Visit our archive of Documents on Greece & the Former Yugoslav Republic of Macedonia (FYROM) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-10-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Χριστόφιας: Υπογραφή του μνημονίου το συντομότερο δυνατόν
  • [02] Μπαρτζώκας: «Όλοι θέλουν να νικήσουν τον πρωταθλητή Ευρώπης»
  • [03] Προκαταρκτική εξέταση για τον καθηγητή που απείλησε αλλοδαπούς μαθητές
  • [04] Οπαδοί της Ντιναμό Μόσχας πυροβόλησαν με όπλα του paintball παίκτες της ομάδας!

  • [01] Χριστόφιας: Υπογραφή του μνημονίου το συντομότερο δυνατόν

    Δεν έχει καθοριστεί ακόμα συγκεκριμένη ημερομηνία άφιξης της τρόικας στην Κύπρο, αυτό πιθανόν να γίνει την επόμενη εβδομάδα, δήλωσε από τις Βρυξέλλες,ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας.

    Η κυπριακή κυβέρνηση, τόνισε, θέλει να υπογράψει το μνημόνιο το συντομότερο δυνατόν και εξέφρασε την ελπίδα απόψε, που θα επιστρέψει στην Κύπρο, να έχει στα χέρια του το τελικό αποτέλεσμα των συναντήσεων με τους εκπροσώπους των κομμάτων.

    Σύμφωνα με τον απεσταλμένο του ΡΙΚ στις Βρυξέλλες, ο κ. Χριστόφιας, σε συνέντευξη Τύπου, είπε ότι στόχος είναι τώρα η ολοκλήρωση της αντιπρότασης προς την τρόικα, αφού ολοκληρωθεί ο κοινωνικός διάλογος.

    [02] Μπαρτζώκας: «Όλοι θέλουν να νικήσουν τον πρωταθλητή Ευρώπης»

    Στην Κωνσταντινούπολη επέστρεψε ο Ολυμπιακός,για την αναμέτρηση με την Αναντολού Εφές, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας.

    Οι «ερυθρόλευκοι» στοχεύουν στο «δύο στα δύο» στον τρίτο όμιλο, στην επιστροφή τους στην Πόλη, εκεί όπου πέρυσι σήκωσαν το δεύτερο ευρωπαϊκό τους τρόπαιο.

    Συγκέντρωση για 40 λεπτά, προσοχή σε λάθη, κλεψίματα και ελεύθερες βολές συνέστησε ο Γιώργος Μπαρτζώκας.

    «Παίζουμε σε μία πόλη που συνδέει τον Ολυμπιακό με μια τεραστία επιτυχία. H Εφές έχει κάποιους καινούριους παίκτες, αλλά όχι πολλούς. Οι Τζόρνταν Φάρμαρ, Τζαμόν Λούκας Γκόρντον και Σεμίχ Ερντέν είναι σημαντικές προσθήκες. Στην πρώτη αγωνιστική της Ευρωλίγκα εκανε ένα μέτριο παιχνίδι κόντρα στη Αρμάνι Μιλάνο που ήταν σε εξαιρετική μέρα. Εμείς πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και στα 40 λεπτά και να προσέξουμε τα λάθη τα κλεψίματα και τα ποσοστά στις βολές να είναι υπέρ μας», δήλωσε ο Έλληνας τεχνικός.

    [03] Προκαταρκτική εξέταση για τον καθηγητή που απείλησε αλλοδαπούς μαθητές

    Tην διεξαγωγή προκαταρκτικής εξέτασης διέταξε ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Αττικής Γιάννης Κουμέντος για το περιστατικό στο 46ο γυμνάσιο Αθηνών, στα Εξάρχεια.

    Πρόκειται για έναν νεοδιόριστο καθηγητή ο οποίος πριν από 20 ημέρες, την ώρα μιας διένεξης με αλλοδαπούς μαθητές, απείλησε ότι θα φωνάξει την Χρυσή Αυγή.

    Όμως το εν λόγω σχολείο αντιμετώπισε το περιστατικό, αφού ο καθηγητής ζήτησε συγνώμη και όπως δήλωσε η διευθύντρια του σχολείου Β. Τσέλιου στο ΑΜΠΕ (βλ. προηγούμενο τηλεγράφημα στις 3:43), η συγνώμη έγινε δεκτή και το σχολείο συνεχίζει να λειτουργεί απρόσκοπτα και ειρηνικά.

    Πρόκειται για ένα σχολείο με 150 μαθητές από 19 διαφορετικές χώρες που συνυπάρχουν μέσα από τα προγράμματά του και επί δέκα χρόνια τώρα λειτουργεί επιτυχώς, με πλήρη και ολοκληρωμένη πολιτική ενσωμάτωσης των αλλοδαπών.

    [04] Οπαδοί της Ντιναμό Μόσχας πυροβόλησαν με όπλα του paintball παίκτες της ομάδας!

    Πρωτόγνωρες στιγμές έζησαν σήμερα ποδοσφαιριστές της Ντιναμό Μόσχας, καθώς έγιναν «στόχοι» από (προφανώς δυσαρεστημένους) οπαδούς της ομάδας, οι οποίοι τους πυροβόλησαν με όπλα που χρησιμοποιούνται στο paintball!

    Τα ρωσικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι μια ομάδα οπαδών, οι οποίοι ήταν καμουφλαρισμένοι, πήγαν στη «βάση» του συλλόγου στην πόλη Νοβογκόρσκ, στα βόρεια της Μόσχας, και πυροβόλησαν με όπλα για το paintball παίκτες και επιτελείο της ομάδας. Επίσης, οι ίδιες πηγές τονίζουν πως οι οπαδοί διασκόρπισαν και φυλλάδια, με τα οποία απευθύνονται σε αλλοδαπούς ποδοσφαιριστές της Ντιναμό, όπως τον Γερμανό Κέβιν Κουράνι, τον Αυστραλό Λιούκ Γουίλσιρ, τον Ούγγρο Μπάλαζ Τζούτζακ και τον Κρίστιαν Νομπόα από τον Ισημερινό, προειδοποιώντας τους ότι πρέπει να ανεβάσουν την απόδοσή τους, αλλιώς θα πληρώσουν τις συνέπειες.

    Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του συλλόγου, Γκενάντι Σολόβιοφ, δεσμεύθηκε ότι θα κάνει το παν για να βρεθούν και να τιμωρηθούν οι συγκεκριμένοι οπαδοί.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 19 October 2012 - 16:30:44 UTC