Browse through our Interesting Nodes on Environmental Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-11-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] H τόνωση της επιχειρηματικότητας επί τάπητος
  • [02] "Η μνήμη είναι ο δρόμος", πορεία Ισπανού δημοσιογράφου για το Αλτσχάιμερ
  • [03] Στάση εργασίας και συλλαλητήριο οργανώνουν, αύριο, τα συνδικάτα
  • [04] Οι ισπανικές τράπεζες παγώνουν για δύο χρόνια ένα μέρος των εξώσεων
  • [05] Π. Κουκουλόπουλος: Ανοιχτό το ενδεχόμενο επιστροφής των διαγραφέντων
  • [06] Λυκούδης: "Πολιτικό ζήτημα" το "όχι" των Βουδούρη και Μουτσινά
  • [07] Τα γερμανικά αιτήματα καθυστερούν την καταβολή της δόσης, εκτίμησε ο Γ. Σταθάκης
  • [08] Στάσεις εργασίας δασκάλων και καθηγητών, την Τρίτη και την Τετάρτη
  • [09] Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών
  • [10] Ικανοποίηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την έγκριση του προϋπολογισμού
  • [11] Η ιταλική κυβέρνηση μελετά το ενδεχόμενο επιβολής φόρου επί των μεγάλων περιουσιών
  • [12] Χαιρετίζει την ψήφιση του προϋπολογισμού η Α. Μέρκελ
  • [13] "Αναιμική" η ανάπτυξη της Ευρωζώνης, σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ
  • [14] Τραγουδώντας στο ασθενοφόρο
  • [15] Το ΝΑΤΟ θα υπερασπιστεί την Τουρκία έναντι της Συρίας, λέει ο Ράσμουσεν

  • [01] H τόνωση της επιχειρηματικότητας επί τάπητος

    H τόνωση της επιχειρηματικότητας βρίσκεται στο επίκεντρο σύσκεψης του πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά με υπουργούς.

    Νωρίτερα,δόθηκεσυνέντευξη Τύπου για την απεμπλοκή των κονδυλίων του ΕΤΕΑΝ (Εθνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης) και την ενίσχυση της ρευστότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, στο Υπουργείο Ανάπτυξης.

    Αύριο, οπρωθυπουργός ξεκινά σειρά επαφών στις Βρυξέλλες με πρώτη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μπαρόζο.

    Διαβάστε επίσης:

    "Πράσινο φως" για τη ρύθμιση παλαιών δανείων με εγγύηση του ΕΤΕΑΝ

    [02] "Η μνήμη είναι ο δρόμος", πορεία Ισπανού δημοσιογράφου για το Αλτσχάιμερ

    Μια πορεία 7000 χιλιομέτρων, που ξεκίνησε στις 18 Μαρτίου από τη πόλη Φινίστερε της Ισπανίας με τελικό προορισμό την Ιερουσαλήμ και στόχο την ευαισθητοποίηση για τη νόσο Αλτσχάιμερ, έφερε σήμερα έναν 45χρονο Ισπανό δημοσιογράφο, τον Γκιγέρμο Ναγκόρε (Guillermo Nagore) στη Θεσσαλονίκη. Την ιδέα για την πορεία που φέρει τον τίτλο «Η μνήμη είναι ο δρόμος» την εμπνεύστηκε πριν ένα χρόνο και αφού παραιτήθηκε από τη δουλειά του ξεκίνησε με τα πόδια μια περιπετειώδη διαδρομή.

    Αφού πέρασε από τη Γαλλία και την Ιταλία, έφτασε στην Κροατία όπου ένα πρόβλημα στο πόδι τον ανάγκασε να χειρουργηθεί, ενώ στην Βοσνία-Ερζεγοβίνη αναγκάστηκε να περπατήσει σε ναρκοπέδιο κυνηγημένος από αδέσποτα σκυλιά. Μετά τα πρώτα 4000 χιλιόμετρα της πορείας , λόγω του προβλήματος στο πόδι, αναγκάστηκε να σταματήσει την πεζοπορία. Δεν διέκοψε όμως τη διαδρομή, την οποία αποφάσισε να πραγματοποιήσει με διάφορα μέσα μεταφοράς. Έτσι αφού πέρασε από τα Σκόπια έφτασε στη Θεσσαλονίκη όπου επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Εταιρείας Νόσου Αλτσχάιμερ και Συγγενών Διαταραχών και συναντήθηκε με πάσχοντες και φροντιστές και συνομίλησε μαζί τους.

