Looking for info on Diploma validation in Greece (a.k.a. DIKATSA)? Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-10-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στην Ελβετία μεταφέρει την έδρα της η Coca Cola
  • [02] Έσπασε το «φράγμα» του 25% η ανεργία
  • [03] ΣΥΡΙΖΑ: Να γίνουν βήματα από Τουρκία για βελτίωση των διμερών σχέσεων
  • [04] Μπαράζ εμπρησμών την νύχτα στην Αθήνα
  • [05] «Η ρήτρα αντικατάστασης που ζητά η ΔΗΜΑΡ είναι ρήτρα επιτυχίας», λέει ο Ν. Τσούκαλης
  • [06] Ρουπακιώτης: Η άκριτη διάχυση των λιστών οδηγεί στη συγκάλυψη αδικημάτων
  • [07] Να επανέλθουν στα δικαστήρια καλεί τους δικαστές ο Ι.Τέντες
  • [08] Κ. Αρβανιτόπουλος: Μέχρι τον Ιανουάριο οι τελικές αποφάσεις για τον νέο ακαδημαϊκό χάρτη
  • [09] Ιταλία: Άντληση 6 δισ.ευρώ μέσω έκδοσης μεσομακροπρόθεσμων ομολόγων
  • [10] "Κατρακυλάει" η μετοχή της Coca Cola
  • [11] Εξηγήσεις από την Άγκυρα απαιτεί η Μόσχα για αναχαίτιση συριακού αεροπλάνου

  • [01] Στην Ελβετία μεταφέρει την έδρα της η Coca Cola

    Την εισαγωγή της στην κατηγορία "premium" του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου και την επικείμενη συμμετοχή της στον δείκτη FTSE 100, μέσω ανταλλαγής μετοχών στο πλαίσιο προαιρετικής δημόσιας πρότασης που κατατέθηκε από την Coca- Cola HBC AG για την απόκτηση της εισηγμένης στο ΧΑ Coca- Cola Hellenic, ανακοίνωσε πριν λίγο η Coca- Cola Hellenic.

    Η Coca- Cola HBC AG, συσταθείσα από την Κar-Tess Holding, θα αποτελεί τη νέα μητρική εταιρεία του ομίλου με έδρα την Ελβετία.

    Ειδικότερα, προβλέπεται η ανταλλαγή (μία νέα για κάθε μία παλιά) των μετοχών της Coca- Cola Hellenic με την Coca-Cola HBC AG, η οποία θα εισαχθεί στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, με παράλληλη εισαγωγή στο ΧΑ και στο NYSE μέσω ADRs.

    Σε περίπτωση που μετά την ολοκλήρωση της δημόσιας πρότασης η Coca- Cola HBC AG κατέχει τουλάχιστον το 90% των μετοχών της Coca- Cola Hellenic ΑΕ, θα επιδιώξει, βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας, την υποχρεωτική εξαγορά της μειοψηφίας και τη διαγραφή των μετοχών Coca- Cola Hellenic από το ΧΑ, επιδιώκοντας την παράλληλη διαπραγμάτευση των νέων μετοχών της Coca- Cola HBC AG στο Ελληνικό Χρηματιστήριο.

    Διαβάστε επίσης:"Κατρακυλάει" η μετοχή της Coca Cola

    [02] Έσπασε το «φράγμα» του 25% η ανεργία

    Έσπασε και το «φράγμα» του 25% η ανεργία στη χώρα και διαμορφώθηκε στο 25,1% τον Ιούλιο εφέτος, καθώς πλέον περισσότερα από 1.000 άτομα χάνουν τη δουλειά τους κάθε ημέρα.

    Ο αριθμός των ανέργων ανήλθε σε 1.261.604 άτομα και προκαλείται σοκ από το γεγονός ότι οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 377.991 άτομα (αύξηση 42,8%) σε σχέση με τον Ιούλιο 2011 (ποσοστό ανεργίας 17,8%) και κατά 23.255 άτομα (αύξηση 1,9%) σε σχέση με τον Ιούνιο εφέτος (ποσοστό ανεργίας 24,8%). Η κατάσταση επιδεινώνεται διαρκώς στους νέους έως 24 ετών, στους οποίους η ανεργία εκτινάχθηκε στο 54,2%. Ενώ, η Αττική- όπου διαμένουν τα περίπου 2/3 του πληθυσμού της χώρας- πέρασε στη 2η θέση μεταξύ των περιφερειών, με ποσοστό ανεργίας 25,2%. Το μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας (27,1%) σημειώνεται στην Περιφέρεια Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας.

