Browse through our Interesting Nodes on Internet Service Providers in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-10-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αναχαιτίστηκε το πλοίο "Εστέλ"
  • [02] Σε ένα χρόνο ξεκινούν οι εργασίες για την ανέγερση του Αγίου Νικολάου στη Νέα Υόρκη
  • [03] «H συγκυβέρνηση κρέμεται από μια κλωστή»
  • [04] Εξιτήριο πήρε από νοσοκομείο της Λευκωσίας ο Ιωάννης Τραγάκης

  • [01] Αναχαιτίστηκε το πλοίο "Εστέλ"

    Επιβεβαιώνει την επιχείρηση των ισραηλινών αρχών και την αναχαίτιση του πλου του ιστιοφόρου «Εστέλ», το ελληνικό τμήμα της κίνησης «Ένα καράβι για τη Γάζα».

    Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η εκπρόσωπος της κίνησης Μιμίκα Κριτσανίδου, κατά την τελευταία επικοινωνία που είχε με τον Σουηδό επικεφαλής της αποστολής Ντρορ Φέιλερ, την πληροφόρησε, ότι στις 10.15 το πρωί, το πλοίο περικυκλώθηκε από πλοία του Ισραηλινού πολεμικού ναυτικού και επιβιβάστηκαν σε αυτό Ισραηλινοί στρατιώτες που έφεραν αντιασφυξιογόνες μάσκες.

    Η επιχείρηση των Ισραηλινών δυνάμεων έγινε ενώ το «Εστέλ», βρισκόταν σε απόσταση 31 ναυτικών μιλίων από το λιμάνι της Γάζας.

    Δεν υπάρχουν πληροφορίες για συλλήψεις ή τραυματισμούς ενώ η επικοινωνία με το πλοίο έχει διακοπεί.

    Όπως επισημαίνει η κ. Κριτσανίδου, ο Ντρορ Φέιλερ έχει διακηρύξει επανειλημμένα σε συνεντεύξεις του στα 12 λιμάνια που έχει επισκεφθεί το πλοίο μετά τον απόπλου του από τη Σουηδία, ότι «η αποστολή είναι μη βίαιη».

    Στο ιστιοφόρο «Εστέλ» επιβιβάστηκαν την περασμένη Τρίτη πέντε Έλληνες, μεταξύ των οποίων δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ο Βαγγέλης Διαμαντόπουλος και ο Δημήτρης Κοδέλας. Στο πλοίο επιβαίνουν επίσης κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι από τη Σουηδία, τη Νορβηγία και την Ισπανία, καθώς και πολίτες από τη Φιλανδία, τη Σουηδία, τη Νορβηγία, την Ισπανία, την Ιταλία τον Καναδά, και τρεις πολίτες Ισραήλ.

    Το «Εστέλ» απέπλευσε πριν από δύο μήνες από τη Σουηδία με στόχο να σπάσει το ναυτικό αποκλεισμό της Γάζας και να μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια.

    Οι ευρωπαίοι ακτιβιστές της πρωτοβουλίας «Ένα καράβι για τη Γάζα» θεωρούν το ναυτικό αποκλεισμό «απαράδεκτο» και τονίζουν ότι τιμωρεί αδιάκριτα τους αμάχους.

    Το Ισραήλ έχει δηλώσει ότι δέχεται τη μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθεια από την ξηρά και με ευθύνη των ισραηλινών αρχών.

    Την αποστολή του «Εστέλ» έχουν δηλώσει ότι υποστηρίζουν, μεταξύ άλλων, ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Μανώλης Γλέζος, ο Αλέξης Τσίπρας, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, και της ΔΗΜΑΡ, καλλιτέχνες, δημοσιογράφοι και συνδικαλιστές.

    [02] Σε ένα χρόνο ξεκινούν οι εργασίες για την ανέγερση του Αγίου Νικολάου στη Νέα Υόρκη

    Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο ανακοίνωσε ότι, σ' ένα χρόνο από σήμερα, θα ξεκινήσουν οι εργασίες για την ανέγερση της ελληνορθόδοξης εκκλησίας του Αγίου Νικολάου στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου, η οποία είχε καταστραφεί από την πτώση των δίδυμων πύργων, μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001.

    Ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος ευχαρίστησε τον κ. Κουόμο για την "ουσιαστική βοήθειά" του ώστε να υπάρξει τελικά η συμφωνία ανοικοδόμησης της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου, που θα είναι ο μοναδικός τόπος λατρείας στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου.

    [03] «H συγκυβέρνηση κρέμεται από μια κλωστή»

    Με βάση την εκτίμηση ότι «η συγκυβέρνηση κρέμεται από μια κλωστή» καθώς «έχει απαξιωθεί πολιτικά και ηθικά», ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Α. Τσίπρας εξαπέλυσε σφοδρή πολιτική και ιδεολογική επίθεση κατά των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, αλλά και προσωπικά κατά του Α. Σαμαρά για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ.

    Μιλώντας σήμερα στην συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Συνασπισμού, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι η τρικομματική κυβέρνηση Σαμαρά λυγίζει από το βάρος των προειλημμένων δεσμεύσεών της έναντι των δανειστών. Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε την κυβέρνηση «απομονωμένη, εξαρτημένη και τρομαγμένη»

    [04] Εξιτήριο πήρε από νοσοκομείο της Λευκωσίας ο Ιωάννης Τραγάκης

    Βελτιώθηκε η υγεία του πρώτου αντιπρόεδρου της Βουλής των Ελλήνων Ιωάννη Τραγάκη, ο οποίος πήρε εξιτήριο από την εντατική του καρδιολογικού του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας και επέστρεψε στην Αθήνα.

    Ο κ. Τραγάκης είχε εισαχθεί το απόγευμα της περασμένης Κυριακής στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών με ενοχλήσεις στο κεφάλι και οξεία δύσπνοια.

    Ο Διευθυντής Καρδιολογίας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας Ευαγόρας Νικολαΐδης δήλωσε ότι η κατάσταση της υγείας του κ. Τραγάκη έχει βελτιωθεί, μετά την χορήγηση της κατάλληλης αγωγής.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 20 October 2012 - 10:30:52 UTC