Read about Imvros and Tenedos: Violations of the Lausanne Treaty Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-11-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Eurogroup: Να κλείσουν οι εκκρεμότητες έως τις 12 Νοεμβρίου
  • [02] "Ένστολες" κινητοποιήσεις και παναττική στάση εργασίας
  • [03] 'Αρης όπως ... Χαβάη
  • [04] "Αγριεύει" ο καιρός
  • [05] To 2015 ο 7ος "Πόλεμος των Άστρων"
  • [06] Συνελήφθη ο δραπέτης Μιχάλης Μακρυγιάννης
  • [07] Αναδρομικό έλεγχο λογαριασμών Γ. Βουλγαράκη - Αικ. Πελέκη, ζήτησε η επιτροπή "πόθεν έσχες"

  • [01] Eurogroup: Να κλείσουν οι εκκρεμότητες έως τις 12 Νοεμβρίου

    Έκκληση προς την Ελλάδα να διευθετήσει τις τελευταίες εκκρεμότητες και να ολοκληρώσει σύντομα τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, απηύθυνε σήμερα ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, σε ανακοίνωση που εξέδωσε λίγο μετά τη λήξη της τηλεδιάσκεψης των υπουργών οικονομικών της ευρωζώνης.

    Ειδικότερα, στην ανακοίνωση το Eurogroup αναγνωρίζει την πρόοδο που έχει σημειωθεί προς την επίτευξη συμφωνίας ανάμεσα στην Ελλάδα και την τρόικα όσον αφορά το πρόγραμμα, σημειώνοντας ιδιαίτερα τα «φιλόδοξα και μεγάλου εύρους μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής, διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, ιδιωτικοποιήσεων και σταθεροποίησης του χρηματοπιστωτικού τομέα».

    «Καλούμε τις ελληνικές αρχές να επιλύσουν τα εναπομείναντα ζητήματα, ούτως ώστε να ολοκληρώσουν σύντομα τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα», αναφέρεται συγκεκριμένα στην ανακοίνωση.

    Καταλήγοντας, το Eurogroup τονίζει ότι θα επανεξετάσει το ελληνικό πρόγραμμα προσαρμογής κατά την επόμενη τακτική του συνεδρίαση, στις 12 Νοεμβρίου, βάσει των σχετικών εκθέσεων και ότι προσβλέπει στην ολοκλήρωση του προγραμματος, το οποίο σχετίζεται με την υλοποίηση των προαπαιτούμενων ενεργειών από τις ελληνικές αρχές και των εθνικών διαδικασιών από τα κράτη μέλη.

    [02] "Ένστολες" κινητοποιήσεις και παναττική στάση εργασίας

    Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους, στην Αθήνα και στην περιφέρεια έχουν ανακοινώσειτα συνδικαλιστικά σωματεία Αστυνομικών, Πυροσβεστών και Λιμενικών.

    Οι συνδικαλιστές τονίζουν ότι «θα δώσουν τη μάχη παντού, ενημερώνοντας τους βουλευτές όλων των κομμάτων της Βουλής και ιδίως αυτούς που στηρίζουν την κυβέρνηση, αλλά και την ελληνική κοινωνία ότι δεν ζητούν τίποτε παραπέρα από το δίκιο και την αξιοπρέπειά τους».

    Εξάλλου, παναττική στάση εργασίας στο Δημόσιο από τις 12 το μεσημέρι, έως τη λήξη του ωραρίου,έχει εξαγγείλει για σήμεραη Ανώτατη Διοίκηση Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΑΔΕΔΥ).

    Η στάση εργασίας πραγματοποιείται, προκειμένου να μπορέσουν οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο που πραγματοποιούν οι Ομοσπονδίες στον χώρο της Υγείας, την ίδια ημέρα, στις 12.00 το μεσημέρι, έξω από το υπουργείο Υγείας.

    Επίσης, σε 48ώρη αποχή από τα καθήκοντά τους σήμερα και την Παρασκευήκατέρχονται οι δικηγόροι της χώρας,όπως αποφάσισε κατά τη διάρκεια έκτακτης συνεδρίασης η συντονιστική επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος.Παράλληλα, αποφασίστηκε η έκτακτη σύγκληση της Ολομέλειας των πρόεδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας αύριο στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών με αντικείμενο την επαναξιολόγηση της κατάστασης και τη λήψη σχετικών αποφάσεων.