    Σύμφωνα, επίσης, με την έρευνα εργατικού δυναμικού της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), το σύνολο των απασχολουμένων τον Ιούλιο 2012 εκτιμάται ότι ανήλθε σε 3.763.142 άτομα. Οι απασχολούμενοι μειώθηκαν κατά 329.086 άτομα σε σχέση με τον Ιούλιο πέρυσι (μείωση 8%) και αυξήθηκαν κατά 5.364 άτομα σε σχέση με τον Ιούνιο εφέτος (αύξηση 0,1%).

    [03] ΣΥΡΙΖΑ: Να γίνουν βήματα από Τουρκία για βελτίωση των διμερών σχέσεων

    Τη στάση της Τουρκίας που εμμένει στην τακτική αμφισβήτησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας, επισημαίνει με ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της επίσκεψης του Α. Νταβούτογλου, χθες στην Αθήνα.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι είναι υπέρ της βελτίωσης των σχέσεων της χώρας μας με την Τουρκία. Ωστόσο, όπως σημειώνει, για να γίνει κάτι τέτοιο -το οποίο θα είναι προς όφελος και των δύο λαών- πρέπει να υπάρξουν και βήματα από την πλευρά της γείτονος. Προσθέτει,επίσης, ότι οι χθεσινές δηλώσεις του κ. Νταβούτογλου προς τους Έλληνες δημοσιογράφους αποδεικνύουν ότι η Τουρκία έχει ακόμη πολύ δρόμο μπροστά της εν όψει της επίπονης αλλά αναγκαίας προσπάθειας που πρέπει να καταβληθεί για να γυρίσει σελίδα στις διμερείς σχέσεις.

    «Υπό το φως των δηλώσεων αυτών αλλά και των χθεσινών δύο παραβιάσεων του ελληνικού εναέριου χώρου, καθώς και μιας παράβασης του FIR Αθηνών, επισκέψεις σαν τη χθεσινή συνοψίζονται σε απλή ανταλλαγή φιλοφρονήσεων, άνευ ουσίας», καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

    [04] Μπαράζ εμπρησμών την νύχτα στην Αθήνα

    Μπαράζ εμπρησμών σε γραφεία της ΔΗΜΑΡ, σε ΑΤΜ τραπεζών και σούπερ μάρκετ, σημειώθηκε τα ξημερώματα στην Αττική.

    Ειδικότερα, στη 1.27 εκδηλώθηκε πυρκαγιά στο ΑΤΜ της Τράπεζας Πειραιώς, στην λεωφόρο Αλεξάνδρας 36 στα Εξάρχεια. Ακολούθησαν άλλες δύο εμπρηστικές επιθέσεις, στις 3.10 και στις 3.20 αντίστοιχα, στα ΑΤΜ της EUROBANK, στη συμβολή των οδών Τριών Ιεραρχών και Νηλέως στα Πετράλωνα και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στην οδό Χρυσοστόμου Σμύρνης 74 στον Βύρωνα.

    Στις 3.10 τα ξημερώματα, άγνωστοι έβαλαν φωτιά με εύφλεκτο υγρό στα ισόγεια γραφεία της ΔΗΜΑΡ, στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως 92 στην Καισαριανή, με αποτέλεσμα να προκληθούν σοβαρές ζημιές.

    Τέλος, στις 2.45 σημειώθηκε έκρηξη στην είσοδο του σούπερ μάρκετ «Βασιλόπουλος», στην οδό Νυμφαίων 1-3, στου Ζωγράφου. Από την έκρηξη και την πυρκαγιά που ακολούθησε έσπασε ο υαλοπίνακας και μαύρισε η είσοδος από τους καπνούς.

