Browse through our Interesting Nodes on Automotive Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-10-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Πράσινο φως" για τα πρώτα 34 Κέντρα Εξυπηρέτησης Φορολογούμενων
  • [02] Der Handelsblatt: Βοήθεια 16-18 δισ. ευρώ θα προσφέρει στην Ελλάδα η Ευρωζώνη
  • [03] Πράσινο τσάι κατά του καρκίνου
  • [04] Στη Βουλή τροπολογία για απόσυρση του Δημοσίου από ΔΕΚΟ και λιμάνια
  • [05] Oργανώνουν νυχτερινές περιπολίες για την προστασία των περιουσιών τους
  • [06] Έτοιμη η επίμαχη τεχνική εξωσωματικής που δημιουργεί έμβρυα με τρεις γονείς
  • [07] Έκτακτη γενική συνέλευση Γενικής Τράπεζας για τη σύμπραξη με Τράπεζα Πειραιώς

  • [01] "Πράσινο φως" για τα πρώτα 34 Κέντρα Εξυπηρέτησης Φορολογούμενων

    Στη δημιουργία των πρώτων 34 Κέντρων Εξυπηρέτησης Φορολογούμενων (ΚΕΦ) προχωρά το υπουργείο Οικονομικών για την εξυπηρέτηση των πολιτών στις περιοχές με εφορίες που συγχωνεύονται.

    Συνολικά πρόκειται να δημιουργηθούν 99 ΚΕΦ σύμφωνα με τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί στο οικονομικό επιτελείο, αφού το Μνημόνιο ορίζει ότι έως το Μάρτιο του 2013 θα πρέπει να κλείσουν 150 εφορίες σε όλη τη χώρα και να παραμείνουν σε λειτουργία 120.

    Τα πρώτα 34 ΚΕΦ σύμφωνα με απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών κ. Γιώργου Μαυραγάνη προβλέπεται να δημιουργηθούν στους ακόλουθους Δήμους της χώρας: Ναυπακτίας, Ερμιονίδας Μεγαλόπολης, Δυτικής Αχαΐας, Κάτω Νευροκοπίου, Σουφλίου, Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας, Ανδρίτσαινας- Κρεστένων, Μινώα-Πεδιάδας, Χερσονήσου, Φιλιατών, Κόνιτσας, Πωγωνίου, Νέστου, Μουζακίου, Σοφάδων, Νεστορίου, Σικυωνίων, Αγιάς, Τυρνάβου, Μεσσήνης, Ζηρού, Πάργας, Μαρωνείας-Σαπών, Βισαλτίας, Νέας Ζίχνης, Καλαμπάκας, Δομοκού, Μακρακώμης, Αμυνταίου και Κισσάμου.

    [02] Der Handelsblatt: Βοήθεια 16-18 δισ. ευρώ θα προσφέρει στην Ελλάδα η Ευρωζώνη

    Νέα οικονομική βοήθεια, ύψους 16-18 δισεκατομμυρίων ευρώ, σχεδιάζει να προσφέρει στην Ελλάδα η Ευρωζώνη, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες τις οποίες επικαλείται η γερμανική οικονομική εφημερίδα "Der Handelsblatt".

    Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η βοήθεια δεν αποκλείεται να αποφασιστεί κατά τη συνεδρίαση του Eurogroup στις 12 Νοεμβρίου, ενώ επισημαίνεται ότι το νέο δάνειο θα πρέπει να εγκριθεί από το γερμανικό κοινοβούλιο. Σε κάθε περίπτωση, καταλήγει το δημοσίευμα, η ευρωζώνη προτίθεται να μειώσει το βάρος του ελληνικού χρέους, πιθανόν με μείωση των επιτοκίων των υφιστάμενων δανείων ή και με επιμήκυνση της διάρκειάς τους. Ωστόσο, σύμφωνα με την «Handelsblatt», η ευρωζώνη δεν είναι διατεθειμένη να διαγράψει ελληνικό χρέος, θέμα που επιχείρησε να βάλει στο τραπέζι το ΔΝΤ.

