Browse through our Interesting Nodes on the Greek Dining & Food Industry Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-11-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ι. Στουρνάρας: Σε ένα νομοσχέδιο τα μέτρα
  • [02] Σκληραίνει την κόντρα του με την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ
  • [03] Μ.Σουλτς: "Η Ευρώπη δεν είναι κάτι σίγουρο για πάντα"
  • [04] Κινητοποιήσεις ξεκινούν αύριο στην Τοπική Αυτοδιοίκηση
  • [05] Η Google τιμά τον Οδυσσέα Ελύτη
  • [06] Δεν ψηφίζω τα μέτρα, λέει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θ. Παραστατίδης
  • [07] Αυξάνονται οι δαπάνες για τους ανασφάλιστους νοσηλευόμενους
  • [08] "Γεννά" συγκρούσεις η μετεγκατάσταση ελαφιών από την Πάρνηθα στον Ίταμο
  • [09] Σύλληψη 23χρονου για εκβίαση ανήλικης, στη Ρόδο
  • [10] Απαλλαγή των ευπαθών ομάδων από τα δημοτικά τέλη στον δήμο Ιλίου
  • [11] FT: Νευρικότητα μετά την γνωμοδότηση περί συνταγματικότητας των μέτρων μείωσης μισθών και συντάξεων
  • [12] Στη μη βιωσιμότητα του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου επιμένει ο Ι. Στουρνάρας
  • [13] "Έχει κλείσει τον κύκλο της η πρακτική των αναπτυξιακών μέτρων οριζόντιου χαρακτήρα"
  • [14] Ολοκληρώθηκε η πώληση της Δωδώνη ΑΕ
  • [15] Τα δωμάτια ενός εγκαταλελειμμένου ξενοδοχείου "ντύνονται" με τους φόβους μας!

  • [01] Ι. Στουρνάρας: Σε ένα νομοσχέδιο τα μέτρα

    Συνάντηση με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου είχε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας σήμερα το πρωί με βασικό θέμα τον καλύτερο συντονισμό των δράσεων εν όψει της κατάθεσης των κρίσιμων νομοσχεδίων την επόμενη εβδομάδα, στη Βουλή.

    Ο κ. Στουρνάρας δήλωσε "αρκετά αισιόδοξος", πως τελικά τα μέτρα θα περάσουν από τη Βουλή επισημαίνοντας πως "δεν υπάρχει περιθώριο για κατάθεση ξεχωριστών νομοσχεδίων", κάτι το οποίο έχει ζητήσει η ΔΗΜΑΡ, κυρίως για τα εργασιακά.

    Μάλιστα ο υπουργός Οικονομικών επισήμανε πως "μετά το ελληνικό κοινοβούλιο ψηφίζουν και άλλα κοινοβούλια για την εκταμίευση" και προφανώς δεν υπάρχει πλεόν καθόλου χρόνος για καθυστερήσεις.

    Αυτή την ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου βρίσκεται ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικων Χρήστος Σταϊκούρας.

    [02] Σκληραίνει την κόντρα του με την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ

    Κριτική στην κυβέρνηση ότι υπερασπίζεται τα δικαιώματα των τραπεζιτών, ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ και τονίζει πως από τη δόση των 31,5 δισ. ευρώ δεν πρόκειται να διοχετευθεί ρευστότητα στην αγορά.

    «Οι εκπρόσωποι της εσωτερικής τρόικας, στις εμφανίσεις τους στα ΜΜΕ, υπερασπίζονται τα δικαιώματα των τραπεζιτών, προβάλλοντας ως δικαιολογία ότι δεν είναι υπαίτιοι οι ίδιοι για την κατάρρευση των τραπεζών τους, αλλά η πτώχευση της ελληνικής οικονομίας, που προκάλεσε την υποβάθμιση των τραπεζών, με αποτέλεσμα αυτές να αποκλειστούν από τις διεθνείς αγορές χρήματος και κεφαλαίων», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το τμήμα οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ και χαρακτηρίζει ανυπόστατο τον ισχυρισμό «ότι τα κεφάλαια που θα μπουν στο τραπεζικό σύστημα από αυτή τη διαδικασία, θα ενισχύσουν την τελείως "στεγνή" εσωτερική αγορά και έτσι θα έχει θετική επίπτωση στην εξέλιξη της οικονομικής κατάστασης».

    Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι δεν είναι δυνατό να διοχετευθεί ρευστότητα στην αγορά, για τους εξής λόγους:

    1. Η τρόικα αλλά και η Τράπεζα της Ελλάδος εξασκεί πίεση για μείωση της έκθεσης των ελληνικών τραπεζών σε ΕΚΤ και ELA (Emergency Liquidity Assistance, μηχανισμός της ΕΚΤ έκτακτης στήριξης των τραπεζών) και έτσι τα χρήματα θα υποκαταστήσουν τη ρευστότητα που εξασφαλίζουν οι τράπεζες από τον ELA και την ΕΚΤ.

    2. Το μέρος της δόσης, που ανήκει στο ΔΝΤ μπορεί να μην καταβληθεί, επειδή το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο. Έτσι το προς είσπραξη ποσό θα μειωθεί και δεν θα είναι αρκετό να καλύψει τις ανάγκες των τραπεζών για ανακεφαλαιοποίηση.

    3. Κανένα πιστωτικό ίδρυμα, έστω και μετά την ανακεφαλαιοποίηση, δεν θα έδινε δάνεια στην ελληνική αγορά σε συνθήκες βαθιάς ύφεσης, με τις ελληνικές επιχειρήσεις να βρίσκονται υπερχρεωμένες και άρα υψηλού κινδύνου. Το μόνο που μπορεί να επιτευχθεί θα ήταν ίσως ευνοϊκές ρυθμίσεις των υφισταμένων δανείων ή διαγραφές επισφαλών απαιτήσεων.

    «Για να υπάρχει έστω και ελάχιστη πιθανότητα να διοχετευθεί ρευστότητα στην αγορά, πρέπει πρώτα να ανατραπούν οι βασικές πολιτικές επιλογές του μνημονίου και της συγκυβέρνησης και να τεθούν περιοριστικοί όροι για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και σημειώνει πως «οι ισχυρισμοί, περί ενίσχυσης της ρευστότητας της αγοράς, δεν δικαιολογούν τη μέχρι σήμερα στήριξη των τραπεζιτών χωρίς να τίθενται όροι και προϋποθέσεις».

    [03] Μ.Σουλτς: "Η Ευρώπη δεν είναι κάτι σίγουρο για πάντα"

    Η Ευρώπη βιώνει ταραχώδη χρόνια και η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι σίγουρο πράγμα για πάντα, τόνισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς σε εκδήλωση στο Βουκουρέστι στη διάρκεια της οποίας ανακηρύχθηκε επίτιμος διδάκτορας της Ρουμανικής Εθνικής Σχολής Πολιτικών και Διοικητικών Επιστημών.

    Η Ευρώπη από μεγάλο αριθμό κρατών δεν θεωρείται πλέον λύση, αλλά πρόβλημα, το οποίο έχει αρνητική επίδραση και απειλεί τα θεσμικά σχέδια και τις ιδέες, τόνισε ο κ. Σουλτς.

    «Πρέπει να υπερασπιστούμε την ιδέα της Ευρώπης. Οι χώρες και οι πολίτες μαζί, τα κράτη και τα έθνη πέρα από σύνορα σε κοινούς θεσμούς μπορούν να επιλύσουν τα προβλήματά τους με ευκολότερο τρόπο απ? ότι αν είναι μόνοι τους» ανέφερε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου υπογραμμίζοντας ότι το μοναδικό πρότυπο που αξίζει να ακολουθηθεί είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση, ακόμη κι αν δεν είναι «σε τέλεια φόρμα» αυτή στιγμή.

    «Οι Ευρωπαίοι πολίτες βιώνουν ταραχώδη χρόνια. Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι σίγουρο πράγμα για πάντα, καθώς το να είσαι η μόνη εναλλακτική είναι λάθος. Όλα έχουν εναλλακτική, υπάρχει εναλλακτική στην ευρωπαϊκή ενοποίηση, στην ευρωπαϊκή συνεργασία και αυτή είναι η επανεθνικοποίηση. Εκείνοι που λένε στους νέους ανθρώπους ότι η Ευρώπη είναι ένα σίγουρο πράγμα για πάντα δεν λένε την αλήθεια» είπε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

    Ο κ. Σουλτς συμπλήρωσε ότι προς το παρόν η Ευρώπη έχει χωριστεί και το χάσμα μεταξύ πλούσιων και φτωχών και μεταξύ πλούσιων και φτωχών χωρών βαθαίνει.

