Browse through our Interesting Nodes on Russia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-10-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Για «σύγχρονο λαϊκό όχι στα μέτρα», κάνει λόγο το ΚΚΕ
  • [02] «Ακραία πράξη πολιτικής σκοπιμότητας» χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ τη σύλληψη του Κ. Βαξεβάνη
  • [03] Κ. Βαξεβάνης: Νομικό τερτίπι η σύλληψή μου
  • [04] Επιθυμούμε η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη, επαναλαμβάνει ο Β. Σόιμπλε

  • [01] Για «σύγχρονο λαϊκό όχι στα μέτρα», κάνει λόγο το ΚΚΕ

    «Το ΚΚΕ χαιρετίζει τη συμμετοχή του λαού στις εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου, παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση επιστράτευσε τους μηχανισμούς καταστολής για να τον αποκλείσει», επισημαίνεται σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του κόμματος.

    «Στις κεντρικές παρελάσεις αλλά και σε αυτές που έγιναν στις λαϊκές συνοικίες εκφράστηκε δυνατά το σύγχρονο λαϊκό όχι στα μέτρα και τα μνημόνια της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης που εξοντώνουν το λαό προς όφελος των μονοπωλίων» αναφέρει το ΚΚΕ προσθέτοντας πως «η εργατική τάξη, τα φτωχά λαϊκά στρώματα έχουν τη δύναμη, με τη χειραφέτησή τους, τη λαϊκή συμμαχία και αντεπίθεση να βάλουν φραγμό και να ανατρέψουν την αντιλαϊκή λαίλαπα.»

    [02] «Ακραία πράξη πολιτικής σκοπιμότητας» χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ τη σύλληψη του Κ. Βαξεβάνη

    «Η σύλληψη του εκδότη του περιοδικού Hot-Doc Κώστα Βαξεβάνη αποτελεί μια ακραία πράξη πολιτικής σκοπιμότητας με ανίσχυρο νομικό περίβλημα», τονίζεται σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

    «Συνιστά πρόκληση προς την ελληνική κοινωνία, οι πολιτικοί υπεύθυνοι της συγκάλυψης και της διαφθοράς να απολαμβάνουν της νομικής ασυλίας, την ίδια στιγμή που οι δημοσιογράφοι που υπηρετούν και εκφράζουν, μέσα από τη δουλειά τους, την ανάγκη της διαφάνειας και της αποκάλυψης, αντιμετωπίζονται ως επικίνδυνοι εγκληματίες. Πρόκειται για άλλο ένα σημάδι έκπτωσης της λειτουργίας της δημοκρατίας στην Ελλάδα του μνημονίου», καταλήγει η ανακοίνωση.

    [03] Κ. Βαξεβάνης: Νομικό τερτίπι η σύλληψή μου

    "Νομικό τερτίπι" χαρακτήρισε σε δηλώσεις του ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης τη σύλληψη και δίωξή του για τη δημοσιοποίηση καταλόγου ονομάτων, που φέρεται να είναι η «λίστα Λαγκάρντ».

    Σε δηλώσεις του ο εκδότης του περιοδικού HOT DOC, που αφέθηκε ελεύθερος από τον εισαγγελέα και θα δικαστεί αύριο ενώπιον του Αυτόφωρου Μονομελούς για παραβίαση προσωπικών δεδομένων, επεσήμενε ότι δεν αποτελούν προσωπικό δεδομένο οι συναλλαγές πολιτών με τράπεζες.

    Όπως είπε «διυλίζουν τις συντάξεις και καταπίνουν τη λίστα. Εδώ και τρία χρόνια εφευρίσκουν νόμιμες κατασκευές για να μην ελεγχθούν όσοι αναφέρονται στην λίστα».

    [04] Επιθυμούμε η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη, επαναλαμβάνει ο Β. Σόιμπλε

    «Επιθυμούμε η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη» , τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μιλώντας σήμερα στην Γερμανική Ραδιοφωνία. Τόνισε δε ότι πρέπει να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις, ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο νέας αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους και αντιπρότεινε επαναγορά χρέους.

    Ο κ. Σόιμπλε τόνισε ότι "είναι απολύτως σαφές ότι δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαπραγματεύσεις" και προσέθεσε ότι αναμένεται ακόμη η έκθεση της τρόικας και η ενδιάμεση έκθεση, αυτή την εβδομάδα. "Θα υπάρξει συνέχεια και δεν πρέπει να κάνουμε εικασίες. Η Ελλάδα βρίσκεται σε μια δύσκολη κατάσταση, αυτό είναι αλήθεια. Αλλά είναι επίσης σημαντικό να είμαστε σοβαροί και μετρημένοι με τις διαδικασίες", δήλωσε.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 28 October 2012 - 14:30:42 UTC