Visit the The Cyprus Homepage Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-10-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Πιθανή η αλλαγή του προγράμματος στην Ελλάδα λόγω ύφεσης"
  • [02] Ερώτηση Αλ. Τσίπρα στον πρωθυπουργό για την "λίστα Λαγκάρντ"
  • [03] Κατεπείγουσα έρευνα για "κυβερνοεπίθεση" στο υπουργείο Οικονομικών
  • [04] H Τουρκία δεν θα κάνει διάλογο με το συριακό καθεστώς, λέει ο Νταβούτογλου
  • [05] Αποκαλυπτήρια για το μνημείο «Η Αρπαγή της Ευρώπης» του Νίκου Κούνδουρου
  • [06] «Δεν έχω καμία γνώση της "λίστας Λαγκάρντ"» δήλωσε ο Φ. Σαχινίδης
  • [07] Ο Γ. Μπουτάρης καλεί τον ΣΥΡΙΖΑ να ψηφίσει τα μέτρα γιατί «δεν υπάρχει άλλη λύση»
  • [08] Με τον Χάνες Σβόμποντα συναντήθηκε, στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, ο Ευ. Βενιζέλος
  • [09] Συνελήφθησαν οι υπεύθυνοι των εταιρειών ENERGA και HELLAS POWER
  • [10] «Αδύνατη» χαρακτηρίζουν τη λειτουργία των ΤΕΙ από το 2013 οι πρυτάνεις
  • [11] Περαιτέρω συρρίκνωση κατέγραψε η οικονομία της Ισπανίας
  • [12] Εξαφανίστηκε στον Ειρηνικό πλοίο με 700 τόννους μετάλλευμα χρυσού
  • [13] Λογοτεχνική εκδήλωση για την προβολή του Αρχαίου Θεάτρου Αχαρνών

  • [01] "Πιθανή η αλλαγή του προγράμματος στην Ελλάδα λόγω ύφεσης"

    «Αν η ανάπτυξη της οικονομίας είναι μικρότερη από ό,τι νομίζαμε, παρά το γεγονός ότι υλοποιούνται οι μεταρρυθμίσεις, τότε θα πρέπει να μπορούμε να ανταποκριθούμε στις νέες συνθήκες», τόνισε η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ, μιλώντας χθες το βράδυ σε κομματική εκδήλωση στο Σβέριν, αναφερόμενη στην περίπτωση της Ελλάδας.

    Η κ. Μέρκελ διευκρίνισε πάντως ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι έχουν το δικαίωμα να απαιτούν πλήρη υλοποίηση των συμφωνηθέντων, ενώ επισήμανε ότι εξακολουθούν να ισχύουν τα 89 μεταρρυθμιστικά μέτρα που έθεσαν στην ελληνική πλευρά οι δανειστές της.

    Σχετικά με το μέλλον και την προοπτική της Ευρώπης, η Γερμανίδα καγκελάριος υποστήριξε και πάλι τη μεγαλύτερη πολιτική ενοποίηση και την παραχώρηση ευρύτερων εξουσιών από τα κράτη- μέλη στις Βρυξέλλες, ενώ έθεσε το ερώτημα «τι πρέπει να συμβαίνει όταν μια χώρα παραβιάζει τους όρους του Συμφώνου Σταθερότητας».

    [02] Ερώτηση Αλ. Τσίπρα στον πρωθυπουργό για την "λίστα Λαγκάρντ"

    Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά σχετικά με την "λίστα Λαγκάρντ" επισημαίνοντας μεταξύ άλλων, τα εξής: «Επειδή η κυβέρνηση Σαμαρά ετοιμάζεται να περάσει από τη Βουλή το Μνημόνιο Νο 3 και μέτρα ύψους τουλάχιστον 13,9 δις ευρώ τη στιγμή που δεν έχουν ελεγχθεί και δεν έχουν πληρώσει ούτε ένα ευρώ οι μεγαλοκαταθέτες των ελβετικών τραπεζών.

    Επειδή είναι ευλόγως παράδοξο να μη διώκονται όσοι πολιτικοί κρατούσαν κρυφή τη λίστα Λαγκάρντ, αλλά να διώκεται ο δημοσιογράφος που τη δημοσίευσε.

