Read the UN International Convention on the Elimination of All Forms of Racial Discrimination (7 March 1966) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-10-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ευρεία σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου
  • [02] Β. Σόιμπλε: Επιθυμία μας είναι να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ
  • [03] Οι γυναίκες που κόβουν το κάπνισμα πριν τα 40 κερδίζουν δέκα χρόνια ζωής
  • [04] Η βιταμίνες μειώνουν τον κίνδυνο καρκίνου στους άνδρες
  • [05] Η γηραιότερη χρήστης του Facebook είναι 105 ετών
  • [06] Η σωματική άσκηση στην τρίτη ηλικία επιβραδύνει την άνοια
  • [07] Φιλιππίνες: Φονική τροπική καταιγίδα με 24 νεκρούς

  • [01] Ευρεία σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου

    Ευρεία σύσκεψη με όλους τους υπουργούς που εμπλέκονται στις προαπαιτούμενες δράσεις που έχει ζητήσει η τρόικα, προκειμένου να εκταμιευτεί η δόση συγκαλεί σήμερα το πρωί στις 11 στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός.

    Εξάλλου, την Τετάρτη, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα πραγματοποιήσουν τηλεδιάσκεψη για την Ελλάδα. Η διεξαγωγή της τηλεδιάσκεψης την Τετάρτη «επιβεβαιώνεται», δήλωσε ο εκπρόσωπος του επικεφαλής του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ. Ο ίδιος διευκρίνισε ότι «προς το παρόν δεν έχουν προγραμματιστεί άλλες συνεδριάσεις».

    [02] Β. Σόιμπλε: Επιθυμία μας είναι να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ

    Διατηρεί το αυστηρό του ύφος προς την Ελλάδα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε υποστηρίζοντας ότι η χώρα οφείλει να καταβάλει περισσότερες προσπάθειες και πως η τύχη της στην ευρωζώνη «δεν έχει αποφασισθεί ακόμη», την ώρα που η Αθήνα αναμένει την εκταμίευση της νέας δανειακής δόσης.

    «Επιθυμία μας είναι η Ελλάδα να μπορέσει να παραμείνει στην ευρωζώνη. Όμως η Ελλάδα έχει να κάνει πολλά ακόμη. Αυτό δεν έχει αποφασισθεί ακόμη», δήλωσε ο Σόιμπλε σε συνέντευξή του στα πλαίσια ντοκυμανταίρ του γερμανικού τηλεοπτικού δικτύου ZDF με τίτλο «Ο Αγώνας για το Ευρώ» και το οποίο πρόκειται να μεταδοθεί στις 30 Οκτωβρίου.

    «Υπάρχουν αμφιβολίες έως σήμερα ως προς το κατά πόσον η Ελλάδα θα μπορούσε να τηρήσει τις δεσμεύσεις της. Αυτές οι αμφιβολίες θα πρέπει να αρθούν στο μέλλον», δήλωσε ο Σόιμπλε, σύμφωνα με την προδημοσίευση μέρους της συνέντευξής του που δόθηκε σήμερα από το γερμανικό δίκτυο.

    [03] Οι γυναίκες που κόβουν το κάπνισμα πριν τα 40 κερδίζουν δέκα χρόνια ζωής

    Οι γυναίκες που διακόπτουν το κάπνισμα, πριν από την ηλικία των 40 ετών, μπορούν να αναμένουν ότι θα ζήσουν εννέα χρόνια περισσότερο από εκείνες που συνεχίζουν να καπνίζουν, ακόμη και αν το προσδόκιμο ζωής των πρώην καπνιστών είναι χαμηλότερο από ότι εκείνων που δεν είχαν καπνίσει ποτέ, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε το Σάββατο.

    Στη μελέτη που δημοσιεύθηκε στο βρετανικό ιατρικό περιοδικό Lancet, συμμετείχαν περίπου 1,2 εκατομμύρια Βρετανίδες.

    Γυναίκες ηλικίας 50-65 ετών, ρωτήθηκαν σχετικά με τον ιδιαίτερο τρόπο ζωής τους και την κατάσταση της υγείας τους. Το 20% των συμμετεχόντων ήταν καπνιστές, το 28% πρώην καπνιστές, ενώ το υπόλοιπο 52% δεν είχαν καπνίσει ποτέ.

    Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι γυναίκες καπνιστές είχαν κατά μέσο όρο 11 χρόνια λιγότερο από ότι εκείνες που δεν είχαν καπνίσει ποτέ, με τον κίνδυνο θανάτου πριν από τα 70 χρόνια, για εκείνες που καπνίζουν, να είναι αυξημένος κατά 24%, έναντι μόλις 9% για αυτές που δεν καπνίζουν.

    [04] Η βιταμίνες μειώνουν τον κίνδυνο καρκίνου στους άνδρες

    Οι άνδρες που παίρνουν κάθε ημέρα μια πολυβιταμίνη, μπορούν να μειώσουν κατά τουλάχιστον 8% τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα. Η μελέτη, η οποία έγινε σε άτομα μέσης και τρίτης ηλικίας, έδειξε ότι τα σκευάσματα με πολυβιταμίνες παρέχουν μια μέτρια προστασία κατά του καρκίνου και δεν φαίνεται να έχουν επικίνδυνες παρενέργειες.

