Check our bulletin board of Hellenic Conferences Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-11-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Για το ΕΣΠΑ ενημερώνεται ο Αντ. Σαμαράς
  • [02] Φορείς ασθενειών τα μεταναστευτικά πουλιά;
  • [03] Φερέιρα: «Μάλλον βρέθηκα στην ομάδα στη χειρότερη στιγμή της ιστορίας της»
  • [04] Διάλεξη για τους «Αρχαίους λιμένες της Μεσογείου», στο Αρχαιολογικό Μουσείο
  • [05] Νέος τελειότερος «μανδύας» που κάνει... αόρατα τα αντικείμενα
  • [06] Πιλοτικές βιοκλίνες λειτουργούν στη Θεσσαλία
  • [07] Περαιτέρω υποχώρηση κατά 11,8% παρουσίασε η δημόσια φαρμακευτική δαπάνη
  • [08] Απέκλεισαν και σήμερα την Τράπεζα της Ελλάδος, στο Ηράκλειο
  • [09] Σκληρές απαιτήσεις θέτει η τρόικα προς τη Λευκωσία
  • [10] Δ. Κούρκουλας : «Πρώτο μας μέλημα να κυνηγήσουμε τις επενδύσεις»
  • [11] Συνεχίζονται οι παραιτήσεις στελεχών του BBC ελέω σκανδάλου
  • [12] Tα ηνία της New York Times Co αναλαμβάνει o Μαρκ Τόμσον
  • [13] Συνελήφθησαν έξι μέλη ισλαμιστικής οργάνωσης στη Μόσχα, κατασχέθηκαν όπλα
  • [14] Δεκατρείς νεκροί, 40 τραυματίες από τον ισχυρό σεισμό στη Βιρμανία
  • [15] Η ΠΑΕ ΑΕΚ διαμαρτύρεται για τη διαιτησία

  • [01] Για το ΕΣΠΑ ενημερώνεται ο Αντ. Σαμαράς

    Οι προσπάθειες που καταβάλει η κυβέρνηση για την τόνωση της επιχειρηματικότητας και την έξοδο της οικονομίας από την ύφεση μέσω επενδύσεων, αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο συνάντησης του πρωθυπουργού Α.Σαμαρά με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης, σήμερα το μεσημέρι.

    [02] Φορείς ασθενειών τα μεταναστευτικά πουλιά;

    Στοιχεία που δείχνουν ότι πιθανότατα τα μεταναστευτικά πουλιά είναι αυτά, τα οποία ευθύνονται για τη μετάδοση και εξάπλωση της θανατηφόρας νόσου που προκαλεί ο ιός του Δυτικού Νείλου, παρουσίασε μια ομάδα Ελλήνων ερευνητών σε διεθνές επιστημονικό περιοδικό. Είναι η πρώτη επιστημονική έρευνα που αναφέρει ότι εντόπισε στη χώρα μας μολυσμένα άγρια πουλιά πολλούς μήνες προτού ξεσπάσει η νόσος στην Ελλάδα το 2010, με πιθανή προέλευση χώρες της Κεντρικής Ευρώπης.

    Οι επιστήμονες, με επικεφαλής τον αναπληρωτή καθηγητή Χαράλαμπο Μπιλλίνη του Εργαστηρίου Μικροβιολογίας και Παρασιτολογίας της Κτηνιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου της Θεσσαλίας στην Καρδίτσα, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό ιολογίας "Virology Journal", ανέλυσαν δείγματα γηγενών και άγριων μεταναστευτικών πουλιών πριν και κατά το ξέσπασμα της νόσου στην Ελλάδα το 2010, όταν 35 άνθρωποι μολύνθηκαν από τον ιό και πέθαναν, ενώ υπήρξαν άλλα 262 επιβεβαιωμένα μη θανατηφόρα κρούσματα σε ανθρώπους.

    Οι Έλληνες επιστήμονες διερεύνησαν κατά πόσο τα άγρια πουλιά που περνάνε από την Ελλάδα, είχαν εκτεθεί στον ιό του Δυτικού Νείλου πριν το ξέσπασμα της νόσου στη χώρα μας το 2010. Γι' αυτό το σκοπό, έλεγξαν δείγματα ορού και ιστών από 295 γηγενή και μεταναστευτικά πουλιά, τα οποία είχαν συλλέξει κυνηγοί τόσο πριν όσο και κατά το ξέσπασμα της νόσου, κατά τις κυνηγετικές περιόδους 2009 - 2010 και 2010 - 2011 στην Κεντρική Μακεδονία, όπου ήταν και το επίκεντρο των κρουσμάτων της νόσου το 2010.

