Browse through our Interesting Nodes on Human Rights Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-11-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ξανά στο παιχνίδι της πρόκρισης στους «16»
  • [02] Ολυμπιακός-Μονπελιέ 3-1 -ΔΗΛΩΣΕΙΣ-
  • [03] Εκλεισαν τα πρώτα εκλογικά τμήματα στις ΗΠΑ
  • [04] Ο Ομπάμα έπαιξε μπάσκετ, ο Ρόμνεϊ συνέχισε την εκστρατεία
  • [05] Όποιος κερδίσει το Οχάιο, κερδίζει και τον Λευκό Οίκο, δηλώνουν οι ψηφοφόροι

  • [01] Ξανά στο παιχνίδι της πρόκρισης στους «16»

    Γερά στο παιχνίδι της πρόκρισης στους «16» του τσάμπιονς λιγκ μπήκε ο Ολυμπιακός, ο οποίος νίκησε 3-1 τη Μονπελιέ στο Καραϊσκάκη (έφτασε τους 6 βαθμούς) , στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του 2ου ομίλου της διοργάνωσης. Ο Μασάντο στο 4΄ έδωσε προβάδισμα στους «ερυθρόλευκους», αλλά στο 67΄ ο Μπελχαντά ισοφάρισε. Η αντίδραση των Πειραιωτών ήταν άμεση και με γκολ των Γκρέκο (80΄) και Μήτρογλου (82΄) έφτασαν στη δεύτερη διαδοχική νίκη επί των Γάλλων και ουσιαστικά εξασφάλισαν την 3η θέση του ομίλου.

    Στον άλλο αγώνα του ομίλου, η Σάλκε και η Άρσεναλ αναδείχθηκαν ισόπαλες με 2-2.

    [02] Ολυμπιακός-Μονπελιέ 3-1 -ΔΗΛΩΣΕΙΣ-

    Λεονάρντο Ζαρντίμ (Ολυμπιακός): Ακόμα υπάρχουν έξι βαθμούς για να διεκδικήσουμε μέχρι το τέλος αυτής της φάσης και θα προσπαθήσουμε να τους κερδίσουμε όλους και να πετύχουμε το στόχο μας που είναι η πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Το πρώτο παιχνίδι με την Σάλκε δεν ήταν καλό, με την Άρσεναλ παίξαμε καλύτερα όμως πάλι χάσαμε αλλά στην συνέχεια η ομάδα άρχισε να αποδίδει καλύτερα και πήρε δύο συνεχόμενες νίκες. Οι παίκτες μου πλέον γνωρίζονται καλύτερα και ξέρουν ποιές είναι οι υποχρεώσεις τους και τι πρέπει να κάνουν για να επιτευχθούν οι στόχοι μας. Ο Ολυμπιακός έπαιξε καλύτερα στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού αλλά η ομάδα μας έδειξε ότι ήθελε πιο πολύ το παιχνίδι. Ήμασταν καλύτεροι σε άμυνα και επίθεση και δίκαια κερδίσαμε. Σέβομαι όλες τις γνώμες και προσπαθώ να κάνω την δουλειά μου στον Ολυμπιακό όσο καλύτερα γίνεται. Έχουμε μια νέα ομάδα με καινούργιους παίκτες και όσο περνάει ο καιρός θα συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε για να πετύχουμε τους στόχους μας.

    Ρενέ Ζιράρ (Μονπελιέ): Δεν έχω να δώσω κάποια εξήγηση για την κατάρρευση μας στα τελευταία δέκα λεπτά του αγώνα. Αυτό είναι ένα πρόβλημα που έχει παρουσιαστεί σχεδόν σε όλους τους αγώνες μας και θα πρέπει να το λύσουμε. Κρίμα για αυτή την ήττα και πλέον θα χρειαστούμε ένα θαύμα για να καταφέρουμε να προκριθούμε στο Γιουρόπα Λιγκ. Είμαστε στην τελευταία θέση της βαθμολογίας και δεν είμαι καθόλου αισιόδοξος. Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερη ομάδα στις δυο αναμετρήσεις και δίκαια μας κέρδισε και πιστεύω πως έχει πολλές πιθανότητες να προκριθεί στους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ. Το ξέραμε από την αρχή ότι ήμασταν σε ένα δύσκολο όμιλο και θα έπρεπε να ξεπεράσουμε τον εαυτό μας αλλά δεν το καταφέραμε. Ήταν μεγάλη μου χαρά που βρέθηκα στην Ελλάδα και στην Αθήνα και όταν μια ομάδα έχει τέτοιο κόσμο και γήπεδο τότε αυτό είναι θετικό για το ποδόσφαιρο.

