Looking for info on Diploma validation in Greece (a.k.a. DIKATSA)? Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-11-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Το ευρώ ανατιμάται έναντι του δολαρίου, μετά τη νίκη Ομπάμα
  • [02] Τέλος ο Βραζιλιάνος φορ Aντριάνο από τη Φλαμένγκο
  • [03] Tαξίδια εμπνέουν την Άννα Φιλίνη στην έκθεση ζωγραφικής της
  • [04] Το σύμπαν υποφέρει από μια σοβαρή αναπτυξιακή κρίση!
  • [05] Η γονιμότητα της κόρης εξαρτάται από την εμμηνόπαυση της μητέρας
  • [06] Ανθρώπινος σκελετός βρέθηκε σε ορεινή περιοχή της Κοζάνης
  • [07] Β. Κορκίδης: "Χαριστική βολή τα μέτρα για την αγορά, το εμπόριο και την κοινωνία"
  • [08] Ανοδικό το άνοιγμα των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων στον απόηχο της νίκης Ομπάμα
  • [09] Aύριο η άφιξη της τρόικας στην Κύπρο
  • [10] Τρεις νεκροί και επτά τραυματίες από εκρήξεις όλμων στη Δαμασκό
  • [11] O Μπαν Κι Μουν συνεχάρη θερμά τον Ομπάμα για την επανεκλογή του
  • [12] Αυξάνεται ο αριθμός των Ελληνοαμερικανών στη Γερουσία
  • [13] Δεν θα συζητηθεί το καθεστώς του Κοσόβου στη συνάντηση Ντάτσιτς - Θάτσι
  • [14] Εντυπωσιακός ο Κουφός, βοήθησε τους Νάγκετς να φτάσουν στην πρώτη τους νίκη

  • [01] Το ευρώ ανατιμάται έναντι του δολαρίου, μετά τη νίκη Ομπάμα

    Το ευρώ ανατιμάται έναντι του δολαρίου, καθώς η επανεκλογή του Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα αυξάνει τις πιθανότητες να συνεχισθούν οι πολιτικές νομισματικής ώθησης στην οικονομία που τείνουν να εξασθενούν το νόμισμα, αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου οικονομικών ειδήσεων Bloomberg.

    Η ισοτιμία του ευρώ καταγράφει κέρδη 0,37% και διαμορφώνεται στα 1,2860 δολάρια. Αντίστοιχα κέρδη σημειώνουν και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά τα αποτελέσματα των αμερικανικών εκλογών, με τον πανευρωπαϊκό δείκτη μετοχών Eurofirst 300 να ενισχύεται 0,39%.

    Η ζήτηση για το ευρώ, προσθέτει το Bloomberg, ήταν περιορισμένη, καθώς η ελληνική βουλή ψηφίζει σήμερα για τα μέτρα που έχουν συμφωνηθεί με την τρόικα και αποτελούν προϋπόθεση για τη συνέχιση της χρηματοδότησης της χώρας.

    «Η νομισματική πολιτική θα παραμείνει χαλαρή με τον Ομπάμα και συνεπώς το δολάριο θα πωληθεί», δήλωσε εκπρόσωπος μιας ιαπωνικής τράπεζας στο Τόκιο, προσθέτοντας ότι «η πώληση του δολαρίου μπορεί να μην έχει διάρκεια, καθώς οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν το δημοσιονομικό "γκρεμό"», μία αναφορά στην προοπτική αύξησης των φόρων και μείωσης των δημόσιων δαπανών κατά περισσότερα από 600 δισ. δολάρια το 2013, αν δεν υπάρξει διαφορετική απόφαση από το Κογκρέσο.

    [02] Τέλος ο Βραζιλιάνος φορ Aντριάνο από τη Φλαμένγκο

    Τελικά ο Αντριάνο δεν μπόρεσε να ξεπεράσει τα προβλήματα του... Ο 30χρονος Βραζιλιάνος φορ, η καριέρα του οποίου τα τελευταία χρόνια έχει υποστεί «καθίζηση», έκανε στη Φλαμένγκο μια τελευταία προσπάθεια για να διασώσει την ποδοσφαιρική του πορεία. Τον περασμένο Φεβρουάριο η Κορίνθιανς έλυσε το συμβόλαιο του, καθώς αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα με τη συμπεριφορά του Αντριάνο, ο οποίος έφθασε να ζυγίζει πάνω από 110 κιλά και οι γιατροί έκαναν λόγο για κατάθλιψη.