    Από αυτά, τα 53 δείγματα βρέθηκαν θετικά για τον ιό και, το σημαντικότερο, 14 θετικά δείγματα προέρχονταν από πουλιά έως και οκτώ μήνες προτού εκδηλωθούν τα πρώτα συμπτώματα σε ανθρώπους. Η γενετική ανάλυση έδειξε αυξημένη τοξικότητα των εν λόγω δειγμάτων.

    Οι ερευνητές εκτιμούν ότι, με βάση αυτά τα ευρήματα, τα άγρια πουλιά πιθανότατα επέτρεψαν τη διατήρηση και τη μετάδοση του ιού πριν και κατά τη διάρκεια της εμφάνισης της νόσου.

    [03] Φερέιρα: «Μάλλον βρέθηκα στην ομάδα στη χειρότερη στιγμή της ιστορίας της»

    Συνέντευξη στη «Nova» παραχώρησε ο Ζασουάλδο Φερέιρα. Ο προπονητής του Παναθηναϊκού αναφέρθηκε αρχικά στην ομάδα του και στο κατά πόσο έχει ξεπεράσει την βαριά ήττα από το Λάτσιο στο Ολίμπικο, ενόψει του αυριανού αγώνα με την Κέρκυρα:

    «Πάντοτε μιλάμε για την ψυχολογία, όμως αυτό αποτελεί μια πραγματικότητα, την οποία δεν βλέπουμε πάντα. Το συλλογικό πνεύμα σε μια ομάδα, που δεν κερδίζει ή χάνει, δεν είναι πάντοτε καλό. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πάντοτε είναι άσχημο ή ότι εμποδίζει τους παίκτες να παίξουν κάποια στιγμή σε ένα επίπεδο, στο οποίο έχουν την ικανότητα και την δυνατότητα να παίξουν. Πολλά αρνητικά πράγματα έχουν συμβεί στο διάστημα των τελευταίων μηνών σε αυτή την ομάδα. Είναι λοιπόν φυσιολογικό να το αισθάνονται αυτό οι παίκτες και σε κάποια στιγμή του παιχνιδιού να δούμε άγχος και κάποια συναισθηματική αστάθεια. Η αλήθεια είναι, όμως, ότι πάντοτε αντέδρασαν.

    Είμαι επίσης σίγουρος ότι κάποια στιγμή στο εγγύς μέλλον, θα υπάρξουν στιγμές που η ομάδα θα μπορέσει να ανακτήσει δυνάμεις και να μπει στον σωστό δρόμο, όπως ελπίζω. Και βεβαίως για να γίνει αυτό είναι σημαντικό να διαθέτουμε όλους τους παίκτες».

    Σε λίγες μέρες ο Φερέιρα συμπληρώνει δύο χρόνια στον Παναθηναϊκό.

    [04] Διάλεξη για τους «Αρχαίους λιμένες της Μεσογείου», στο Αρχαιολογικό Μουσείο

    Αρχαίοι λιμένες. Κάποτε παραγνωρισμένοι, σήμερα ανερχόμενο κομμάτι της διεπιστημονικής έρευνας στη Μεσόγειο και στην Ελλάδα, καθώς όλο και περισσότερα μεγάλα ερευνητικά προγράμματα διενεργούνται στον τομέα αυτό με τη χρήση προηγμένης τεχνολογίας.

    Για τους σημαντικούς αυτούς τόπους της Μεσογείου, αλλά και για τον νέο κλάδο της γεωαρχαιολογίας λιμένων ή της λιμενικής και παράκτιας γεωαρχαιολογίας, όπως συχνά αποκαλείται, θα μιλήσει η δρ. Καλλιόπη Μπάικα, αρχαιολόγος της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων. Η διάλεξη θα γίνεισήμερα στις 19.00, στο Αμφιθέατρο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου (Τοσίτσα 1), στο πλαίσιο των διαλέξεων των Φίλων του Μουσείου.