    [04] Κινητοποιήσεις ξεκινούν αύριο στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

    Στην Πάτρα πρόκειται να μεταβούν σήμερα στελέχη της ΠΟΕ-ΟΤΑ στο πλαίσιο των γενικών συνελεύσεων και συγκεντρώσεων που διοργανώνουν σε δήμους της Ελλάδας, με στόχο την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

    Στην Πάτρα, τα στελέχη της ΠΟΕ-ΟΤΑ σκοπεύουν να παραβρεθούν στον έκτακτο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Πατρέων για την ιδιωτικοποίηση της λιμενικής ζώνης και τη δημιουργία εργοστασίου απορριμμάτων. Σε ό,τι αφορά ειδικά το θέμα της δημιουργίας εργοστασίου απορριμμάτων, οι έντονες αντεγκλήσεις έχουν οδηγήσει τρεις φορές μέχρι σήμερα σε αναβολή των συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου στην Πάτρα.

    Το Σαββατοκύριακο, οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα απέχουν από κάθε εργασία, ενώ σύμφωνα με το σχεδιασμό της Ομοσπονδίας από τα ξημερώματα της Δευτέρας η ΠΟΕ-ΟΤΑ θα προχωρήσει σε καταλήψεις δημαρχείων, δημοτικών κτιρίων, γκαράζ απορριμματοφόρων και ΧΥΤΑ σε όλη τη χώρα.

    Επίσης, αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ με επικεφαλής τον πρόεδρο Κ. Ασκούνη, συναντάται σήμερα με τον υπουργό Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα.

    Κατά τη συνάντηση θα συζητήσουν τον προϋπολογισμό του 2013.

    Οι δήμαρχοι εμφανίζονται δυσαρεστημένοι, καθώς προβλέπονται νέες μειώσεις στη χρηματοδότηση των ΟΤΑ. Οι μειώσεις αυτές, υποστηρίζει η ΚΕΔΕ, γίνονται επί των θεσμοθετημένων πόρων που δικαιούνται οι δήμοι.

    Στη συνέχεια, θα συνεδριάσει το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ προκειμένου να εκτιμήσει την κατάσταση και να αποφασίσει τις περαιτέρω κινήσεις της.

    [05] Η Google τιμά τον Οδυσσέα Ελύτη

    «Αν αποσυνθέσεις την Ελλάδα, στο τέλος θα δεις να σου απομένουν μια ελιά, ένα αμπέλι κι ένα καράβι. Που σημαίνει με άλλα τόσα την ξαναφτιάχνεις»!

    Με σύμβολα, μια ελιά, ένα τσαμπί σταφύλια κι ένα καράβι, η Goodle αφιερώνει την πρώτη της σελίδα στο Νομπελίστα 'Ελληνα ποιητή Οδυσσέα Ελύτη που γεννήθηκε σαν σήμερα, 2 Νοεμβρίου, πριν από 101 χρόνια, το 1911.

    Γιατί ο ποιητικός λόγος του Ελύτη είναι περισσότερο επίκαιρος από ποτέ;

    «Γιατί μέσα στη σύγχρονη καταστροφολογία, ο λόγος του φέρνει ελπίδα. Γιατί η ταπείνωση που νιώθουμε είναι άδικη και ο ποιητής την ανατρέπει. Γιατί η Ελλάδα, από την αρχαιότητα ως σήμερα, γεννοβολά στοχαστές και ποιητές», ισχυρίζονται οι σύγχρονοι μελετητές του έργου του ποιητή, που το 1979 τιμήθηκε με το Νόμπελ Λογοτεχνίας και θεωρείται από τους σημαντικότερους ποιητές, μέλος της λογοτεχνικής γενιάς του τριάντα.

    «Γράφει ελληνικά ποιήματα ξέροντας ότι τοποθετείται στην ποίηση της Ευρώπης. Κι αυτό όχι από φιλοδοξία, αλλά από φυσική συγγένεια», εξηγεί η σύντροφος του ποιητή, ποιήτρια και η ίδια, Ιουλίτα Ηλιοπούλου. Και ίσως στην απάντηση βρίσκεται η εξήγηση για το σημερινό αφιέρωμα της Google.