    Πάντως, άλλοι ειδικοί προειδοποίησαν πως μερικές προηγούμενες μελέτες για τις βιταμίνες κατέληξαν μάλλον στο αντίθετο αποτέλεσμα, ενώ, όπως είπαν, μια ισορροπημένη δίαιτα με φρούτα και λαχανικά παρέχει καλύτερη προστασία. Κάποιες από τις μελέτες έχουν συμπεράνει ότι οι βιταμίνες, όταν λαμβάνονται από υγιείς ανθρώπους, μπορούν να κάνουν περισσότερο κακό παρά καλό, ενώ άλλες δεν είχαν δείξει κάποια ευεργετική δράση για τον καρκίνο.

    [05] Η γηραιότερη χρήστης του Facebook είναι 105 ετών

    Η γεννημένη το 1907, Μαρία Κολούνια Σεγουάρ Μέτζκαρ είναι, σύμφωνα με όσα υποστηρίζει η οικογένειά της, η γηραιότερη χρήστης του Facebook παγκοσμίως.

    Η Σεγουάρ Μέτζκαρ γιόρτασε τα 105α γενέθλιά της την προηγούμενη εβδομάδα στο Αλμπουκέρκι των ΗΠΑ.

    Το Facebook δεν έχει αναγνωρίσει ακόμη τη Σεγκουάρ Μέτζκαρ ως το γηραιότερο χρήστη του.

    Το καλοκαίρι, ο γενικός διευθυντής του Facebook, Μαρκ Ζούκερνμπεργκ ανακοίνωσε επίσημα ότι η γηραιότερη χρήστης του δικτύου είναι η Φλόρενς Ντέτλορ, ηλικίας 101 ετών.

    Ο 60χρονος εγγονός της Σεγουάρ Μέτζκαρ, Άντονι Σεγκούρα, μιλώντας στο ABCnews.com, τόνισε ότι δεν ήταν δυνατό, όταν έγραψε τη γιαγιά του ως μέλος του Facebook, να αναφέρει το έτος γέννησής της.

    Παρότι ακόμη εκκρεμεί η επίσημη αναγνώριση, ο Άντονι Σεγκούρα υπογράμμισε ότι ο πραγματικός λόγος που η γιαγιά του έγινε μέλος του δικτύου δεν είναι το ρεκόρ αλλά προκειμένου να ενημερωθούν οι κοντινοί και πιο μακρινοί συγγενείς της οικογένειας ότι η Σεγουάρ Μέτζκαρ «σφύζει από ζωή».

    [06] Η σωματική άσκηση στην τρίτη ηλικία επιβραδύνει την άνοια

    Οι άνθρωποι που ασκούνται σωματικά μέχρι αργά στη ζωή τους, προστατεύουν καλύτερα τον εγκέφαλό τους από τη σταδιακή συρρίκνωσή του και τη συνεπακόλουθη άνοια, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα. Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι οι ηλικιωμένοι άνω των 70 ετών που κάνουν τακτική άσκηση, εμφανίζουν μικρότερες απώλειες στο μέγεθος του εγκεφάλου σε σχέση με όσους μένουν σωματικά αδρανείς.

    Οι ψυχολόγοι και νευροεπιστήμονες του πανεπιστημίου του Εδιμβούργου, με επικεφαλής τον δρα 'Αλαν Γκάου, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Neurology» της Αμερικανικής Ακαδημίας Νευρολογίας, σύμφωνα με το BBC, δεν διαπίστωσαν κάποιο αντίστοιχο όφελος για τον εγκέφαλο των ηλικιωμένων από τη συμμετοχή σε κοινωνικές και οικογενειακές δραστηριότητες ή άλλες που «κεντρίζουν» το νοητικό ενδιαφέρον, όπως το λύσιμο ενός σταυρόλεξου ή μια παρτίδα σκάκι.

    [07] Φιλιππίνες: Φονική τροπική καταιγίδα με 24 νεκρούς

    Η τροπική καταιγίδα που έπληξε τις Φιλιππίνες έγινε αιτία να χάσουν τη ζωή τους 24 άνθρωποι, ενώ εξακολουθεί να αγνοείται η τύχη εννέα ανθρώπων, ανακοίνωσε σήμερα η υπηρεσία διαχείρισης καταστροφών.

    Σύμφωνα με την υπηρεσία πολιτικής άμυνας, 19 άνθρωποι τραυματίσθηκαν καθώς η τροπική καταιγίδα Σον-Τινχ προκάλεσε πλημμύρες, κατολισθήσεις, τροχαία και ναυτικά δυστυχήματα.

    Οι περισσότεροι από τους αγνοουμένους είναι ψαράδες που βγήκαν στ΄ανοιχτά παρά τις προειδοποιήσεις, ενώ άλλοι είναι επιβάτες σκαφών τα οποία βυθίστηκαν εξαιτίας της θαλασσοταραχής.

    Δώδεκα από τα θύματα πνίγηκαν στη θάλασσα ή σε πλημμύρες, ενώ τα υπόλοιπα έχασαν τη ζωή τους σε κατολισθήσεις, από ηλεκτροπληξία ή όταν χτυπήθηκαν από δέντρα ή συντρίμμια.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 27 October 2012 - 6:30:49 UTC