Read the Bulletin of New Terminology for the Greek Language (by the Academy of Athens) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-10-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σίγουρος για την εκταμίευση δηλώνει ο πρωθυπουργός
  • [02] Κρίση στο Λίβανο μετά την πολύνεκρη βομβιστική επίθεση
  • [03] Επιστροφή στη Σούπερ Λίγκα για τους ποδοσφαιρόφιλους
  • [04] Μια ασπιρίνη την ημέρα καθυστερεί την απώλεια νοητικών ικανοτήτων των ηλικιωμένων
  • [05] Το ευρώ είναι κεκτημένο της ιστορίας, δηλώνει ο Γάλλος πρωθυπουργός
  • [06] ΗΠΑ: Παρτίδες ενέσεων συνδέονται με το ξέσπασμα θανατηφόρας μορφής μηνιγγίτιδας

  • [01] Σίγουρος για την εκταμίευση δηλώνει ο πρωθυπουργός

    Βέβαιος ότι η δόση των 31,5 δισεκατομμυρίων Ευρώ θα εκταμιευθεί έως τα μέσα Νοεμβρίου δήλωσε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, μετά τη σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πρόσθεσε ότι δεν απαιτείται να συγκληθεί και πάλι σύνοδος κορυφής για να αποφασιστεί η καταβολή της δόσης και επισήμανε ότι τα ταμειακά αποθέματα της Ελλάδας επαρκούν για την κάλυψη των αναγκών έως τις 16 Νοεμβρίου.

    Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε την Γερμανίδα καγκελάριο «κυρίαρχο παράγοντα σε όσα εξελίσσονται σήμερα» και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα είχε σημαντική στήριξη στις Βρυξέλλες από τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, τον οποίον προσκάλεσε να επισκεφθεί την Αθήνα. Ανάλογη πρόσκληση απηύθηνε ο Αντώνης Σαμαράς και τον Ιταλό πρωθυπουργό, Μάριο Μόντι.

    Θετική εισαγωγή στην τελική φάση της διαπραγμάτευσης θεωρεί το ΠΑΣΟΚ το αποτέλεσμα της συνόδου κορυφής. Θετικό είναι για τη Δημοκρατική Αριστερά ότι αναγνωρίζονται οι θυσίες του ελληνικού λαού.

    Η συνέντευξη του πρωθυπουργού κατέδειξε για άλλη μια φορά τα αδιέξοδα της τακτικής του «καλού» μαθητή και της υποταγής στα συμφέροντα των δανειστών και των κυρίαρχων δυνάμεων δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης . Ευρωπαϊκή Ένωση και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο επιβραβεύουν τους σφαγιαστές των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων, σχολίασε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

    [02] Κρίση στο Λίβανο μετά την πολύνεκρη βομβιστική επίθεση

    Η αντιπολίτευση κάλεσε την κυβέρνηση του Λιβάνου να παραιτηθεί, επιρρίπτοντάς της ευθύνες για τη βομβιστική επίθεση που έγινε σε συνοικία της Βηρυτού και στην οποία σκοτώθηκε ο επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών της αστυνομίας, Ουίσαμ αλ-Χάσαν.

    Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 78 τραυματίστηκαν από την έκρηξη τηε βόμβας, που ήταν τοποθετημένη σε αυτοκίνητο, στο κέντρο της Βηρυτού.

    Η βόμβα εξερράγη κοντά στα γραφεία του κόμματος των Χριστιανών Φαλαγγιτών, κοντά στην πλατεία Σασίν στην Ασχαφιρίγια, μια συνοικία όπου ζουν κυρίως χριστιανοί.

    Σουνίτες μουσουλμάνοι βγήκαν στους δρόμους, σε πολλές πόλεις του Λιβάνου διαμαρτυρόμενοι για τον θάνατο του Ουίσαμ αλ Χάσαν

    [03] Επιστροφή στη Σούπερ Λίγκα για τους ποδοσφαιρόφιλους

    Την ευκαιρία να παραμείνει επικεφαλής και μάλιστα χωρίς βαθμολογική απώλεια στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκα, έχει ο Ολυμπιακός, καθώς στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής, υποδέχεται τη Ξάνθη και είναι το απόλυτο φαβορί για τη νίκη. Παράλληλα, ο εκπληκτικός Πανιώνιος θα φιλοξενήσει την Κέρκυρα και με νίκη θα μείνει μόνος στην δεύτερη θέση, ενώ ο ΠΑΟΚ θα υποδεχθεί την ΑΕΚ, που θα έχει για πρώτη φορά στον πάγκο της, τον Εβαλντ Λίνεν. Οι γηπεδούχοι διατηρούν το απόλυτο στην Τούμπα και εκτός απροόπτου θα πάρουν τους τρεις βαθμούς, παραμένοντας σε τροχιά τσάμπιονς λιγκ.