    Τέλος, την κήρυξη 48ωάρης πανεργατικής απεργίας των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη 6 έως 7 Νοεμβρίου, αποφάσισαν μετά από έκτακτες συνεδριάσεις των ηγετικών τους οργάνων, η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδος και η Ανώτατη Διοίκηση Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΑΔΕΔΥ).

    Τα συνδικάτα ζητούν να μην ψηφισθούν οι ρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στα νέα μέτρα, τα οποία κατατίθενται στη Βουλή την ερχόμενη Δευτέρα. Παράλληλα, έχουν προγραμματισθεί απεργιακές συγκεντρώσεις την Τρίτη στις 11:00 πρωί στο Πεδίο του 'Αρεως και την Τετάρτη στις 17:00 το απόγευμα στην πλατεία Συντάγματος.

    Συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν και στη Θεσσαλονίκη, το Βόλο, τα Ιωάννινα, το Ηράκλειο και την Πάτρα.

    Στα πλαίσια των κινητοποιήσεων, η ΑΔΕΔΥ αποφάσισε τη διεξαγωγή συνελεύσεων τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου, σε όλες τις υπηρεσίες του Δημοσίου (Υπουργεία - Δήμους κτλ) και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στους χώρους εργασίας.

    [03] 'Αρης όπως ... Χαβάη

    Η πρώτη ανάλυση ορυκτών στην επιφάνεια του Άρη από το όργανο ακτίνων-Χ του ρόβερ "Curiosity" αποκάλυψε χώμα που μοιάζει εντυπωσιακά με την ηφαιστειακή άμμο των νησιών της Χαβάης. Ήταν η πρώτη φορά που μια τέτοια επιστημονική τεχνική (φασματοσκοπία ακτίνων-Χ) εφαρμόστηκε για να αναλυθεί το έδαφος σε ένα άλλο πλανήτη εκτός της Γης.

    Οι κόκκοι της αρειανής άμμου, που αναλύθηκαν χημικά μετά την εκπομπή πάνω τους μιας δέσμης ακτίνων Χ, βρέθηκαν να έχουν κρυστάλλους όμοιους με εκείνους του βασαλτικού εδάφους, που υπάρχει στις ηφαιστειακές περιοχές όπως η Χαβάη, όπως ανακοίνωσαν οι επιστήμονες της NASA, σύμφωνα με το BBC και το πρακτορείο Ρόιτερ. Το εν λόγω εύρημα, που επιβεβαιώνει τις έως τώρα θεωρίες των επιστημόνων, αυξάνει την πιθανότητα κάποτε ο «κόκκινος πλανήτης» να είχε φιλοξενήσει μικροβιακή ζωή. Η σύσταση του εδάφους ενός πλανήτη θεωρείται ότι αντανακλά τις διαδικασίες που έλαβαν χώρα πάνω από την επιφάνεια του εδάφους, όπως το κλίμα του.

    Η αρχική ορυκτολογική ανάλυση δείχνει ότι το έδαφος του Άρη μοιάζει με τα γήινα ηφαιστειακά υλικά και αποτελείται κυρίως από άστριο, ολιβίνη και πυρόξενους. Περίπου το μισό έδαφος που αναλύθηκε, αποτελείται από μη κρυσταλλικά υλικά, όπως ηφαιστειακή ύαλο. Η παρατηρούμενη διάβρωση του αρειανού εδάφους μπορεί να έχει διάφορες αιτιολογίες, όπως αλληλεπίδραση με νερό και οξυγόνο, ανεμοθύελλες ή πτώση αστεροειδών.

    Το αμερικανικό ρόβερ - επιστημονικό εργαστήριο, που προσεδαφίστηκε στον Άρη φέτος τον Αύγουστο, κινείται κοντά στον ισημερινό του πλανήτη, μέσα στον γιγάντιο κρατήρα Γκέιλ, που αποτελεί προϊόν πρόσκρουσης.

    [04] "Αγριεύει" ο καιρός

    Πρόσκαιρη μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός με βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους θα είναι ισχυρές και με ενισχυμένους νοτίους ανέμους που θα φθάσουν τοπικά τα 8 μποφόρ.

    Συγκεκριμένα, από σήμερα τοπρωί τα έντονα φαινόμενα επηρεάζουν το νότιο Ιόνιο, τη δυτική στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, βαθμιαία τη Μακεδονία, τη Θεσσαλία (κυρίως τη δυτική και βόρεια), την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο και από το απόγευμα τη Θράκη, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και πιθανώς τα βόρεια τμήματα των Κυκλάδων.

