Visit the Greek-American Folklore Society (GAFS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-10-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε ειρηνικό ξεσηκωμό για να μην ψηφιστούν τα μέτρα, καλεί ο Αλ. Τσίπρας
  • [02] Κρίσιμες εκλογές σε δύο περιφέρειες της Ισπανίας
  • [03] Χανιά: "Κερνάμε Ελλάδα"
  • [04] "Το πολιτικό κατεστημένο έχει αποσυντονιστεί"
  • [05] Ευρεία σύσκεψη με το οικονομικό επιτελείο και τον υπ. Εργασίας θα έχει ο Α. Σαμαράς στις 13:00
  • [06] Μετ' εμποδίων το απόγευμα η κίνηση των οχημάτων στους δρόμους της Θεσσαλονίκης
  • [07] Νεκρός σε τροχαίο 37χρονος μοτοσικλετιστής
  • [08] Ασθενής σεισμική δόνηση στη Θεσσαλονίκη
  • [09] Ρωσία: 49 αντάρτες νεκροί σε στρατιωτική επιχείρηση στο Βόρειο Καύκασο

  • [01] Σε ειρηνικό ξεσηκωμό για να μην ψηφιστούν τα μέτρα, καλεί ο Αλ. Τσίπρας

    Σε ειρηνικό ξεσηκωμό για να μην ψηφιστούν τα μέτρα, καλεί ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδας Αυγή της Κυριακής. "Να μην είναι τα τελευταία αλλά τα πρώτα (μέτρα) που δεν θα περάσουν" είπε ο κ. Τσίπρας σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση "κρέμεται από μια κλωστή".

    Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας θεωρεί ότι η κυβέρνηση "μέρα με τη μέρα, χάνει τη δημοκρατική της νομιμοποίηση" και προσθέτει ότι η κοινοβουλευτική σταθερότητα της κυβέρνησης "θα δοκιμαστεί με την ψήφιση και με την εφαρμογή των μέτρων".

    Ο ειρηνικός ξεσηκωμός του λαού μας ενάντια στην υποβοηθούμενη αυτοκτονία του, προσθέτει, είναι η μόνη επιλογή ελπίδας και προοπτικής και τονίζει ότι εάν αυτό το πετύχουμε, αργά ή γρήγορα το θέμα της κυβερνητικής σταθερότητας και των εκλογών θα τεθεί εκ των πραγμάτων.

    Με αφορμή, δε, την πρόσφατη σύνοδο κορυφής, ο κ. Τσίπρας αναφέρει ότι η συγκυβέρνηση των "μερκελιστών" δεν μπορεί να αξιοποιήσει τα κάποια ρήγματα που υφίστανται στη στρατηγική Μέρκελ για την Ευρώπη. Εκτιμά μάλιστα ότι υπάρχει αναξιοποίητο διαπραγματευτικό απόθεμα, που είναι, πρώτον ότι δεν συμφέρει την ευρωζώνη η αποσταθεροποίηση στην Ελλάδα, και δεύτερον, το κόστος για την παγκόσμια οικονομία και τη Γερμανία από την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη και το ντόμινο που θα προκαλέσει στον Νότο.

    Αναφορικά με το αίτημα να συσταθεί εξεταστική επιτροπή για το μνημόνιο, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι "δεν είναι δυνατόν να μην λογοδοτεί κανείς. Ούτε και οι πρωτεργάτες αυτής της καταστροφής να κοιμούνται ήσυχοι και ανενόχλητοι".

    Τέλος, θεωρεί ότι η Χρυσή Αυγή είναι γέννημα-θρέμμα αυτής της βάναυσης και αντιλαϊκής πολιτικής και ότι "η μόνη αποτελεσματική αποτροπή του εκφασισμού της κοινωνίας είναι να σταματήσουμε αμέσως τώρα την οικονομική, κοινωνική και ανθρωπιστική καταστροφή που συντελείται με το μνημόνιο".