    Ακόμη, ο Πλατανιάς που αθόρυβα έφτασε στην 4η θέση, θα υποδεχθεί στο ντέρμπι της Κρήτης τον ΟΦΗ, σε μία εξαιρετικά ανοικτή αναμέτρηση, ενώ κάτι ανάλογο ισχύει για το αγώνα Πανθρακικός-ΠΑΣ Γιάννινα. Αντίθετα, ο Αστέρας Τρίπολης είναι το φαβορί απέναντι στην Βέροια, όπως ο Παναθηναϊκός που θα φιλοξενήσει τον Αρη, αλλά και ο Ατρόμητος που υποδέχεται τον Λεβαδειακό.

    Το πρόγραμμα έχει ως εξής (σ.σ. όλοι οι αγώνες θα καλυφθούν τηλεοπτικά από την NOVA):

    Σάββατο 20 Οκτωβρίου====================17:15 Ολυμπιακός-Ξάνθη17:15 Πανιώνιος-Κέρκυρα19:30 ΠΑΟΚ-ΑΕΚΚυριακή 21 Οκτωβρίου====================16:00 Αστέρας Τρίπολης-Βέροια18:15 Ατρόμητος-Λεβαδειακός18:15 Πανθρακικός-ΠΑΣ Γιάννινα20:30 Παναθηναϊκός-ΑρηςΔευτέρα 22 Οκτωβρίου====================20:30 Πλατανιάς-ΟΦΗ

    [04] Μια ασπιρίνη την ημέρα καθυστερεί την απώλεια νοητικών ικανοτήτων των ηλικιωμένων

    Η ασπιρίνη μπορεί να καθυστερήσει την κατάπτωση των νοητικών λειτουργιών των ηλικιωμένων, σύμφωνα με μια νέα σουηδική επιστημονική έρευνα. Η μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η λήψη μιας ασπιρίνης καθημερινά, επιβραδύνει τη σταδιακή επιδείνωση των νοητικών ικανοτήτων, ιδίως των ηλικιωμένων γυναικών που αντιμετωπίζουν υψηλό κίνδυνο καρδιαγγειακής πάθησης.

    Πάντως, η σουηδική μελέτη, μ? επικεφαλής την Άνε Μπέργιεσον - Χάνσον του Τμήματος Ψυχιατρικής της ιατρικής Ακαδημίας Σαλγκρένσκα του πανεπιστημίου του Γκέτεμποργκ, ενώ βρήκε ότι η ασπιρίνη μπορεί να καθυστερήσει την μείωση των νοητικών ικανοτήτων των γυναικών που κινδυνεύουν από έμφραγμα ή εγκεφαλικό, δεν διαπίστωσε ότι υπάρχει κάποια ορατή θετική επίδραση στο ρυθμό εμφάνισης της άνοιας ή της νόσου Αλτσχάιμερ. Στην ουσία, η έρευνα δείχνει ότι η ασπιρίνη προστατεύει την καρδιαγγειακή υγεία των ηλικιωμένων και αυτό έχει θετική επίπτωση στις νοητικές ικανότητές τους.

    Οι ερευνητές, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο βρετανικό ιατρικό περιοδικό "BMJ Open", σύμφωνα με το BBC, μελέτησαν περίπου 500 γυναίκες υψηλού καρδιαγγειακού κινδύνου, ηλικίας 70 έως 92 ετών, για χρονικό διάστημα πέντε ετών. Οι νοητικές επιδόσεις αυτών των γυναικών ελέγχθηκαν τόσο στην αρχή όσο και στο τέλος της πενταετίας.

