Browse through our Interesting Nodes of Greek News Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-10-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εκτός ΚΟ της ΝΔ ο βουλευτής Φθιώτιδας Νίκος Σταυρογιάννης
  • [02] Ο Ραχόι κερδίζει τις εκλογές στη Γαλικία, σύμφωνα με τα έξιτ πολς
  • [03] Στις ΗΠΑ μεταβαίνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος
  • [04] Πρόταση Π.Καμμένου σε Αλ.Τσίπρα για πρόωρες εκλογές
  • [05] Για πολιτικό ελιγμό στο θέμα της τραπεζικής ένωσης κατηγορεί τη Μέρκελ ο Στάινμπρουκ
  • [06] Παναθηναϊκός-Αρης 1-1

  • [01] Εκτός ΚΟ της ΝΔ ο βουλευτής Φθιώτιδας Νίκος Σταυρογιάννης

    Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη, του γνωστοποιεί ότι θέτει εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας τον βουλευτή Φθιώτιδος Νίκο Σταυρογιάννη, αναφέρεται σε ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας. Παράλληλα, με έγγραφό του προς τον πρόεδρο της Επιτροπής Δεοντολογίας της Ν.Δ. Ιωάννη Τραγάκη, παραπέμπει στην Επιτροπή τον βουλευτή Νίκο Σταυρογιάννη, με το ερώτημα της οριστικής διαγραφής από μέλος της Νέας Δημοκρατίας.

    Ο κ. Σταυρογιάννης δήλωσε σήμερα στην Real News πως « η δική μου συνείδηση δεν μου επιτρέπει να ψηφίσω μέτρα που εξαθλιώνουν τους πλέον αδύναμους οικονομικά, φτωχοποιούν τη μεσαία τάξη, τους νοικοκυραίους αυτής της χώρας, δηλαδή χωρίς να υπάρχει προοπτική ότι έστω με αυτά τα άδικα και σκληρά μέτρα μπορούμε να κρατήσουμε όρθια την οικονομία και να ανατάξουμε την πορεία καταστροφής της χώρας» .

    Ο κ. Σταυρογιάννης έγινε το 1994 μέλος της ΝΟΔΕ (Νομαρχιακή Διοικούσα Επιτροπή) Φθιώτιδας της ΝΔ και μέχρι το 1996, διετέλεσε Οργανωτικός Γραμματέας της, το διάστημα 1996-1998, ήταν υπεύθυνος Τύπου και από το 1998 μέχρι το 1999 πρόεδρός της.

    Το 2004, εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Φθιώτιδας με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας και επανεξελέγη στις εκλογές της 16ης Σεπτεμβρίου 2007 και της 17ης Ιουνίου 2012.

    [02] Ο Ραχόι κερδίζει τις εκλογές στη Γαλικία, σύμφωνα με τα έξιτ πολς

    Το Λαϊκό Κόμμα θα διατηρήσει την απόλυτη πλειοψηφία που διαθέτει στη Γαλικία, τη γενέτειρα του πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι, σύμφωνα με τα πρώτα έξιτ πολς που δόθηκαν στη δημοσιότητα αφού έκλεισαν οι κάλπες για τις περιφερειακές εκλογές. Αντιθέτως, στη Χώρα των Βάσκων, τα αυτοκονομιστικά κόμματα επιβεβαιώνουν την άνοδό τους και καταλαμβάνουν τις πρώτες θέσεις.

    Με βάση τις δημοσκοπήσεις, στη Γαλικία το Λαϊκό Κόμμα θα καταλάβει από 39 έως 42 έδρες. Οι Σοσιαλιστές εκλέγουν 18-20 βουλευτές και τα δύο μικρότερα εθνικιστικά κόμματα αναμένεται να κερδίσουν 15-18 έδρες.

    Στη Χώρα των Βάσκων, το Εθνικιστικό Κόμμα (PNV) βρίσκεται στην πρώτη θέση με 24-27 έδρες αλλά απειλείται από τον αριστερό αυτονομιστικό συνασπισμό Bindu που αναμένεται να καταλάβει 23-26 έδρες. Τρίτο έρχεται το Σοσιαλιστικό Κόμμα με 13-15 έδρες και τέταρτο το Λαϊκό Κόμμα με 9-11 έδρες, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του ινστιτούτου Ipsos.

    [03] Στις ΗΠΑ μεταβαίνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος

    Την Ουάσιγκτον θα επισκεφθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, την προσεχή Πέμπτη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, ανταποκρινόμενος σε πρόσκληση του Ινστιτούτου Brookings. Ο κ. Βενιζέλος θα μιλήσει την Δευτέρα 29 Οκτωβρίου σε εκδήλωση με θέμα «Η κρίση χρέους στην Ευρωζώνη, η περίπτωση της Ελλάδας και ο ρόλος των ΗΠΑ» και παράλληλα θα έχει επαφές με Αμερικανούς κυβερνητικούς αξιωματούχους.

