βράδυ δεν βοηθάει, περισσότερο δυσκολεύει τα πράγματα για έναν καλό ύπνο και για την υγεία συνολικά. Το ζεστό γάλα με μέλι ή η βαλεριάνα μπορεί να βοηθήσουν. Επίσης η ήρεμη μουσική βοηθάει. Ακόμη το να "μετράς προβατάκια" μπορεί να βοηθήσει καθώς πρόκειται για μια μονότονη διεγερτική διαδικασία που μπορεί να σε κοιμήσει. Η χαλάρωση είναι ο ευκολότερος τρόπος για να κοιμηθεί κάποιος", τονίζει ο Τσούλεϊ.

    [03] "Καθαρή δήλωση ότι η διαδικασία έχει ορατό τέλος", ζητά ο Ευ. Βενιζέλος

    "Δεν περιμένουμε κάτι οριστικό, αλλά σίγουρα πρέπει να επιδιώξουμε και να περιμένουμε μία καθαρή δήλωση ότι η διαδικασία έχει ένα τέλος ορατό πολύ σύντομα", δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στη ΝΕΤ, αναφερόμενος στο σημερινό Eurogroup.

    Σχολιάζοντας την επικείμενη επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελάριου στην Αθήνα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε πως η κ. Μέρκελ είναι καλοδεχούμενη, προσθέτοντας πως «θα θέλαμε να είχε έρθει πολύ νωρίτερα», και ανέφερε ότι θα ήθελε να δώσει το "παρών" στις αυριανές συνομιλίες.

    "Είμαι στη διάθεση του πρωθυπουργού αν θέλει να μας καλέσει, με τον κ. Κουβέλη, στη συνάντηση» είπε, εκτιμώντας ότι κάτι τέτοιο θα βοηθούσε τη χώρα, καθώς «η κ. Μέρκελ, λόγω Γερμανίας, παίζει καθοριστικό ρόλο μαζί με άλλους 3- 4παράγοντες".

    [04] Άρση αναστολής διαπραγμάτευσης Εθνικής και Eurobank

    Την άρση αναστολής διαπραγμάτευσης των μετοχών της Εθνικής και της Eurobank αποφάσισε το Χρηματιστήριο Αθηνών, κατόπιν αιτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, σε συνέχεια των ανακοινώσεων των δύο τραπεζών.

    Επίσης αποφασίσθηκε και η άρση αναστολής διαπραγμάτευσης όλων των παραγώγων προϊόντων συμπεριλαμβανομένων των προϊόντων δανεισμού με υποκείμενο τίτλο των εταιρειών "Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος ΑΕ" και "Τράπεζα Eurobank Ergasias ΑΕ" και των διαπραγματεύσιμων αμοιβαίων κεφαλαίων ALPHA ETF FTSE ATHEX 20, NBGAM ETF ΓΔ ΧΑ και NBGAM ETF GREECE & TURKEY 30 από σήμερα Δευτέρα 8 Οκτωβρίου.

    [05] Εξαρθρώθηκε ισλαμιστική οργάνωση στη Γαλλία

    Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς ανακοίνωσε σήμερα ότι θα υπάρξουν "αναμφίβολα, ίσως" και άλλες συλλήψεις μετά την εξάρθρωση ισλαμιστικής οργάνωσης που θεωρείται ύποπτη για μια αντισημιτική επίθεση σε εβραϊκό παντοπωλείο στις 19 Σεπτεμβρίου στη Σαρσέλ κοντά στο Παρίσι.

    Κάνοντας λόγο για μια "επικίνδυνη οργάνωση" που πέρασε στη δράση στις 19 Σεπτεμβρίου κατά την επίθεση εναντίον ενός εβραϊκού καταστήματος κοντά στο Παρίσι, ο υπουργός Εσωτερικών πρόσθεσε ότι υπάρχουν στη Γαλλία "αρκετές δεκάδες, αρκετές εκατοντάδες άτομα που μπορούν να οργανωθούν σαν την ομάδα που μόλις εξαρθρώθηκε".

    Ένδεκα άτομα, εκ των οποίων οι μισοί συνελήφθησαν στις Κάννες της νοτιοανατολικής Γαλλίας, τελούν υπό κράτηση σήμερα, δύο ημέρες μετά τη μεγάλη επιχείρηση για την εξάρθρωση της εξτρεμιστικής ισλαμιστικής οργάνωσης. Ο φερόμενος ως αρχηγός της οργάνωσης σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια της σύλληψής του.