    Όσες γυναίκες έπαιρναν κάθε μέρα ασπιρίνη για όλο αυτό το διάστημα, εμφάνισαν πολύ μικρότερη πτώση στις νοητικές επιδόσεις τους σε σχέση με όσες δεν έπαιρναν ασπιρίνη. Τα τεστ περιλάμβαναν ερωτήσεις νοημοσύνης, προσανατολισμού, οπτικο-χωρικών ικανοτήτων κ.α.

    Η ερευνήτρια Σίλκε Κερν όμως προειδοποίησε ότι «δεν είναι γνωστοί οι μακροπρόθεσμοι κίνδυνοι από την τακτική λήψη ασπιρίνης. Για παράδειγμα, τυχόν έλκη και αιμορραγίες μπορεί να υπερτερούν έναντι των ωφελειών που παρατηρήσαμε». Γι? αυτό, όπως είπε, χρειάζεται περισσότερη έρευνα και θα ελεγχθούν οι εν λόγω γυναίκες (όσες ζουν) ξανά μετά από άλλα πέντε χρόνια.

    [05] Το ευρώ είναι κεκτημένο της ιστορίας, δηλώνει ο Γάλλος πρωθυπουργός

    Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Ζαν-Μαρκ Ερό θέλησε να "διαψεύσει επίσημα τους μάντεις κακών" που στοιχηματίζουν για το τέλος του ευρώ και τόνισε ότι το ενιαίο νόμισμα "θα συνεχίσει" να υπάρχει, μιλώντας σήμερα σε οικονομικό φόρουμ στη Μανίλα.

    "Το ευρώ είναι το κεκτημένο της ιστορίας και αυτό ήταν που διακυβευόταν, θα παίρναμε το ρίσκο να το εγκαταλείψουμε; Σας διαβεβαιώνω: παρά τους μάντεις κακών το ευρώ θα συνεχίσει", δήλωσε ο Ερό στη διάρκεια οικονομικού φόρουμ που πραγματοποιείται στην πρωτεύουσα των Φιλιππίνων.

    Χθες είχε δηλώσει στον Τύπο ότι όλοι οι συνομιλητές του στη νοτιοανατολική Ασία, επηρεασμένοι από τον "αγγλο-σαξονικό Τύπο, κυρίως τον βρετανικό" διερωτούνταν για το μέλλον του ευρώ και φοβούνταν μια έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

    "Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι η μεγαλύτερη αγορά στον κόσμο, με 460 εκατομμύρια καταναλωτές, αυτό αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία", υπογράμμισε ο Ερό προσθέτοντας ότι η Ευρώπη είναι επίσης "εστία καινοτομιών και μια ήπειρος όπου επικρατεί η σταθερότητα, η ειρήνη, η ασφάλεια".

    [06] ΗΠΑ: Παρτίδες ενέσεων συνδέονται με το ξέσπασμα θανατηφόρας μορφής μηνιγγίτιδας

    Αντιμέτωπες με τον ολοένα και αυξανόμενο αριθμό κρουσμάτων μιας θανατηφόρας μορφής μηνιγγίτιδας, πολλές πολιτείες των ΗΠΑ βρίσκονται υπό μεγάλη πίεση προκειμένου να ερευνήσουν περίπου 1.000 κλινικές οι οποίες είχαν λάβει τις μολυσμένες ενέσεις στεροειδών που χρησιμοποιούνταν για τη θεραπεία των πόνων της πλάτης.

    Επί εβδομάδες οι αρχές προσπαθούν να εντοπίσουν τις αρχικές παρτίδες των ενέσεων, οι οποίες παρήχθησαν από την εταιρεία "New England Compound Center" και συνδέονται με το ξέσπασμα της επιδημίας. Οι παρτίδες έχουν αποσταλεί σε 23 πολιτείες. Ο κατάλογος των προϊόντων που έχουν αποσταλεί από την NECC έχει επεκταθεί και οι αρχές εργάζονται πυρετωδώς προκειμένου να εντοπίσουν τους παραλήπτες.

    Τουλάχιστον 20 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από την επιδημία ενώ τα κρούσματα έφθασαν τα 254 σε 15 πολιτείες των ΗΠΑ, ανακοίνωσαν οι αμερικανικές υγειονομικές αρχές. Η μυκητιασική μηνιγγίτιδα είναι μια σπάνια και μη μεταδοτική μόλυνση που ευθύνεται για φλεγμονή των προστατευτικών μεμβρανών του εγκεφάλου και του μυελού των οστών.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 20 October 2012 - 6:30:41 UTC