Browse through our Interesting Nodes on Law Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-11-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Προθεσμία έως τις 19/11 δίνει ο ΟΑΕΕ στους συνταξιούχους που δεν έχουν καταθέσει ΑΜΚΑ και ΑΦΜ
  • [02] Χανιά: Δωρεάν καυσόξυλα από τη διεύθυνση δασών σε κατοίκους ορεινών χωριών
  • [03] Περισσότερο χρόνο και χρηματοδότηση για την Ελλάδα, ζητεί ο Γεργκ Άσμουσεν
  • [04] Τον νέο υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ ψάχνει ο Μπαράκ Ομπάμα
  • [05] Η 5η Γαστρονομική Συνάντηση Κρητικής Παραδοσιακής Μαγειρικής, στον Αγ. Νικόλαο

  • [01] Προθεσμία έως τις 19/11 δίνει ο ΟΑΕΕ στους συνταξιούχους που δεν έχουν καταθέσει ΑΜΚΑ και ΑΦΜ

    Το αργότερο έως τη Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012, θα πρέπει οι συνταξιούχοι του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ), που δεν έχουν προσκομίσει Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) και Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ) να προσέλθουν στα κατά τόπους γραφεία του ΟΑΕΕ για τη συμπλήρωσή τους.

    Σε σχετική ανακοίνωση του Οργανισμού τονίζεται ότι υποχρεωμένοι να προσέλθουν, είναι μόνο οι συνταξιούχοι για τους οποίους τα στοιχεία ΑΜΚΑ και ΑΦΜ, δεν αποτυπώνονται στο τελευταίο Ενημερωτικό Σημείωμα που έχει αποσταλεί και αφορά το γ΄ τρίμηνο του 2012. Τα στοιχεία αυτά αποτυπώνονται στο πάνω και δεξιό τμήμα του Σημειώματος.

    Κατά την προσέλευσή τους στα γραφεία του ΟΑΕΕ, οι συνταξιούχοι θα πρέπει να προσκομίσουν:

    1. Το τελευταίο εκκαθαριστικό σημείωμα φόρου εισοδήματος (ή βεβαίωση απόδοσης ΑΦΜ).

    2. Οποιοδήποτε έγγραφο στοιχείο, από το οποίο προκύπτει ο ΑΜΚΑ, (κάρτα κοινωνικής ασφάλισης ή βιβλιάριο υγείας ή επίδειξη γνωστοποίησης).

    Η απογραφή των συνταξιούχων του Οργανισμού θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 12/11/2012 και διαρκέσει μέχρι τις 31/12/2012.

    Η απογραφή είναι υποχρεωτική και απαιτείται η αυτοπρόσωπη παρουσία στο Πιστωτικό Ίδρυμα (Τράπεζα) ή ΕΛΤΑ, όπου τηρείται ο λογαριασμός του συνταξιούχου.

    [02] Χανιά: Δωρεάν καυσόξυλα από τη διεύθυνση δασών σε κατοίκους ορεινών χωριών

    Δωρεάν θέρμανση προσφέρει η διεύθυνση δασών Χανίων σε κατοίκους τριών ορεινών χωριών που ανήκουν στο δήμο Πλατανιά. Με κοινωνικά κριτήρια οι κάτοικοι των περιοχών αυτών θα έχουν την δυνατότητα να προμηθευτούν δωρεάν καυσόξυλα

    Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της υπηρεσίας, από την ερχόμενη Παρασκευή 16 Νοεμβρίου, τα ξύλα που κόβονται από τις περιοχές που διέρχεται το έργο της διαπλάτυνσης του δρόμου Λάκκοι- Ομαλός, θα δίδονται δωρεάν στους κατοίκους των ορεινών χωριών του δήμου.

    Οι κάτοικοι των Λάκκων Καράνου και Μουσούρων του δήμου Πλατανιά, για ικανοποίηση των αναγκών για τη θέρμανση τους θα είναι οι ωφελημένοι από αυτή την απόφαση .

    Η υλοτομία θα γίνεται με επίβλεψη δασικών υπαλλήλων. Κάθε οικογένεια δικαιούται να συλλέγει μέχρι 1,5 τόνο, κατ' αρχήν, καυσόξυλα.

    Η ευθύνη της κατανομής των προϊόντων της υλοτομίας σε οικογένειες, θα γίνει κατά προτεραιότητα με τα εξής κριτήρια: Μόνιμη κατοικία, μέγεθος οικογένειας, οικογένειες πρώην δασεργατών και οικογένειες συνταξιούχων ΟΓΑ, ενώ ο πίνακας δικαιούχων συντάσσεται από τον δήμο Πλατανιά.

    [03] Περισσότερο χρόνο και χρηματοδότηση για την Ελλάδα, ζητεί ο Γεργκ Άσμουσεν

    Η Ελλάδα πρέπει να λάβει περισσότερο χρόνο και την απαραίτητη χρηματοδότηση ώστε να επιτύχει την εξυγίανση των δημοσιονομικών της, εκτίμησε σήμερα ο Γερμανός Γεργκ Άσμουσεν, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε σήμερα στη βελγική εφημερίδα L' Echo.

    «Είναι προτιμότερο η Ελλάδα να παραμείνει στην ευρωζώνη. Αν αυτό απαιτεί επιπλέον βοήθεια για ένα ή δύο χρόνια, αυτό θα είναι σημαντικά λιγότερο ακριβό από μια έξοδο ή μια χρεοκοπία», εξήγησε ο κ. Άσμουσεν.