    Αρχαίοι λιμένες εντοπίζονται συχνά στη συμβολή ξηράς και θάλασσας, εκεί που το μεσογειακό παράκτιο αρχαιοπεριβάλλον έχει υποστεί μεγάλες γεωμορφολογικές αλλαγές από την αρχαιότητα ως σήμερα. Μέχρι πρόσφατα, η ενάλια αρχαιολογία μονοπωλείτο από την έρευνα των ναυαγίων, τις εξαιρετικές «χρονοκάψουλες πληροφοριών», που ωστόσο δεν αποτελούν παρά στατικά συμβάντα μέσα στον χρόνο και είναι περιορισμένα στον χώρο. Οι αρχαίες λιμενικές λεκάνες, όμως, ως πεδία έρευνας έχουν τη δική τους σημασία στην επιστήμη της αρχαιολογίας και όχι μόνο, καθώς αποτελούν μεγάλες δεξαμενές πληροφοριών, όπου πολυ-επιστημονικά δεδομένα «κατακάθονται» μέσα στους αιώνες και αποτυπώνουν γεωλογικά συμβάντα του φυσικού περιβάλλοντος, αλλά και των ανθρωπογενών παρεμβάσεων.

    [05] Νέος τελειότερος «μανδύας» που κάνει... αόρατα τα αντικείμενα

    Αμερικανοί ερευνητές πέτυχαν να δημιουργήσουν για πρώτη φορά ένα «μανδύα» που καλύπτει καλύτερα από κάθε άλλη φορά ένα αντικείμενο, κάνοντάς το αόρατο στα μάτια των παρατηρητών. Πρόκειται για ένα ακόμα σημαντικό βήμα στην τεχνολογία της «αορατότητας».

    Μέχρι τώρα τα προς εξαφάνιση αντικείμενα αντανακλούσαν έστω ένα μικρό μέρος του φωτός, ενώ αυτή τη φορά ένας κύλινδρος διαμέτρου 7,5 εκατοστών και ύψους ενός εκατοστού έγινε τελείως αόρατος στο φάσμα των μικροκυμάτων (και όχι του ορατού φωτός, κάτι δυσκολότερο, καθώς αυτό έχει πιο μικρό μήκος κύματος από τα μικροκύματα).

    Οι επιστήμονες του πανεπιστημίου Ντιουκ, με επικεφαλής τον καθηγητή Ντέιβιντ Σμιθ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό για τα νέα υλικά "Nature Materials", σύμφωνα με το BBC, πέτυχαν ώστε το φως (των μικροκυμάτων) να «γλιστράει» τελείως γύρω από το καλυμμένο αντικείμενο, χωρίς να αφήνει καμία αντανάκλαση, άρα και κανένα ίχνος του τελευταίου.

    Ο «μανδύας» έχει σχήμα διαμαντιού και, όπως είπε ο Ντέηβιντ Σμιθ», «από όσο ξέρουμε, είναι ο πρώτος που πραγματικά πετυχαίνει την πλήρη αορατότητα», δημιουργώντας έτσι την τέλεια ψευδαίσθηση για τους παρατηρητές.

    [06] Πιλοτικές βιοκλίνες λειτουργούν στη Θεσσαλία

    Τρεις πιλοτικές βιοκλίνες -απλά και χαμηλού κόστους συστήματα αγρού, στα οποία καταλήγουν τα νερά από το πλύσιμο ή άδειασμα των ψεκαστήρων με την ολοκλήρωση του ψεκασμού -έχουν εγκατασταθεί και λειτουργούν στο Τμήμα Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

    Οι βιοκλίνες είναι διαθέσιμες σε όλους τους δημάρχους της Θεσσαλίας για να ενημερωθούν για τη λειτουργία τους και, ενδεχομένως, να παρακινηθούν για να δημιουργήσουν στην περιοχή τους αντίστοιχες εγκαταστάσεις. Ήδη, ενδιαφέρον για την εγκατάσταση πιλοτικών βιοκλινών έχουν επιδείξει ο Δήμος Καρδίτσας και το Τμήμα Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς.

    Οι βιοκλίνες έχουν ήδη προταθεί στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ως η μόνη βιώσιμη, αποτελεσματική και οικονομική μέθοδος για την πάγια επίλυση του προβλήματος των αποβλήτων των συσκευαστηρίων φρούτων.

    Η πρόταση για τη δημιουργία της πρώτης βιοκλίνης έγινε από την παράταξη «Μένουμε Θεσσαλία» του καθηγητή Δημήτρη Κουρέτα, πριν από μερικούς μήνες.Όπως εξηγεί στο ΑΜΠΕ ο κ. Καρπούζας, πλήθος μελετών στην Ελλάδα και στην Ευρώπη έχουν καταδείξει την εκτεταμένη ρύπανση των υπόγειων και επιφανειακών υδροφόρων συστημάτων με γεωργικά φάρμακα.

