Read the UN International Convention on the Elimination of All Forms of Racial Discrimination (7 March 1966) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-10-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μετά τις 18 Οκτωβρίου η συμφωνία με την τρόικα
  • [02] Αποκλείει "ανεξέλεγκτη" χρεοκοπία της Ελλάδας η Α. Μέρκελ
  • [03] Απομιμήσεις του iPad στην ελληνική αγορά
  • [04] Απόδραση κρατούμενου από τα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων
  • [05] ΚΚΕ: Να απορρίψει ο λαός τα μέτρα και τα μνημόνια
  • [06] Ευ. Βενιζέλος: Επιλογή του ΠΑΣΟΚ ο ορίζοντας τετραετίας του κυβερνητικού σχήματος
  • [07] Συνάντηση της ηγεσίας του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης με την τρόικα
  • [08] Δεν θα υπάρξει απόφαση στην προσεχή Σύνοδο Κορυφής για την εποπτεία των ευρωπαϊκών τραπεζών

  • [01] Μετά τις 18 Οκτωβρίου η συμφωνία με την τρόικα

    Θα συνεχιστούν και μετά τη σύνοδο κορυφής της 18ης Οκτωβρίου οι συνομιλίες του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης με την τρόικα, καθώς δεν αναμένεται μέχρι τότε να έχει οριστικοποιηθεί η συμφωνία.

    Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος συναντήθηκε το μεσημέρι με τον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά, τόνισε πως οι συνομιλίες διεξάγονται σε ικανοποιητικό επίπεδο και έκανε λόγο για τεράστιο φόρτο εργασίας και πάρα πολλή δουλειά. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα πάντα αναμένεται να κριθούν σε έκτακτο Eurogroup, που θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Νοεμβρίου, με την Αθήνα να ελπίζει πως η εκταμίευση της δόσης θα πραγματοποιηθεί μέχρι τα μέσα του επόμενου μήνα.

    Αύριο, ο κ. Σαμαράς θα ενημερώσει του πολιτικούς αρχηγούς για τις εξελίξεις, καθώς την Τετάρτη αναχωρεί για τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Βουκουρέστι, ενώ την Πέμπτη θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες για τη σύνοδο κορυφής.

    Εξάλλου, συνάντηση με την τρόικα θα έχειη ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης στις 6 μ.μ..

    Σενάρια για έκτακτο Eurogroup

    «Μάλλον πάμε για έκτακτο Eurogroup», στο οποίο θα ληφθούν οι αποφάσεις, με βάση την έκθεση της τρόικας, για την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ.

    Αυτό ανέφερε υψηλόβαθμος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών, αμέσως μετά τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον υπουργό Οικονομικών στο Μέγαρο Μαξίμου, προσθέτοντας ότι «δύσκολα θα κλείσουμε το σύνολο του πακέτου έως τη Σύνοδο Κορυφής» στις 18 Οκτωβρίου.

    Σύμφωνα με τον ίδιο, «δεν πάνε έως τώρα άσχημα οι διαπραγματεύσεις, όμως υπάρχουν πολλά ανοικτά ζητήματα. Θα είμαστε κοντά σε συμφωνία για τα διαρθρωτικά και τα δημοσιονομικά, παραμένουν, όμως παραμένουν ανοικτά τα ζητήματα του χρηματοδοτικού κενού και της βιωσιμότητας του χρέους».

    [02] Αποκλείει "ανεξέλεγκτη" χρεοκοπία της Ελλάδας η Α. Μέρκελ

    Κατά του ενδεχομένου να υπάρξει μια "ανεξέλεγκτη διαδικασία" σε ό,τι αφορά την Ελλάδα τάχθηκε η Καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ αναφερόμενη σε πρόσφατη δήλωση του υπουργού Οικονομικών της κυβέρνησής της Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος απέκλεισε το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της Ελλάδας. Η Καγκελάριος επανέλαβε ότι επιθυμεί την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη.