    «Τα πράγματα δείχνουν ότι η νόσος Αλτσχάιμερ θα είναι η επιδημία του 21ου αιώνα. Τα περιστατικά της νόσου Αλτσχάιμερ και της άνοιας αυξάνονται συνεχώς και δεν αφορούν μόνο τους ηλικιωμένους αλλά όλους μας, και τους νέους και αυτούς που φροντίζουν τους πάσχοντες. Δεν έχω κανένα συγγενή που πάσχει από Αλτσχάιμερ αλλά εργαζόμουν εθελοντικά στο χώρο. Η ιδέα μου για την πορεία στην αρχή φάνηκε παράτολμη αλλά μίλησα με την Εθνική Εταιρεία Αλτχάιμερ της Ισπανίας και με υποστήριξε. Στόχος της πορείας είναι να προσεγγίσω τη νέα γενιά που δεν γνωρίζει τι είναι η νόσος Αλτσχάιμερ και να ενημερωθούν οι περιθάλποντες . Στην Ισπανία, όπως άλλωστε και στην Ελλάδα δεν υπάρχει εθνικό στρατηγικό σχέδιο για τη νόσο Αλτσχάιμερ. Από όλες τις χώρες που πέρασα μέχρι τώρα η καλύτερη κατάσταση , όσον αφορά την νόσο, ήταν στη Γαλλία , όπου έχουν εθνικό στρατηγικό σχέδιο από το 2008» ανέφερε ο Γκιγέρμο Ναγκόρε.

    Ο Ισπανός δημοσιογράφος θα συνεχίσει την διαδρομή , μέσω Ξάνθης, Κομοτηνής και Αλεξανδρούπολης, για την Κωνσταντινούπολη από όπου θα πάει στην Αλάνια και από εκεί στην Κύπρο. Από την Κύπρο θα μεταβεί αεροπορικώς στο Τέλ Αβίβ και από εκεί στην Ιερουσαλήμ. Η διαδρομή του Γκιγέρμο Ναγκόρε αναμένεται να ολοκληρωθεί σε περίπου ένα μήνα από σήμερα.

    [03] Στάση εργασίας και συλλαλητήριο οργανώνουν, αύριο, τα συνδικάτα

    Με τρίωρη στάση εργασίας, από τις 12 το μεσημέρι έως τις 3.00 το απόγευμα και συλλαλητήριο στις 1.30 μετά το μεσημέρι στην πλατεία Κλαυθμώνος, συμμετέχουν αύριο η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ στην πανευρωπαϊκή κινητοποίηση κατά των πολιτικών λιτότητας.

    Οι κινητοποιήσεις οργανώνονται μετά από απόφαση της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων και θα πραγματοποιηθούν σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες.

    Στην Ισπανία και την Πορτογαλία έχει εξαγγελθεί 24ωρη γενική απεργία, ενώ στάσεις εργασίας και συλλαλητήρια θα πραγματοποιηθούν στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες. Στην Ιταλία, η GGIL διοργανώνει τετράωρη στάση εργασίας και διαδηλώσεις.

    Στη Γαλλία οι CGT, CFDT και FO έχουν προγραμματίσει 25 διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα. Η DGB Γερμανίας θα πραγματοποιήσει, το μεσημέρι της Τετάρτης, συλλαλητήριο στο Βερολίνο, ενώ έχει αναρτήσει και σημαίες της ΓΣΕΕ στα κεντρικά γραφεία της γερμανικής συνομοσπονδίας.

    Ανάλογες δράσεις θα γίνουν και στο Ηνωμένο Βασίλειο, στην Ολλανδία, τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, τη Σλοβενία, τη Σουηδία και τη Φινλανδία.