    Για τις εμπρηστικές επιθέσεις διενεργείται προανάκριση από την Αστυνομία.

    [05] «Η ρήτρα αντικατάστασης που ζητά η ΔΗΜΑΡ είναι ρήτρα επιτυχίας», λέει ο Ν. Τσούκαλης

    «Θέλουμε μία λύση-πακέτο, δηλαδή να πειστούν οι Έλληνες πολίτες ότι οποιαδήποτε μέτρα ληφθούν τώρα θα είναι τα τελευταία, και ότι σε τελευταία ανάλυση, μετά την οποιαδήποτε τέτοια απόφαση-πλαίσιο, κατά 80-90% η εξέλιξη θα εξαρτάται από εμάς και όχι από την αναμονή της επόμενης δόσης», δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ, Ν. Τσούκαλης, στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ.

    Ο κ. Τσούκαλης τόνισε πως η ρήτρα που ζητά η ΔΗΜΑΡ είναι η ρήτρα της επιτυχίας και ανέφερε χαρακτηριστικά: «η ρήτρα απόκλισης είναι η ρήτρα της ήττας, της αποτυχίας. Εδώ μιλάμε για επιτυχία του προγράμματος. Αυτό το οποίο επιθυμούμε και φιλοδοξούμε είναι να πετύχει το πρόγραμμα. Γι' αυτό εμείς βάζουμε ως πρωτεύουσα τη ρήτρα αντικατάστασης?».

    [06] Ρουπακιώτης: Η άκριτη διάχυση των λιστών οδηγεί στη συγκάλυψη αδικημάτων

    Την άκριτη διάχυση λιστών ως επικίνδυνο φαινόμενο που επιφέρει αποτελέσματα συγκάλυψης εγκληματικών ενεργειών παρά αποκάλυψης, στηλίτευσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης.

    Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Κρεμαστινού με θέμα τη λειτουργία της Αρχής Προσωπικών Δεδομένων, ο υπουργός Δικαιοσύνης αναφέρθηκε στο επίκαιρο ζήτημα. Ανέφερε ως χαρακτηριστικό παράδειγμα ότι στις αρχές του 2011 εστάλη από το υπουργείο Οικονομικών το ερώτημα αν μπορεί να δημοσιοποιήσει τα ονόματα και η Αρχή Προστασίας απάντησε τότε ότι μπορεί (με κάποιες ειδικές προϋποθέσεις για εκείνους που απεβίωσαν).

    Άρα λοιπόν -εξήγησε ο κ. Ρουπακιώτης- η Αρχή Προστασίας έρχεται να διασφαλίσει προσωπικά δεδομένα, αλλά όχι από την άλλη να δίνει πρόσχημα για να μην αποκαλύπτονται εκείνοι που διέπραξαν εγκληματικές πράξεις όποιας μορφής, όποιοι κι αν είναι. «Σε μια δικαιοκρατούμενη Πολιτεία πρέπει οι πάντες να ελεγχθούν, αλλά από αυτή την επιταγή, η οποία διασφαλίζει την κοινωνική συνοχή, δεν μπορούμε να περάσουμε στο άλλο άκρο και με σπερμολογίες με ανώνυμες καταγγελίες, με διάχυση λιστών, να σπιλώνουμε. Η επιταγή είναι να αποκαλυφθούν οι πάντες χωρίς τον παραμικρό ενδοιασμό. Η αντίστοιχη ισοδύναμη επιλογή, αν θέλουμε να μιλάμε με όρους νομιμότητας, είναι να διασφαλίσουμε προσωπικότητες και δεν είναι δυνατόν με το παραμικρό να διαχέονται λίστες και να υπάρχουν και ονόματα ανθρώπων, μάλιστα, που έδωσαν αγώνα κατά της δικτατορίας και μόνο και μόνο επειδή κυκλοφορούν αυτές οι λίστες, κάποιοι ανωνύμως θέλουν να τους σπιλώσουν», τόνισε χαρακτηριστικά.