    Ερωτάται ο κ. Πρωθυπουργός

  • Τι προτίθεται να πράξει η κυβέρνηση με τη λίστα Λαγκάρντ μετά από τις τελευταίες αποκαλύψεις και τη δημοσιοποίησή της από το περιοδικό HOT DOC;

  • Εκτιμά ότι, μετά από όλη αυτή την επιχείρηση απόκρυψης και φορολογικής κάλυψης των μεγαλοκαταθετών, έχει η Κυβέρνησή του την πολιτική και ηθική νομιμοποίηση να ψηφίσει νέα μέτρα που ισοπεδώνουν μισθούς, συντάξεις, εφάπαξ και εκποιούν τη μεγάλη δημόσια περιουσία;

  • Ποια η θέση της Κυβέρνησης για την ελευθεροτυπία και την ελευθερία του λόγου, μετά την «αυτεπάγγελτη» δίωξη του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη, αλλά και την πρωτοφανή «καρατόμηση» των δημοσιογράφων Κώστα Αρβανίτη και Μαριλένας Κατσίμη, από την πρωινή ζώνη της δημόσιας τηλεόρασης, διότι τόλμησαν να σχολιάσουν τη στάση Υπουργού της κυβέρνησης;»

    [03] Κατεπείγουσα έρευνα για "κυβερνοεπίθεση" στο υπουργείο Οικονομικών

    Eντολή για ταχύτατη διερεύνηση της υπόθεσης ηλεκτρονικής εισβολής και υποκλοπής εγγράφων από το υπουργείο Οικονομικών έδωσε στην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Χαρ. Λακαφώσης.

    Ο εισαγγελέας ζητάει με την παραγγελία του, να εντοπιστούν άμεσα τα ηλεκτρονικά ίχνη των υπαιτίων για την υπόθεση και να του αποσταλεί ,ακόμη και εντός της ημέρας, δικογραφία.

    Σύμφωνα με όσα έχουν δημοσιοποιηθεί, η «κυβερνοεπίθεση» στο υπουργείο, που αποδίδεται στους «Ανώνυμους», είχε ως αποτέλεσμα την υποκλοπή διαβαθμισμένων εγγράφων.

    [04] H Τουρκία δεν θα κάνει διάλογο με το συριακό καθεστώς, λέει ο Νταβούτογλου

    H Τουρκία δεν θα κάνει διάλογο με το συριακό καθεστώς, το οποίο συνέχισε "μια σφαγή εναντίον του ίδιου του λαού του" στη διάρκεια της μουσουλμανικής γιορτής Έιντ Αλ Άντχα, δήλωσε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου.

    Ο Τούρκος υπουργός απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με τις δηλώσεις του ρώσου ομολόγου του, του Σεργκέι Λαβρόφ, ο οποίος κάλεσε τις χώρες της περιοχής να κάνουν διάλογο με το καθεστώς του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

    "Δεν έχει κανένα νόημα να κάνουμε διάλογο με ένα καθεστώς το οποίο συνέχισε μια τέτοια σφαγή εναντίον του ίδιου του λαού του στη διάρκεια της γιορτής" της θυσίας, δήλωσε ο Νταβούτογλου, προσθέτοντας πως η χώρα του δεν θα συμμετάσχει σε καμιά πρωτοβουλία που θα μπορούσε να έχει ως συνέπεια τη "νομιμοποίηση του υφισταμένου καθεστώτος".

    Επιμέλεια: Γ. Αγγελόπουλος

    [05] Αποκαλυπτήρια για το μνημείο «Η Αρπαγή της Ευρώπης» του Νίκου Κούνδουρου

    Τα αποκαλυπτήρια του μνημείου «Η Αρπαγή της Ευρώπης» που φιλοτέχνησε ο σκηνοθέτης Νίκος Κούνδουρος, θα πραγματοποιηθούν το προσεχές Σάββατο, στο λιμάνι του Αγίου Νικολάου, στην Κρήτη, όπου έχει τοποθετηθεί. Το γλυπτό αποτελεί, όπως τονίζει ο δήμος Αγίου Νικολάου, σημαντικό δώρο στην πόλη και στην τοπική κοινωνία.

    «Πρόκειται για ένα σημαντικό πολιτιστικό γεγονός με ευρύτερη σημασία. Ουσιαστικά το άγαλμα συμβολίζει την ονοματοδοσία της Ευρώπης από τον ελληνικό και ιδιαίτερα τον κρητικό πολιτισμό και έχει ως στόχο να προβάλλει το νησί και την κουλτούρα μας» ανέφερε σε συνέντευξη ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου Δημήτρης Κουνενάκης.

    Κατά τα αποκαλυπτήρια του μνημείου θα παρευρίσκεται και ο δημιουργός του Νίκος Κούνδουρος, στον οποίο θα απονεμηθεί με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου το Χρυσό Μετάλλιο της πόλης, για την προσφορά του στην τέχνη και στον τόπο.