    Τότε ο Τύπος της Βραζιλίας ανέφερε ότι η καριέρα του Αντριάνο δεν έχει μέλλον, καθώς καμιά ομάδα δεν θα ρίσκαρε τη συνεργασία μαζί του. Ο Αντριάνο, όμως, θέλησε να διαψεύσει όλους όσους βιάστηκαν να τον «ξεγράψουν». Το καλοκαίρι έχασε πολλά κιλά, έκανε εντατικές προπονήσεις με τον προσωπικό γυμναστή του και κατάφερε, τελικά, να πείσει τον Αύγουστο τη Φλαμένγκο να του δώσει μια ακόμη ευκαιρία.

    Ετσι ο Αντριάνο υπέγραψε εξάμηνο συμβόλαιο συνεργασίας με τη «Φλα» και υποσχέθηκε ότι θα προσπαθήσει στο διάστημα αυτό να δώσει το φιλί της ζωής στην καριέρα του. Δεν τα κατάφερε όμως και σε μόλις 75 μέρες η Φλαμένγκο, ανακοίνωσε χθες ότι λύνει τη συνεργασία με τον ιδιόρρυθμο φορ. Το διάστημα αυτό ο Αντριάνο δεν αγωνίστηκε ούτε σε ένα παιχνίδι, την ίδια ώρα που συνέχιζε να κάνει πάρτι και κατάχρηση αλκοόλ.

    «Ο καθένας κάνει τις επιλογές του και ο Αντριάνο έχει κάνει πολλά λάθη. Σε ανθρώπινο επίπεδο δεν θα τον εγκαταλείψω και θα προσπαθήσω να τον βοηθήσω, αλλά επαγγελματικά ξεπέρασε τα όρια της υπομονής μας και αποφασίσαμε να λύσουμε το συμβόλαιο του», δήλωσε ο γενικός διευθυντής της διάσημης βραζιλιάνικης ομάδας, Ζίνιο. Η λύση του συμβολαίου με τη «Φλα», ουσιαστικά σηματοδοτεί και το τέλος της καριέρας του Αντριάνο, καθώς καμιά ομάδα δεν δείχνει διατεθειμένη να του δώσει άλλη ευκαιρία...

    [03] Tαξίδια εμπνέουν την Άννα Φιλίνη στην έκθεση ζωγραφικής της

    Δύο ταξίδια, ένα πραγματικό κι ένα φανταστικό, που ξεκίνησαν σχεδόν ταυτόχρονα, το 1945, εμπνέουν την Άννα Φιλίνη στην έκθεση ζωγραφικής που παρουσιάζει από τις 8/11 έως τις 5/12, στο Ίδρυμα Κακογιάννη.

    Η πρώην πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του δήμου Αθηναίων, πρώην βουλευτής του Συνασπισμού και με πολύχρονη παρουσία στις οργανώσεις της Αριστεράς, ζωγραφίζει ένα τετράπτυχο, σύνθετο έργο με τίτλο «Ταξίδι στην Ελευθερία», αποτυπώνοντας με το δικό της εικαστικό ιδίωμα το ταξίδι του πλοίου «Ματαρόα», το οποίο ξεκίνησε από τον Πειραιά με προορισμό το Παρίσι, μεταφέροντας τους 215 νέους Έλληνες διανοούμενους υπότροφους του γαλλικού κράτους. Η άλλη αναφορά του έργου της έκθεσης είναι το ξεκίνημα συγγραφής του μυθιστορήματος του Ανδρέα Εμπειρίκου για το ταξίδι του υπερωκεάνιου «Μέγας Ανατολικός», επίσης το 1945.

