Read the CSCE Helsinki Act (1 August 1975) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-10-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ευρεία σύσκεψη στο Μαξίμου το Σάββατο
  • [02] Μεγάλες διαδηλώσεις στη Μαδρίτη
  • [03] Μπερλουσκόνι: Η Δημοκρατία τελείωσε

  • [01] Ευρεία σύσκεψη στο Μαξίμου το Σάββατο

    Ευρεία σύσκεψη με όλους τους υπουργούς που εμπλέκονται στις προαπαιτούμενεςδράσεις που έχει ζητήσει η τρόικα, προκειμένου να εκταμιευτεί η δόση συγκαλεί αύριο το πρωί στις 11 στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

    [02] Μεγάλες διαδηλώσεις στη Μαδρίτη

    Υπό τους ήχους εκκωφαντικών σφυριγμάτων, εκατοντάδες δημόσιοι υπάλληλοι διαδήλωσαν σήμερα στο κέντρο της Μαδρίτης, καταγγέλλοντας την «απάτη» των νέων δημοσιονομικών περικοπών, που πλήττουν κατά κύριο λόγο τη μεσαία τάξη.

    Αφότου ανακοινώθηκαν τα νέα οικονομικά μέτρα τον Ιούλιο, που κατά κύριο λόγο περιλαμβάνουν αιματηρές περικοπές στον δημόσιο τομέα, οι διαδηλώσεις στην Ισπανία έχουν πολλαπλασιασθεί και οι δημόσιοι υπάλληλοι έκτοτε κατεβαίνουν στους δρόμους σχεδόν κάθε Παρασκευή την ώρα του μεσημεριανού διαλείμματος.

    «Τούτη η κρίση είναι μία απάτη και θα πρέπει να καταγγείλουμε το ψεύδος αυτό. Αυτή η κρίση είναι κρίση των τραπεζών», τόνισε ο οδηγός λεωφορείου Πέδρο Φλόρες, ο οποίος κρατούσε μία επιγραφή που τόνιζε: «καταστρέφοντας τους δημοσίους υπαλλήλους, είναι οι πλούσιοι ιδιώτες που κερδίζουν».

    «Οι τράπεζες πλούτισαν στα καλά χρόνια και σήμερα εμείς θα πρέπει να πληρώσουμε για τα χρέη τους, την ώρα που ο κόσμος είναι άνεργος», τόνισε ο ίδιος, καταγγέλλοντας τον άδικο προϋπολογισμό που «αυξάνει τις κοινωνικές ανισότητες.

    «Υπάρχουν άνθρωποι, οι οποίοι αυτοκτονούν επειδή τους παίρνουν τα σπίτια και χάνουν τα πάντα», πρόσθεσε ο ίδιος, υπενθυμίζοντας τη χθεσινή αυτοκτονία ενός 53χρονου στη Γρανάδα, ο οποίος βρέθηκε απαγχονισμένος στην αυλή της κατοικίας του πριν την άφιξη των κλητήρων που επρόκειτο να του κάνουν έξωση.

    [03] Μπερλουσκόνι: Η Δημοκρατία τελείωσε

    «Η Δημοκρατία τελείωσε, έτσι δεν μπορούμε να προχωρήσουμε», δήλωσε ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, μετά την σημερινή καταδίκη του σε τέσσερα χρόνια φυλάκισης για φορολογική απάτη.

    «Ήμουν βέβαιος ότι η δίκη θα τελείωνε με την αθώωσή μου, πρόκειται για μία σαφέστατα πολιτική απόφαση», προσθέτει ο Μπερλουσκόνι, o οποίος, μιλώντας στο ιδιοκτησίας του τηλεοπτικό κανάλι Italia Uno υποστήριξε ότι «εξαιτίας ορισμένων δικαστών, η Ιταλία μετατρέπεται σε μια βάρβαρη χώρα».

    Ουσιαστικά με την απόφασή τους, οι δικαστές του Μιλάνου θεώρησαν ότι ο ζάμπλουτος πρώην επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης αγόρασε επισήμως με τον όμιλό του και σε υπερβολικά υψηλές τιμές τα δικαιώματα σειράς έργων και αθλητικών γεγονότων, δημιουργώντας στην πραγματικότητα αδήλωτα «μαύρα κεφάλαια», τα οποία χρησιμοποιούσε ο ίδιος ο Μπερλουσκόνι.

    Σύμφωνα με πολλούς παρατηρητές, και η προχθεσινή ανακοίνωση του «Καβαλιέρε» ότι «δεν πρόκειται να είναι πλέον υποψήφιος πρωθυπουργός» στις εκλογές του 2013 συνδέεται με το γεγονός ότι ενδεχομένως είχε επίγνωση του οτι θα μπορούσε να καταδικασθεί σήμερα για την αγοραπωλησία των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του ομίλου Μέντιασετ.

    Η εν λόγω απόφαση προβλέπει επίσης ότι ο επιλεγόμενος και «Μίστερ τιβί» θα πρέπει να αποζημιώσει το ιταλικό υπουργείο οικονομικών με δέκα εκατομμύρια ευρώ για μη πλήρη καταβολή φόρων.

    «Οι δικαστικές αποφάσεις δεν σχολιάζονται. Απλώς γίνονται σεβαστες», τονίζει το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα. Από την πλευρά του, ο Πιερφερνινάντο Καζίνι, επικεφαλής του κεντρώου κόμματος Udc, ανακοίνωσε πως «δεν επιθυμεί να σχολιάσει την δικαστική αυτή απόφαση», διότι «δεν θέλει να την εκμεταλλευθεί πολιτικά».

    "Berlusconi, game over, με την βαριά αυτή καταδίκη ο πρώην μεγιστάνας πρωθυπουργός τίθεται οριστικά εκτός παιχνιδιού, και πρόκειται να την πληρώσει, τελικά, όλη η κεντροδεξιά παράταξη», γράφει το καθολικό περιοδικό Famiglia Cristiana.

    Είναι σαφές ότι οι συνήγοροι υπεράσπισης του «Καβαλιέρε» θα φτάσουν μέχρι τον 'Αρειο Πάγο, ενώ αμφισβητούν την ίδια την αρμοδιότητα του δικαστηρίου του Μιλάνου, για την όλη υπόθεση. Η καταδίκη σε τέσσερα χρόνια φυλάκισης, πάντως, μειώνεται σε ένα, λόγω σειράς απονομών χάρητος μερικής ισχύος.

    Πρόκειται για την τέταρτη πρωτοβάθμια καταδίκη του Ιταλού πρωθυπουργού, σε σύνολο τριάντα τριών δικών. Δεν αποκλείεται, όμως, και η υπόθεση των «τηλεοπτικών δικαιωμάτων Μέντιασετ» να κλείσει με παραγραφή, πριν μπορέσει να εκφραστεί ο 'Αρειος Πάγος της Ρώμης, όπως συνέβη σε άλλες έξι περιπτώσεις.

    Αντιθέτως, τέλος, με τα όσα είχαν μεταδώσει αρχικά τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, η στέρηση του δικαιώματος του εκλέγεσθαι και η απαγόρευση εκλογής ή διορισμού σε δημόσιες θέσεις είναι πενταετής και όχι τριετής. Όπως, όμως, και η τριετής απαγόρευση, σε βάρος Μπερλουσκόνι, να διοικεί τις επιχειρήσεις του, δεν θα ισχύσει άμεσα, αλλά μόνο μετά την ολοκλήρωση της έφεσης και της προσφυγής στον 'Αρειο Πάγο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 26 October 2012 - 18:30:52 UTC