Browse through our Interesting Nodes for Greek Maritime Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-10-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ευ. Βενιζέλος: Πιθανόν να έχει αλλοιωθεί η "λίστα Λαγκάρντ"
  • [02] "Με βάση την έκθεση της τρόικας η αξιολόγηση"
  • [03] ΚΚΕ: "Τα στοιχεία δεν δείχνουν το δράμα"
  • [04] "Δολοφονική για τη χώρα αυτή η πολιτική"
  • [05] Σενάριο για φιλοξενία Σύρων προσφύγων
  • [06] Αντιδράσεις για τα 555 εκατ. ευρώ από τις τράπεζες
  • [07] Προβάδισμα τριών μονάδων για τον Ρόμνεϊ

  • [01] Ευ. Βενιζέλος: Πιθανόν να έχει αλλοιωθεί η "λίστα Λαγκάρντ"

    «Το υλικό δόθηκε ατύπως σε μένα, χωρίς συνοδευτικό υλικό. Δεν γνωρίζω αν δόθηκε το αρχικό υλικό ή αντίγραφο. Ούτε ο κ. Ι. Διώτης (πρώην επικεφαλής ΣΔΟΕ) μπορούσε να ξέρει αν του δόθηκε το αρχικό. Γνώριζε αυτά που του είπε ο κ. Γ. Παπακωνσταντίνου (πρώην υπουργός Οικονομικών). Δεν είχε κανένα λόγο να μην λέει την αλήθεια ο κ. Διώτης».

    Αυτό τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, ο οποίος συνεχίζει να ενημερώνει τα μέλη της σχετικά με τη «λίστα Λαγκάρντ».

    Παράλληλα, ο κ. Βενιζέλος που αναφέρθηκε διεξοδικά στο ιστορικό της παραλαβής, από τον κ. Διώτη, του επίμαχου ηλεκτρονικού υλικού, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να έχει υποστεί αλλοιώσεις, ενώ επεσήμανε ότι η μεγάλη καθυστέρηση της έρευνας μπορεί να άφησε το περιθώριο σε ενδιαφερομένους, να οργανωθούν.

    «Ένα ψηφιακό υλικό, προϊόν υποκλοπής, που έχει κυκλοφορήσει σε διάφορες πλευρές της Ευρώπης είναι πιθανό να έχει υποστεί αλλοιώσεις, πρωτίστως από αυτόν που το υπέκλεψε, ή από διάφορες υπηρεσίες ή από παράγοντες υπηρεσιών. Δεν έχω κανένα λόγο να αμφιβάλω για τον κ. Διώτη, αλλά είναι προφανές ότι ένα παράνομο υλικό είναι επισφαλές. Δεν επιτρέπεται συνταγματικά η χρήση του υλικού που είναι παράνομο. Η εισαγγελική αμφισβήτηση της γνησιότητας αναδεικνύει το επισφαλές του υλικού», τόνισε ο κ. Βενιζέλος και πρόσθεσε:

    «Κινδυνεύει να ανοίξει ένα τεράστιο νομικό ζήτημα. Από τότε που έγινε η υποκλοπή, το ξέρουν οι ενδιαφερόμενοι και έχουν οργανωθεί».

    [02] "Με βάση την έκθεση της τρόικας η αξιολόγηση"

    Στην έκθεση της τρόικας παρέπεμψε η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, κληθείσα να τοποθετηθεί σχετικώς με τις προτάσεις που διατύπωσε η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο Τόκιο περί επιμήκυνσης του ελληνικού προγράμματος. «Αυτή είναι η βάση για την αξιολόγησή μας», ανέφερε η κ. Μέρκελ, μετά το τέλος της συνάντησής της με τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν.

    Η Γερμανίδα καγκελάριος αναγνώρισε πάντως ότι και η γερμανική οικονομία έχει πληγεί από την ύφεση στις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου.

    [03] ΚΚΕ: "Τα στοιχεία δεν δείχνουν το δράμα"

    Το ΚΚΕ σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου της Κ.Ε. του για την αύξηση της ανεργίας επισημαίνει ότι τα στοιχεία δείχνουν μόνο ένα μέρος των πραγματικών διαστάσεων της ανεργίας χωρίς να μπορούν να δείξουν το δράμα των λαϊκών οικογενειών, υπογραμμίζοντας ότι είναι επιτακτική ανάγκη να αρχίσει να «καταγράφεται η αγωνιστική δράση και οργάνωση των ανέργων μέσα από τα σωματεία, τις επιτροπές ανέργων, τις λαϊκές επιτροπές για τη λήψη μέτρων προστασίας τους, αλλά και για να ανατραπεί η πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ που θυσιάζει τα λαϊκά δικαιώματα προς όφελος της ανταγωνιστικότητας και της καπιταλιστικής κερδοφορίας».

    [04] "Δολοφονική για τη χώρα αυτή η πολιτική"

    «Δολοφονική» για τη χώρα, χαρακτήρισαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες «την πολιτική που εφαρμόζεται», με αφορμή την ανακοίνωση των ποσοστών ανεργίας.

    Συγκεκριμένα ο Γραμματέας Εργασιακών Θεμάτων των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Γιάννης Μανώλης, σε δήλωσή του υποστήριξε ότι «τα νέα εφιαλτικά νούμερα της ανεργίας που ανακοινώθηκαν σήμερα αποδεικνύουν ότι αυτή η πολιτική που εφαρμόζεται είναι δολοφονική για τη χώρα» και πρόσθεσε:

    «Παρ' όλα αυτά η τρόικα και οι υποτακτικοί της πολιτικοί στην Ελλάδα τη συνεχίζουν».