    Στην Αυστρία, η αυστριακή συνομοσπονδία έχει εκδώσει καρτ-ποστάλ με τίτλο «Είμαστε όλοι Έλληνες», οι οποίες θα διανεμηθούν στους πολίτες, ενώ έχει αναρτήσει και στο διαδίκτυο διακήρυξη συμπαράστασης για τους Έλληνες, Ισπανούς και Ιταλούς εργαζόμενους.

    [04] Οι ισπανικές τράπεζες παγώνουν για δύο χρόνια ένα μέρος των εξώσεων

    Η Ισπανική Ένωση Τραπεζών (AEB) ανακοίνωσε σήμερα το πάγωμα για δύο χρόνια ενός μέρους των εξώσεων από υπερχρεωμένες ιδιοκτησίες, έπειτα από δύο αυτοκτονίες μέσα σε 15 ημέρες, οι οποίες προκάλεσαν ένα κίνημα κοινωνικής διαμαρτυρίας.

    Η Ένωση αναφέρει πως έλαβε την περασμένη Πέμπτη «τη δέσμευση όλων των μελών της, για ανθρωπιστικούς λόγους και στο πλαίσιο της κοινωνικά υπεύθυνης πολιτικής τους, να μπλοκάρουν τις εξώσεις για τα δύο επόμενα χρόνια, στις περιπτώσεις ακραίας ανάγκης», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

    Στην ανακοίνωση δεν διευκρινίζονται τα κριτήρια βάσει των οποίων προσδιορίζονται αυτές «οι περιπτώσεις ακραίας ανάγκης», αλλά αναφέρεται πως η απόφαση ελήφθη λόγω «της κοινωνικής ανησυχίας που προκαλείται από τις εξώσεις ιδιοκτητών».

    Η ανακοίνωση αυτή γίνεται ενώ η κυβέρνηση παρουσιάζει σήμερα προτάσεις στη σοσιαλιστική αντιπολίτευση για να συμφωνήσουν σε επείγοντα μέτρα στον τομέα αυτό.

    Επιμέλεια: Γ. Αγγελόπουλος

    [05] Π. Κουκουλόπουλος: Ανοιχτό το ενδεχόμενο επιστροφής των διαγραφέντων

    Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο επιστροφής των διαγραφέντων στελεχών του ΠΑΣΟΚ, ο Πάρις Κουκουλόπουλος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ.

    «Πρέπει να επαναπροσδιορίσουμε τη σχέση μας με το ΠΑΣΟΚ. Χρειαζόμαστε χρόνο και ηρεμία, δεν έχουμε συνειδητοποιήσει τι μας έχει συμβεί. Στην πολιτική, σημασία έχουν τα πολιτικά προτάγματα, πράγματα πάνω στα οποία κανείς συμφωνεί. Μπορούμε να βρεθούμε ξανά, στο συνέδριο, με τα στελέχη που αποχώρησαν και να συζητήσουμε ξανά, για την ταυτότητα του ΠΑΣΟΚ» είπε.

    Σε ό,τι αφορά στο ενδεχόμενο συμμετοχής στελεχών του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση, ανέφερε: «Αυτή η κουβέντα ανοίγει με την ολοκλήρωση ενός πλαισίου. Από την πρώτη μέρα το λέμε: τα ζητήματα της χώρας έρχονται πριν τα παραταξιακά. Μη νομίζετε ότι η κοινωνία ενδιαφέρεται ποιος θα είναι υπουργός και ποιος όχι».

    [06] Λυκούδης: "Πολιτικό ζήτημα" το "όχι" των Βουδούρη και Μουτσινά

    «Εδώ υπάρχει ένα πολιτικό ζήτημα», αναγνώρισε ο γραμματέας της ΚΟ της ΔΗΜΑΡ, Σ. Λυκούδης, αναφερόμενος στην καταψήφιση του προϋπολογισμού εκ μέρους των βουλευτών του κόμματος, Οδ. Βουδούρη και Π. Μουτσινά, καθώς, όπως σημείωσε, η Κεντρική Επιτροπή είχε αποφασίσει με μεγάλη πλειοψηφία να υπερψηφιστεί.