    Με την ευκαιρία ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα δει και την κόρη του η οποία σπουδάζει στο Georgetown.

    [04] Πρόταση Π.Καμμένου σε Αλ.Τσίπρα για πρόωρες εκλογές

    Πρόταση στον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, να παραιτηθούν οι βουλευτές των δύο κομμάτων ώστε να προκηρυχτούν πρόωρες εκλογές, ενόψει της επερχόμενης ψηφοφορίας των μέτρων στη Βουλή, απηύθυνε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, με συνέντευξή του στον «Αγγελιοφόρο της Κυριακής».

    «Εμείς καταρχήν δίνουμε και θα δώσουμε τη μάχη μέσα και έξω από την Βουλή, αλλά μπορούμε να μπλοκάρουμε τα μέτρα και την παράδοση της χώρας και του ελληνικού λαού, προκαλώντας εκλογές. Σύμφωνα με το Σύνταγμα, απαιτείται η παραίτηση 60 βουλευτών και των αναπληρωματικών τους. Με τους 20 βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων και τους αναπληρωματικούς τους, καλώ τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, να προχωρήσει και αυτός στις παραιτήσεις των βουλευτών και των αναπληρωματικών τους στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, για να προκληθούν έτσι πρόωρες εκλογές», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ.Καμμένος.

    [05] Για πολιτικό ελιγμό στο θέμα της τραπεζικής ένωσης κατηγορεί τη Μέρκελ ο Στάινμπρουκ

    Ο Πέερ Στάινμπρουκ, ο υποψήφιος των Σοσιαλδημοκρατών για την καγκελαρία στις βουλευτικές εκλογές του 2013, κατηγόρησε σήμερα την Άγκελα Μέρκελ ότι ανέβαλε τη δημιουργία της ευρωπαϊκής τραπεζικής ένωσης ώστε να μην διακινδυνεύσει τις πιθανότητές της να επανεκλεγεί.

    Μιλώντας στο δημόσιο ραδιόφωνο Ντόιτσλαντφουνκ ο Στάινμπρουκ είπε ότι η Μέρκελ έχει προσωπικό συμφέρον να αναβάλει το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα μέχρι και μετά τις γερμανικές εκλογές που προβλέπεται να γίνουν τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο του 2013. "Η γερμανική κυβέρνηση με αυτήν επικεφαλής θα κάνει τα πάντα για να διασφαλίσει ότι η τραπεζική ένωση θα αναβληθεί τουλάχιστον μέχρι μετά τη διεξαγωγή των εκλογών, ώστε να μην βρεθεί σε μια αντιδημοφιλή κατάσταση στη Γερμανία, η οποία θα έβλεπε την απευθείας αναδιάρθρωση των τραπεζών", δήλωσε χαρακτηριστικά.

    Οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεσμεύτηκαν στη σύνοδο κορυφής της περασμένης εβδομάδας να συστήσουν εντός του 2013 ένα μηχανισμό επίβλεψης των τραπεζών της ευρωζώνης, ο οποίος θεωρείται αναγκαίο εργαλείο στη στρατηγική εξόδου από την κρίση. Ο μηχανισμός αυτός, το πρώτο βήμα προς την τραπεζική ένωση, θεωρείται κρίσιμης σημασίας δεδομένου ότι αποτελεί τον όρο ώστε ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ΕΜΣ) να μπορεί να ανακεφαλαιοποιεί απευθείας τις τράπεζες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες.

    Οι Ευρωπαίοι συμφώνησαν με βάση ένα γαλλογερμανικό συμβιβασμό: ο μηχανισμός θα συγκροτηθεί το 2013, όπως επιθυμούσε η Γαλλία, αλλά σταδιακά, κατά την επιθυμία της Γερμανίας. Ο Στάινμπρουκ προτείνει εδώ και μερικές εβδομάδες ένα άλλο σύστημα με βάση το οποίο οι ίδιες οι τράπεζες θα συγκροτούσαν, με δικά τους μέσα, ένα ταμείο που θα τις στήριζε εφόσον το χρειάζονταν. "Αυτοί που συνέβαλαν περισσότερο στο ξέσπασμα της κρίσης πρέπει να συμβάλουν κυρίως στη επίλυση των προβλημάτων και στη χρηματοδότηση της λύσης. Δεν καταλαβαίνω γιατί θα πρέπει να είναι στην πρώτη γραμμή οι φορολογούμενοι", υποστήριξε.

    [06] Παναθηναϊκός-Αρης 1-1

    Μία αμφισβητούμενη φάση, που μετέτρεψε σε γκολ από τα 11 βήματα ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, στο 76ο λεπτό και μία κεφαλιά-ψαράκι του Γιαννιώτα στο 89`, έκριναν την αναμέτρηση Παναθηναϊκός-Αρης, που έγινε στο ΟΑΚΑ για την 7η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας και έληξε ισόπαλη 1-1.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 21 October 2012 - 18:30:40 UTC