Visit the Hellenic Astronomical Society Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-11-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Εκτός ΠΑΣΟΚ οι βουλευτές που δεν ψήφισαν τα μέτρα"
  • [02] Έως τις 15 Νοεμβρίου απέχουν οι δικηγόροι της Αθήνας
  • [03] Νέο σχέδιο διάσωσης για τη Dexia
  • [04] Συγκέντρωση δικαστών έξω από το Πρωτοδικείο Αθηνών
  • [05] Βρέθηκε θησαυρός της θρακικής φυλής των Γετών

  • [01] "Εκτός ΠΑΣΟΚ οι βουλευτές που δεν ψήφισαν τα μέτρα"

    Σκληραίνει τη στάση του απέναντι στους βουλευτές που δεν ψήφισαν χθες τον εφαρμοστικό νόμο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

    Κύκλοι της Ιπποκράτους τονίζουν ότι, οι βουλευτές που δεν ψήφισαν και ο κ. Βενιζέλος τους έθεσε εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας., είναι αυτονόητα και εκτός ΠΑΣΟΚ. Η μόνη σχέση που μπορούν να έχουν με την Οργάνωση του ΠΑΣΟΚ, αναφέρουν, είναι η προσωπική τους επιλογή να υποβάλουν αίτηση εγγραφής τους στην Τοπική Οργάνωση της περιοχής τους.

    Οι ίδιοι κύκλοι αναφέρουν ότι ο Κώστας Σκανδαλίδης είναι αυτονόητο ότι δεν μπορεί να είναι πλέον Πρόεδρος του ΙΣΤΑΜΕ.

    Διαφορετική είναι η στάση του κ. Βενιζέλου απέναντι στον Μίμη Ανδρουλάκη, ο οποίος σήμερα ανακοίνωσε την ανεξαρτητοποίησή του από το ΠΑΣΟΚ, αλλά, χθες, ψήφισε τον εφαρμοστικό νόμο.

    Οι ίδιοι κύκλοι του ΠΑΣΟΚ χαρακτηρίζουν υπεύθυνη τη στάση του κ. Ανδρουλάκη, την οποία και χαιρετίζουν, τόσο για τη θετική του ψήφο, όσο και για την πειθάρχησή του στην απόφαση της Κ.Ο. του Κινήματος.

    Στο μεταξύ, «η συνεδρίαση του Eurogroup και η επιτυχής έκβαση για τη χρηματοδότηση της χώρας είναι προϋπόθεση για οποιαδήποτε εξέλιξη γενικά στα κόμματα. Δεν θα υπάρξει επ' ουδενί κυβερνητική κρίση για ζητήματα που έχουν να κάνουν με κομματικούς χειρισμούς», δήλωσε ο πρώην υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος στον ραδιοφωνικό σταθμό Real.

    Νωρίτερα,ο γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Μανιάτης και όχι ο Ευάγγελος Βενιζέλος, απάντησε στον Ανδρέα Λοβέρδο, ο οποίος με επιστολή του στον πρόεδρο του Κινήματος ζήτησε έκτακτη σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

    Ο κ. Μανιάτης αφού καλωσορίζει την επάνοδο του βουλευτή Β? Αθήνας στις «συλλογικές διαδικασίες και δράσεις της ΚΟ», τον καλεί να θέσει τις προτάσεις του στην προσυνεδριακή και συνεδριακή διαδικασία, ενώ επισημαίνει την απουσία του κ. Λοβέρδου από σημαντικές διαδικασίες της ΚΟ και του υπενθυμίζει ότι σήμερα αρχίζει η συζήτηση για τον προϋπολογισμό.

    [02] Έως τις 15 Νοεμβρίου απέχουν οι δικηγόροι της Αθήνας

    Για μια εβδομάδα, δηλαδή έως 15 Νοεμβρίου 2012, παρέτειναν την αποχή τους οι Αθηναίοι δικηγόροι, κατόπιν απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ), που συνήλθε σήμερα το απόγευμα.

    Παράλληλα, ο Σύλλογος αποφάσισε να αποσύρει όλους τους δικηγόρους που είναι σε επιτροπές του Δημοσίου.

    Ο ΔΣΑ αποφάσισε ακόμη να προτείνει στην έκτακτη Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων του Κράτους που θα συγκληθεί το ερχόμενο Σάββατο, 9 Νοεμβρίου 2012 στην Αθήνα, να απέχουν πανελλαδικά οι δικηγόροι και από την υπογραφή συμβολαίων και τον έλεγχο τίτλων κυριότητας ακινήτων.

