Read the UN Universal Declaration of Human Rights (10 December 1948) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-10-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Δεν διαδηλώνει η πλειοψηφία κατά των μέτρων στην Ελλάδα"
  • [02] "Μετά το 2014 οι πρώτες έρευνες για πετρέλαιο στην Ελλάδα"
  • [03] Στέλεχος της ΕΚΤ αποκλείει νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους
  • [04] Πέθανε ο παλαίμαχος ποδοσφαριστής της Γερμανίας, Χέλμουτ Χάλερ
  • [05] Τον λήστεψαν την ώρα που περίμενε το λεωφορείο, στη Θεσσαλονίκη
  • [06] Τριάντα εκατομμύρια νέους ανέργους παγκοσμίως έφερε η κρίση
  • [07] 'Εκκληση Βεστερβέλε σε Τουρκία και Συρία να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση

  • [01] "Δεν διαδηλώνει η πλειοψηφία κατά των μέτρων στην Ελλάδα"

    Στην πρόσφατη επίσκεψη της καγκελαρίου Άγγελας Μέρκελ στην Ελλάδα, που σημαδεύτηκε από διαδηλώσεις, αναφέρθηκε σήμερα στο Τόκιο ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

    "Εξακολουθώ να ανησυχώ για τις διαμαρτυρίες, αλλά αν παίρνεις αποφάσεις λαμβάνοντας υπόψη διαδηλωτές, δεν θα έχεις ποτέ μια βιώσιμη πολιτική", δήλωσε ο Σόιμπλε στη διάρκεια συζήτησης με τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.

    Υπενθυμίζοντας πως στην Αθήνα διαδήλωσαν 15.000 άνθρωποι, ο υπουργός έθεσε τη ρητορική ερώτηση: "Είναι άραγε αυτοί μια πλειοψηφία;"

    "Στη δημοκρατία, η πλειοψηφία είναι αυτή που αποφασίζει. Μια μειοψηφία μπορεί να διαμαρτύρεται, όμως τις αποφάσεις τις παίρνουν οι πολιτικοί ηγέτες", πρόσθεσε.

    [02] "Μετά το 2014 οι πρώτες έρευνες για πετρέλαιο στην Ελλάδα"

    O θαλάσσιος κόλπος της Καβάλας, ανοιχτά τη Θάσου, θα παραμένει, εφόσον υπάρχει βέβαια πετρέλαιο, η μοναδική περιοχή στην Ελλάδα που θα γίνεται εξόρυξη καθώς με τους πλέον αισιόδοξους υπολογισμούς δεν πρόκειται να διεξαχθεί παραγωγική γεώτρηση σε άλλο σημείο της χώρας πριν το 2020.

    Αυτό υποστήριξε ο διευθυντή Έρευνας και Παραγωγής των ΕΛΠΕ Γιάννης Γρηγορίου στη διάρκεια ενημερωτικής εκδήλωσης που διοργάνωσε στην Καβάλα το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, Τμήμα Ανατολικής Μακεδονίας με θέμα: «Έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στην Ελλάδα» .

    Ο κ. Γρηγορίου κάλεσε τους πολιτικούς να μη βαυκαλίζονται με συνεντεύξεις σε ελληνικά ΜΜΕ, αλλά να κλείσουν τις τρύπες που υπάρχουν στη νομοθεσία και να βγουν σε αναζήτηση επενδυτών. «Σε δύο χρόνια από σήμερα, αν όλα πάνε καλά», υπογράμμισε ο κ. Γρηγορίου, «θα γίνουν οι πρώτες δημοπρατήσεις περιοχών - οικοπέδων, προς έρευνα. Όσο εντοπίζονται περιοχές με ενδιαφέρον θα εστιάζεται σε εκείνα τα σημεία η σεισμική έρευνα και εφόσον υπάρχει ισχυρή πεποίθηση για ανεύρεση υδρογονανθράκων, θ' αρχίσουν στη συνέχεια οι ερευνητικές γεωτρήσεις. Αν δεν φτάσουμε στο τεστ καύσης και την οριοθέτηση της περιοχής δεν μπορούμε να μιλάμε για κοίτασμα αλλά απλά για πόρους».

    Αναφερόμενος στο κόστος του παραπάνω εγχειρήματος είπε πως για κάθε περίπτωση θα απαιτηθούν κεφάλαια που ξεπερνούν το 1,2 δισ. ευρώ. «Θα είμαστε ευτυχείς», υπογράμμισε, «αν εντοπίσουμε στο Ιόνιο, σε δέκα χρόνια από σήμερα, πέντε με έξι Πρίνους» όπως είπε χαρακτηριστικά.

    [03] Στέλεχος της ΕΚΤ αποκλείει νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους

    Το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης των ελληνικών ομολόγων που κατέχει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα απέκλεισε το μέλος του διευθυντηρίου της ΕΚΤ Μπενουά Κερέ, μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα "Die Welt".

    «Εάν οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφωνήσουν να δώσουν στην Ελλάδα περισσότερο χρόνο, θα πρέπει οι ίδιες να δουν πού θα βρουν τα απαιτούμενα χρήματα για αυτό», δηλώνει ο κ. Κερέ και προσθέτει ότι η ΕΚΤ ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις της, διασφαλίζοντας ρευστότητα στις ελληνικές τράπεζες, εφόσον εκείνες είναι φερέγγυες και μπορούν να προσφέρουν επαρκείς εγγυήσεις.

    «Αλλά θα πρέπει να είναι σαφές ότι η ΕΚΤ δεν χρηματοδοτεί κράτη με την εκτύπωση νέου χρήματος, ούτε άμεσα ούτε έμμεσα», τονίζει το στέλεχος της Τράπεζας.