    Η ευρωζώνη αναμένει την έκθεση των ειδικών της τρόικας (ΕΚΤ, Ευρωπαϊκή Ένωση και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο) σχετικά με τα νέα μέτρα λιτότητας που έχει λάβει η Ελλάδα και την προοπτική του χρέους της χώρας.

    «Αυτή τη στιγμή ολοκληρώνουμε την ανάλυση του ελληνικού προγράμματος εξυγίανσης», διευκρίνισε ο Άσμουσεν.

    [04] Τον νέο υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ ψάχνει ο Μπαράκ Ομπάμα

    Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπαράκ Ομπάμα, μετά την επιτυχία της επανεκλογής του στο Λευκό Οίκο, στρέφει την προσοχή του στην όσο το δυνατόν ταχύτερη επιλογή του προσώπου που θα αναλάβει τη θέση του νέου υπουργού Οικονομικών, μια από τις ισχυρότερες θέσεις στην παγκόσμια οικονομία.

    Ο νυν υπουργός Οικονομικών Τίμοθι Γκάιτνερ θα παραμείνει στη θέση του έως την ημέρα ορκωμοσίας του προέδρου στις 21 Ιανουαρίου, εξ αυτού ο Λευκός Οίκος καλείται να επιλέξει τον αντικαταστάτη του, που θα αναλάβει το δύσκολο έργο να περάσει από το Κογκρέσο τον προϋπολογισμό και τις φορολογικές μεταρρυθμίσεις.

    Μεταξύ των πιθανών διαδόχων του Τίμοθι Γκάιτνερ είναι:

    Ο Τζακ Λόου, επικεφαλής προσωπικού του αμερικανού προέδρου και πρώην διευθυντής προϋπολογισμού του Λευκού Οίκου.

    Ο Ερσκιν Μπόουλς ο οποίος παλαιότερα υπηρέτησε ως επικεφαλής προσωπικού του προέδρου Κλίντον και κλήθηκε από τον Ομπάμα να συμπροεδρεύσει στη διακομματική επιτροπή για τη μείωση του ελλείμματος.

    Ο Ρότζερ Άλτμαν ο οποίος υπηρέτησε ως αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης Κλίντον. Για τον Άλτμαν ο οποίος έχει υποβληθεί σε μεταμόσχευση καρδιάς, λέγεται ότι από το κρεβάτι του στο νοσοκομείο παρείχε συμβουλές για συμφωνίες πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων.

    Ο Τζιν Σπερλινγκ διευθυντής του Εθνικού Οικονομικού Συμβουλίου του Ομπάμα μια θέση που κατείχε επίσης και υπό τον Μπιλ Κλίντον.

    Ο Λόρενς Φινκ ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της BlackRock, του μεγαλύτερου διαχειριστή κεφαλαίων στον κόσμο.

    Η Σέριλ Σάντμπεργκ που είναι γενικός διευθυντής στο Facebook ενώ έχει υπηρετήσει ως υπάλληλος του δημοσίου στην κυβέρνηση Κλίντον.

    [05] Η 5η Γαστρονομική Συνάντηση Κρητικής Παραδοσιακής Μαγειρικής, στον Αγ. Νικόλαο

    Ολοκληρώνεται αύριο, στον 'Αγιο Νικόλαο Λασιθίου, η 5η Γαστρονομική Συνάντηση Κρητικής Παραδοσιακής Μαγειρικής που κύριο στόχο έχει την ανάδειξη της κρητικής κουζίνας.

    Η 5η Γαστρονομική Συνάντηση Κρητικής Παραδοσιακής Μαγειρικής διοργανώνεται από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης, σε συνεργασία με τον Παγκρήτιο Σύλλογο Διευθυντών Ξενοδοχείων και υποστηρίζεται από το δήμο Αγίου Νικολάου και φορείς του Λασιθίου

    Το τριήμερο της συνάντησης, που ξεκίνησε χθες στο ξενοδοχείο «Ερμής», περιλαμβάνει εκτός από τον βασικό διαγωνισμό μαγειρικής της παραδοσιακής κρητικής κουζίνας, και άλλες κατηγορίες διαγωνισμών γαστρονομίας με παρασκευές συνταγών με παραδοσιακά κρητικά προϊόντα.

    Ο διαγωνισμός ξεκίνησε με ομιλίες και παρουσιάσεις λασιθιώτικων προϊόντων όπως σουμάδα, εφτάζυμο, κρασί, μέλι και λάδι από τοπικούς παραγωγούς και μέλη του Εμπορικού Επιμελητηρίου Λασιθίου, ενώ ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κρούστας παρουσίασε «σκιουφιχτά μακαρόνια» και «ομαθιές»

    Κατά τη συνάντηση πραγματοποιείται παράλληλα και Έκθεση Τροφίμων και Ποτών, η οποία περιελάμβανε παραδοσιακά προϊόντα της περιοχής με συμμετοχή τοπικών παραγόντων προκειμένου να αναδειχθεί η τοπική αγορά και να προβληθούν τα πλεονεκτήματα των προϊόντων του νομού. Τέλος στο διαγωνισμό της κρητικής μαγειρικής της Παρασκευής πήραν μέρος μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου, επαγγελματίες της περιοχής, και σπουδαστές δημόσιων και ιδιωτικών σχολών.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 10 November 2012 - 11:30:27 UTC