Read the CSCE Helsinki Act (1 August 1975) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-10-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γαλλία: Πολιτική θύελλα με φόντο δηλώσεις του Ερό για το 35ωρο
  • [02] Καταγγέλλει το περιστατικό με τον Μαυρία o ΠΑΟ και μηνύει τον δράστη
  • [03] Ευ. Βενιζέλος: Ατυχής η ανακοίνωση
  • [04] Σαχινίδης: Δεν είχα και δεν έχω καμία γνώση για λίστα Λαγκάρντ
  • [05] "Η Εκκλησία δεν έχει ανάγκη από προστάτες"
  • [06] "Αν πέσει η κυβέρνηση θα είναι καταστροφικό για την Ελλάδα"
  • [07] Η ΔΗΜΑΡ εμμένει στη θέση της για τα εργασιακά
  • [08] "Χάος είναι το Μνημόνιο"
  • [09] "Παλλαϊκός ξεσηκωμός για την καταψήφιση των μέτρων"
  • [10] Καταδίκη Αγούδημου με 4 χρόνια φυλάκιση για χρέη προς το ΝΑΤ

  • [01] Γαλλία: Πολιτική θύελλα με φόντο δηλώσεις του Ερό για το 35ωρο

    Μια μικρή φράση του Γάλλου πρωθυπουργού Ζαν-Μαρκ Ερό άρκεσε για να προκαλέσει σήμερα μια χιονοστιβάδα αντιδράσεων -ικανοποίηση στους εργοδότες, οργή στα συνδικάτα, επικρίσεις από την αντιπολίτευση?, αφού με αυτήν ο επικεφαλής της κυβέρνησης του Σοσιαλιστικού Κόμματος έκανε σαφές πως δεν θεωρεί ιερό κι απαραβίαστο το 35ωρο, αν και τόνισε πως προς το παρόν η κυβέρνηση δεν προτίθεται μεταρρυθμίσει το νομικό πλαίσιο που διέπει τις εργασιακές σχέσεις.

    Ο Ερό, η κυβέρνηση του οποίου έχει επικριθεί τους τελευταίους πέντε μήνες για μια σειρά «επικοινωνιακών» σφαλμάτων, αργότερα επιχείρησε να δώσει διευκρινίσεις για τις δηλώσεις του, αφού επιχειρηματίες και συνδικαλιστές τις θεώρησαν προάγγελο μιας σημαντικής αλλαγής πολιτικής.

    «Είπα ότι τίποτε δεν είναι ταμπού. Αλλά αυτό δεν είναι ένας σκοπός υπέρ του οποίου τάσσεται η κυβέρνηση», είπε ο Ερό αναφερόμενος στο 35ωρο.

    Επιμέλεια: Μπ. Γεωργίκος

    [02] Καταγγέλλει το περιστατικό με τον Μαυρία o ΠΑΟ και μηνύει τον δράστη

    Σε δημόσια καταγγελία, αλλά και μήνυση κατά του δράστη προχωρά η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, με αφορμή την επίθεση που δέχθηκε ο Χάρης Μαυρίας στο χθεσινό παιχνίδι πρωταθλήματος με τον ΟΦΗ.

    Στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσαν, οι "πράσινοι" αφήνουν αιχμές κατά του συνδρομητικού καναλιού, αλλά και του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα, ενώ ξεκαθαρίζουν ότι δεν πρόκειται να διεκδικήσουν το χθεσινό ματς "στα χαρτιά", επισημαίνοντας ότι «... η τακτική της διεκδίκησης οφέλους "στα χαρτιά" χρησιμοποιείται από άλλη ομάδα».

    [03] Ευ. Βενιζέλος: Ατυχής η ανακοίνωση

    «Εσπευσμένη» και «ατυχή» χαρακτήρισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος την ανακοίνωση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά ότι ολοκληρώθηκε η διαπραγμάτευση και ότι «η κυβέρνηση έκανε ό,τι μπορούσε να κάνει, προχωράει και όποιος θέλει ακολουθεί».

    Σε παρέμβασή του στη συνεδρίαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ που συνεχίζεται, ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι «το κρίσιμο πολιτικό στάδιο της διαπραγμάτευσης όχι μόνον δεν τελείωσε, αλλά βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη» και κάλεσε την κυβέρνηση «να βάλει τα δυνατά της, να αξιοποιήσει όλες τις εθνικές δυνάμεις, να επιδιώξει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα μέχρι το τέλος της κρίσιμης συνεδρίασης του Eurogroup».