    [04] Πέθανε ο παλαίμαχος ποδοσφαριστής της Γερμανίας, Χέλμουτ Χάλερ

    Απεβίωσε σε ηλικία 73 ετών ο Χέλμουτ Χάλερ, ένας από τους καλύτερους Γερμανούς ποδοσφαιριστές της δεκαετίας του 1960.

    Ο ξανθομάλλης επιθετικός είχε με την εθνική ομάδα της Δυτικής Γερμανίας 33 συμμετοχές και 13 γκολ, ένα εκ των οποίων στον τελικό του 1966 όπου η ομάδα του ηττήθηκε 4-2 στην παράταση από την Αγγλία στο Γουέμπλεϊ. Εμεινε, επίσης, στην ιστορία γιατί είχε κρατήσει τη μπάλα του τελικού, αλλά την παραχώρησε στην αγγλική ομοσπονδία (FA), καθώς ήταν ιστορικό κειμήλιο.

    Ξεκίνησε από την Αουγκσμπουργκ, όμως ήταν από τους πρώτους που έκαναν καριέρα στο εξωτερικό καθώς μετακόμισε στην Ιταλία και έπαιξε για 11 χρόνια (1962-1973) στη Γιουβέντους και τη Μπολόνια κατακτώντας το "σκουντέτο" και με τις δύο. Τα τελευταία χρόνια της ζωής του, ταλαιπωρήθηκε από γεροντική άνοια.

    [05] Τον λήστεψαν την ώρα που περίμενε το λεωφορείο, στη Θεσσαλονίκη

    Θύμα ληστείας έπεσε 28χρονος από τον οποίο δύο άγνωστοι αφαίρεσαν το μπουφάν του που περιείχε 200 ευρώ.

    Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι δράστες επιτέθηκαν το θύμα τους, την ώρα που περίμενε σε στάση του λεωφορείου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Όπως κατέθεσε προανακριτικά ο 28χρονος, οι δύο δράστες τον απείλησαν κι αφού τον χτύπησαν, άρπαξαν το μπουφάν με τα χρήματα.

    Ο νεαρός μεταφέρθηκε για την παροχή των πρώτων βοηθειών σε νοσοκομείο της πόλης.

    [06] Τριάντα εκατομμύρια νέους ανέργους παγκοσμίως έφερε η κρίση

    Ο κόσμος έχει τριάντα εκατομμύρια περισσότερους άνεργους απ' όσους είχε πριν αρχίσει η κρίση, πριν από τέσσερα χρόνια, δηλώνει ο γενικός διευθυντής της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ILO) Γκάι Ράιντερ σε ομιλία που θα εκφωνήσει ενώπιον του ΔΝΤ και η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα στο Τόκιο.

    Περίπου "75 εκατομμύρια από τους περισσότερους από 200 εκατομμύρια ανέργους είναι νέοι άνθρωποι κάτω των 25 ετών", πρόσθεσε ο Ράιντερ στην ομιλία αυτή την οποία θα εκφωνήσει αύριο Σάββατο ενώπιον του Διεθνούς Νομισματικού και Χρηματοπιστωτικού Συμβουλίου, οργάνου αρμόδιου για τον καθορισμό των μεγάλων πολιτικών προσανατολισμών του ΔΝΤ. Το ΔΝΤ και η Παγκόσμια Τράπεζα πραγματοποιούν αυτή την εβδομάδα στο Τόκιο την επίσημη σύνοδό τους.

    Απ' αυτούς που έχουν την τύχη να έχουν μια απασχόληση, 900 εκατομμύρια "δεν μπορούν να κερδίσουν αρκετά ώστε να βρίσκονται πάνω από το όριο της φτώχειας των δύο δολαρίων την ημέρα", αναφέρει ακόμη ο Ράιντερ, για τον οποίο είναι καιρός για ένα διάλειμμα στις πολιτικές λιτότητας.

    "Οι ζημιές που προκλήθηκαν από τα μέτρα λιτότητας ήταν πιο βαθιές απ' ό,τι είχε αρχικά προβλεφθεί", προσθέτει ο γενικός διευθυντής του ILO στην ομιλία αυτή.

    Επιμέλεια: Γ. Αγγελόπουλος

    [07] 'Εκκληση Βεστερβέλε σε Τουρκία και Συρία να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση

    'Εκκληση στην Τουρκία και τη Συρία να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση μετά το επεισόδιο κατά το οποίο τουρκικά πολεμικά αεροπλάνα ανάγκασαν συριακό αεροσκάφος να προσγειωθεί στην Τουρκία, απηύθυνε σήμερα ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε.

    Το επεισόδιο αυτό, προχθές το βράδυ, κλιμάκωσε την ήδη αυξημένη ένταση ανάμεσα στις δυο χώρες καθώς η 19μηνη εξέγερση στη Συρία συνεχίζει να επεκτείνεται στα τουρκικά σύνορα.

    "Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί ώστε να μην εμπλακούμε στον κύκλο της κλιμακούμενης βίας, η οποία είναι πιθανό να οδηγήσει σε ανάφλεξη σ' ολόκληρη την περιοχή", δήλωσε ο Βεστερβέλε στο Πεκίνο.

    Ο Βεστερβέλε επιστρέφοντας στη Γερμανία από την Κίνα προγραμματίζει σύντομη επίσκεψη για αύριο στην Κωνσταντινούπολη όπου θα συναντηθεί με τον τούρκο ομόλογό του Αχμέτ Νταβούτογλου.

    Επιμέλεια: Κ. Λευτάκη


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 12 October 2012 - 8:30:54 UTC