    [03] Εκλεισαν τα πρώτα εκλογικά τμήματα στις ΗΠΑ

    Εκλεισαν τα πρώτα εκλογικά τμήματα, σε περιοχές της Ιντιάνα και του Κεντάκι στις 18:00 τοπική ώρα (01:00 ώρα Ελλάδας).

    Οι δύο πολιτείες βρίσκονται ανάμεσα σε δύο ζώνες ώρας, στο ένα κομμάτι τους τα εκλογικά τμήματα θα κλείσουν μια ώρα αργότερα και τότε αναμένονται τα πρώτα αποτελέσματα. Τα τελευταία εκλογικά τμήματα θα κλείσουν στις δυτικές πολιτείες στις 06:00 ώρα Ελλάδας.

    [04] Ο Ομπάμα έπαιξε μπάσκετ, ο Ρόμνεϊ συνέχισε την εκστρατεία

    Αφού επισκέφθηκε αυτούς που εργάστηκαν για την προεκλογική του εκστρατεία και τηλεφώνησε σε πιθανούς ψηφοφόρους, ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα είχε άλλο ένα πράγμα να κάνει την Τρίτη βάσει του προγράμματός του για την ημέρα των προεδρικών εκλογών: να παίξει μπάσκετ.

    Η προεδρική αυτοκινητοπομπή έφτασε στις αθλητικές εγκαταστάσεις Ατάκ Αθλέτικς στο Σικάγο, όπου έπαιξε μπάσκετ με τον υπουργό Παιδείας Άρνι Ντάνκαν, τον βοηθό του Ρέτζι Λοβ, όπως και τον Σκότι Πίπεν, ο οποίος έπαιζε στους Σικάγο Μπουλς όταν κέρδιζαν τα πρωταθλήματα του NBA με τον Μάικλ Τζόρνταν.

    Ο Ομπάμα και η σύζυγός του Μισέλ έφτασαν νωρίς την Τρίτη στο Σικάγο, όπου σχεδιάζουν να περάσουν την νύχτα των εκλογών βλέποντας τα αποτελέσματα με φίλους και συμβούλους. Την ίδια ώρα ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για την προεδρία Μιτ Ρόμνεϊ, αφού ψήφισε μαζί με την σύζυγό του Αν στο Μπέλμοντ στην Μασαχουσέτη, έκανε μια τελευταία εξόρμηση στην πολιτεία-κλειδί του Οχάιο, μετά την οποία έκανε μια στάση στο Πίτσμπουργκ, στην Πενσιλβάνια, για να επιστρέψει στη συνέχεια στη Βοστόνη για τα αποτελέσματα.

    Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη νωρίτερα σήμερα, ο Ομπάμα δήλωσε ότι όλοι οι υποψήφιοι για αιρετά αξιώματα "έχουν πεταλούδες στο στομάχι τους" την ώρα που περιμένουν τα αποτελέσματα. Αλλά τελικά περνούν, πρόσθεσε.

    Το μπάσκετ είναι μια παράδοση στην προεκλογική εκστρατεία του Ομπάμα. "Πιστεύω ότι το ασφαλές είναι να γίνεται όλη η ιεροτελεστία", δήλωσε ο βοηθός του Ρόμπερτ Γκιμπς, σύμφωνα με το CNN. Τη μία φορά που ο Ομπάμα δεν έπαιξε μπάσκετ την ημέρα των εκλογών, επισήμανε ο Γκιμπς, ήταν όταν έχασε από την Χίλαρι Κλίντον στις εκλογές για το χρίσμα των Δημοκρατικών στο Νιου Χαμσάιρ. "Δεν θα ξανακάνουμε αυτό το λάθος", πρόσθεσε.