    [06] Τρεις εβδομάδες θα μείνει εκτός δράσης ο Ντάνι Αλβες

    Ο Βραζιλιάνος διεθνής αμυντικός της Μπαρτσελόνα τραυματίστηκε στο αριστερό πόδι, στο χθεσινό ντέρμπι με τη Ρεάλ Μαδρίτης (2-2), και σύμφωνα με το ιατρικό επιτελείο των «μπλαουγκράνα» θα επιστρέψει στις προπονήσεις στα τέλη του μήνα.

    Ο τραυματισμός του 29χρονου μπακ ήρθε να προστεθεί στα προβλήματα της άμυνας, καθώς εκτός δράσης λόγω τραυματισμού βρίσκονται, επίσης, οι Κάρλες Πουγιόλ και Ζεράρδ Πικέ.

    [07] Bιώσιμη ανάπτυξη των θαλάσσιων δραστηριoτήτων για "γαλάζια" οικονομία

    Έκκληση στα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα να στηρίξουν τη βιώσιμη ανάπτυξη των θαλάσσιων και ναυτιλιακών δραστηριοτήτων στο πλαίσιο του πολυετούς δημοσιονομικού πλαισίου 2014-2020, μεταξύ άλλων στο πλαίσιο της πολιτικής συνοχής, υπό την επιφύλαξη των αποτελεσμάτων των διεξαγόμενων διαπραγματεύσεων, απευθύνει η Διακήρυξη της Λεμεσού για την Ολοκληρωμένη Θαλάσσια Πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    Η Διακήρυξη παρουσιάστηκε επίσημα στη Λεμεσό από τον Κύπριο υπουργό Συγκοινωνιών και Έργων Ευθύμιο Φλουρέντζου, παρουσία του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοσέ Μανουέλ Μπαρόζο, της Επιτρόπου για τη θαλάσσια πολιτική Μαρίας Δαμανάκη και των αρμόδιων για τις θαλάσσιες υποθέσεις υπουργών της ΕΕ.

    Στη Διακήρυξή τους, οι υπουργοί σημειώνουν ότι «οι θάλασσες και οι ωκεανοί της Ευρώπης προσφέρουν ανεκμετάλλευτες δυνατότητες καινοτομίας, βιώσιμης ανάπτυξης και απασχόλησης» και τονίζουν ότι «η στρατηγική «Ευρώπη 2020» πρέπει να συνοδεύεται από μια δυναμική ατζέντα για τις θάλασσες και τους ωκεανούς που θα υποστηρίζει την ανάπτυξη, την ανταγωνιστικότητα και την απασχόληση με στόχο μια βιώσιμη γαλάζια οικονομία».

    [08] Σεισμός 6 βαθμών ανοιχτά των ακτών του Μεξικού στον Ειρηνικό Ωκεανό

    Σεισμική δόνηση μεγέθους 6 βαθμών σημειώθηκε σήμερα στο κέντρο του Κόλπου της Καλιφόρνιας.

    Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε ανοικτά των ακτών των Μεξικού στον Ειρηνικό Ωκεανό, ανακοίνωσε το Αμερικανικό Γεωδυναμικό Ινστιτούτο.

    [09] Το Νόμπελ Λογοτεχνίας 2012 θα ανακοινωθεί την Πέμπτη

    Το Βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας 2012 θα ανακοινωθεί την Πέμπτη στις 13:00 (τοπική ώρα, 14:00 ώρα Ελλάδας), ανακοίνωσε σήμερα η Σουηδική Ακαδημία.

    Η ημερομηνία του βραβείου αυτού αποκαλύπτεται συνήθως μόλις λίγες ημέρες νωρίτερα, αντίθετα από τα άλλα βραβεία, το χρονοδιάγραμμα για τα οποία ανακοινώνεται πολλούς μήνες νωρίτερα.

    Η Σουηδική Ακαδημία τηρεί αυστηρή μυστικότητα γύρω από τις συζητήσεις για τους πιθανούς υποψήφιους για το Νόμπελ Λογοτεχνίας και το περιεχόμενο των συζητήσεων αυτών παραμένει απόρρητο για 50 χρόνια.

    Δεν υπάρχει κανένα σαφές φαβορί, όμως οι λογοτεχνικοί κύκλοι στη Στοκχόλμη πιστεύουν πως το βραβείο μπορεί να δοθεί σε μια γυναίκα ή ένα συγγραφέα από τη Βόρεια Αμερική. Μόνο 12 γυναίκες περιλαμβάνονται μεταξύ των 108 προσώπων που έχουν τιμηθεί μέχρι σήμερα με το βραβείο, ενώ δεν το έχει κερδίσει κανένας Βορειοαμερικανός μετά την Τόνι Μόρισον το 1993.

    Το Νόμπελ Λογοτεχνίας 2011 δόθηκε στον σουηδό ποιητή Τόμας Τρανστρέμερ.

    Επιμέλεια: Γ. Αγγελόπουλος


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 8 October 2012 - 8:30:44 UTC