    Η έκθεση πλαισιώνεται και από 12 πορτρέτα των τότε Ελλήνων υπότροφων στο Παρίσι και ταξιδευτών με το πλοίο «Ματαρόα», το 1945. Πρόκειται για πορτρέτα ανθρώπων που είτε γνώρισε προσωπικά η Άννα Φιλίνη είτε γνώριζαν οι γονείς της, όπως η Νέλλη Ανδρικοπούλου, ο Κώστας Αξελός, ο Κορνήλιος Καστοριάδης, η Άννα Κινδύνη, ο Κώστας Κουλεντιανός, η Μιμίκα Κρανάκη, ο Μέμος Μακρής, ο Ιάνης Ξενάκης, ο Αριστομένης Προβελέγγιος, ο Νίκος Σβορώνος, η Μάτση Χατζηλαζάρου και ο Νίκος Χατζημιχάλης.

    [04] Το σύμπαν υποφέρει από μια σοβαρή αναπτυξιακή κρίση!

    Μια διεθνής ομάδα αστρονόμων ανακάλυψε ότι ο ρυθμός δημιουργίας νέων άστρων στο σύμπαν είναι σήμερα μόλις το ένα τριακοστό αυτού που ήταν κάποτε, ενώ η μείωση προβλέπεται να συνεχιστεί αδιάλειπτα. Εξαιτίας αυτής της τάσης, σύμφωνα με τους επιστήμονες, το σύμπαν υποφέρει από μια σοβαρή αναπτυξιακή κρίση ανάλογη της οικονομικής και το λεγόμενο «Ακαθάριστο Κοσμικό Προϊόν» είναι στην εποχή μας μόνο το 3% αυτού που υπήρχε κάποτε, όταν η παραγωγή των άστρων βρισκόταν στο αποκορύφωμά της.

    Αναλύοντας το φως από διάφορα νέφη σκόνης και αερίων σε αυτούς τους γαλαξίες όπου γεννιούνται νέα άστρα, οι αστρονόμοι κατάφεραν να υπολογίσουν το ρυθμό σχηματισμού των άστρων διαχρονικά. Έτσι, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η γέννηση νέων άστρων στο σύμπαν συνολικά μειώνεται συνεχώς κατά τα τελευταία 11 δισεκατομμύρια χρόνια (όσο μακριά στο χώρο και τον χρόνο μπορούν να «δουν» τα τηλεσκόπια). Ο σημερινός ρυθμός παραγωγής νέων άστρων εκτιμάται ότι είναι 30 φορές μικρότερος από εκείνον πριν από 11 δισεκατομμύρια χρόνια.

    Οι αστρονόμοι υπολογίζουν ότι αν αυτός ο πτωτικός ρυθμός συνεχιστεί, τότε στην υπόλοιπη ιστορία του σύμπαντος δεν θα σχηματιστούν παρά 5% περισσότερα άστρα. Σύμφωνα με τη νέα μελέτη, ζούμε σε ένα σύμπαν που κυριαρχείται από «γέρικα» άστρα και αυτή η γήρανση του αστρικού πληθυσμού -όπως και του γήινου- προβλέπεται να επιδεινωθεί στο μέλλον. Εκτιμάται ότι περίπου τα μισά άστρα γεννήθηκαν σε μια πολύ «γόνιμη» περίοδο, που διήρκεσε πριν από 9 έως 11 δισεκατομμύρια χρόνια, ενώ έκτοτε για τα υπόλοιπα μισά άστρα χρειάστηκε σχεδόν ο πενταπλάσιος χρόνος προκειμένου να δημιουργηθούν.

    [05] Η γονιμότητα της κόρης εξαρτάται από την εμμηνόπαυση της μητέρας

    Η γονιμότητα μιας γυναίκας μπορεί να προβλεφθεί από την ηλικία που η μητέρα της έφθασε στην εμμηνόπαυση, σύμφωνα με μια νέα δανική επιστημονική έρευνα. Οι γυναίκες, των οποίων οι μητέρες είχαν πρόωρη εμμηνόπαυση, έχουν λιγότερα ωάρια στις ωοθήκες τους σε σχέση με τις γυναίκες των οποίων οι μητέρες έφθασαν σε πιο προχωρημένη ηλικία σε εμμηνόπαυση.