    Ερωτηθείς σχετικά με την απουσία τού -επίσης βουλευτή του κόμματος- Γ. Πανούση από την ψηφοφορία του προϋπολογισμού, απάντησε τα εξής στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ: «Νομίζω ότι ήταν ένας κομψός τρόπος για να μην ψηφίσει υπέρ του προϋπολογισμού που υποθέτω ότι δεν ήθελε».

    [07] Τα γερμανικά αιτήματα καθυστερούν την καταβολή της δόσης, εκτίμησε ο Γ. Σταθάκης

    «H θέση της κυβέρνησης ότι θα έλθει ανάπτυξη από το τέλος του 2013 έχει βάση μόνο αν βρουν 20- 30 δισ. επενδυτικούς πόρους και τα ρίξουν στην οικονομία...», δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Σταθάκης, στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ.

    Εκτίμησε ότι υπάρχει εμπλοκή στην καταβολή της δόσης εκ μέρους της γερμανικής πλευράς λέγοντας τα εξής, μεταξύ άλλων: «Πρέπει να εμπλέκονται τα δύο αιτήματα της γερμανικής πλευράς, τα φορολογικά έσοδα να πηγαίνουν κατευθείαν στο ταμείο για να εξυπηρετούνται οι τόκοι, ένας όρος απαράδεκτος, και το δεύτερο έχει να κάνει με τις ιδιωτικοποιήσεις, ανεξαρτήτως της έγκρισής τους από τη Βουλή». Αναγνώρισε ότι η δόση θα καθυστερήσει λίγο αλλά θα δοθεί και αυτό, όπως είπε, «συνάδει με άλλες αποφάσεις ευρωπαϊκές».

    [08] Στάσεις εργασίας δασκάλων και καθηγητών, την Τρίτη και την Τετάρτη

    Πανελλαδικές στάσεις εργασίας, αύριο Τρίτη 13 Νοεμβρίου και μεθαύριο Τετάρτη 14 Νοεμβρίου, έχουν κηρύξει η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) και η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ), προκειμένου οι καθηγητές και οι δάσκαλοι να συμμετάσχουν στις συγκέντρωσεις διαμαρτυρίας, που διοργανώνει την Τρίτη η ΑΔΕΔΥ ενάντια στις απολύσεις στο δημόσιο τομέα (υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ώρα 12.30), αλλά και στα συλλαλητήρια που θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη, στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής κινητοποίησης των συνδικάτων (στην Αθήνα, στην πλατεία Κλαυθμώνος, στις 12.00)

    Ειδικότερα, η ΟΛΜΕ έχει κηρύξει στάσεις εργασίας 11.00-14.00 για τον πρωινό κύκλο και 14.00-17.00 για τον απογευματινό κύκλο.

    Οι καθηγητές διαμαρτύρονται, επίσης, για τις περικοπές στην Παιδεία, τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων και την οικονομική υποβάθμιση των εκπαιδευτικών.

    Οι δάσκαλοι, αύριο θα πραγματοποιήσουν δίωρη παναττική στάση εργασίας, από τις 12 το μεσημέρι έως τις 14.00 για τον πρωινό κύκλο και από τις 14.00 έως τις 16.00 για τον απογευματινό κύκλο, ενώ για την Τετάρτη η ΔΟΕ έχει κηρύξει ?επίσης- δίωρη στάση εργασίας σε όλη τη χώρα (12.00-14.00 και 14.00-16.00).

    [09] Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών

    Η κυβέρνηση εξέδωσε σήμερα Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου (ΠΥΣ) με την οποία ρυθμίζεται το θέμα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.

    Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση από τη γενική γραμματεία της κυβέρνησης, με τη σχετική ΠΥΣ ρυθμίζονται θέματα ανάληψης μετοχών από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, ζητήματα που αφορούν στις υπό αίρεση μετατρέψιμες ομολογίες, καθώς και στους τίτλους παραστατικούς δικαιωμάτων κτήσης μετοχών.

