Browse through our Interesting Nodes on Automotive Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-10-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στοχεύοντας σε μια θετική δήλωση για την Ελλάδα
  • [02] Πανελλαδική απεργία ενάντια στα νέα μέτρα
  • [03] Αυξάνεται η φτώχεια στην "ανεπτυγμένη" Γερμανία
  • [04] Πώς θα κινηθούν σήμερα τα Μέσα Μεταφοράς

  • [01] Στοχεύοντας σε μια θετική δήλωση για την Ελλάδα

    Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει σήμερα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς για να συμμετέχει στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

    Ο πρωθυπουργός προσέρχεται με στόχο να λάβει μια θετική δήλωση από τους ευρωπαίους ηγέτες, για την πορεία της ελληνικής οικονομίας μετά και από τις θετικές εκτιμήσεις του «σκληρού» της τρόικας Πολ Τόμσεν, ο οποίος δήλωσε ότι υπάρχει σημαντική πρόοδος όσον αφορά την πορεία των διαπραγματεύσεων.

    Είναι πολύ πιθανόν, η τρόικα, που αναχώρησε χθεςαπό την Αθήνα, να μην επιστρέψει εκ νέου την προσεχή Δευτέρα, και οι τελευταίες λεπτομέρειες στο πακέτο των μέτρων να κλείσουν μέσω ανταλλαγής emails με το υπουργείο Οικονομικών.

    [02] Πανελλαδική απεργία ενάντια στα νέα μέτρα

    "Παραλύει" η χώρα σήμερα εξαιτίας της 24ωρης απεργίας που διοργανώνουν ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ στο πλαίσιο διαμαρτυρίας ενόψει των νέων επώδυνων μέτρων που προωθεί η κυβέρνηση.

    Ταλαιπωρία θα περιμένει το επιβατικό κοινό λόγω συμμετοχής των εργαζομένων στα Μέσα Μεταφοράς.

    Στην απεργία συμμετέχουν τραπεζοϋπάλληλοι, εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ καθώς και σε Ταμεία και ασφαλιστικούς Οργανισμούς.

    Με απόφαση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου θα παραμείνουν κλειστά τα εμπορικά καταστήματα, ενώ τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις ανακοίνωσαν και οι περιπτερούχοι.

    Χθές απείχαν από τα καθήκοντά τους γιατροί, μηχανικοί, δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, δικαστικοί επιμελητές, οδοντίατροι, φαρμακοποιοί και οι εργαζόμενοι στα μέσα ενημέρωσης.

    Ενώ η Συντονιστική Επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, αποφάσισε η αποχή των δικηγόρων να διαρκέσει έως και την Παρασκευή.

    [03] Αυξάνεται η φτώχεια στην "ανεπτυγμένη" Γερμανία

    Νέα στοιχεία δείχνουν ότι 12,9 εκατομμύρια άνθρωποι στη Γερμανία είναι φτωχοί ή αντιμετωπίζουν σοβαρό κίνδυνο να ολισθήσουν στη φτώχεια, παρά τη μεγάλη οικονομική ανάπτυξη που γνωρίζει η χώρα τους.

    Παρόλο που μέχρι τώρα η ύφεση δεν έχει αγγίξει, σε μεγάλο βαθμό, τη Γερμανία, όπως έχει συμβεί με τις περισσότερες χώρες της ευρωζώνης, τα στοιχεία δείχνουν ότι το 15,8% των Γερμανών ζει με χαμηλούς μισθούς που σημαίνει ότι νοικιάζει φθηνά διαμερίσματα και επιβιώνει με στοιχειώδη τρόφιμα.

    Τα στοιχεία βασίζονται σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε πέρυσι για τα εισοδήματα των πολιτών το 2010 και δόθηκε στη δημοσιότητα με την ευκαιρία της Διεθνούς Ημέρας για την Εξάλειψη της Φτώχειας.

    Βάσει των ευρωπαϊκών στατιστικών, ένας εργαζόμενος κινδυνεύει να ολισθήσει στη φτώχεια όταν κερδίζει το 60% του μέσου εθνικού εισοδήματος. Για ένα Γερμανό αυτό μεταφράζεται σε 952 ευρώ το μήνα, επίπεδο που εμποδίζει τους ανθρώπους να αποταμιεύουν χρήματα για τα γεράματά τους, με αποτέλεσμα να εξαρτώνται από την κοινωνική πρόνοια.

    Το 2005, όταν άρχισαν οι μελέτες του Ομοσπονδιακού Γραφείου Στατιστικής, το ποσοστό ήταν 12,2% και το 2008 έφθασε το 15,6%.

    Η φτώχεια αυξάνεται και στην Ιταλία και πλήττει και νέα κοινωνικά στρώματα, κυρίως συνταξιούχους και γυναίκες, σύμφωνα με την καθολική ανθρωπιστική οργάνωση Caritas, η οποία κάνει λόγο για ελλιπή κοινωνική πολιτική.

    Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της οργάνωσης για την κοινωνική κατάσταση στη χώρα, την οποία παρουσίασε ο διευθυντής της Caritas, Φραντσέσκο Σόντου, "οι σημερινές κοινωνικές πολιτικές είναι σαφώς ανίκανες να διαχειριστούν νέες μορφές φτώχειας και τις νέες κοινωνικές ανάγκες που έχουν παρουσιαστεί εξαιτίας της οικονομικής και χρηματοπιστωτικής κρίσης".

    Η οργάνωση τονίζει ότι αύξησε κατά 44,5% την υλική βοήθειά της προς τους πιο φτωχούς κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους, σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2011 και τόνισε ότι ο αριθμός των Ιταλών που ζήτησαν βοήθεια κατά την ίδια περίοδο αυξήθηκε κατά 15,2%.

    Σε σύγκριση με το 2009, οι νοικοκυρές που ζήτησαν βοήθεια ήσαν κατά 177,8% περισσότερες, ενώ ο αριθμός των συνταξιούχων αυξήθηκε κατά 65,6%.

    [04] Πώς θα κινηθούν σήμερα τα Μέσα Μεταφοράς

    Προβλήματα στις μετακινήσεις του θα αντιμετωπίσεισήμερα το επιβατικό κοινό, εξαιτίας της συμμετοχής των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στην 24ωρη Πανελλαδική απεργία που έχει εξαγγείλει η ΓΣΕΕ, αντιδρώντας στα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση και σύμφωνα με τους εργαζόμενους, εκτός των άλλων οδηγούν σε μεγάλες ανατροπές των εργασιακών σχέσεων.

    Συγκεκριμένα, τα μέσα σταθερής τροχιάς, (Μετρό-ΗΣΑΠ-Τραμ) θα κινηθούν μετά τις 9 το πρωί και καθ΄ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

    Τα λεωφορεία θα κινηθούν κανονικά από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, ενώ θα ακινητοποιηθούν πλήρως οι συρμοί της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ο προαστιακός, καθώς οι εργαζόμενοι σε αυτά θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία.

    Έτσισήμερα, δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα απολύτως δρομολόγιο.

    Λόγω της απεργίας δεν θα εξασφαλίζεται Υπηρεσία Κυκλοφορίας για τους συρμούς του ΜΕΤΡΟ, στο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας-Αεροδρόμιο και έτσι οι συρμοί του μετρό δεν θα φτάνουν στο αεροδρόμιο.

    Τέλος, οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας αποφάσισαν να συμμετάσχουν στην απεργία της ΑΔΕΔΥ με 3ωρη στάση εργασίας από τις 10 το πρωί έως τη μία το μεσημέρι.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 18 October 2012 - 4:30:53 UTC