    Ανάλογο μνημείο της «Αρπαγής της Ευρώπης» που φιλοτέχνησαν οι γλύπτες Νίκος και Παντελής Σωτηριάδης, βρίσκεται στην είσοδο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

    [06] «Δεν έχω καμία γνώση της "λίστας Λαγκάρντ"» δήλωσε ο Φ. Σαχινίδης

    «Δεν είχα και δεν έχω καμία γνώση για το θέμα της "λίστας Λαγκάρντ". Οι αρμοδιότητες που είχα, όταν ανέλαβα καθήκοντα υπουργού Οικονομικών, τον Μάρτιο του 2012, αφορούσαν το γενικό λογιστήριο του κράτους». Αυτό δήλωσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης, στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, στην οποία συνεχίζεται η ακρόασή του με ερωτήσεις βουλευτών.

    Την ερχόμενη Πέμπτη, θα καταθέσει στην Επιτροπή Θεσμών ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, σχετικά με τη "λίστα Λαγκάρντ". Αυτό αποφάσισε η Επιτροπή και ο ίδιος ο κ. Σουρνάρας δήλωσε σύμφωνος.

    Στο μεταξύ, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου κατέθεσε πρόταση, η οποία ωστόσο απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία, να κληθούν και να καταθέσουν στην Επιτροπή ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Ηλίας Πλασκοβίτης, ο νομικός σύμβουλος του κράτους Τάσος Μπάνου, ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Δημήτρης Γεωργακόπουλος, ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ Κωνσταντίνος Μπίκας, ο Έλληνας πρεσβευτής στη Γαλλία Κωνσταντίνος Χαλαστάνης και η γραμματέας του πρώην υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, Χρύσα Χατζή.

    Υπέρ της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ τάχθηκαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η Χρυσή Αυγή. Ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Νίκος Τσούκαλης ψήφισε «παρών» ενώ απέρριψαν την πρόταση ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, καθώς και ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής, κάνοντας λόγο για προσπάθεια αποπροσανατολισμού από τη διαλεύκανση της αλήθειας.

    Η Επιτροπή, μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης του κ. Στουρνάρα, θα συζητήσει και την πρόταση να μετατραπεί σε Εξεταστική Επιτροπή, για να συνεχίσει το έργο της.

    [07] Ο Γ. Μπουτάρης καλεί τον ΣΥΡΙΖΑ να ψηφίσει τα μέτρα γιατί «δεν υπάρχει άλλη λύση»

    «Θα ήταν γενναία πράξη εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ να ψηφίσει τα μέτρα», δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, γιατί «δεν υπάρχει άλλη λύση».

    «Οι δανειστές μας, οι τοκογλύφοι, πείτε τους όπως θέλετε, έχουν και το μαχαίρι και το καρπούζι. Κι όταν έχεις το μαχαίρι, ή θα κόψεις το καρπούζι, ή θα κόψεις το χέρι σου», είπε ο κ. Μπουτάρης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό "ΣΚΑΙ" και προσέθεσε: «Εάν ψηφίσει "ναι" ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα μας πνίξει το ποτάμι, εάν ψηφίσει "όχι", θα μας πνίξει».

    [08] Με τον Χάνες Σβόμποντα συναντήθηκε, στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, ο Ευ. Βενιζέλος

    «Το ΠΑΣΟΚ λειτουργεί ως εγγυητής της σταθερότητας, της εθνικής στρατηγικής για έξοδο από την κρίση, με ασφάλεια και προοπτική, για την Ελλάδα», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Ομάδας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Χάνες Σβόμποντα, στα κεντρικά γραφεία του Κινήματος.

    Ο κ. Βενιζέλος υποδέχτηκε τον «φίλο της Ελλάδας», Χάνες Σβόμποντα, ζητώντας του να μεταφέρει στο Ευρωκοινοβούλιο την πραγματική, όπως είπε, κατάσταση της χώρας και να τους πείσει ότι έχουμε φτάσει στα όριά μας, ότι πρέπει να γίνουν σεβαστές οι θυσίες του ελληνικού λαού και ότι χρειαζόμαστε πραγματική στήριξη, χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις.

    Από την πλευρά του, ο κ. Σβόμποντα ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι είναι σημαντικό η τρόικα να δείχνει «ευελιξία» για κάποια ζητήματα και πως το «αποτέλεσμα» πρέπει να προέλθει από τις συζητήσεις μεταξύ των κομμάτων και της τρόικας και όχι να επιβάλλεται «απ' έξω».