    [10] Ικανοποίηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την έγκριση του προϋπολογισμού

    Την ικανοποίηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την έγκριση του προϋπολογισμού του 2013 από την ελληνική Βουλή, εξέφρασε, σήμερα από τις Βρυξέλλες, ο Σάιμον Ο' Κόνορ, εκπρόσωπος του επιτρόπου Οικονομίας, Όλι Ρεν, τονίζοντας ότι η χθεσινή ψηφοφορία αποτελεί ένα, ακόμη, βήμα προς την αποδέσμευση της δανειακής βοήθειας.

    «Η ψηφοφορία του προϋπολογισμού του 2013 αποτελούσε βασική προϋπόθεση για την έγκριση της επόμενης δόσης για την Ελλάδα, η οποία ικανοποιήθηκε», δήλωσε ο Σάιμον Ο' Κόνορ, σημειώνοντας παράλληλα, πως μένει να εξεταστεί η τελική μορφή του προϋπολογισμού από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

    [11] Η ιταλική κυβέρνηση μελετά το ενδεχόμενο επιβολής φόρου επί των μεγάλων περιουσιών

    «Η κυβέρνηση μας μελετά το ενδεχόμενο επιβολής φόρου στις μεγάλες περιουσίες. Δεν θα εγκριθεί όμως νύχτα, και δεν θα πρέπει να προκαλέσει φυγή κεφαλαίων στο εξωτερικό», δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι στο Μιλάνο, μιλώντας κατά την διάρκεια μιας ημερίδας της εφημερίδας Financial Times.

    «Με την υπόθεση αυτή ασχοληθήκαμε ήδη πριν από καιρό, αλλά σε ορισμένες πολιτικές δυνάμεις της πολυσύνθετης πλειοψηφίας η οποία μας στηρίζει, το συγκεκριμένο μέτρο δεν άρεσε καθόλου» πρόσθεσε ο επικεφαλής της κυβέρνησης τεχνοκρατών της Ρώμης, αναφερόμενος έμμεσα στην μπερλουσκονική κεντροδεξιά.

    Πριν από λίγο η προεδρία της ιταλικής κυβέρνησης εξέδωσε πάντως μια ανακοίνωση στην οποία διευκρινίζει ότι «δεν ανακοινώθηκε η υλοποίηση μιας ευρείας φορολόγησης των περιουσιών» και σημειώνει πως ο Μόντι «υπενθύμισε, απλώς ότι ως βάσει αρχών δεν είναι αντίθετος σε μια περιορισμένη και ήπια φορολόγηση».

    Ο Μόντι είπε στην ομιλία του ότι «με την μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού και την αύξηση σύντομα της ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 έτη, η Ιταλία θα εξοικονομήσει 7,6 δισεκατομμύρια ευρώ το 2014 (και) τα οποία το 2022, θα φτάσουν τα 22 δισεκατομμύρια ευρώ».

    [12] Χαιρετίζει την ψήφιση του προϋπολογισμού η Α. Μέρκελ

    Την ψήφιση του προϋπολογισμού από την Βουλή των Ελλήνων χαιρέτισε η γερμανική κυβέρνηση. «Η καγκελάριος 'Ανγκελα Μέρκελ την έλαβε υπόψη της με μεγάλο σεβασμό», δήλωσε σχετικά ο εκπρόσωπος της καγκελαρίας Γκέοργκ Στράιτερ.

    Μαζί με το πακέτο λιτότητας το οποίο εγκρίθηκε την περασμένη εβδομάδα, πρόκειται για «συνολικά μια μεγάλη προσπάθεια, η οποία πρέπει να αναγνωριστεί, αλλά και η οποία δεν ήρθε και πολύ νωρίς», προσέθεσε ο εκπρόσωπος της καγκελαρίας και εξήγησε ότι η περαιτέρω διαδικασία θα γίνει αντικείμενο διαβούλευσης τώρα, από τους υπουργούς Οικονομικών του Eurogroup.