    «Διαβάζοντας Οδυσσέα Ελύτη είναι σαν να κοιτάς αιγαιοπελαγίτικο τοίχο το καταμεσήμερο. Θαμπώνεσαι. Κατεβάζεις τα μάτια. Ποτέ δεν μπόρεσα να αντικρίσω, ώρα πολύ το φωτόδεντρο. Αντέχω το κείμενο σε μικρές δόσεις. Κάθε λίγο αναστέλλω. Αλλάζω βλέμμα. Η συμπύκνωση της ουσίας, η ευφορία των στιγμών ζαλίζει σαν το πολύ οξυγόνο. Στα πεζά αλχημεία παράξενη. Ενώ ο λόγος είναι απλός, στρωτός, ευθύς, χωρίς ποιητικές αντιστροφές και κοσμητικά επίθετα ?ξαφνικά όλο και μεταστοιχειώνεται σε ποίηση. Η ανάσα σου κόβεται από την ευτυχία της σωστής λέξης. Κάθε σκέψη γίνεται αίσθηση σκέψης. Ελύτης, ο υπερβατικός του εδώ και του τώρα. Ο μεταφυσικός του αισθητού», έγραψε ο κριτικός λογοτεχνίας Νίκος Δήμου, στο περιοδικό «Εποπτεία», τον Οκτώβριο του 1977.

    Ο Οδυσσέας Ελύτης έφυγε από τη ζωή στις 18 Μαρτίου του 1996 από ανακοπή καρδιάς αφήνοντας πίσω του πλούσια λογοτεχνική κληρονομιά.

    [06] Δεν ψηφίζω τα μέτρα, λέει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θ. Παραστατίδης

    "Δεν ψηφίζω τα μέτρα, δεν παραδίδω την έδρα" δήλωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Θεόδωρος Παραστατίδης, στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1. "Η συνέπεια, δεν παραδίδεται στην ασυνέπεια", απάντησε ο κ. Παραστατίδης στην ερώτηση τι θα πράξει σε περίπτωση που τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας.

    [07] Αυξάνονται οι δαπάνες για τους ανασφάλιστους νοσηλευόμενους

    Αυξητική τάση παρουσιάζει η δαπάνη για τους νοσηλευόμενους με βιβλιάριο ανασφάλιστου, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε το υπουργείο Υγείας από όλες τις Υγειονομικές Περιφέρειες της χώρας.

    Όπως ειδικότερα προκύπτει από έγγραφο του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζου το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή, το 2010 η δαπάνη αυτή ανέρχεται σε 72.350.012 ευρώ για τους Έλληνες πολίτες και στο ύψος των 16.365.952,75 για τους αλλοδαπούς. Για το έτος 2011, η ίδια δαπάνη για τους Έλληνες πολίτες ανέρχεται στο ποσό των 79.750.836 ευρώ και για τους αλλοδαπούς στο ποσό των 4.969.610 ευρώ. Τέλος, για το 2012, η δαπάνη φαίνεται να προσλαμβάνει ανησυχητικές διαστάσεις αφού μόνο για το πρώτο εξάμηνο του έτους για τους Έλληνες πολίτες η δαπάνη ανέρχεται στα 45.413.417 ευρώ και για τους αλλοδαπούς στα 2.856.233,80 ευρώ.

    Τα στοιχεία για τη δαπάνη νοσηλείας με βιβλιάριο ανασφάλιστου, διαβιβάστηκαν στη Βουλή μετά από ερώτηση που είχε απευθύνει στο υπουργείο ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, ο οποίος κάνει λόγο για ανθρωπιστική κρίση με ανασφάλιστους λόγω της οικονομικής κρίσης.

    [08] "Γεννά" συγκρούσεις η μετεγκατάσταση ελαφιών από την Πάρνηθα στον Ίταμο

    Η σχεδιαζόμενη μεταφορά 18 κόκκινων ελαφιών από την Πάρνηθα στον Ίταμο Καρδίτσας, έχει ως αποτέλεσμα τη «σύγκρουση» της Ειδικής Γραμματείας Δασών και της περιβαλλοντικής οργάνωσης WWF Ελλάς.

    Η Γραμματεία υπογραμμίζει την ανάγκη αποσυμφόρησης του μεγάλου πληθυσμού ελαφιών από την Πάρνηθα και τον σταδιακό εμπλουτισμό άλλων περιοχών στον ελλαδικό χώρο, ενώ η οργάνωση υποστηρίζει πως η μετεγκατάσταση χαρακτηρίζεται από προχειρότητα και έλλειψη τεκμηρίωσης, γεγονός που μπορεί να αποβεί μοιραίο για την επιβίωση των ελαφιών.

