Browse through our Interesting Nodes of International Affairs & Organizations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-10-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Το ΠΑΣΟΚ δεν εξαρτά τη στάση του από εκείνη της ΔΗΜΑΡ
  • [02] Σ. Κεδίκογλου για τις δηλώσεις Αλ. Τσίπρα: "Ούτε κουβέντα για το πώς και από πού"
  • [03] Από το Νοέμβριο οι αποφάσεις Ολάντ για την ανταγωνιστικότητα
  • [04] Αλ. Παπαρήγα: Η καταψήφιση των μέτρων, η αρχή λαϊκής αντεπίθεσης ριζικής ανατροπής
  • [05] Παναττική στάση εργασίας την Πέμπτη, εξήγγειλε η ΑΔΕΔΥ
  • [06] Συλλαλητήριο ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη στα Προπύλαια
  • [07] Μνημόνιο σε κάθε υπουργείο

  • [01] Το ΠΑΣΟΚ δεν εξαρτά τη στάση του από εκείνη της ΔΗΜΑΡ

    Αυξημένο ενδιαφέρον παρουσιάζει η αυριανή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, καθώς αναμένεται να διατυπωθεί επισήμως, δια στόματος του προέδρου του Ευάγγελου Βενιζέλου, η θέση του για την «οριστική έξοδο της χώρας από την κρίση, με ασφάλεια και προοπτική».

    Στη συνεδρίαση πολλοί βουλευτές φέρονται έτοιμοι να μιλήσουν ανοιχτά για όλους και για όλα, καθώς πυκνώνουν οι προσωπικές τοποθετήσεις γνωστών στελεχών του ΠΑΣΟΚ , εν πολλοίς αποκλίνουσες από την επίσημη κομματική γραμμή.

    Για όλα τα θέματα που θα συζητηθούν αύριο στην ΚΟ και αφορούν την έξοδο της χώρας από την κρίση, ο πρόεδρος του Κινήματος βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τον πρωθυπουργό, αλλά και τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ. Με στόχο, όπως αναφέρουν κύκλοι του ΠΑΣΟΚ, «να οριστικοποιηθούν τα μέτρα και να επέλθουν οι μέγιστες δυνατές βελτιώσεις». Η προσπάθεια αυτή, της βελτίωσης θα συνεχιστεί, σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, μέχρι την τελευταία στιγμή, η οποία είναι το τέλος της συνεδρίασης του Eurogroup στις 12 Νοεμβρίου. Οι βελτιώσεις, όπως αναφέρουν, επίσης, δεν αφορούν μόνο στα εργασιακά, αλλά και σε «πολλά άλλα κρίσιμα και ευαίσθητα σημεία».

    Οι ίδιοι κύκλοι διευκρινίζουν ότι το ΠΑΣΟΚ δεν εξαρτά τη στάση του από εκείνη της ΔΗΜΑΡ και προσθέτουν ότι το κόμμα αυτό «βρίσκεται για πρώτη φορά αντιμέτωπο με τις ευθύνες δύσκολων εθνικών αποφάσεων».

    [02] Σ. Κεδίκογλου για τις δηλώσεις Αλ. Τσίπρα: "Ούτε κουβέντα για το πώς και από πού"

    Επίθεση στον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου με αφορμή τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα μετά από τη συνάντησή του με την Ένωση Δικαστών.

    «Όποια οργάνωση, ένωση, σύλλογος ή συνδικάτο περνάει την πόρτα του κ. Τσίπρα, εισπράττει ένα τεράστιο 'ναι σε όλα' Για το 'πώς και από πού', βέβαια ούτε κουβέντα», δήλωσε ο εκπρόσωπος.

    [03] Από το Νοέμβριο οι αποφάσεις Ολάντ για την ανταγωνιστικότητα

    Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ υποσχέθηκε σήμερα αποφάσεις από το Νοέμβριο σε όλους τους τομείς της ανταγωνιστικότητας, συμπεριλαμβανομένου του κόστους της εργασίας, οι οποίες θα καθορίσουν το «μοίρασμα της τράπουλας» στην Γαλλία για το σύνολο της πενταετίας.

    «Η συμφωνία αυτή που θα ανακοινωθεί σε λίγες ημέρες μετά την έκθεση του Λουί Γκαλουά», και θα υποβληθεί στην κυβέρνηση στις 5 Νοεμβρίου, «θα είναι το μοίρασμα της τράπουλας για την πενταετία», δήλωσε ο αρχηγός του κράτους σε μια σύνοδο με τους διεθνείς οικονομικούς οργανισμούς στο Παρίσι.

    Αποφάσεις «θα ληφθούν από το Νοέμβριο σε όλους τους τομείς της ανταγωνιστικότητας», συμπεριλαμβανομένου του κόστους της εργασίας, πρόσθεσε.

    Σύμφωνα με τον πρόεδρο Ολάντ, «μια πολιτική ανταγωνιστικότητας προϋποθέτει μια μακροπρόθεσμη δράση, αλλά με ορατότητα για τους οικονομικούς φορείς», κυρίως τους επικεφαλής επιχειρήσεων, τους φορολογούμενους και τους επενδυτές. Υποσχέθηκε λοιπόν ότι όταν το «σύμφωνο ανταγωνιστικότητάς» του θα ανακοινωθεί, «ο καθένας θα ξέρει ακριβώς τι θα γίνει» για τα επόμενα πέντε χρόνια, στο όνομα της «σταθερότητας».