    [07] Περαιτέρω υποχώρηση κατά 11,8% παρουσίασε η δημόσια φαρμακευτική δαπάνη

    Περαιτέρω υποχώρηση κατά 11,8% παρουσίασε το 2011 η δημόσια φαρμακευτική δαπάνη, η οποία διαμορφώθηκε στα 3,75 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τα αποτελέσματα μελέτης της Hellastat ΑΕ.

    Οι συνολικές πωλήσεις σε φαρμακαποθήκες, φαρμακεία και δημόσια νοσοκομεία διαμορφώθηκαν σε 4,62 δισ. ευρώ, έχοντας υποχωρήσει κατά 9,2% σε σχέση με το 2010. Η εγχώρια αγορά των φαρμακευτικών επιχειρήσεων αναμένεται να εμφανίσει περαιτέρω υποχώρηση και το τρέχον έτος. Ήδη στο πρώτο πεντάμηνο καταγράφεται πτώση 7,5% σε ετήσια βάση, στα 1,85 δισ. ευρώ.

    Όπως επισημαίνεται στην μελέτη της Hellastat, σημαντικό πρόβλημα αποτελούν τα χρέη των δημοσίων νοσοκομείων που προκαλούνται από τα ελλείμματα των ασφαλιστικών ταμείων και τους αργούς ρυθμούς αποπληρωμής. Ενδεικτικά, τα χρέη προς τα μέλη του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) από 1/1/2010 έως 31/3/2012 ανέρχονται σε 1,21 δισ. ευρώ ενώ την εν λόγω περίοδο εισπράχθηκε μόνο το 58% των συνολικών πωλήσεων. Οι οφειλές των προηγούμενων ετών ρυθμίστηκαν μέσω της έκδοσης άτοκων ομολόγων, η αξία των οποίων στη συνέχεια μειώθηκε σημαντικά στο πλαίσιο του PSI. Εκτιμάται ότι οι εταιρείες του κλάδου λόγω της απομείωσης αυτής θα επωμιστούν συνολικό κόστος 1 δισ. ευρώ.

    [08] Απέκλεισαν και σήμερα την Τράπεζα της Ελλάδος, στο Ηράκλειο

    Στον αποκλεισμό της Τράπεζας της Ελλάδος επί της 25ης Αυγούστου, στο Ηράκλειο, προχώρησαν και σήμερα από τις 7 το πρωί μέλη του Συντονιστικού Οργάνου Φορέων και Πολιτών, αντιδρώντας στα νέα μέτρα.

    Εξάλλου, στις 6 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου αναμένεται να συνεδριάσει το Συντονιστικό Όργανο, προκειμένου να καθοριστεί τη στάση του για το ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις του.

    [09] Σκληρές απαιτήσεις θέτει η τρόικα προς τη Λευκωσία

    Σκληρές απαιτήσεις θέτει η τρόικα προς τη Λευκωσία, η οποία, σύμφωνα με δημοσιεύματα, απαιτεί από την κυπριακή κυβέρνηση να υπογραφεί το μνημόνιο μετά την ολοκλήρωση της ενδιάμεσης έκθεσης του οίκου «Pimco» για τον χρηματοπιστωτικό τομέα, στις αρχές Δεκεμβρίου.

    Η κυπριακή κυβέρνηση έθεσε θέμα ενδιάμεσης στήριξης, ως τον Ιανουάριο, προκειμένου να καλύψει τις οικονομικές ανάγκες του κράτους και των τραπεζών, ως την υπογραφή του μνημονίου.

    Πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι η τρόικα επιθυμεί να κλείσει όλα τα ανοικτά ζητήματα, πριν από τις τελικές αποφάσεις για το ύψος των κεφαλαιακών αναγκών των τραπεζών, κάτι που η Λευκωσία απορρίπτει κατηγορηματικά. Πρόσθετες δυσκολίες έχει προκαλέσει η διαπραγματευτική θέση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, το οποίο θέτει το χειρότερο σενάριο, δηλαδή να καταστεί μη βιώσιμο το δημόσιο χρέος της Κύπρου.

    Με βάση αυτό το σενάριο, θέτει στο τραπέζι θέμα ιδιωτικοποίησης κερδοφόρων ημικρατικών οργανισμών, ενώ για την Αυτόματη Τιμαριθμική Αναπροσαρμογή (ΑΤΑ) αξιώνει ακόμα και όταν αρχίσει να παραχωρείται κανονικά, να δίδεται μέχρι 50%.