    Οι γυναίκες γεννιούνται με όλα τα ωάρια που θα διαθέτουν στη διάρκεια της ζωής τους, τα οποία μετά την εφηβεία απελευθερώνονται από τις ωοθήκες τους με βάση τον κύκλο της περιόδου και με ρυθμό περίπου ένα το μήνα, έως την εποχή της εμμηνόπαυσης. Εκείνες με τα λιγότερα ωάρια έχουν και τις μικρότερες πιθανότητες γονιμοποίησης.

    Οι ερευνητές, με επικεφαλής τη δρα Τζέην Μπέντσεν του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Κοπεγχάγης, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό για θέματα ανθρώπινης αναπαραγωγής "Human Reproduction", σύμφωνα με το BBC, μελέτησαν 527 γυναίκες ηλικίας 20 έως 40 ετών και υπολόγισαν -με βάση ορμονικές αναλύσεις- το «απόθεμα» ωαρίων που είχε απομείνει σε κάθε μία.

    Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι τα ωάρια μειώνονται ταχύτερα στις γυναίκες των οποίων οι μητέρες είχαν νωρίς εμμηνόπαυση, δηλαδή πριν την ηλικία των 45 ετών, σε σχέση με γυναίκες των οποίων οι μητέρες έφθασαν στην εμμηνόπαυση μετά τα 55 τους.

    [06] Ανθρώπινος σκελετός βρέθηκε σε ορεινή περιοχή της Κοζάνης

    Αντιμέτωπος με ένα μακάβριο εύρημα ήρθε ένας βοσκός στην ορεινή περιοχή της Σιάτιστας Κοζάνης.

    Σε βραχώδη περιοχή ανάμεσα στη Σιάτιστα και την Γαλατινή ανακάλυψε έναν ανθρώπινο σκελετό.

    Από την ιατροδικαστική εξέταση και τις έρευνες της Αστυνομίας αναμένεται να προσδιοριστούν τα στοιχεία ταυτότητας του θανόντος, οι συνθήκες, η χρονολογία και τα αίτια του θανάτου.

    [07] Β. Κορκίδης: "Χαριστική βολή τα μέτρα για την αγορά, το εμπόριο και την κοινωνία"

    "Χαριστική βολή για την αγορά, το εμπόριο και την κοινωνία", χαρακτηρίζει ο πρόεδρος ΕΣΕΕ Β. Κορκίδης τα μέτρα που περιλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιο.

    "Εκτός από την κατάσταση στην αγορά, αυτό που μας ανησυχεί περισσότερο είναι η έλλειψη μιας συλλογικής αφήγησης για το μέλλον της χώρας μας, στην οποία μάλιστα να συμπεριλαμβάνεται η μικρή και μεσαία επιχειρηματικότητα", προσθέτει και προσθέτει:

    "Το ελληνικό εμπόριο, συναισθανόμενο τον ιδιαίτερο ρόλο που υπηρετεί στην ελληνική κοινωνική και οικονομική δομή, αντιτίθεται στη διάρρηξη της κοινωνικής συνοχής και με το ρόλο του κοινωνικού εταίρου καλεί τους κυβερνητικούς εταίρους σε έναν ευρύ και άμεσο διάλογο για έναν ρεαλιστικό επαναπροσδιορισμό της αναπτυξιακής προοπτικής της χώρας".

    [08] Ανοδικό το άνοιγμα των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων στον απόηχο της νίκης Ομπάμα

    Με άνοδο άνοιξαν σήμερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια καθώς η εκλογική νίκη του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα περιόρισε σε ένα βαθμό την πολιτική αβεβαιότητα για τη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.

    Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE σημείωσε άνοδο κατά 0,2% και διαμορφώθηκε στις 5.900 μονάδες.

    Στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 ενισχύθηκε κατά 0,96% στις 3.511,79 μονάδες.

    Στη Φραγκφούρτη, ο δείκτης DAΧ σημείωσε άνοδο κατά 0,64% και διαμορφώθηκε με τις πρώτες συναλλαγές στις 7.425,08 μονάδες.

    [09] Aύριο η άφιξη της τρόικας στην Κύπρο

    Μετά από μεγάλη αναμονή η τρόικα φθάνει οριστικά αύριο στη Λευκωσία για συνέχιση των διαπραγματεύσεων με την κυπριακή κυβέρνηση.