    Αμφιβολίες για το δημοσίευμα εξέφρασε ήδη ο υπεύθυνος των Γερμανών Φιλελευθέρων για θέματα προϋπολογισμού, Ότο Φρίκε, ο οποίος, μιλώντας στο ραδιόφωνο rbb-Inforadio, δήλωσε ότι δεν έχει ακούσει κάτι για νέα βοήθεια προς την Ελλάδα και έσπευσε να τονίσει ότι δεν βλέπει πλειοψηφία στην Βουλή για ένα τρίτο πακέτο βοήθειας. "Υπάρχουν κάθε φορά ωραίες νέες θεωρίες", επισήμανε, αλλά, "χρειάζονται και την έγκριση του γερμανικού κοινοβουλίου".

    [03] Πράσινο τσάι κατά του καρκίνου

    Οι γυναίκες που πίνουν τακτικά πράσινο τσάι, αντιμετωπίζουν μικρότερο κίνδυνο να εμφανίσουν καρκίνο του εντέρου, του στομάχου ή του οισοφάγου, σε σχέση με όσες δεν πίνουν καθόλου τέτοιο τσάι, σύμφωνα με μια νέα μεγάλη αμερικανο-κινεζική επιστημονική έρευνα.

    Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον επιδημιολόγο Γουέι Ζενγκ της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Βάντερμπιλτ των ΗΠΑ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό περιοδικό κλινικής διατροφολογίας "American Journal of Clinical Nutrition", σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερ, μελέτησαν πάνω από 69.000 Κινέζες μέσης και τρίτης ηλικίας επί μια δεκαετία και διαπίστωσαν ότι όσες (περίπου 19.000) έπιναν πράσινο τσάι τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα, είχαν κατά μέσο όρο 14% λιγότερες πιθανότητες να πάθουν καρκίνο του πεπτικού συστήματος.

    Συμπερασματικά, η νέα έρευνα δεν αποδεικνύει ότι αν κανείς αρχίζει να πίνει πράσινο τσάι, θα αποφύγει σίγουρα τον καρκίνο, ενώ θα πρέπει κανείς να λάβει υπόψη του ότι, σύμφωνα με τους ειδικούς, και αυτού του είδους το τσάι πρέπει να πίνεται σε μέτριες ποσότητες, καθώς περιέχει καφεΐνη, η οποία θα μπορούσε να πειράξει ορισμένους ανθρώπους.

    Ακόμα, το πράσινο τσάι, μεταξύ άλλων, περιέχει βιταμίνη Κ, που θα μπορούσε να μειώσει τη δράση φαρμάκων όπως τα αντιπηκτικά του αίματος. Γι? αυτό, ιδίως οι ηλικιωμένοι που παίρνουν συχνά διάφορα φάρμακα, θα έπρεπε πρώτα να συμβουλευτούν το γιατρό τους, προτού αρχίσουν να πίνουν πράσινο τσάι σε τακτική βάση.

    [04] Στη Βουλή τροπολογία για απόσυρση του Δημοσίου από ΔΕΚΟ και λιμάνια

    Τροπολογία στο νομοσχέδιο για την απόσυρση του Δημοσίου από τις ΔΕΚΟ και τα λιμάνια, κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

    Ένσταση αντισυνταγματικότητας για τρεις προβλέψεις του νομοσχεδίου σχετικά με την απόσυρση του Δημοσίου από τις ΔΕΚΟ και τα λιμάνια κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

    [05] Oργανώνουν νυχτερινές περιπολίες για την προστασία των περιουσιών τους

    Η αύξηση της εγκληματικότητας και της παραβατικότητας στην Κορινθία, οδηγεί την τοπική κοινωνία σε ανάληψη πρωτοβουλιών, για την προστασία της ζωής και της περιουσίας τους.