    [05] Όποιος κερδίσει το Οχάιο, κερδίζει και τον Λευκό Οίκο, δηλώνουν οι ψηφοφόροι

    Με χρυσάφι ισοδυναμεί κάθε ψήφος στο Οχάιο για τους δύο υποψηφίους προέδρους των ΗΠΑ, τον Ρεπουμπλικάνο Μιτ Ρόμνεϊ και τον Δημοκρατικό Μπαράκ Ομπάμα, αφού "όποιος κερδίσει εδώ θα κερδίσει και τον Λευκό Οίκο", όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ένας ψηφοφόρος, ο Ρέτζι Γιανγκ, ασκώντας το εκλογικό του δικαίωμα στο Χάιλαντ Χάιτς, ένα προάστιο του Κλίβελαντ.

    "Μπορεί να φαίνεται λίγο παλιομοδίτικο, όμως μου αρέσει να ψηφίζω την ημέρα των εκλογών, να έρχομαι από νωρίς, θέλω να βεβαιώνομαι ότι η ψήφος μου καταλήγει στην κάλπη", εξήγησε ο Γιανγκ. "Όποιος πάρει το Οχάιο θα κερδίσει τον Λευκό Οίκο, για αυτό είναι πολύ σημαντικό για μένα να έρθει κανείς για να ψηφίσει", πρόσθεσε.

    Λόγω της περιπλοκότητας του αμερικανικού εκλογικού συστήματος, τα αποτελέσματα σε ορισμένες αμφίρροπες πολιτείες θεωρούνται ιδιαίτερα σημαντικά. Αυτή είναι η περίπτωση του Οχάιο, με τους 18 μεγάλους εκλέκτορες, όπου ο Ομπάμα και ο Ρόμνεϊ έχουν κάνει δεκάδες προεκλογικές συγκεντρώσεις τις τελευταίες εβδομάδες, στην προσπάθειά τους να πείσουν τους αναποφάσιστους και να γείρουν την πλάστιγγα υπέρ τους. Σε όλες τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις ο Ομπάμα διατηρούσε μικρό προβάδισμα έναντι του Ρόμνεϊ στην πολιτεία αυτή.

    Ο Ρέτζι Γιανγκ είπε ότι τις τελευταίες ημέρες συζητά με τους φίλους του τα μεγάλα κοινωνικά θέματα όπως τις αμβλώσεις και τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων, όμως θεωρεί πολύ σημαντικότερα τα οικονομικά ζητήματα. "Η περιοχή έχει πληγεί, αν και φαίνεται ότι οι θέσεις εργασίας ανακτώνται σταδιακά", σημείωσε.

    Περίπου 1,8 εκατομμύρια ψηφοφόροι του Οχάιο άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα εκ των προτέρων και έτσι όταν άνοιξαν οι κάλπες, το πρωί της Τρίτης, δεν σχηματίστηκαν ουρές έξω από τα εκλογικά τμήματα. Μια γυναίκα, η Σαμίρα Μπέρτζες, που δήλωσε ότι ψήφισε τον Ομπάμα, σημείωσε ότι τα θέματα που αφορούν τις γυναίκες έπαιξαν κρίσιμο ρόλο στην απόφασή της. "Πιστεύω ότι έχουμε το δικαίωμα να διαθέτουμε το σώμα μας όπως θέλουμε και κανείς δεν δικαιούται να μας πει τι θα κάνουμε", είπε, αναφερόμενη προφανώς στο ζήτημα των αμβλώσεων.

    Παρά την κινητοποίηση των επιτελείων των δύο υποψηφίων και τη συνεχή τηλεφωνική "παρενόχληση" των εκλογέων, αρκετοί έφτασαν στα εκλογικά τμήματα όντας ακόμη αναποφάσιστοι. Ένας από αυτούς, ο Άριελ Τράβις, δήλωσε ότι του ήταν δύσκολο να επιλέξει γιατί στο σύνολό του "το πολιτικό σύστημα είναι τόσο διεφθαρμένο" και ότι τελικά ψήφισε τον Ομπάμα κρίνοντας ότι "το πρόγραμμα του Ρόμνεϊ είναι καταστροφικό για το περιβάλλον".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 6 November 2012 - 23:30:32 UTC