    [13] "Αναιμική" η ανάπτυξη της Ευρωζώνης, σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ

    Η εξασθένιση της ανάπτυξης σε μεγάλες χώρες θα συνεχιστεί τους επόμενους μήνες, κυρίως στην ευρωζώνη, με την εξαίρεση μιας "πιθανής" σταθεροποίησης στην Ιταλία, αν και υπάρχουν ενδείξεις σταθεροποίησης στην Κίνα και τις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με τους σύνθετους οικονομικούς δείκτες που εκπονεί και δημοσίευσε σήμερα ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).

    Οι δείκτες αυτοί, οι οποίοι έχουν σχεδιαστεί ώστε να προβλέπουν τα σημεία "καμπής" της οικονομικής δραστηριότητας σε σχέση με την τάση που έχει μια οικονομία, "συνεχίζουν να δείχνουν αδύναμες προοπτικές ανάπτυξης σε αρκετές μεγάλες οικονομίες, αλλά σημάδια σταθεροποίησης στον Καναδά, την Κίνα και τις Ηνωμένες Πολιτείες", υποστηρίζει ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) σε ανακοίνωσή του.

    [14] Τραγουδώντας στο ασθενοφόρο

    Το Stayin' Alive των Bee Gees, το Dancing Queen των Abba ή το Like a Prayer της Μαντόνα, είναι ορισμένα από τα τραγούδια που βοηθούν τους νοσηλευτές και τους τραυματιοφορείς να κρατούν σταθερό ρυθμό όταν επαναφέρουν με καρδιακές μαλάξεις έναν άνθρωπο που έχει χάσει τις αισθήσεις του.

    «Έχει να κάνει με τον σωστό ρυθμό όταν βρίσκεται υπό πίεση και αν σιγοτραγουδάς ένα σκοπό βοηθάει», δήλωσε ο Μπερντ Μπέτινγκερ από το πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Κολωνίας.

    Τα τρία τραγούδια που ανέφερε έχουν 100 ως 120 χτύπους το λεπτό και σύμφωνα με τον καθηγητή, η συχνότητα προκαλεί την καλύτερη ροή αίματος.

    Ανεξάρτητα από το τραγούδι που σιγομουρμουρίζει ένας νοσοκόμος ή διασώστης, θα πρέπει να έχει αυτόν τον ρυθμό για να φέρει τα καλύτερα αποτελέσματα και φυσικά, όπως υπογραμμίζει ο Μπέτινγκερ, η πίεση στο στέρνο να είναι αρκετά δυνατή.

    Επιμέλεια: Μ. Φαράκου

    [15] Το ΝΑΤΟ θα υπερασπιστεί την Τουρκία έναντι της Συρίας, λέει ο Ράσμουσεν

    Το ΝΑΤΟ θα υπερασπιστεί το μέλος του, την Τουρκία, η οποία απάντησε με πλήγματα αφού βλήματα όλμου που εβλήθησαν από τη Συρία έπεσαν μέσα στο τουρκικό έδαφος, ανακοίνωσε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας της συμμαχίας Άντερς Φο Ράσμουσεν στη διάρκεια μιας συνεδρίασης στην Πράγα.

    "Το ΝΑΤΟ ως οργανισμός θα κάνει ό,τι χρειάζεται για να προστατεύσει και να υπερασπιστεί την Τουρκία, τη σύμμαχό μας. Έχουμε πολλά σχέδια για να εξασφαλίσουμε ότι μπορούμε να προστατεύσουμε και να υπερασπιστούμε την Τουρκία και ελπίζουμε ότι μ' αυτό τον τρόπο θα αποτρέψουμε επίσης την πραγματοποίηση επιθέσεων στην Τουρκία", δήλωσε ο Ράσμουσεν.

    Ο αρχηγός του ΝΑΤΟ καλωσόρισε επίσης τη συμφωνία που συνήφθη το Σαββατοκύριακο από τις οργανώσεις της συριακής αντιπολίτευσης να παραμερίσουν τις διαφορές τους και να σχηματίσουν ένα νέο συνασπισμό.

    Επιμέλεια: Γ. Αγγελόπουλος


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 12 November 2012 - 13:30:31 UTC