    «Όταν, άρα, ο κ. Σαμαράς ανακοινώνει την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης για τα μέτρα και τον προϋπολογισμό, εννοεί προφανώς ότι ολοκληρώθηκαν οι συζητήσεις στο επίπεδο της τρόικας», ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

    [04] Σαχινίδης: Δεν είχα και δεν έχω καμία γνώση για λίστα Λαγκάρντ

    Ολοκληρώθηκε η ακρόαση του πρώην υπουργού Οικονομικών και βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Φίλιππου Σαχινίδη στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, σχετικά με την επίμαχη λίστα Λαγκάρντ, τη δε Πέμπτη το απόγευμα έχει κληθεί να καταθέσει ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

    Στην περίπου τρίωρη κατάθεσή του, ο κ. Σαχινίδης επέμεινε στο πνεύμα της αρχικής λακωνικής του δήλωσης, ότι δεν είχε και δεν έχει καμία γνώση για το θέμα της λίστας, καθώς, όπως είπε, οι αρμοδιότητες που είχε όταν ανέλαβε καθήκοντα υπουργού Οικονομικών αφορούσαν το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και τις δαπάνες.

    [05] "Η Εκκλησία δεν έχει ανάγκη από προστάτες"

    Στα δεινά που έφερε και φέρνει η οικονομική κρίση, αναφέρθηκε σήμερα ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Όταν δεν θα έχω εγώ να φάω και δεν θα έχεις και εσύ να φας, τότε θα σταματήσουμε. Όταν όμως εγώ θα έχω να φάω και εσύ δεν θα έχεις να φας τότε δεν είμαστε σε καλό δρόμο».

    Τις δηλώσεις αυτές έκανε ο αρχιεπίσκοπος κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής, όπου τον υποδέχθηκε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γ. Πατούλης, ενώ τον συνόδευε ο διευθυντής του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «Αποστολή» Κ. Δήμτσας.

    Ο αρχιεπίσκοπος όμως απάντησε και σε ερώτηση σχετική με «πολιτικούς φορείς που προστατεύουν την Εκκλησία», λέγοντας: «Η Εκκλησία τους αγαπά όλους τους ανθρώπους και μαύρους και άσπρους και μη χριστιανούς. Όλους τους ανθρώπους. Και δεύτερον πορεύεται στον δρόμο της και δεν χρειάζεται προστάτες».

    [06] "Αν πέσει η κυβέρνηση θα είναι καταστροφικό για την Ελλάδα"

    «Είναι κακοί οικονομολόγοι και ακόμη πιο κακοί ψυχολόγοι». Με αυτά τα λόγια ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Ομάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Χάνες Σβόμποντα, σε συνέντευξη Τύπου, χαρακτήρισε την εμμονή της τρόικας σε μέτρα λιτότητας με το νέο πακέτο για την Ελλάδα και τάχθηκε υπέρ πιο ισορροπημένων ρυθμίσεων στα εργασιακά θέματα.

    Ωστόσο, απαντώντας σε ερώτηση για το τι συζήτησε, στη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη σχετικά με το θέμα, απάντησε ότι κατανοεί τις ενστάσεις του κ. Κουβέλη αλλά, πρόσθεσε ότι του επεσήμανε:

    «Να υπολογίσετε τι θα σημαίνει το "όχι" στη συνοχή της κυβέρνησης. Αν πέσει θα είναι καταστροφικό για την Ελλάδα. Δεν υπάρχουν ακόμη οι συνθήκες για πρόωρες εκλογές».

    [07] Η ΔΗΜΑΡ εμμένει στη θέση της για τα εργασιακά

    Εμμένει η ΔΗΜΑΡ στις θέσεις της για τα εργασιακά, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του κόμματος, μετά τη δήλωση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά ότι η διαπραγμάτευση ολοκληρώθηκε.

    Στην ολιγόλογη ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ τονίζει ότι «δεν συμφωνεί με την κατάληξη της διαπραγμάτευσης», ενώ προσθέτει ότι «πάλεψε για τις εργασιακές σχέσεις, προκειμένου να προστατευθούν τα ήδη αποδυναμωμένα εργασιακά δικαιώματα».

    Εξάλλου, σε εξέλιξη είναι η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, για να εκτιμήσει την κατάσταση και να καθορίσει την περαιτέρω στάση της.