    Ο δήμος Βέλου - Βόχας, σε συνεργασία με το μη κερδοσκοπικό σωματείο Κίνηση Ενεργών Πολιτών Ζευγολατιού «Κοινωνία», μετά από συζήτηση που έγινε, θα αναπτύξει υπό την αιγίδα της εθελοντικής ομάδας του δήμου Βέλου - Βόχας «Αρωγή», περιπολίες από τις 11.00 το βράδυ ως τις 6.00 το πρωί, για την περιφρούρηση και φύλαξη του Ζευγολατιού, όσον αφορά σπίτια και καταστήματα του χωριού.

    Σε ανακοίνωση μάλιστα του δήμου, «καλούνται οι κάτοικοι του Ζευγολατιού να προσέλθουν στο ΚΕΠ Ζευγολατιού και να συνεισφέρει ο καθένας εθελοντικά με όποιο ποσό επιθυμεί κάθε μήνα, προκειμένου να ξεκινήσει η προσπάθεια αυτή για ένα ασφαλές κοινωνικό περιβάλλον».

    [06] Έτοιμη η επίμαχη τεχνική εξωσωματικής που δημιουργεί έμβρυα με τρεις γονείς

    Επιτυχείς ήσαν οι πρώτες δοκιμές σε ανθρώπους μιας νέας επίμαχης τεχνικής εξωσωματικής γονιμοποίησης, η οποία επιτρέπει τη δημιουργία εμβρύων από την ανάμιξη γενετικού υλικού που προέρχεται από τρεις γονείς. Είχαν προηγηθεί προ τριετίας ανάλογες επιτυχείς δοκιμές σε πειραματόζωα.

    Οι μαϊμούδες που γεννήθηκαν με αυτή την μέθοδο και έχουν πλέον ηλικία τριών ετών, παραμένουν υγιείς, ενώ τα ανθρώπινα έμβρυα, που για πρώτη φορά αναπτύχθηκαν στο εργαστήριο, φαίνονται εκ πρώτης όψεως επίσης υγιή. Μετά από αυτά τα αποτελέσματα, η νέα τεχνική -που στην ουσία είναι μια πρωτότυπη γονιδιακή θεραπεία- θεωρείται πολύ κοντά στο να αξιοποιηθεί κλινικά στο μέλλον.

    Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον αναπαραγωγικό βιολόγο Σουκράτ Μιταλίποφ του πανεπιστημίου του Πόρτλαντ των ΗΠΑ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό "Nature", σύμφωνα με το BBC και το "Science", δήλωσαν πως αποδείχτηκε ότι η μέθοδός τους δουλεύει στο εργαστήριο, αν και παραδέχτηκαν πως ακόμα δεν είναι απολύτως βέβαιο ότι μπορεί να οδηγήσει σε ένα υγιές παιδί. Οι επιστήμονες σκοπεύουν να κάνουν νέες μελέτες για να διασφαλίσουν ότι η τεχνική -που έχει δεχτεί κριτικές και από ηθικής απόψεως- είναι ασφαλής στους ανθρώπους.

    [07] Έκτακτη γενική συνέλευση Γενικής Τράπεζας για τη σύμπραξη με Τράπεζα Πειραιώς

    Τη χορήγηση άδειας για τη σύναψη μεταξύ της Γενικής Τράπεζας και της Societe Generale, συναλλαγών συνδεδεμένων μερών, εν όψει της μεταβίβασης των μετοχών της Societe Generale στην Τράπεζα Πειραιώς καλείται να αποφασίσει η έκτακτη γενική συνέλευση της Γενικής Τράπεζας που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου.

    Παράλληλα, η γενική συνέλευση των μετόχων καλείται να εξουσιοδοτήσει το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας προκειμένου να προχωρήσει στην υλοποίηση των αποφάσεων αυτών.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 25 October 2012 - 8:30:40 UTC