    Ο υπουργός Δικαιοσύνης κατέληξε μάλιστα λέγοντας ότι με αυτή τη διάχυση λιστών επιτυγχάνεται το αντίθετο από εκείνο που επιδιώκουν κάποιοι υποτίθεται να αποκαλυφθεί: Επιτυγχάνεται η κάλυψη, η συσκότιση. «Όσο περισσότερες λίστες διακινούμε τόσο καλύπτονται οι πραγματικοί υπαίτιοι διάπραξης αδικημάτων που αφορούν τη διαχείριση δημοσίου χρήματος είτε διάπραξης άλλων εγκλημάτων», τόνισε.

    [07] Να επανέλθουν στα δικαστήρια καλεί τους δικαστές ο Ι.Τέντες

    Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντες καλεί τους δικαστές και εισαγγελείς να επανέλθουν στα καθήκοντά τους και να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις, καθώς η μερική αποχή από τα καθήκοντά τους είναι κόντρα στις συνταγματικές επιταγές.

    Ειδικότερα, ο κ. Τέντες, σε σημερινό έγγραφο του προς όλους τους δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς της χώρας, υπογραμμίζει ότι «οι δικαστικοί λειτουργοί, υπό το κράτος της δικαιολογημένης πικρίας τους για τις διαφαινόμενες περαιτέρω υπέρμετρες περικοπές των αποδοχών τους, συνεχίζουν να προβαίνουν σε διακοπές συνεδριάσεων, οι οποίες στην πραγματικότητα συνιστούν μερική αποχή από το δικαιοδοτικό έργο τους».

    Όμως, ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός θέτει στην συνέχεια θέμα αντισυνταγματικότητας των ενεργειών των συναδέλφων του, επισημαίνοντας: «Αντιδράσεις του είδους αυτού είναι ασυμβίβαστες προς τη συνταγματική θέση των δικαστικών λειτουργών, αναιρούν το ρόλο τους ως φορέων της τρίτης εξουσίας του πολιτεύματος και υπονομεύουν τα ίδια τα επιχειρήματα που προβάλλουν, προς στήριξη των δικαίων αιτημάτων τους για ανάλογη με το λειτούργημά τους μισθολογική μεταχείριση. Είναι αυτονόητο ότι αναμένουν από τους φορείς των άλλων συντεταγμένων εξουσιών το σεβασμό της συνταγματικής διατάξεως που επιβάλλει την ιδιαίτερη κατά τα ανωτέρω μεταχείρισή τους. Συμψηφισμός, όμως, αντισυνταγματικών συμπεριφορών είναι αδιανόητος».

    [08] Κ. Αρβανιτόπουλος: Μέχρι τον Ιανουάριο οι τελικές αποφάσεις για τον νέο ακαδημαϊκό χάρτη

    Μέχρι τον προσεχή Ιανουάριο θα έχουν ληφθεί οι αποφάσεις για τον νέο ακαδημαϊκό χάρτη της χώρας, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που παρουσίασε, μιλώντας στη Βουλή, ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος. Όπως είπε ο υπουργός, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού των Ανεξάρτητων Ελλήνων Σταυρούλας Ξουλίδου, η διαδικασία αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο σημείο μηδέν. Το αμέσως επόμενο διάστημα, όμως, θα οριστικοποιηθούν-καταγραφούν τα κριτήρια, ακαδημαϊκά, επιστημονικά, αναπτυξιακά, περιφερειακά και άλλα, στα οποία θα πρέπει να βασιστεί ο εξορθολογισμός του ακαδημαϊκού χάρτη. Μέσα στο Νοέμβριο θα ξεκινήσει ο διάλογος με τη συμμετοχή της ακαδημαϊκής κοινότητας και των εμπλεκομένων φορέων με στόχο να ληφθούν αποφάσεις μέσα στο Δεκέμβριο ή τον Ιανουάριο.