    [10] Δ. Κούρκουλας : «Πρώτο μας μέλημα να κυνηγήσουμε τις επενδύσεις»

    Πρώτο μας μέλημα είναι να έχουμε το 2013 τη μικρότερη δυνατή ύφεση, γι' αυτό πρέπει να κυνηγήσουμε τις επενδύσεις, δήλωση ο υφυπουργός Εξωτερικών Δ. Κούρκουλας, τονίζοντας ότι στην προσπάθεια της ανάκαμψης θα παίξουν σημαντικό ρόλο επίσης οι εξαγωγές και οι επενδύσεις.

    Σε συνέντευξή του στην πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΙ, ο κ. Κούρκουλας υπογράμμισε ότι η Ελλάδα μετά την αναγκαία υπερψήφιση των μέτρων και του προϋπολογισμού, μπαίνει στην τελική ευθεία για μια συνολική λύση. Προϋπόθεση όμως είναι η πολιτική σταθερότητα και η κοινωνική ειρήνη.

    [11] Συνεχίζονται οι παραιτήσεις στελεχών του BBC ελέω σκανδάλου

    Δύο διευθυντικά στελέχη του BBC News παραιτήθηκαν σήμερα μία ημέρα αφού ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του βρετανικού ενημερωτικού δικτύου δήλωσε ότι χρειάζεται ριζική αναδιάρθρωση για την αντιμετώπιση του σκανδάλου της σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών.

    Η Χέλεν Μπόουντεν, διευθύντρια του BBC News και ο υποδιευθυντής της Στιβ Μίτσελ παραιτήθηκαν δύο ημέρες μετά την παραίτηση του γενικού διευθυντή Τζορτζ Εντγουίσλ , ο οποίος ανέλαβε την ευθύνη για τη μετάδοση της εκπομπής Newsnight που παριείχε εσφαλμένες καταγγελίες κατά πρώην πολιτικού των Τόρις για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών.

    [12] Tα ηνία της New York Times Co αναλαμβάνει o Μαρκ Τόμσον

    Ο πρώην γενικός διευθυντής του BBC Μαρκ Τόμσον θα αναλάβει τα ηνία της New York Times Co ως πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, παρά την έκταση που έχει λάβει το σκάνδαλο του BBC εγείροντας ερωτήματα σχετικά με τον ρόλο του ως επικεφαλής του βρετανικού δικτύου από το 2004 ώς το 2012.

    Εκπρόσωπος των New York Times δήλωσε χθες ότι ο Μαρκ Τόμσον θα αναλάβει τα καθήκοντά του σήμερα.

    Οι New York Times επέλεξαν τον Μαρκ Τόμσον προβάλλοντάς τον ως "ιδανικό υποψήφιο" εξαιτίας της εμπειρίας του στον χώρο των μέσων ενημέρωσης και διατηρούν την εμπιστοσύνη τους προς το πρόσωπό του και μετά την παραίτηση του Τζορτζ Εντγουίσλ , του γενικού διευθυντή του BBC που τον διαδέχθηκε μετά την παραίτησή του στις 17 Σεπτεμβρίου, κατόπιν της προβολής της εκπομπής Newsnight που περιείχε εσφαλμένη καταγγελία για πρώην πολιτικό της Βρετανίας για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών.

    Ο Μαρκ Τόμσον βαρύνεται επίσης με την απόφαση όσο ασκούσε τη γενική διεύθυνση του BBC για τη συγκάλυψη του σκανδάλου της επί σειρά ετών σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών από τον παρουσιαστή του βρετανικού δικτύου Τζίμι Σάβιλ. Ο αρθρογράφος των New York Times Τζο Νοσέρα κατηγόρησε τον Μαρκ Τόμσον για εθελοτυφλία σχετικά με το σκάνδαλο Σάβιλ και έθεσε ευθέως το ερώτημα εάν είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να πάρει τα ηνία της New York Times Co (New York Times, International Herald Tribune και Boston Globe).

    Η εταιρεία βρίσκεται χωρίς πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο από τον Δεκέμβριο 2011, μετά την παραίτηση της Τζάνετ Ρόμπινσον.