    Επιπλέον, εξέφρασε πλήρη στήριξη στο ΠΑΣΟΚ για τη διαμόρφωση ενός «λογικού» πακέτου και εξήρε τη στάση του κ. Βενιζέλου λέγοντας ότι κοιτάζει το όφελος της χώρας.

    Ο κ. Σβόμποντα έστειλε «καθαρό μήνυμα» ότι η Ευρώπη χρειάζεται την Ελλάδα και αντίστροφα.

    [09] Συνελήφθησαν οι υπεύθυνοι των εταιρειών ENERGA και HELLAS POWER

    Συνελήφθησαν, με ένταλμα που εξέδωσε σε βάρος τους ο ειδικός ανακριτής για υποθέσεις διαφθοράς, οι υπεύθυνοι των εταιρειών, παρόχων ηλεκτρικού ρεύματος, ENERGA και HELLAS POWER.

    Σε βάρος των πέντε στελεχών των δύο εταιρειών -για τους οποίους εκδόθηκε ήδη διάταξη για τη δημοσιοποίηση των ονομάτων τους- ασκήθηκε από την εισαγγελέα Πόπη Παπανδρέου συμπληρωματική δίωξη για τα αδικήματα της λαθρεμπορίας σε βαθμό κακουργήματος και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, στο πλαίσιο δράσης εγκληματικής οργάνωσης.

    Οι συλληφθέντες, που κρατούνται στην ΓΑΔΑ, είναι οι Αριστείδης Φλώρος, Αχιλλέας Φλώρος, Βασίλης Μηλιώνης, Στέφανος Σιαφάκας, Χαράλαμπος Σμυρλιάδης και αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον του ανακριτή Σπ. Γεωργουλέα για τις απολογίες τους.

    Οι πέντε, είναι ήδη κατηγορούμενοι καθώς έχει ασκηθεί εδώ και καιρό ποινική δίωξη σε βάρος τους, για υπεξαίρεση σε βάρος του Δημοσίου σε βαθμό κακουργήματος, καθώς εμφανίζονται να μην αποδίδουν στα κρατικά ταμεία τα ποσά που προβλεπόταν από τις συμβάσεις τους με για την εμπορία ρεύματος. Η ζημιά που, κατά το κατηγορητήριο, υπέστη το δημόσιο υπολογίζεται στα 200 εκατ. ευρώ.

    [10] «Αδύνατη» χαρακτηρίζουν τη λειτουργία των ΤΕΙ από το 2013 οι πρυτάνεις

    «Η συνέχιση της λειτουργίας των Ιδρυμάτων από την αρχή του 2013 είναι απόλυτα αδύνατη».

    Το δραματικό αυτό μήνυμα έστειλαν οι πρόεδροι των Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (ΤΕΙ), ολοκληρώνοντας την έκτακτη σύνοδό τους, αργά χθες το βράδυ.

    Παρά το γεγονός ότι η χθεσινή συνεδρίαση αφορούσε το κρίσιμο ζήτημα των συγχωνεύσεων τμημάτων και σχολών, οι πρόεδροι των ΤΕΙ εξέφρασαν, επίσης, την αγωνία τους για τις απειλούμενες -όπως λένε- νέες περικοπές στους πόρους για το οικονομικό έτος 2013.

    Ειδικότερα, στην ανακοίνωση της έκτακτης συνόδου, κάνουν λόγο για επιπλέον μείωση κατά 50% στους τακτικούς προϋπολογισμούς, με δεδομένη την περικοπή κατά 53% κατά τα τελευταία δύο έτη και για μείωση κατά 90% στο έκτακτο εκπαιδευτικό προσωπικό, μετά την περικοπή κατά περίπου 70%, αθροιστικά τα τελευταία τρία έτη, με παράλληλη αύξηση των φοιτητών.

    Όσον αφορά στο ζήτημα των συγχωνεύσεων τμημάτων και σχολών, οι πρόεδροι τν ΤΕΙ ξεκαθάρισαν ότι δεν θα δεχτούν «να γίνει στις Κοινότητές μας αποδεκτός ο διαχωρισμός στα χαρακτηριστικά των ΑΕΙ μεταξύ Επιστήμης και Τεχνολογικής γνώσης» και εκτιμούν ότι απαιτείται ένας χρόνος, και όχι δύο μήνες, για να γίνει μια ορθολογική διαδικασία αναδιάταξης της Ανώτατης Εκπαίδευσης.

    [11] Περαιτέρω συρρίκνωση κατέγραψε η οικονομία της Ισπανίας

    Η ισπανική οικονομία συρρικνώθηκε κατά 0,3% στο τρίτο τρίμηνο του έτους σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο και κατά 1,6% έναντι του αντίστοιχου τριμήνου του 2011, σύμφωνα με ανακοίνωση της στατιστικής υπηρεσίας της χώρας (ΙΝΕ).

    Δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg αναφέρει ότι πρόκειται για το πέμπτο συνεχόμενο τρίμηνο συρρίκνωσης του ΑΕΠ της Ισπανίας, με συνέπεια να δυσχεραίνονται οι προσπάθειες μείωσης του δημοσιονομικού ελλείμματος της χώρας και να ωθείται αυτή πιο κοντά στο να ζητήσει πακέτο οικονομικής διάσωσης. Η ΙΝΕ ανακοίνωσε επίσης ότι ο ετήσιος ρυθμός πληθωρισμού - με βάση τη μεθοδολογία που χρησιμοποιεί η Eurostat - ανήλθε τον Οκτώβριο στο 3,5% - όσο και τον Σεπτέμβριο -, το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 17 μηνών.

    Οι συντελεστές του ΦΠΑ αυξήθηκαν τον Σεπτέμβριο, στο πλαίσιο του πακέτου των μέτρων ύψους 100 δισ. ευρώ για τη μείωση του ελλείμματος, ωθώντας το επίπεδο των τιμών προς τα πάνω, ενώ η αύξηση των φόρων συμπιέζει παράλληλα την κατανάλωση. Χθεσινά στοιχεία της INE έδειξαν ότι οι λιανικές πωλήσεις μειώθηκαν τον Σεπτέμβριο με ετήσιο ρυθμό 11%.

    [12] Εξαφανίστηκε στον Ειρηνικό πλοίο με 700 τόννους μετάλλευμα χρυσού

    Τα ίχνη ενός φορτηγού πλοίου, το οποίο μεταφέρει 700 τόννους μετάλλευμα χρυσού και 9μελές πλήρωμα, χάθηκαν στον Ειρηνικό Ωκεανό, κοντά στις ρωσικές ακτές, μετέδωσε σήμερα το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ιτάρ-Τας.

    Το μετάλλευμα που ανήκει στην εταιρεία Polymetal, μεταφερόταν για περαιτέρω επεξεργασία για χρυσό. Ένα αεροσκάφος και πλοία ερευνούν για τον εντοπισμό του πλοίου Amurskaya κοντά στα νησιά Σαντάρ στη Θάλασσα του Οχότσκ, δήλωσαν αξιωματούχοι του υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων.

    Το πλοίο κατευθυνόταν την Κυριακή στο Οχότσκ όταν έστειλε σήμα κινδύνου.

    Επιμέλεια: Κ. Λευτάκη

    [13] Λογοτεχνική εκδήλωση για την προβολή του Αρχαίου Θεάτρου Αχαρνών

    Λογοτεχνική εκδήλωση, με την παρουσίαση μιας σύνθεσης από κείμενα ξένων περιηγητών στην Ελλάδα, καθώς και νεοελληνικής λογοτεχνίας των Μακρυγιάννη, Σεφέρη, Γκάτσου, Ρίτσου, Ελύτη, Καβάφη, Βρεττάκου και Λαδά, διοργανώνει το «Επισκήνιον - Κίνηση Πολιτών για την ανάδειξη του Αρχαίου Θεάτρου Αχαρνών», σε συνεργασία με τη Φιλότεχνη Λέσχη Αχαρνών και το Πνευματικό Κέντρο Θρακομακεδόνων του Δήμου Αχαρνών.

    Η εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012 και ώρα 9 μμ.στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αχαρνών (Κεντρική Πλατεία Θρακομακεδόνων), έχει τίτλο τον στίχο του ποιητή Νίκου Λαδά «Όταν σε βλέπω, ραγισμένο μάρμαρο, γίνομαι σοφός».

    Τα κείμενα θα παρουσιάσουν οι ηθοποιοί μέλη-εθελοντές του «Επισκηνίου» Αντώνης Γκρίτσης, Παρασκευή Δαμάσκου, Μελέτης Ηλίας, Γιάννα Μαλακατέ, Νίκος Νίκας, Ράνια Παπαδάκου, Κατερίνα Παυλάκη και Ιφιγένεια Στάικου. Στο πιάνο θα είναι ο Δημήτρης Δαμάσκος, η δε επιμέλεια κειμένου και η σκηνοθεσία είναι της Kαλλιόπης Καλαφάτη.

    Σκοπός της εκδήλωσης, που τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αχαρνών, είναι η προβολή και η ανάδειξη του Αρχαίου Θεάτρου Αχαρνών.

    Η είσοδος είναι ελεύθερη.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 30 October 2012 - 10:31:03 UTC