    Το κόκκινο ελάφι (Cervus elaphus), το μεγαλύτερο φυτοφάγο ζώο στην Ελλάδα, κάποτε ζούσε σε ολόκληρη σχεδόν την ηπειρωτική επικράτεια. Μέσα σε λίγες δεκαετίες οι πληθυσμοί του συρρικνώθηκαν σε τέτοιο βαθμό ώστε το είδος πλέον αξιολογείται ως «Κρισίμως Κινδυνεύον». Στη χώρα μας, μπορεί κανείς να τα συναντήσει μόνο στη Ροδόπη (λιγότερα από 20) και στην Πάρνηθα, όπου ζει προστατευμένος ένας ακμαίος πληθυσμός άνω των 1000 ατόμων.

    Ο ειδικός γραμματέας Δασών, Γιώργος Αμοργιανιώτης δήλωσε στο ΑΜΠΕ πως το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τον υπερπληθυσμό των ελαφιών είναι τεράστιο. Πολλά φυτώρια τόσο στις αναδασωμένες, όσο και στις καμένες εκτάσεις καταστρέφονται από τα ελάφια, τα οποία δεν αφήνουν να αναπτυχθεί τίποτα από τη φυσική αναγέννηση.

    [09] Σύλληψη 23χρονου για εκβίαση ανήλικης, στη Ρόδο

    Για εκβιασμό ανήλικης κατηγορείται 23χρονος κάτοικος Ρόδου ο οποίος συνελήφθη από αστυνομικούς της υποδιεύθυνσης Ασφαλείας, ύστερα από καταγγελία που έγινε.

    Ειδικότερα, ο 23χρονος κατηγορείται ότι απειλούσε 16χρονη ανήλικη πως θα αναρτήσει στο «Facebook», ημίγυμνες φωτογραφίες της, τις οποίες είχε αποκτήσει εν αγνοία της. Σε αντάλλαγμα ο δράστης απαιτούσε εκβιαστικά να του δώσει χρήματα.

    Ύστερα από την καταγγελία οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση, κατά την οποία προσημειώθηκε το χρηματικό πόσο των 200 ευρώ και ορίστηκε ραντεβού, μεταξύ του 23χρονου και της ανήλικης, έκτος πόλεως Ρόδου.

    Ο δράστης συνελήφθη επ' αυτοφώρω χθες το απόγευμα, μετά την παραλαβή του χρηματικού ποσού και την παράδοση των φωτογραφιών. Κατασχέθηκαν τρεις κάρτες ψηφιακής μνήμης που περιείχαν φωτογραφικό υλικό.

    Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου.

    [10] Απαλλαγή των ευπαθών ομάδων από τα δημοτικά τέλη στον δήμο Ιλίου

    Απαλλάσσονται οι ευπαθείς κοινωνικές ομάδες από δημοτικά τέλη στον δήμο Ιλίου, ύστερα από απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.

    Η δημοτική αρχή, με απόφασή της, αφενός μειώνει τα τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού για όλους τους δημότες και αφετέρου απαλλάσσει πλήρως τις ευπαθείς ομάδες.

    Συγχρόνως, αλλάζει τα εισοδηματικά κριτήρια προς όφελος των πολιτών.

    Σημειώνεται ότι τα καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού παρέμεναν στον δήμο Ηλίου στο ίδιο ύψος, από το 2007.

    [11] FT: Νευρικότητα μετά την γνωμοδότηση περί συνταγματικότητας των μέτρων μείωσης μισθών και συντάξεων

    Η ισοτιμία του ευρώ υποχωρεί κατά 0,53% και διαμορφώνεται στα 1,2874 δολάρια, εξέλιξη που δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας Financial Times αποδίδει στη γνωμοδότηση του Ελεγκτικού Συνεδρίου ότι τα νέα μέτρα για τη μείωση των συντάξεων που προωθεί η ελληνική κυβέρνηση, για ψήφιση στη Βουλή, είναι πιθανόν αντισυνταγματικά.

    Νευρικότητα επικρατεί και στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τον πανευρωπαϊκό δείκτη Eurofirst 300 να καταγράφει οριακά κέρδη, μικρότερα από το 0,1%, ενώ από την αναζήτηση ασφαλών καταφυγίων κερδίζουν τα 10ετή γερμανικά ομόλογα, η απόδοση των οποίων υποχώρησε κατά 3 μονάδες βάσης στο 1,45%.