    [02] Κρίσιμες εκλογές σε δύο περιφέρειες της Ισπανίας

    Άνοιξαν σήμερα το πρωί τα εκλογικά τμήματα σε δύο περιφέρειες της Ισπανίας, τη Χώρα των Βάσκων και τη Γαλικία, που ψηφίζουν για τους εκπροσώπους τους στα περιφερειακά τους κοινοβούλια, σε μια παρακινδυνευμένη διαδικασία για τον πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι και τη δοκιμαζόμενη κυβέρνησή του από την οικονομική κρίση και την άνοδο του εθνικισμού.

    Η δεξιά του Μαριάνο Ραχόι θα προσπαθήσει να διατηρήσει την απόλυτη πλειοψηφία την οποία διαθέτει στη Γαλικία, ενώ στη Χώρα των Βάσκων, οι αυτονομιστές αναμένεται να αυξήσουν σημαντικά τη δύναμή τους και να επικρατήσουν ως δεύτερη δύναμη στην περιοχή.

    [03] Χανιά: "Κερνάμε Ελλάδα"

    Σε περιβόλι της φύσης, με κάθε είδους προϊόντα από όλη την Ελλάδα, έχει μετατραπεί ο εκθεσιακός χώρος στην Αγιά Χανίων.

    Μέχρι και σήμερα, Κυριακή, στο χώρο αυτό φιλοξενείται το φεστιβάλ « Κερνάμε Ελλάδα», που οργανώθηκε με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Κρήτης και της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων.

    Γεύσεις και αρώματα από πολλές περιοχές της χώρας, με παράλληλες πολιτιστικές εκδηλώσεις, αλλά και εργαστήρια για τα παιδιά συνθέτουν το σκηνικό της προσπάθειας που σύμφωνα με τους οργανωτές στέλνει ένα μήνυμα: «Η έξοδος από την κρίση προϋποθέτει την περαιτέρω ουσιαστική και βιώσιμη ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα της χώρας και τη μείωση των εισαγωγών, με την ευρεία κατανάλωση των ποιοτικών αγροτικών προϊόντων της Κρήτης και των υπολοίπων Περιφερειών της Ελλάδας».

    Ο χώρος που φιλοξενεί τις εκδηλώσεις είναι ανοικτός από τις 10 το πρωί έως τις 10 το βράδυ.

    [04] "Το πολιτικό κατεστημένο έχει αποσυντονιστεί"

    Πιθανό και εφικτό θεωρεί ο επικεφαλής του Σύριζα, Αλέξης Τσίπρας, να μην περάσει το πακέτο μέτρων από τη Βουλή, δηλώνοντας στην εφημερίδα Αυγή ότι "το πολιτικό κατεστημένο έχει αποσυντονιστεί". Ο Αλέξης Τσίπρας θεωρεί ότι η κυβέρνηση "μέρα με τη μέρα, χάνει τη δημοκρατική της νομιμοποίηση" και προσθέτει ότι η κοινοβουλευτική σταθερότητα της κυβέρνησης "θα δοκιμαστεί με την ψήφιση και με την εφαρμογή των μέτρων".

    [05] Ευρεία σύσκεψη με το οικονομικό επιτελείο και τον υπ. Εργασίας θα έχει ο Α. Σαμαράς στις 13:00

    Ευρεία σύσκεψη με το οικονομικό επιτελείο και τον υπουργό Εργασίας θα έχει ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς στη μια το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου, ενόψει και των τελευταίων διαβουλεύσεων με την τρόικα.

    Στην κυβέρνηση επιδιώκουν να κλείσουν άμεσα όλα τα εκκρεμή ζητήματα με τους εκπροσώπους των δανειστών, για να προχωρήσει η αξιολόγηση της τρόικας, η οποία θα πρέπει να παραδώσει την έκθεση της, έτσι ώστε, στο Eurogroup στις 12 Νοεμβρίου να αποφασιστεί η εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ.

