Browse through our Interesting Nodes for Legal Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-11-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο Μπερλουσκόνι δεν προτίθεται να ενισχύσει άλλο το κόμμα του
  • [02] Σε κίνδυνο και το χάλκινο Ολυμπιακό μετάλλιο του Άρμστρονγκ
  • [03] Στο Art Project της Google συμμετέχει το Νομισματικό Μουσείο
  • [04] Παρατείνονται εκ νέου οι κινητοποιήσεις των δικαστών του Ελεγκτικού Συνεδρίου

  • [01] Ο Μπερλουσκόνι δεν προτίθεται να ενισχύσει άλλο το κόμμα του

    «Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι δεν είναι διατεθειμένος πλέον να συνεισφέρει άλλα χρήματα για το κόμμα του τον Λαό της Ελευθερίας, που αυτή την στιγμή έχει βρεθεί να έχει σχεδόν άδεια ταμεία», μετέδωσε σήμερα η δημόσια τηλεόραση RAI.

    Για την διενέργεια των εσωτερικών εκλογών με στόχο την ανάδειξη του υποψήφιου πρωθυπουργού της κεντροδεξιάς θα χρειαστεί ένα ποσό που ανέρχεται σε τουλάχιστον 3 εκατ. ευρώ, όπως φέρεται να έχει υπολογίσει ο Ρόκο Κρίμι, ταμίας του Λαού της Ελευθερίας.

    Μετά από τα πρόσφατα σκάνδαλα υπεξαιρέσεων και σπατάλης στην τοπική αυτοδιοίκηση όμως η δημόσια χρηματοδότηση των κομμάτων περιορίστηκε, ενώ, παράλληλα πολλοί βουλευτές και περιφερειακοί σύμβουλοι «ξεχνούν» να προσφέρουν την μηνιαία συμβολή τους.

    «Ο Μπερλουσκόνι βρίσκεται στην Κένυα για διακοπές» και «δεν θέλει, πλέον, να συνεχίσει να στηρίζει οικονομικά του κόμμα που ίδρυσε, το 1994, ως Φόρτσα Ιτάλια και το οποίο μετέτρεψε, πριν τέσσερα χρόνια, σε Λαό της Ελευθερίας», ανέφερε το τρίτο κανάλι της δημόσιας τηλεόρασης (RAI Tre).

    O επικρατέστερος διάδοχος του «Καβαλιέρε» μοιάζει ακόμη να είναι ο νυν γραμματέας του Popolo della Libert? ( PDL), Αντζελίνο Αλφάνο, 42 ετών. Μέχρι τώρα όμως δεν έδειξε να διαθέτει μεγάλη ισχύ, από τις εκλογές στην Σικελία δεν έφτασαν θετικά μηνύματα.

    [02] Σε κίνδυνο και το χάλκινο Ολυμπιακό μετάλλιο του Άρμστρονγκ

    Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) επιβεβαίωσε ότι έχει αρχίσει έρευνα για τον πρώην ποδηλάτη, Λανς Άρμστρονγκ, ο οποίος κινδυνεύει να χάσει το χάλκινο μετάλλιο που είχε κατακτήσει το 2000 στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ.

    «Η ΔΟΕ ξεκίνησε άμεσα τη διαδικασία σχετικά με τη συμμετοχή του Άρμστρονγκ, των άλλων ποδηλατών και ιδιαιτέρως των ομάδων τους, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του παρελθόντος, αλλά και ενόψει πιθανής μελλοντικής συμμετοχής τους» δήλωσε εκπρόσωπος της ΔΟΕ στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων, στη Λοζάνη.

    [03] Στο Art Project της Google συμμετέχει το Νομισματικό Μουσείο

    Το Νομισματικό Μουσείο Αθηνών είναι το πρώτο κρατικό μουσείο της χώρας μας που συμμετέχει στο πρωτοποριακό πρόγραμμα «Art Project» της Google, το οποίο συνεργάζεται με τα σημαντικότερα μουσεία του κόσμου, δίνοντας τη δυνατότητα στους πολίτες του κόσμου να «ξεναγηθούν» διαδικτυακά στους μοναδικούς θησαυρούς του.

    Η συνεργασία της Google με το Μουσείο της Ακρόπολης, το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, το Μουσείο Μπενάκη και, τώρα, το Νομισματικό, αποτελεί μέρος του προγράμματος που ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2011 με 17 μουσεία σε 9 χώρες και σήμερα αριθμεί 151 εταίρους-μουσεία σε 40 χώρες. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει περισσότερα από 30.000 αντικείμενα τέχνης διαθέσιμα σε υψηλή ανάλυση, ενώ δίνει στον επισκέπτη τη δυνατότητα να περιηγηθεί ψηφιακά στους χώρους 46 πολιτιστικών ιδρυμάτων.

    Το Νομισματικό Μουσείο έχει ήδη εντάξει 56 αριστουργήματα από τις συλλογές του, ενώ άλλα 150 θα ακολουθήσουν ως το τέλος Νοεμβρίου. Επιπλέον, από τις αρχές του 2013, με τη χρήση της τεχνολογίας Street View εσωτερικού χώρου, οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα εικονικής πανοραμικής περιήγησης στις αίθουσες του Ιλίου Μελάθρου (οικία Σλήμαν), όπου φιλοξενούνται οι συλλογές του.

    [04] Παρατείνονται εκ νέου οι κινητοποιήσεις των δικαστών του Ελεγκτικού Συνεδρίου

    Εκ νέου παράταση, έως τις 12 Νοεμβρίου, των κινητοποιήσεων των δικαστών του Ανώτατου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου, αποφάσισαν ομόφωνα τα μέλη του ΔΣ της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

    Οι κινητοποιήσεις είχαν ξεκινήσει στις 12 Σεπτεμβρίου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 1 November 2012 - 18:30:27 UTC