Check our bulletin board of Hellenic Cultural News Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-10-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η παραδοσιακή διατροφή κάθε χώρας βοηθά στην πρόληψη του καρκίνου
  • [02] Είναι ώρα να αντιμετωπιστεί νομικά η Χρυσή Αυγή, τονίζει η ΔΗΜΑΡ
  • [03] ΚΚΕ: Μόνον ο λαός μπορεί να βάλει τέλος στον "μονόδρομο" της βαρβαρότητας
  • [04] Τριαντάχρονος «πάτησε» τον πατέρα του με το τρακτέρ

  • [01] Η παραδοσιακή διατροφή κάθε χώρας βοηθά στην πρόληψη του καρκίνου

    Η παραδοσιακή διατροφή της κάθε χώρας μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης του καρκίνου, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των πιο πρόσφατων επιστημονικών μελετών που έγιναν σε πολύ μεγάλα δείγματα πληθυσμού. Γι αυτό και οι ειδικοί συνιστούν την κατανάλωση παραδοσιακών τροφίμων και αποφυγή των επεξεργασμένων.

    Το 30% των καρκίνων θα μπορούσε να προληφθεί με την διακοπή του καπνίσματος, το προληπτικό έλεγχο τη διατροφή και την άσκηση επισήμανε η καθηγήτρια κλινικής διατροφής στο τμήμα Διατροφής -Διαιτολογίας του ΑΤΕΙ-Θ Θωμαή Καραγκιόζογλου Λαμπούση στο πλαίσιο ημερίδας της Ογκολογικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος με θέμα «Καρκίνος και Διατροφή».

    «Μεγάλες επιδημιολογικές μελέτες συσχετίζουν την παχυσαρκία με την ανάπτυξη καρκίνου. Αν κάποια στιγμή γινόταν ένα θαύμα και εξαφάνιζε την παχυσαρκία από τον πλανήτη γη τότε θα ελαττωνόταν πάρα πολύ και η συχνότητα του καρκίνου. Άρα ένα θέμα για την πρόληψη του καρκίνου είναι η αντιμετώπιση της παχυσαρκίας και από κει και πέρα τα πρότυπα της διατροφής που ακολουθούμε. Όχι τα συγκεκριμένα συστατικά μιας διατροφής αλλά τα πρότυπα, γιατί έχει εξαντληθεί πλέον η συλλογιστική των μελετών που εστίαζαν στον εντοπισμό συγκεκριμένων ουσιών ως υπεύθυνων ή ενοχοποιητικών για την ανάπτυξη καρκίνου» εξηγεί η κ Καραγκιόζογλου μιλώντας στο ΑΜΠΕ.

    Σύμφωνα με την ίδια μια ισορροπημένη διατροφή η οποία περιέχει φρούτα και λαχανικά , αλλά και όσπρια και δημητριακά στη φυσική τους μορφή, δηλαδή μη επεξεργασμένα τρόφιμα, πλεονεκτεί έναντι της διατροφής η οποία περιέχει μεγάλες ποσότητες υδατανθράκων, υψηλές ποσότητες λιπιδίων και βιομηχανικά επεξεργασμένα τρόφιμα.

    «Αυτά βέβαια φαίνονται κοινότοπα και νομίζετε ότι μιλάμε γενικά στο πλαίσιο μιας υγιεινής διατροφής . Όμως όλα αυτά βασίζονται σε μελέτες οι οποίες επιβεβαιώνουν πως αυτό δεν έχει να κάνει με μια ουσία ή μία τροφή, αλλά έχει να κάνει με ένα συγκεκριμένο πρότυπο διατροφής. Και εκείνο που φαίνεται αρκετά εντυπωσιακό και πρέπει να το εκμεταλλευτούμε ,είναι ότι αυτό το πρότυπο της παραδοσιακής ελληνικής διατροφής φαίνεται να σχετίζεται με χαμηλότερο κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου» προσθέτει η κ Καραγκιόζογλου .

    [02] Είναι ώρα να αντιμετωπιστεί νομικά η Χρυσή Αυγή, τονίζει η ΔΗΜΑΡ

    «Τώρα, είναι η ώρα να αντιμετωπιστεί με όλους τους νόμιμους τρόπους η αντιδημοκρατική συμπεριφορά των βουλευτών της Χρυσής Αυγής που παραβιάζουν τις αρχές της συντεταγμένης πολιτείας και κλιμακώνουν συστηματικά τις πράξεις βίας» σημειώνει με ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Αριστερά.

    Όπως αναφέρει το κόμμα, «τα γεγονότα που εξελίχθηκαν έξω από το θέατρο Χυτήριο με τους τραμπουκισμούς της Χρυσής Αυγής επαναφέρουν για μία ακόμα φορά το ζήτημα της αντιμετώπισης της νεοναζιστικής οργάνωσης.

    Η ομόθυμη και ενιαία καταδίκη αυτών των πρακτικών από όλον τον προοδευτικό πολιτικό κόσμο και τον χώρο του πολιτισμού αποτελεί ένα σημαντικό βήμα».

    [03] ΚΚΕ: Μόνον ο λαός μπορεί να βάλει τέλος στον "μονόδρομο" της βαρβαρότητας

    «Καθώς κυβέρνηση και εκπρόσωποι της ΕΕ ολοκληρώνουν το νέο ανατριχιαστικό πακέτο μέτρων, έχουν αρχίσει ήδη τα παζάρια και οι αντιπαραθέσεις για το πώς θα γίνει το επόμενο ακόμα μεγαλύτερο κούρεμα που θα το συνοδεύουν νέα μνημόνια, όποια κι αν είναι η κυβέρνηση, εφόσον αυτή αποδέχεται την ΕΕ και την ύπαρξη των επιχειρηματικών ομίλων» επισημαίνεται σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.

    Επιπλέον, υπογραμμίζεται ότι «μόνον ο λαός μπορεί να βάλει φραγμό και τέλος σε αυτόν τον "μονόδρομο" της βαρβαρότητας και της εξαθλίωσης, με την οργάνωση και την αντεπίθεσή του, αν αποδεσμευτεί από τα διλήμματα και ιδεολογήματα των κομμάτων και των δυνάμεων, που υπερασπίζονται την ΕΕ και την καπιταλιστική κερδοφορία».

    [04] Τριαντάχρονος «πάτησε» τον πατέρα του με το τρακτέρ

    Τον 49χρονο πατέρα του «πάτησε» με το τρακτέρ του το πρωί 30χρονος από την Κοίμηση Ηράκλειας.

    Το γεγονός συνέβη, όταν πατέρας και γιος προσπάθησαν να θέσουν σε λειτουργία το ακινητοποιημένο τρακτέρ. Ο πατέρας ζήτησε από τον γιο να ανεβεί στο τρακτέρ την ώρα, που ίδιος βρισκόταν από κάτω και έκανε έλεγχο του οχήματος. Το τρακτέρ, όμως, λειτούργησε, με συνέπεια οι ρόδες του να πατήσουν το πρόσωπο του 49χρονου. Έκπληκτος ο 30χρονος συνειδητοποίησε συνειδητοποίησε τι είχε συμβεί.

    Ο τραυματισμένος πατέρας μεταφέρθηκε με το ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο των Σερρών, όπου νοσηλεύεται χωρίς να διατρέχει κίνδυνο η υγεία του, ενώ ο γιος βρίσκεται σε κατάσταση νευρικού κλονισμού.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 13 October 2012 - 12:30:45 UTC