    [06] Μετ' εμποδίων το απόγευμα η κίνηση των οχημάτων στους δρόμους της Θεσσαλονίκης

    Μετ' εμποδίων θα γίνεται από τις 4 το απόγευμα και για πέντε ώρες, η κίνηση των οχημάτων σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης, λόγω της διεξαγωγής του 1ου Διεθνή, Νυχτερινού Ημιμαραθώνιου Δρόμου, καθώς και του Δρόμου Υγείας των 5.000 μέτρων.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση της τροχαίας, θα απαγορευτεί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων, όσο χρόνο απαιτείται για την τέλεση των αγώνων, στις παρακάτω οδούς και λεωφόρους: στη λεωφόρο Νίκης, στη λεωφόρο Βασ. Γεωργίου Β?, στη λεωφόρο Μ.Αλεξάνδρου, από την οδό Γ΄ Σεπτεμβρίου έως την οδό Παρασκευοπούλου, στην οδό Παρασκευοπούλου, από τη λεωφόρο Μ.Αλεξάνδρου έως τη λεωφόρο Βασ.Όλγας, στη λεωφόρο Βασ. Όλγας, από τη διασταύρωσή της με την οδό Παρασκευοπούλου έως την οδό Βασ. Γεωργίου, στην οδό Βασ. Γεωργίου, στην οδό Μ. Ανδρόνικου, στην οδό Τσιμισκή, στην οδό Πολυτεχνείου και στην οδό Κουντουριώτη.

    Οι οδηγοί καλούνται να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των τροχονόμων, ενώ οι εκδηλώσεις αναμένεται να ολοκληρωθούν στις 9 το βράδυ.

    [07] Νεκρός σε τροχαίο 37χρονος μοτοσικλετιστής

    Ένας 37χρονος μοτοσικλετιστής έχασε τη ζωή του τα ξημερώματα σε τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε στην περιοχή 40 Εκκλησιές, στη Θεσσαλονίκη.

    Η μοτοσικλέτα την οποία οδηγούσε ο 37χρονος ξέφυγε από την πορεία της και ανατράπηκε, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο οδηγός και να τραυματιστεί ελαφρά ο 24χρονος συνεπιβάτης.

    [08] Ασθενής σεισμική δόνηση στη Θεσσαλονίκη

    Ασθενής σεισμική δόνηση μεγέθους 3,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 07:43 το πρωί 26 χιλιόμετρα ανατολικά της Θεσσαλονίκης.

    Σύμφωνα με το Σεισμολογικό Σταθμό του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) το επίκεντρο του σεισμού ήταν μεταξύ των λιμνών Βόλβης και Κορώνειας.

    Από τη σεισμική δόνηση δεν αναφέρθηκαν ζημιές ενώ οι σεισμολόγοι δεν εκφράζουν ανησυχία και παρακολουθούν το φαινόμενο.

    [09] Ρωσία: 49 αντάρτες νεκροί σε στρατιωτική επιχείρηση στο Βόρειο Καύκασο

    Η εθνική αντιτρομοκρατική επιτροπή (ΝΑΚ) της Ρωσίας ανακοίνωσε σήμερα ότι 49 αντάρτες σκοτώθηκαν από το στρατό σε επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε σε αρκετές περιοχές του Βόρειου Καυκάσου, όπως οι ασταθείς δημοκρατίες της Ινγκουσετίας και του Νταγκεστάν, που γειτονεύουν με την Τσετσενία.

    "Η συντονισμένη επιχείρηση επέτρεψε να τεθεί τέρμα στη δράση αρκετών αρχηγών συμμοριών, μελών συμμοριών και των συνεργών τους, πλήττοντας σημαντικά το σύστημα στο οποίο επιχειρούσαν", σύμφωνα με την ανακοίνωση της επιτροπής, που επικαλείται το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 21 October 2012 - 8:30:55 UTC