    Σύμφωνα με τον κ.Μανώλη, «με τα νέα μέτρα που θέλουν να περάσουν και την ύφεση που θα προκαλέσουν, το 25,1% ως ποσοστό και το εφιαλτικό νούμερο των 1.261.000 ανέργων θα φαντάζει πολύ μικρό τον επόμενο χρόνο. Πριν είναι πολύ αργά πρέπει να τους σταματήσουμε».

    [05] Σενάριο για φιλοξενία Σύρων προσφύγων

    Για την πιθανότητα μαζικής αποχώρησης Σύρων πολιτών από τη χώρα τους, προετοιμάζεται και η Ελλάδα. Σχετικό σενάριο έχει ήδη επεξεργαστεί το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, με τη συνεργασία του ΟΗΕ και της ΕΕ.

    Το σενάριο, όπως έγινε γνωστό από πηγή του υπουργείου, είναι υποθετικό έως στιγμής και προβλέπει τη φιλοξενία από την Ελλάδα 20.000 προσφύγων, αν χρειαστεί. Αντίστοιχα, η Τουρκία θα μπορεί να φιλοξενήσει 130.000 πρόσφυγες και η Κύπρος 48.000.

    Σύμφωνα με το πρόγραμμα του υπουργείου, οι Σύροι που τυχόν φτάσουν στην Ελλάδα, θα φιλοξενηθούν σε κέντρα προσφύγων, τα οποία έχουν οριστεί στη Ρόδο και την Κρήτη και όχι σε κέντρο πρώτης υποδοχής προσφύγων.

    [06] Αντιδράσεις για τα 555 εκατ. ευρώ από τις τράπεζες

    «Αδιανόητο», χαρακτήρισε η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, «να γίνονται σκέψεις για ελάφρυνση των τραπεζών και περαιτέρω επιβάρυνση μισθωτών και συνταξιούχων», τονίζοντας ότι οι τράπεζες πρέπει να καταβάλουν το ποσό των 555 εκατ. ευρώ, όπως προβλέπεται.

    Είναι πολιτικά και ηθικά απαράδεκτες οι προτάσεις που κατατέθηκαν από την Τρόικανα μην καταβληθούν οι οφειλές από τις Τράπεζες «λόγω νομικών ζητημάτων»,που δημιουργούνται στην ανακεφαλαιοποίησή τους, και αντ' αυτών να εισπραχθεί ισοδύναμο ποσό, μέσω περικοπών, εντός του 2012, στις αποδοχές των εργαζομένων του Τραπεζικού τομέα ή γενικότερα του δημόσιου τομέα , τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ.

    Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι οι τράπεζες έχουν την υποχρέωση να αποδώσουν στο ελληνικό κράτος πεντακόσια πενήντα πέντε εκατομμύρια ευρώ (555.000.000 ευρώ) ως αποτέλεσμα της κεφαλαιακής ενίσχυσης που έλαβαν από το Δημόσιο το 2008.

    «Το δημόσιο χρέος, με αφορμή το οποίο επιβάλουν τα μνημόνια και φορτώνουν τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης στο λαό, διογκώθηκε από τα δεκάδες και εκατοντάδες δισ. ευρώ που έχουν πάρει όλα τα τμήματα της πλουτοκρατίας. Τα 550 εκατομμύρια ευρώ είναι μία ελάχιστη οφειλή και αποτελεί πρόκληση η κυβέρνηση να συζητάει με τους εκπροσώπους της ΕΕ και του ΔΝΤ να μην τα επιστρέψουν οι τραπεζίτες» επισημαίνει το ΚΚΕ σε σχετικό σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του.

    "Η εμμονή της τρόικας να πληρώσουν οι εργαζόμενοι στις Τράπεζες και η ελληνική κοινωνία τα 550 εκατομμύρια που οφείλουν οι Τράπεζες, ως απόδοση των προνομιούχων μετοχών που είχαν εκδοθεί για την ενίσχυση τους (πακέτο Αλογοσκούφη), αποκαλύπτει για ακόμη μια φορά, ότι η τρόικα σε συνεργασία με τον Διοικητή της Τράπεζας Ελλάδος κυβερνά τη χώρα, ικανοποιώντας συγκεκριμένα εργοδοτικά συμφέροντα", αναφέρει σεανακοίνωσή τηςη ΟΤΟΕ.

    [07] Προβάδισμα τριών μονάδων για τον Ρόμνεϊ

    Ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ Μιτ Ρόμνεϊ διεύρυνε το προβάδισμά του έναντι του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα στις 3 ποσοστιαίες μονάδες, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση του ινστιτούτου Ipsos και του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς.

    Η δημοσκόπηση δόθηκε στη δημοσιότητα λίγες ώρες προτού ξεκινήσει η μοναδική και πολυαναμενόμενη τηλεοπτική αναμέτρηση των υποψήφιων αντιπροέδρων του Δημοκρατικού και του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.

    Τέσσερις εβδομάδες πριν από τις προεδρικές εκλογές ο Ρόμνεϊ προηγείται με ποσοστό 47% έναντι 44% του Ομπάμα μεταξύ των "πιθανών ψηφοφόρων". Παρόμοια δημοσκόπηση των Ρόιτερς/Ipsos της Τετάρτης έδειχνε ότι ο Ρόμνεϊ προηγείτο με μία μονάδα του Ομπάμα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 11 October 2012 - 16:30:43 UTC