Browse through our Interesting Nodes for Greek Maritime Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-10-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεχείς επαφές Σαμαρά για μέτρα και διαρθρωτικές αλλαγές
  • [02] Με περιφρούρηση από καλλιτεχνικά σωματεία η πρεμιέρα του "Corpus Christi"
  • [03] Ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην διατίθεται πετρέλαιο θέρμανσης από τη Δευτέρα

  • [01] Συνεχείς επαφές Σαμαρά για μέτρα και διαρθρωτικές αλλαγές

    Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να κλειδώσει το πακέτο των μέτρων, με τον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά, το Σαββατοκύριακο, να έχει συνεχείς συσκέψεις και επαφές για να ολοκληρώσει το πακέτο των διαρθρωτικών αλλαγών και των μεταρρυθμίσεων, το οποίο επιθυμεί να είναι έτοιμο και να περάσει από τη Βουλή παράλληλα με τα μέτρα.

    Στόχος του πρωθυπουργού είναι να πραγματοποιηθούν άμεσα ορισμένες ιδιωτικοποιήσεις και να δρομολογηθεί η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του δημοσίου, έτσι ώστε να σταλεί ένα σαφέστατο μήνυμα τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.

    Ο πρωθυπουργός βρίσκεσαι σε συνεχή επαφή με ξένους ηγέτες ενόψει της συνόδου κορυφής την Πέμπτη στις Βρυξέλλες όπου, πάντως, δεν αναμένεται να συζητηθεί επί μακρόν το ελληνικό θέμα.

    [02] Με περιφρούρηση από καλλιτεχνικά σωματεία η πρεμιέρα του "Corpus Christi"

    «Είμαστε η χώρα που γέννησε το θέατρο, γέννησε τον πολιτισμό και πραγματικά δεν μπορεί να είναι προνόμιο μιας ολιγομελούς ομάδας ανθρώπων να καπηλεύονται τον εθνικό ύμνο και την χριστιανορθόδοξη πίστη» είπε μιλώντας στο ΑΜΠΕ ο σκηνοθέτης της θεατρικής παράστασης Corpus Christi Λαέρτης Βασιλείου, που παίζεται στο θέατρο «Χυτήριο», όπου χθες το βράδυ σημειώθηκαν πρωτοφανή επεισόδια από μέλη της Χρυσής Αυγής και παραθρησκευτικών οργανώσεων.

    Tο θεατρικό έργο «Corpus Christi» του Τέρενς ΜακΝάλι, που παρουσιάζεται από τον σκηνοθέτη Λαέρτη Βασιλείου και την ομάδα ARTISAN στο Θέατρο Χυτήριο, επανεξετάζει και αναδημιουργεί την ιστορία του Ιησού και των δώδεκα μαθητών του. Παρουσιάζει τον Ιησού ως ηγέτη και τον Ιούδα να νιώθει ερωτική έλξη για εκείνον, ενώ ξετυλίγεται η ιστορία δεκατριών νέων, από την εφηβεία στην ενηλικίωση και η δοκιμασία της σχέσης τους. Τα πρόσωπα προσγειώνονται στο σήμερα και οι σχέσεις τους δοκιμάζονται από τον έρωτα, την αγάπη, την καριέρα και την προδοσία.

    Απόψε, στις 11 το βράδυ, είναι προγραμματισμένη εκ νέου η πρεμιέρα, ενώ νωρίτερα θα συναντηθούν έξω από το θέατρο καλλιτεχνικά σωματεία για την περιφρούρηση της παράστασης.

    [03] Ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην διατίθεται πετρέλαιο θέρμανσης από τη Δευτέρα

    Χωρίς αποτέλεσμα έληξε η συνάντηση του υφυπουργού Οικονομικών, Γιώργου Μαυραγάνη, με τους εκπροσώπους των πρατηριούχων, που πραγματοποιήθηκε απόψε για το πετρέλαιο θέρμανσης. Έτσι, παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην ξεκινήσουν οι βενζινοπώλες τη διανομή πετρελαίου θέρμανσης από τη Δευτέρα, οπότε ξεκινά η περίοδος διάθεσης του καυσίμου στην αγορά.

    Νωρίτερα, σήμερα, κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία με την οποία από την ερχόμενη Δευτέρα εξισώνεται ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης με αυτόν του κίνησης στα 330 ευρώ ανά χιλιόλιτρο. Αυτό σημαίνει, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αγοράς, ότι η τιμή του πετρελαίου θα κυμανθεί από 1,35 ως 1,4 ευρώ το λίτρο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 12 October 2012 - 18:30:39 UTC