    Ειδικά για την Αττική ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται κυρίως στα δυτικά το μεσημέρι-απόγευμα.

    Ύφεση του καιρού αναμένεται από το βράδυ και από τα δυτικά

    ΤηνΠαρασκευή,έντονα φαινόμενα θα εκδηλωθούν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και πιθανώς στα Δωδεκάνησα βαθμιαία όμως και εκεί θα εξασθενήσουν.

    [05] To 2015 ο 7ος "Πόλεμος των Άστρων"

    Η αμερικανική εταιρεία Ντίσνεϊ ανακοίνωσε την κυκλοφορία το 2015 της έβδομης ταινίας της σειράς επιστημονικής φαντασίας "Ο Πόλεμος των Άστρων" (Star Wars), μετά την εξαγορά της Lucasfilm, της εταιρείας παραγωγής του Τζορτζ Λούκας, δημιουργού της διάσημης αυτής σειράς ταινιών.

    "Ο Πόλεμος των Άστρων 7 θα βγει στις αίθουσες το 2015 και άλλες ταινίες θα ακολουθήσουν", αναφέρει η αμερικανική εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

    Λίγο νωρίτερα η Disney είχε ανακοινώσει ότι θα εξαγοράσει την Lucasfilm για συνολικό ποσό που εκτιμάται ότι ανέρχεται σε περίπου 4,05 δισεκατομμύρια δολάρια.

    [06] Συνελήφθη ο δραπέτης Μιχάλης Μακρυγιάννης

    Συνελήφθη στη μία μετά τα μεσάνυχτα ο δραπέτης των δικαστικών φυλακών Λάρισας, Μιχάλης Μακρυγιάννης, έπειτα από επιχείρηση των ανδρών της Ασφάλειας Αττικής μαζί με ομάδα των ΕΚΑΜ, σε διαμέρισμα στο Περιστέρι.

    Ο 49χρονος είχε δραπετεύσει από τις φυλακές Λάρισας, στις αρχές του χρόνου. Στο διαμέρισμα που συνελήφθη, βρίσκονταν, επίσης, μια Ελληνίδα και δύο αλλοδαποί που προσήχθησαν. Οι αστυνομικοί ερευνούν τώρα τη δράση του Μακρυγιάννη, κατά το διάστημα που ήταν δραπέτης.

    [07] Αναδρομικό έλεγχο λογαριασμών Γ. Βουλγαράκη - Αικ. Πελέκη, ζήτησε η επιτροπή "πόθεν έσχες"

    Τον αναδρομικό έλεγχο των λογαριασμών του πρώην υπουργού Γ. Βουλγαράκη και της συζύγου του Αικ. Πελέκη, οι οποίοι συμπεριλαμβάνονται στη "λίστα Λαγκάρντ", ζήτησε από τους ορκωτούς λογιστές η κοινοβουλευτική επιτροπή του άρθρου 21 του Ν.3023/2002, για τον Έλεγχο των Οικονομικών των Κομμάτων και των Πολιτικών Προσώπων.

    Χθες, κατά τη συνεδρίαση της επιτροπής, γνωστοποιήθηκε επιστολή του εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος Γρηγορίου Πεπόνη, σύμφωνα με την οποία, από τον μέχρι σήμερα διεξαγόμενο έλεγχο στη «Λίστα Λαγκάρντ», περιλαμβάνονται τα ονόματα του πρώην υπουργού Γεωργίου Βουλγαράκη και της συζύγου του Αικατερίνης Πελέκη. Στην επιστολή επισυνάπτονταν στοιχεία λογαριασμού από εκτυπωθέν απόσπασμα της προαναφερθείσας λίστας.

    Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση "η Επιτροπή ομόφωνα έδωσε εντολή στους ορκωτούς λογιστές να υποβάλλουν άμεσα επίσημο πόρισμα πραγματοποιώντας τον προβλεπόμενο από το νόμο 4065/2012 αναδρομικό έλεγχο. Μετά την ολοκλήρωση του πορίσματος, η Επιτροπή θα το γνωστοποιήσει στους ενδιαφερόμενους και θα ζητήσει, διευκρινήσεις και εξηγήσεις από αυτούς εντός προθεσμίας είκοσι ημερών, όπως ο νόμος ορίζει".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 1 November 2012 - 8:30:30 UTC