    Η νευρικότητα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια αποδίδεται - εκτός από την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου - και στην αβεβαιότητα εν όψει των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ την ερχόμενη Τρίτη. Από την άλλη πλευρά, το κλίμα στα χρηματιστήρια ευνοείται από τα θετικά οικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν για την αμερικανική και κινεζική οικονομία.

    Τα εβδομαδιαία στοιχεία για τις νέες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας στις ΗΠΑ έδειξαν ότι ο αριθμός τους ήταν μικρότερος του αναμενόμενου, ενώ ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης αυξήθηκε στο υψηλότερο επίπεδο για περισσότερο από 4 έτη στη χώρα και η βιομηχανική δραστηριότητα αυξήθηκε. Στην Κίνα, επίσης, υπήρξαν ενδείξεις ανάκαμψης της μεταποιητικής δραστηριότητας.

    [12] Στη μη βιωσιμότητα του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου επιμένει ο Ι. Στουρνάρας

    Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης όλων των τραπεζών, θα κατατεθεί στη Βουλή η πλήρης μελέτη Alvarez&Marsal που παραδόθηκε στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) τον περασμένο Μάιο, όπως αναφέρει ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας σε έγγραφό του, που διαβιβάστηκε στη Βουλή.

    Την πλήρη μελέτη, με όλα τα, τυχόν, παραρτήματα της Alvarez&Marsal για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, καθώς και όλα τα στοιχεία για το πλήρες κόστος αυτής της μελέτης και τον τρόπο ανάθεσής της, είχαν ζητήσει οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης και Νάντια Βαλαβάνη. Οι βουλευτές επικαλούνται πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες, στην εμπιστευτική μελέτη της Alvarez&Marsal είχαν εξεταστεί πέντε διαφορετικά σενάρια. Η μελέτη κατέληγε, όπως αναφέρουν οι βουλευτές, ότι το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο είναι βιώσιμο και ότι η φθηνότερη λύση για τον ελληνικό λαό είναι η επανακεφαλαιοποίησή του που θα συνοδευόταν από ένα πρόγραμμα ανασυγκρότησης του ΤΤ που θα κόστιζε 2,9 δισεκατομμύρια ευρώ με ορίζοντα το 2015.

    Ο υπουργός Οικονομικών, ωστόσο, ενημερώνει τους βουλευτές ότι «ο Σύμβουλος, αφού ανέλυσε διαφορετικά σενάρια, διατύπωσε την τελική εισήγηση, με βάση τη διαπίστωσή του ότι το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, ως αυτοτελές πιστωτικό ίδρυμα, θα αντιμετωπίσει πρόβλημα βιωσιμότητας σε βάθος χρόνου».

    [13] "Έχει κλείσει τον κύκλο της η πρακτική των αναπτυξιακών μέτρων οριζόντιου χαρακτήρα"

    Τα Logistics μπορούν να αποτελέσουν ισχυρό ανταγωνιστικό ισοδύναμο για την ελληνική οικονομία σήμερα», επεσήμανε ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος του ΣΕΒ Χάρης Κυριαζής, μιλώντας σήμερα στο 16o Πανελλήνιο Συνέδριο Logistics: «Optimizing Supply Chains», που διοργανώνει η Ελληνική Εταιρεία Logistics, σήμερα και αύριο, στο Ζάππειο.

    Ο κ. Κυριαζής σημείωσε ότι η πρακτική των αναπτυξιακών μέτρων οριζόντιου χαρακτήρα, έχει κλείσει τον κύκλο της και σε περιόδους οικονομικής κατάρρευσης, η πολιτεία θα πρέπει να χαράξει εξειδικευμένες τομεακές/κλαδικές βιομηχανικές πολιτικές, εστιάζοντας στους κρισιμότερους για την ελληνική οικονομία επιχειρηματικούς κλάδους όπως είναι τα Logistics. Ο κλάδος των logistics, επεσήμανε τέλος ο κ. Κυριαζής- αποτελεί μία υποδειγματική περίπτωση για τον τρόπο με τον οποίο πιστεύουμε ότι πρέπει να σχεδιαστεί το μέλλον, για να ξαναχτιστεί η οικονομία. «Η Πολιτεία, κατέληξε πρέπει να συνειδητοποιήσει και να αποζητήσει, και ο ιδιωτικός τομέας να αποδεχθεί, την πρόκληση για στενή και ουσιαστική συνεργασία και αντίστοιχη ανάληψη ευθύνης».