    Όπως σημείωσε ο κ. Αρβανιτόπουλος, «ο ακαδημαϊκός χάρτης όπως υφίσταται σήμερα είναι αποτέλεσμα στρεβλώσεων 20ετίας και ενός μοντέλου που δεν λογοδοτούσε ούτε σε επιστημονικά αλλά ούτε και σε ορθολογικά κριτήρια». Ο υπουργός -που χαρακτήρισε απόρροια του πελατειακού συστήματος την πανσπερμία γνωστικών αντικειμένων και τμημάτων που δεν συνάδουν με τις αναπτυξιακές ανάγκες ενός σύγχρονου μοντέλου- σημείωσε ότι το πρωτεύον δεν είναι ο εξορθολογισμός με οικονομικίστικα κριτήρια, αλλά η δημιουργία ανταγωνιστικών τμημάτων και η ανάδειξη των θυλάκων αριστείας.

    Η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων εξέφρασε επιφυλάξεις για τις αλλαγές που δρομολογούνται και τις αρνητικές συνέπειες που θα έχουν.

    [09] Ιταλία: Άντληση 6 δισ.ευρώ μέσω έκδοσης μεσομακροπρόθεσμων ομολόγων

    Η Ιταλία εξέδωσε σήμερα μεσομακροπρόθεσμα ομόλογα ύψους 6 δισ. ευρώ, ήτοι στο ανώτατο προβλεπόμενο χρηματικό όριο, με αυξημένο κόστος για την έκδοση λήξης 2016, αλλά μειωμένο για εκείνες του 2018 και του 2025.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, εκδόθηκαν ομόλογα ύψους 3,75 δισ. ευρώ ωρίμανσης το 2015 με απόδοση 2,86% έναντι 2,75% κατά την τελευταία αντίστοιχη δημοπρασία στις 13 Σεπτεμβρίου.

    [10] "Κατρακυλάει" η μετοχή της Coca Cola

    Σε χαμηλότερα επίπεδα κινείται η χρηματιστηριακή αγορά.

    «Βαρίδι» αποτελεί η μετοχή της Coca Cola 3E, η οποία υποχωρεί κατά 5,71%, μετά τη δημόσια πρόταση που υπέβαλε η Coca-Cola HBC AG για την εξαγορά του συνόλου των μετοχών της Coca-Cola 3E. Στόχος της δημόσιας πρότασης είναι να διευκολύνει την εισαγωγή της Coca Cola 3E στην premium κατηγορία του Χρηματιστηρίου Αξιών του Λονδίνου και την εισαγωγή στο Χρηματιστήριο Αξιών της Νέας Υόρκης, μέσω της νέας ελβετικής εταιρείας συμμετοχών. Η σχέση ανταλλαγής είναι 1 μετοχή της Coca-Cola 3E προς 1 μετοχή της Coca-Cola HBC AG, ενώ η Coca-Cola HBC AG θα ζητήσει την παράλληλη εισαγωγή των μετοχών της στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

    [11] Εξηγήσεις από την Άγκυρα απαιτεί η Μόσχα για αναχαίτιση συριακού αεροπλάνου

    Η Ρωσία απαιτεί εξηγήσεις από την Άγκυρα μετά την αναχαίτιση, χθες το βράδυ στην Τουρκία, ενός συριακού επιβατικού αεροπλάνου, η οποία "έθεσε σε κίνδυνο" Ρώσους επιβάτες, ανακοίνωσε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

    Η Ρωσία "απαιτεί από τις τουρκικές αρχές εξηγήσεις για τους λόγους τέτοιων ενεργειών εκ μέρους των τουρκικών αρχών", αναφέρει το υπουργείο σε ανακοίνωσή του, υπογραμμίζοντας πως η αναχαίτιση του αεροπλάνου από καταδιωκτικά "έθεσε σε κίνδυνο τους επιβάτες, μεταξύ των οποίων βρίσκονταν 17 ρώσοι πολίτες".

    Το υπουργείο προσθέτει ότι οι τουρκικές αρχές αρνήθηκαν να επιτρέψουν σε ρωσικό διπλωματικό προσωπικό πρόσβαση στους 17 Ρώσους πολίτες που επέβαιναν στο αεροπλάνο στη διάρκεια των οκτώ ωρών που αυτό κρατήθηκε λόγω υποψιών ότι μετέφερε στρατιωτικό εξοπλισμό.

    Επιμέλεια: Γ. Αγγελόπουλος


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 11 October 2012 - 10:30:46 UTC