    Την άφιξη της τρόικας ανακοίνωσε με γραπτή δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου, στην οποία αναφέρει ότι «την Παρασκευή επαναρχίζουν οι διαπραγματεύσεις, με στόχο την επίτευξη συμφωνίας επί του προγράμματος παροχής δανείου στην Κύπρο».

    [10] Τρεις νεκροί και επτά τραυματίες από εκρήξεις όλμων στη Δαμασκό

    Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο σήμερα και άλλοι επτά τραυματίσθηκαν από δύο εκρήξεις όλμων στη Δαμασκό, μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Sana. Οι εκρήξεις σημειώθηκαν στην λοφώδη περιοχή της πρωτεύουσας Μέζε 86, η οποία κατοικείται κυρίως από Αλαουίτες, ένα μουσουλμανικό δόγμα στο οποίο ανήκει και ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ.

    Σε ανακοίνωσή του ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός ενημερώνει σε ανακοίνωσή του πως στόχοι της επίθεσης ήσαν το αεροδρόμιο στη Μέζε και το επιτελείο της κυβέρνησης στην περιοχή.

    Την ίδια στιγμή στο Λονδίνο, κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε πως η Βρετανία είναι πρόθυμη να έχει απευθείας συνομιλίες με εκπροσώπους των ανταρτών σε μία προσπάθεια να ενωθεί η συριακή αντιπολίτευση.

    Επιμέλεια: Γ. Δάβος

    [11] O Μπαν Κι Μουν συνεχάρη θερμά τον Ομπάμα για την επανεκλογή του

    Ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Κι Μουν, προσδοκά σε συνέχιση της στενής συνεργασίας με τον επανεκλεγέντα στην προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπαράκ Ομπάμα, για να αντιμετωπιστούν, με "ισχυρή πολυμερή συνεργασία", μια σειρά διεθνών προβλημάτων.

    Σύμφωνα με δήλωση του εκπροσώπου του, ο ΓΓ του διεθνούς οργανισμού συνεχάρη θερμά τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα για την επανεκλογή του.

    Ο ΓΓ προσβλέπει, όπως τονίζεται, στη συνέχιση της συνεργασίας με τον πρόεδρο Ομπάμα και την κυβέρνησή του στο "πνεύμα διαρκούς συνεργασίας" μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και των Ηνωμένων Εθνών.

    [12] Αυξάνεται ο αριθμός των Ελληνοαμερικανών στη Γερουσία

    Ακόμη ένα άτομο ελληνικής καταγωγής κέρδισε στις χθεσινές εκλογές στις Ηνωμένες Πολιτείες. Πρόκειται για τη Δημοκρατική Ντίνα Τάιτους, η οποία επιστρέφει στη Βουλή των Αντιπροσώπων μετά από διετή απουσία, εκπροσωπώντας την 1η περιφέρεια της Νεβάδα που συγκαταλέγεται και περιοχή του Λας Βέγκας.

    Οι άλλοι ομογενείς που επανεκλέγονται στη Βουλή είναι ο Δημοκρατικός Τζον Σαρμπάνης από το Μέριλαντ και ο Ρεπουμπλικάνος Γκας Μπιλιράκης από την Φλόριντα, καθώς επίσης και η Δημοκρατική Νίκη Τσόνγκα από τη Μασαχουσέτη, σύζυγος του αείμνηστου γερουσιαστή και υποψηφίου για την προεδρία των ΗΠΑ, Πολ Τσόνγκα.

    Τη μάχη για μια θέση στη Γερουσία, με καταγραμμένο το 92% των ψήφων, χάνει στην πολιτεία Νεβάδα η Δημοκρατική Σέλι Μπέρκλεϊ (ελληνοεβραϊκής καταγωγής από τη Θεσσαλονίκη). Η Μπέρκλεΐ, που είναι σήμερα βουλευτής, χάνει με λιγότερους από 9 χιλιάδες ψήφους και με ποσοστό μόνο 1%, κάτι που μπορεί να ανατραπεί μέχρι το τέλος. Χωρίς την εκλογή της, δεν θα υπάρχει πλέον κανένα άτομο ελληνικής καταγωγής στη Γερουσία από την αρχή της επόμενης χρονιάς, αφού η Ρεπουμπλικανή Ολυμπία Σνόου δεν έθεσε ξανά υποψηφιότητα.