    Επιμέλεια: Χ. Κωσταντόπουλος

    [04] Αλ. Παπαρήγα: Η καταψήφιση των μέτρων, η αρχή λαϊκής αντεπίθεσης ριζικής ανατροπής

    «Η λαϊκή αντίδραση πρέπει να συσπειρωθεί στο αίτημα να καταψηφιστούν τα μέτρα», δήλωσε η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, επισημαίνοντας «ότι δεν πρέπει το αίτημα να είναι μόνον η καταψήφιση, γιατί ακόμα και αν καταψηφιστούν, η κυβέρνηση και οι μηχανισμοί της ΕΕ θα έχουν τη δυνατότητα να εκβιάσουν λέγοντας "δεν δίνουμε τη δόση", τιμωρώντας δηλαδή την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό, και από αυτή την άποψη εμείς παλεύουμε για να καταψηφιστούν τα μέτρα και να είναι η αρχή μιας λαϊκής αντεπίθεσης».

    «Από "τα πάνω" οποιαδήποτε εξέλιξη κι αν έλθει τα επόμενα χρόνια δεν πρόκειται να φέρει ουσιαστική αλλαγή, επομένως πρέπει να υπάρχει λαϊκή αντεπίθεση ριζικής ανατροπής? (καθώς) χωρίς αποδέσμευση (από την ΕΕ), οριστική διαγραφή του χρέους και κοινωνικοποίηση δεν μπορούμε να μιλάμε για πραγματική καταψήφιση των μέτρων», τόνισε η κ. Παπαρήγα.

    [05] Παναττική στάση εργασίας την Πέμπτη, εξήγγειλε η ΑΔΕΔΥ

    Παναττική στάση εργασίας στο Δημόσιο από τις 12 το μεσημέρι, έως τη λήξη του ωραρίου, εξαγγέλλει για την Πέμπτη, 1η Νοεμβρίου, η Ανώτατη Διοίκηση Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΑΔΕΔΥ).

    Η στάση εργασίας πραγματοποιείται, προκειμένου να μπορέσουν οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο που πραγματοποιούν οι Ομοσπονδίες στο χώρο της Υγείας, την ίδια ημέρα, στις 12.00 το μεσημέρι, έξω από το υπουργείο Υγείας.

    Παράλληλα, η ΑΔΕΔΥ συντονίζει τη δράση της με τη Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδος (ΓΣΕΕ) και καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου στις 6 το απόγευμα στα Προπύλαια.

    [06] Συλλαλητήριο ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη στα Προπύλαια

    Πανεργατικό συλλαλητήριο πραγματοποιούν την Τετάρτη στις 6.00 το απόγευμα στα Προπύλαια, η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδος (ΓΣΕΕ) και η Ανώτατη Διοίκηση Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΑΔΕΔΥ). Το συλλαλητήριο πραγματοποιείται ενόψει της κατάθεσης του προϋπολογισμού στη Βουλή και τα συνδικάτα εκφράζουν την αντίθεσή τους με τις περικοπές στην παιδεία, στην υγεία και στις κοινωνικές παροχές.

    Σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ ζητά να μην προχωρήσει η ψήφιση των μέτρων και κάνει λόγο για «αντεργατική δογματική εμμονή της τρόικας, στη κατάργηση της Εθνικής Σύμβασης, των τριετιών, του επιδόματος γάμου και ό,τι έχει απομείνει από το εργασιακό θεσμικό πλαίσιο στη χώρα μας».

    Στο μεταξύ, η ΓΣΕΕ ανακοίνωσε ότι θα αποστείλει προς όλους τους βουλευτές πίνακες με τους οποίους αντικρούει τις θέσεις της τρόικας για τα εργασιακά, όπως τις μετέφερε με δηλώσεις του χθες ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

    [07] Μνημόνιο σε κάθε υπουργείο

    Μνημόνια μεταξύ του υπουργείου Οικονομικών και όλων των άλλων υπουργείων θα συνάπτονται κάθε χρόνο για την πιστή τήρηση των στόχων του προϋπολογισμού στα οποία θα προβλέπονται προκαθορισμένες διαρθρωτικές παρεμβάσεις σε περίπτωση αποκλίσεων. Αν επίσης παρατηρούνται αποκλίσεις άνω του 10% από τους τριμηνιαίους στόχους που προβλέπονται για τα υπουργεία και τους φορείς της γενικής κυβέρνηση τότε θα περικόπτονται αυτόματα λειτουργικές δαπάνες και επιχορηγήσεις ανάλογα με το ποσοστό των αποκλίσεων.

    Αυτά ορίζονται στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που κατατέθηκε στη Βουλή με την οποία θεσπίζονται αυστηροί δημοσιονομικοί κανόνες για την τήρηση των προβλέψεων και των στόχων του προϋπολογισμού.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 29 October 2012 - 16:30:43 UTC