    [03] Νέο σχέδιο διάσωσης για τη Dexia

    Οι κυβερνήσεις της Γαλλίας και του Βελγίου ανακοίνωσαν σήμερα ότι συμφώνησαν σε ένα τρίτο σχέδιο διάσωσης για τον τραπεζικό όμιλο Dexia, ύψους 5,5 δισεκατομμυρίων ευρώ.

    Η ανακοίνωση αυτή έγινε μετά την ανακοίνωση ζημιών από την Dexia ύψους 1,23 δισεκατομμυρίων ευρώ το τρίτο τετράμηνο. Οι ζημίες της τράπεζας ανέρχονταν τους πρώτους εννέα μήνες του 2012 σε 2,4 δισεκατομμύρια ευρώ.

    Η γαλλοβελγική τράπεζα έχει ήδη επωφεληθεί δύο σχεδίων διάσωσης ?το ένα το 2008 για την αντιμετώπιση της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης και το άλλο πέρυσι λόγω της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη.

    Η Dexia ανακοίνωσε ότι η πρόσφατη αυτή χορήγηση κεφαλαίων, την οποία μοιράζονται σε ποσοστά 53-47% οι Βρυξέλλες και το Παρίσι, θα "επιτρέψει να επιδιωχθεί η διάλυση του ομίλου με τάξη".

    Επιμέλεια: Σ. Μπέκου

    [04] Συγκέντρωση δικαστών έξω από το Πρωτοδικείο Αθηνών

    Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε σήμερα ομάδα δικαστικών λειτουργών στην είσοδο του Πρωτοδικείου Αθηνών (πρώην Σχολή Ευελπίδων), όπου και παρέμειναν για μια ώρα.

    Οι δικαστές διαμαρτυρήθηκαν για την ψήφιση του νομοσχεδίου με το οποίο μειώθηκαν οι αποδοχές τους από 19% έως 24%, ανάλογα με το βαθμό που κατέχουν. Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν και τα προεδρεία όλων των δικαστικών ενώσεων.

    Η πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, Βασιλική Θάνου, δήλωσε ότι συγκεντρώθηκαν τα προεδρεία των Ενώσεων «ώστε όλοι μαζί να εκφράσουν την έντονη δυσαρέσκειά τους προς την κυβέρνηση, η οποία δεν έδειξε σεβασμό προς τη Δικαιοσύνη και προς την ανεξαρτησία των δικαστικών λειτουργών».

    [05] Βρέθηκε θησαυρός της θρακικής φυλής των Γετών

    Ένα κιβώτιο (οστεοθήκη) που περιέχει χρυσά αντικείμενα που χρονολογούνται από τα τέλη του τέταρτου ή τις αρχές του τρίτου αιώνα π.Χ. ανακαλύφθηκε στο βορειοανατολικό τμήμα της Βουλγαρίας, ανακοίνωσε σήμερα η επικεφαλής της αρχαιολογικής αποστολής Ντιάνα Γκέργκοβα στο Γαλλικό Πρακτορείο.

    "Ένα ξύλινο κιβώτιο που βρέθηκε σε ένα ανώτερο στρώμα του τύμβου του Ομουρτάγκ (στη βορειοανατολική Βουλγαρία) περιέχει καμένα οστά και προσφορές εξαιρετικής τέχνης από χρυσό που ήταν τυλιγμένες σε ένα πανί του οποίου η ύφανση περιέχει και χρυσή κλωστή, εξήγησε η Ντιάνα Γκέργκοβα.

    Ένα διάδημα στολισμένο με κεφάλια λεόντων και φανταστικών ζώων, βραχιόλια, ένα δαχτυλίδι με ανάγλυφη μορφή του Έρωτα, και στολισμένα ηνία αλόγου, αποτελούν μέρος του θησαυρού αυτού των Γετών, μια από τις θρακικές φυλές που κατοικούσαν στο νότιο-ανατολικό τμήμα της Ευρώπης από τη 2η χιλιετία π.Χ. μέχρι τον 3ο μ.Χ. αιώνα, πρόσθεσε.

    "Ο θησαυρός βρίσκεται στον υψηλότερο τύμβο, που σηματοδοτεί την κορύφωση του πολιτισμού της Γετών", οι οποίοι έζησαν και στις δύο πλευρές του Δούναβη. Αυτός ο τύμβος είναι μέρος της ίδιας νεκρόπολης όπου βρίσκεται ο τάφος του Σβεστάρι (βορειοανατολικά) του 3ου αιώνα π.χ. που ανακαλύφθηκε το 1982, και περιλαμβάνεται στην παγκόσμια κληρονομιά της UNESCO, τόνισε.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 8 November 2012 - 17:30:30 UTC