    Στις χθεσινές εκλογικές αναμετρήσεις δεν κατάφεραν επίσης να κερδίσουν οι ομογενείς υποψήφιοι για τη Βουλή, Τζον Αρβανίτης (Δημοκρατικός από το Νιου Τζέρσεϊ) και Τζέιμς Κάργας (Δημοκρατικός από το Τέξας).

    Στη Νέα Υόρκη επανεκλέγεται η Δημοκρατική βουλευτής, Κάρολιν Μαλόνι (συμπρόεδρος του "Ελληνικού Συνδέσμου" στη Βουλή). Στη Γερουσία επανεκλέγεται ο γνωστός υπερασπιστής των ελληνικών θέσεων στην Ουάσιγκτον, Δημοκρατικός Ρόμπερτ Μενέντεζ από το Νιου Τζέρσεϊ.

    Σε πολιτειακό επίπεδο, επανεκλέγονται τέσσερις ομογενείς στη Νέα Υόρκη. Συγκεκριμένα, στην πολιτειακή Γερουσία ο Δημοκρατικός Μιχάλης Γιάνναρης και ο Ρεπουμπλικάνος Ντιν Σκέλος, ενώ στην πολιτειακή Βουλή η Δημοκρατική Αραβέλλα Σιμωτά και η Ρεπουμπλικανή Νικόλ Μαλλιωτάκη.

    [13] Δεν θα συζητηθεί το καθεστώς του Κοσόβου στη συνάντηση Ντάτσιτς - Θάτσι

    Ο πρωθυπουργός της Σερβίας Ίβιτσα Ντάτσιτς δήλωσε ότι το καθεστώς του Κοσόβου δεν συμπεριλαμβάνεται στα θέματα των σημερινών του συνομιλιών, στις Βρυξέλλες, με τον πρωθυπουργό του Κοσόβου Χασίμ Θάτσι.

    Διέψευσε δε εκ νέου τις πληροφορίες περί λειτουργίας γραφείων συνδέσμων του Κοσόβου στο Βελιγράδι και της Σερβίας στην Πρίστινα. Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Presheva Jone", που παραχώρησε στη διάρκεια της παραμονής του στη Ρώμη, ο κ. Ντάτσιτς δήλωσε ότι αναμένει πως η νέα συνάντηση με τον Χασίμ Θάτσι θα λειτουργήσει ως ενθαρρυντικό στοιχείο για τις συνομιλίες.

    Πρόσθεσε δε πως η σημερινή συνάντηση στις Βρυξέλλες αποτελεί καλή κίνηση για την περιοχή και συνιστά συμβολή στη βελτίωση των σχέσεων μεταξύ Σέρβων και Αλβανών.

    [14] Εντυπωσιακός ο Κουφός, βοήθησε τους Νάγκετς να φτάσουν στην πρώτη τους νίκη

    Εντυπωσιακή εμφάνιση από τον Κώστα Κουφό, ο οποίος βοήθησε τους Νάγκετς να φθάσουν στην πρώτη τους νίκη, τη φετινή σεζόν στο ΝΒΑ, επί των Πίστονς με 109-97.

    Ο διεθνής σέντερ είχε στο ενεργητικό του 14 πόντους, 5 ριμπάουντ και 3 τάπες σε 29:33 λεπτά συμμετοχής, ενώ άλλοι πέντε παίκτες της ομάδας του Ντένβερ είχαν διψήφιο αριθμό πόντων.

    Από εκεί και πέρα, η Οκλαχόμα διέλυσε με 108-88 τους Ράπτορς με 19 πόντους του Ράσελ Γουέστμπρουκ, ενώ οι Μπουλς υποχρέωσαν το Ορλάντο στην πρώτη του ήττα μετά από τρία ματς, με 99-93 στο Σικάγο. Ο Λουόλ Ντενγκ πέτυχε 15 από τους 23 πόντους του στο δεύτερο μέρος του αγώνα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 7 November 2012 - 9:30:30 UTC