    [08] "Χάος είναι το Μνημόνιο"

    Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά ότι η διαπραγμάτευση στην οποία αναφέρεται δεν ξεκίνησε ποτέ για να ολοκληρωθεί σήμερα, προσθέτει ότι «αυτό το οποίο ολοκληρώνεται είναι η αποτυχημένη επικοινωνιακή επιχείρηση εξαπάτησης του λαού» και τονίζει ότι «χάος είναι το μνημόνιο».

    Σε ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι «τα μέτρα δεν πρέπει να ψηφιστούν, δεν θα εφαρμοστούν», ενώ εκτιμά ότι δεν διασφαλίζεται η παραμονή της χώρας στο ευρώ από τη συνέχιση της ίδιας πολιτικής λιτότητας που αποδομεί συνολικά την Ευρώπη.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά επίσης ότι δεν θα υπάρξει κανένα αποτέλεσμα στην πραγματική οικονομία, όταν τα 31 δισ. ευρώ της δόσης θα χρησιμοποιηθούν για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, χωρίς δημόσιό τους έλεγχο, για την εξόφληση εντόκων γραμματίων και για την αποπληρωμή των τοκοχρεολυσίων.

    Στην επίθεσή του κατά των τριών κομμάτων, που στηρίζουν την κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι και τα τρία κόμματα «έχουν αποδεχτεί το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, τη διάλυση του ασφαλιστικού συστήματος και του κοινωνικού κράτους, τη φορολογική λεηλασία των ασθενέστερων στρωμάτων και την κατεδάφιση των εργασιακών δικαιωμάτων. Οι όποιες επιμέρους διαφωνίες μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων δεν αλλοιώνουν τον βασικό πυρήνα της ασκούμενης πολιτικής, ενώ ταυτόχρονα απορρέουν από μικροπολιτικές σκοπιμότητες διάσωσης της όποιας πολιτικής αξιοπιστίας τους έχει απομείνει».

    [09] "Παλλαϊκός ξεσηκωμός για την καταψήφιση των μέτρων"

    «Στο εκβιαστικό- τρομοκρατικό μήνυμα του πρωθυπουργού, το ΚΚΕ καλεί το λαό να απαντήσει περήφανα, μαζικά, αγωνιστικά και άμεσα, αξιοποιώντας όλες τις μορφές πάλης», αναφέρει το ΚΚΕ με σχόλιο του Γραφείου Τύπου της Κεντρικής του Επιτροπής, προσθέτοντας ότι «ο πανεργατικός- παλλαϊκός ξεσηκωμός για την καταψήφιση των μέτρων πρέπει να γίνει η αφετηρία της λαϊκής αντεπίθεσης για αποδέσμευση από την ΕΕ, κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων και μονομερή διαγραφή του χρέους».

    [10] Καταδίκη Αγούδημου με 4 χρόνια φυλάκιση για χρέη προς το ΝΑΤ

    Ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών και χρηματική εγγύηση 15.000 ευρώ χωρίς αναστολή, επιβλήθηκε από το πρώτο μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά στον πλοιοκτήτη της κοινοπραξίας Ga Ferries, Γεράσιμο Αγούδημο, για παλαιές οφειλές 970.000 ευρώ προς το ΝΑΤ, που αφορούν το Κεφάλαιο Ασφάλισης Επιβατών και Οχημάτων (ΚΑΕΟ), για την περίοδο από 01/05/2007 έως 30/12/2007.

    Σύμφωνα με την υπηρεσία ποινικής δίωξης ληξιπρόθεσμων οφειλών του ΝΑΤ, ο Γεράσιμος Αγούδημος οφείλει συνολικά προς το ταμείο των ναυτικών, υπέρ ΚΑΕΟ, περίπου 20 εκατ. ευρώ.

    Η συγκεκριμένη δίκη αφορούσε οφειλές της κοινοπραξίας GA FERRIES προς το ΝΑΤ για το έτος 2007, συνολικού ύψους 1.630.000 ευρώ.

    Για ένα μέρος από τη συνολική οφειλή του 2007, που αφορά το ποσό των 660.000 ευρώ την περίοδο από 01/01/2007 έως 30/04/2007, λόγω παραγραφής δεν επιβλήθηκε καμία ποινή και έπαυσε οριστικά η δίωξη εναντίον του Γ. Αγούδημου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 30 October 2012 - 14:30:58 UTC