    Μέσω της έννοιας Logistics νοείται ολόκληρη η εφοδιαστική, αποθηκευτική και διανεμητική αλυσίδα προϊόντων.

    [14] Ολοκληρώθηκε η πώληση της Δωδώνη ΑΕ

    Την ολοκλήρωση της μεταβίβασης ποσοστού 67,77%, που κατείχε στη γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ, προς εταιρεία η οποία ελέγχεται κατά 90% από την επενδυτική εταιρεία του εξωτερικού Strategic Initiatives UK LLP και κατά 10% από την εταιρία SIMOS FOOD GROUP, ανακοίνωσε σήμερα η Αγροτική Τράπεζα ΑΕ Υπό Ειδική Εκκαθάριση. Το καταβληθέν τίμημα ανήλθε σε 20.851.800 ευρώ.

    Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση, η ολοκλήρωση της συναλλαγής αυτής είναι αποτέλεσμα μιας διαφανούς, ανταγωνιστικής διαδικασίας που διήρκεσε περίπου ένα χρόνο. Στη διαδικασία αυτή συμμετείχε σημαντικός αριθμός αξιόλογων ημεδαπών και διεθνών υποψηφίων που υπέβαλαν δεσμευτικές, ανταγωνιστικές προσφορές υπό αντίξοες οικονομικές συνθήκες.

    Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, η συναλλαγή αυτή αποτελεί μία άμεση ξένη επένδυση σε μία ιδιαίτερα ευαίσθητη περίοδο για την ελληνική οικονομία. Οι νέοι ιδιοκτήτες, σε συνέχεια της ήδη σημαντικής επένδυσής τους, προτίθενται να αναπτύξουν περαιτέρω τις εργασίες της ΔΩΔΩΝΗ.

    [15] Τα δωμάτια ενός εγκαταλελειμμένου ξενοδοχείου "ντύνονται" με τους φόβους μας!

    Σ΄αυτό το ξενοδοχείο, το «check in» οδηγεί τους πελάτες σε μία εσωτερική εξερεύνηση, όπου αυτοψυχαναλύονται και έρχονται αντιμέτωποι με τις φοβίες τους. Απαντούν σε ένα ερωτηματολόγιο και μετά τη διάγνωση, μία «νοσοκόμα» τους πηγαίνει για την ανάλογη θεραπεία σε έναν θάλαμο ψυχιατρείου ή ακόμη στην ? απομόνωση, ένα δωμάτιο ασφυχτικά γεμάτο από μαξιλάρια!

    Δεν πρόκειται για ένα φανταστικό τόπο αλλά για ένα εγκαταλελειμμένο ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, το «Αριστον», όπου από τις 16 Νοεμβρίου θα εκτυλίσσεται και στα 42 δωμάτιά του η performance με τίτλο «Fake Time».

    «Ψυχή» της ιδιότυπης αυτής παράστασης είναι η Λέλα Ράμογλου η οποία συμμετείχε πέρσι στην παράσταση «Τhe Hunt, A Mind Game», που πραγματοποιήθηκε στον 4ο όροφο του συγκεκριμένου ξενοδοχείου, στο πλαίσιο της 15ης Μπιενάλε Νέων Μεσογείου. «Φέτος, αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε μια διαδραστική παράσταση προκειμένου να καταδείξουμε τις σύγχρονες μορφές καταπίεσης και βρήκαμε πολλούς καλλιτέχνες που μας υποστήριξαν αφού περίπου 15 ασχολούνται με την κατασκευή των σκηνικών και άλλοι 30 θα είναι οι performers» εξηγεί στο ΑΜΠΕ η κ.Ράμογλου.

    Η αγορά εισιτηρίου- που θα στοιχίζει 15 ευρώ- θα γίνεται ονομαστικά και όταν ο θεατής- πελάτης θα έρχεται στο ξενοδοχείο, θα κάνει check in στη ρεσεψιόν. Στη συνέχεια, θα οδηγείται στην αίθουσα υποδοχής όπου θα συμπληρώνει ένα ερωτηματολόγιο με ερωτήσεις που φαντάζουν ασυνήθιστες αλλά είναι βασισμένες σε επιστημονικά δεδομένα προκειμένου να διαμορφώσουν το ψυχολογικό του προφίλ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 2 November 2012 - 10:30:40 UTC