    "Ζητούμενο είναι να γίνουν τα πράγματα κατά τρόπο ώστε να μην προκαλέσουν κάποιου είδους σοκ στην παγκόσμια οικονομία", δήλωσε η καγκελάριος Μέρκελ και πρόσθεσε: "Ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε - και το βλέπω κι εγώ με τον ίδιο ακριβώς τρόπο - ότι αυτές οι ανεξέλεγκτες διαδικασίες δεν θα υπάρξουν καθόλου", ανέφερε η Γερμανίδα Καγκελάριος, μετά την συνάντησή της, νωρίτερα, με τον Πρόεδρο του Παναμά Ρικάρντο Μαρτινέλι.

    Επανέλαβε πάντως ότι η Γερμανία, πριν από μια οριστική απόφαση για περαιτέρω οικονομική βοήθεια, θα περιμένει την έκθεση της τρόικας. "Μόνο τότε θα μπορέσουμε να βγάλουμε τα συμπεράσματά μας", τόνισε και επισήμανε ότι η δουλειά της ελληνικής κυβέρνησης δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη.

    [03] Απομιμήσεις του iPad στην ελληνική αγορά

    Η εταιρία iSquare, που αποτελεί επίσημο διανομέα των προϊόντων της Apple στην Ελλάδα και την Κύπρο (εκτός του iPhone), με ανακοίνωσή της ενημερώνει το εγχώριο καταναλωτικό κοινό, ότι τελευταία παρατηρήθηκε να κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά απομιμήσεις των προϊόντων iPad της Apple.

    H iSquare εφιστά την προσοχή των Ελλήνων καταναλωτών και επισημαίνει τον μεγάλο κίνδυνο εξαπάτησής τους, δεδομένου, ότι οι απομιμήσεις αυτές έχουν εξωτερικά μεγάλες ομοιότητες με τα αυθεντικά προϊόντα iPad της Apple.

    Οι απομιμήσεις πωλούνται σε συσκευασίες παρόμοιες με τις συσκευασίες των αυθεντικών προϊόντων και σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές. Σύμφωνα με την εταιρία, σε αρκετές περιπτώσεις μάλιστα πρόκειται για απομιμήσεις, οι οποίες δεν μπορούν να τεθούν καν σε λειτουργία.

    [04] Απόδραση κρατούμενου από τα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων

    Τριαντάχρονος Γεωργιανός απέδρασε στις 16:00 από τα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, όπου είχε οδηγηθεί για να δικαστεί στο Αυτόφωρο.

    Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, κινείται η διαδικασία για να τεθούν σε διαθεσιμότητα οι αστυνομικοί που συνόδευαν τον κρατούμενο, ενώ διεξάγονται έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δραπέτη.

    [05] ΚΚΕ: Να απορρίψει ο λαός τα μέτρα και τα μνημόνια

    «Στο σύγχρονο εργασιακό κολαστήριο της φτώχειας και της απόγνωσης, οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα πρέπει να απαντήσουν επιθετικά, απορρίπτοντας όλα τα μέτρα και τα μνημόνια που τους επιβάλουν υπέρ της καπιταλιστικής κερδοφορίας και της παραμονής της χώρας στην ΕΕ», αναφέρεται σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ «για τις λεγόμενες διαπραγματεύσεις κυβέρνησης-τρόικας στο εργασιακό και το νέο πακέτο μέτρων».

    [06] Ευ. Βενιζέλος: Επιλογή του ΠΑΣΟΚ ο ορίζοντας τετραετίας του κυβερνητικού σχήματος

    Κρίσιμη για τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, χαρακτήρισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος τη σημερινή ημέρα, σε ομιλία του στο συνέδριο «Greece: Investment Forum "Moving Forward"» που διοργανώνεται από την International Herald Tribune και την «Καθημερινή» και σημείωσε ότι το ΠΑΣΟΚ στηρίζει σθεναρά και ουσιαστικά την κυβέρνηση και την προσπάθειά της και πως επιλογή της παράταξης είναι να υπάρχει ορίζοντας τετραετίας του κυβερνητικού σχήματος.

    Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι οι διαρθρωτικές αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις και το ασφαλιστικό είναι πολύ μεγάλες και σημείωσε ότι το να εστιάζεται και πάλι η συζήτηση στις εργασιακές σχέσεις και το κόστος εργασίας είναι μια «εμμονή» που δεν βλέπει τα πραγματικά προβλήματα της ανταγωνιστικότητας.

    Στο ίδιο πλαίσιο, επεσήμανε ότι η Ελλάδα «δεν είναι τριτοκοσμική χώρα, αλλά κράτος- μέλος της ΕΕ» και συνεπώς ισχύει το ευρωπαϊκό κεκτημένο και η ανταγωνιστικότητα δεν θα διασφαλιστεί εκτός των ευρωπαϊκών διαγραφών και εκτός της συλλογικής αυτονομίας των κοινωνικών εταίρων.

    [07] Συνάντηση της ηγεσίας του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης με την τρόικα

    Θα συναντηθεί, τελικά, με την τρόικα, η ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. Η συνάντηση με τον Αντώνη Μανιτάκη δεν ήταν σίγουρο ότι θα πραγματοποιηθεί, μέχρι το μεσημέρι και μετά την εμπλοκή που δημιουργήθηκε από την απαίτηση της τρόικας για ένα άμεσο «σαφές πολιτικό μήνυμα», που πρέπει να αποδεικνύει τη βούληση της κυβέρνησης για άμεση απομάκρυνση δημοσίων υπαλλήλων.

    Η συνάντηση, θα γίνει στο υπουργείο Οικονομικών, στις 6 το απόγευμα, ενώ όπως ανέφεραν πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, το ραντεβού κλείστηκε μετά την αναβολή της απογευματινής συνάντησης των εκπροσώπων των δανειστών με τον υπουργό Εργασίας.

    Μια ώρα νωρίτερα (5.00 μμ), οι επικεφαλής της τρόικας θα συναντηθούν, επίσης στο κτίριο του υπουργείου Οικονομικών, με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο, με αντικείμενο τη «μαύρη τρύπα» ύψους 1,1 δισ. ευρώ που προέκυψε στον ΕΟΠΥΥ.

    Μετά τις συναντήσεις με τους Ανδ. Λυκουρέντζο Αντ. Μανιτάκη, οι εκπρόσωποι των δανειστών θα συναντηθούν και με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

    Η συνάντηση του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, με την τρόικα, ορίστηκε για αύριο, στις 10 το πρωί.

    [08] Δεν θα υπάρξει απόφαση στην προσεχή Σύνοδο Κορυφής για την εποπτεία των ευρωπαϊκών τραπεζών

    Το Βερολίνο εξέφρασε σήμερα εκ νέου τις επιφυλάξεις του για την δημιουργία ήδη από το 2013 του μελλοντικού ευρωπαϊκού μηχανισμού εποπτείας των τραπεζών, με τον εκπρόσωπο της γερμανικής κυβέρνησης Στέφεν Ζάιμπερτ να επισημαίνει ότι δεν θα υπάρξει απόφαση στην προσεχή ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής.

    «Αυτό δεν θα αποφασιστεί βεβαίως ακόμη στην προσεχή ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής», δήλωσε ο Ζάιμπερτ.

    Από την αρχή το Βερολίνο υπερασπίζεται την υλοποίηση βήμα-βήμα αυτού του ενιαίου μηχανισμού εποπτείας των τραπεζών. Ο ρόλος αναμένεται να ανατεθεί στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ). Το Παρίσι πιέζει για την προώθηση «το ταχύτερο δυνατό» του ζητήματος αυτού.

    Ο μελλοντικός εποπτικός μηχανισμός «θα πρέπει να λειτουργεί αξιόπιστα, ανεξάρτητα και αποτελεσματικά», σημείωσε ο Ζάιμπερτ, διαβεβαιώνοντας ότι θα γίνει εντατική εργασία πάνω στο σχέδιο αυτό.

    Επιμέλεια: Σ. Μπέκου


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 15 October 2012 - 14:30:41 UTC