    [13] Συνελήφθησαν έξι μέλη ισλαμιστικής οργάνωσης στη Μόσχα, κατασχέθηκαν όπλα

    Η ρωσική αστυνομία συνέλαβε στη Μόσχα έξι μέλη ισλαμιστικής οργάνωσης που έχει τεθεί εκτός νόμου στη χώρα, με την κατηγορία του προσηλυτισμού σε αρκετά τζαμιά της πρωτεύουσας και κατάσχεσε όπλα στη διάρκεια ερευνών που πραγματοποίησε, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εσωτερικών.

    Οι έξι άνδρες είναι μέλη του "Κόμματος ισλαμικής αναγέννησης", μιας οργάνωσης που θεωρείται εξτρεμιστική από το ανώτατο δικαστήριο και έχει κηρυχθεί παράνομη στη Ρωσία.

    "Εκαναν δυναμική στρατολόγηση δυναμικά μέσα στα τζαμιά της Μόσχας, διένειμαν εξτρεμιστικά εγχειρίδια και εκπαίδευαν άτομα για να πραγματοποιούν παράνομες ενέργειες", εξηγεί το υπουργείο στην ανακοίνωσή του. Στη διάρκεια των ερευνών "κατασχέθηκαν εννέα χειροβομβίδες, πολεμοφόδια, εξτρεμιστικά έντυπα και χρήματα που προορίζονταν για τη στρατολόγηση ατόμων και για προπαγάνδα υπέρ του Ισλάμ", προσθέτει.

    Επιμέλεια: Α. Γεωργίου

    [14] Δεκατρείς νεκροί, 40 τραυματίες από τον ισχυρό σεισμό στη Βιρμανία

    Βοήθεια αναμένουν σήμερα τα θύματα του ισχυρού σεισμού και των μετασεισμών στην κεντρική Βιρμανία, που έχουν στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 13 ανθρώπους, ενώ οι τραυματίες είναι δεκάδες, σύμφωνα με ανθρωπιστικές οργανώσεις.

    Ο σεισμός μεγέθους 6,8 βαθμών σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής περίπου εκατό χιλιόμετρα βόρεια της δεύτερης μεγαλύτερης βιρμανικής πόλης, του Μανταλάι. Ακολούθησαν πολλοί ισχυροί μετασεισμοί που προκάλεσαν πανικό στους κατοίκους. Σύμφωνα με κατοίκους των χωριών που επλήγησαν, μέχρι τώρα δεν έχει φτάσει στην περιοχή κανένα συνεργείο διάσωσης.

    Η μη κυβερνητική οργάνωση Save The Children ανακοίνωσε πως οι νεκροί είναι δεκατρείς και οι τραυματίες που νοσηλεύονται ξεπερνούν τους 40.

    Η Μιανμάρ πλήττεται συχνά από σεισμούς, ειδικά οι περιοχές κοντά στο ρήγμα του Σαγκαΐνγκ.

    Επιμέλεια: Μ. Φαράκου

    [15] Η ΠΑΕ ΑΕΚ διαμαρτύρεται για τη διαιτησία

    Λίγη ώρα μετά τη λήξη τουχθεσινούαγώνα με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ, η ΠΑΕ ΑΕΚ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία διαμαρτύρεται για τη διαιτησία του Σιδηρόπουλου.

    Συγκεκριμένα αναφέρει: «Σήμερα παρακολουθήσαμε έναν ακόμη εκπρόσωπο του ελληνικού ποδοσφαιρικού κατεστημένου να δίνει ρεσιτάλ κακής διαιτησίας σε βάρος της ομάδας μας. Η ΑΕΚ έχει πολλα και σοβαρά προβλήματα να επιλύσει και δεν ψάχνει για δικαιολογίες. Έχει όμως τεράστιο όνομα και εκατοντάδες χιλιάδες φιλάθλους, οι οποίοι κυριολεκτικά υποφέρουν παρακολουθώντας την να γίνεται βορά στις ορέξεις του οποιουδήποτε.

    Ζητάμε την τιμωρία του διαιτητή Σιδηρόπουλου, κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου και απαιτούμε σεβασμό. Καλούμε τους αρμόδιους της ΕΠΟ να αναλάβουν άμεσα τις ευθύνες τους και να απομακρύνουν αυτούς που επιθυμούν το πισωγύρισμα του ποδοσφαίρου μας. Τέλος, αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε τον κόσμο της ΑΕΚ που στάθηκε δίπλα στην ομάδα απο το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό αυτού του αγώνα-παρωδία».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 12 November 2012 - 9:30:38 UTC